- Πόντοι
- 1,208
Η οποία είναι;σχέση με την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
Η οποία είναι;σχέση με την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
13 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε
Τζαζ=πολύ φαμφαρα για το τίποτα.
Ενώ μπορείς να έχεις πολυρυθμίες χωρίς να το καταλαβαίνει κανένας.
Δημοτική μουσική,Θρακιώτικα,Κρητική,Νησιώτικα,Λαϊκά και φυσικά ρεμπέτικα.Θα έβαζα και την σύγχρονη έντεχνη μουσική ας το πούμε έτσι που βέβαια δεν είναι αμιγώς παραδοσιακή μουσική αλλά έχει στοιχεία της.Η οποία είναι;
Φυσικά και ξέρεις ότι υπάρχουν αυτά σε όλους τους λαούς. Τι κάνει τα δικά μας ανώτερα εγώ δεν κατάλαβα.Δημοτική μουσική,Θρακιώτικα,Κρητική,Νησιώτικα,Λαϊκά και φυσικά ρεμπέτικα.Θα έβαζα και την σύγχρονη έντεχνη μουσική ας το πούμε έτσι που βέβαια δεν είναι αμιγώς παραδοσιακή μουσική αλλά έχει στοιχεία της.
Μίλησα σε σχέση με την δυτική μουσική δηλαδή όλη την μουσική που έρχεται κυρίως από Αγγλία Αμερική. Ροκ μπλουζ τζαζ ποπ ελέκτρο κτλ.Δηλαδη πάνω κάτω την μουσική που παίζουμε σχεδόν όλοι εδώ μέσα.Φυσικά και ξέρεις ότι υπάρχουν αυτά σε όλους τους λαούς. Τι κάνει τα δικά μας ανώτερα εγώ δεν κατάλαβα.
ολες οι δημοσκοπικές στα σκουπίδιαΚβαντική διεμπλοκη ρε κέρατα είμαι 13χρονια εδώ μέσα κ ενώ φημίζομαι ότι είμαι καλός φυσιογνωμιστης δεν έχω καταλάβει ακόμα αν τρολαρεις ή αν τα λες σοβαρά... Μπράβο ρε μπαγάσα....
Αν εχεις πει το παραπανω δεν μπορεις να λες μετα αυτοΣτον δυτικό κόσμο ο Μότσαρτ θεωρείται σπουδαίος. Είναι όντως σπουδαίος για την μέτρια μουσική τους.
Γιατι πολυ απλα δε μιλαγες μονο για τζαζ, ροκ, μπλουζ, ελεκτρο αλλα κ για κατι πολυ χοντροτεροΜίλησα σε σχέση με την δυτική μουσική δηλαδή όλη την μουσική που έρχεται κυρίως από Αγγλία Αμερική. Ροκ μπλουζ τζαζ ποπ ελέκτρο κτλ.Δηλαδη πάνω κάτω την μουσική που παίζουμε σχεδόν όλοι εδώ μέσα.
Δεν είπα ότι κάποιος με Όσκαρ (Χατζιδάκις) είχε ανύπαρκτη μουσική καριέρα, είπα ότι είχε ανύπαρκτη Διεθνή καριέρα. Το ότι κάποιος πήρε ένα Όσκαρ στην ΧΨ χώρα δεν σημαίνει αυτόματα ότι κάνει και διεθνή καριέρα. Έξω απ'την Ελλάδα τα ονόματα Χατζιδάκις και Θεοδωράκης είναι παντελώς άγνωστα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τον δεύτερο άντε να τον ξέρουν και στην Κούβα, για ευνόητους λόγους, κι όσο για τον πρώτο, το τραγούδι του "Τα Παιδιά του Πειραιά" που κέρδισε Όσκαρ το 1961 (σιγά τα ωά δηλαδή) είναι κάπως γνωστό στους τουρίστες, όπως είναι γνωστό και το θέμα του Ζορμπά του Θεοδωράκη. Τα ονόματα τους παραμένουν άγνωστα στους ακροατές του εξωτερικού και παρά τις σχεδόν μυθικές διαστάσεις που έχουν αποκτήσει στη χώρα μας.@Waterfall-K, mk2 Δε μπορείς να λες πως κάποιος με Όσκαρ είχε ανύπαρκτη μουσική καριέρα, όπως κ να το δεις.
In my book, κάποιος που απαντάει "τα πάντα" στην ερώτηση "τι μουσική ακούς" κατατάσσεται αυτόματα στην κατηγορία "Άσχετοι".Τα πάντα εκτός από τζαζ.
Και μόνο που θεωρείς ότι ο Vaggelis είναι πιο αναγνωρίσιμος στον κόσμο από τον Θεοδωράκη μου φτάνει.In my book, κάποιος που απαντάει "τα πάντα" στην ερώτηση "τι μουσική ακούς" κατατάσσεται αυτόματα στην κατηγορία "Άσχετοι".
Στην ίδια λίστα μπαίνουν και αυτοί που αρχίζουν την πρόταση με το "Χατζιδάκι & Θεοδωράκη".?
Νομίζεις....?Σαμη Παραγκα είπε:Εγώ σε ήπια, θα βρεις το μπελά σου με τον Βαγγέλα, δεν με άκουσες.
1ον, δεν έπαιξε ποτέ Τζαζ...
Ενώ δεν, ε?....?Και μόνο που θεωρείς ότι ο Vaggelis είναι πιο αναγνωρίσιμος στον κόσμο από τον Θεοδωράκη μου φτάνει.
Δεν είναι θέμα διαφωνίας, είναι θέμα πραγματικότητας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κρίνουμε εδώ την αξία του έργου των Χατζιδάκι/Θεοδωράκη αλλά την διεθνή τους αναγνωρισιμότητα. Και ότι κι αν πιστεύουν μερικοί, τους κύριους αυτούς δεν τους ξέρει κανείς στο εξωτερικό, τι να κάνουμε τώρα? Γνωστά αυτά που γράφεις, αλλά δεν στοιχειοθετούν "παγκόσμια καριέρα". Τα ονόματα Ελλήνων που είναι πραγματικά γνωστά στο εξωτερικό είναι μετρημένα στα δάχτυλα, και οι παραπάνω κύριοι δεν ανήκουν σ'αυτή τη λίστα.Θα διαφωνήσω κάθετα, όμως, σχετικά με Χατζιδάκι - Θεοδωράκη.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κρίνουμε εδώ την αξία του έργου των Χατζιδάκι/Θεοδωράκη αλλά την διεθνή τους αναγνωρισιμότητα.
Όταν έχεις "τεράστια καριέρα" στο εξωτερικό, είσαι και household name.Και ο Βαγγέλης με την τεράστια καριέρα δεν είναι και household name στο εξωτερικό