Ένας χρόνος χωρίς τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Χαλούσε την πιάτσα...  
Γι αυτό και τη συγκεκριμένη "πιάτσα" δεν θα τη θυμάται κανείς μετά από λίγα χρόνια, σε αντίθεση με τον Παπαθανασίου και το έργο του.

Εισαι Απιστευτος!!
Εγώ, καθόλου.? Ο Βαγγέλης όμως....?

Και ένα πολύ αγαπημένο μου. Δεν ξέρω αν έχει ξανανέβει στο ΝΟΙΖ, αλλά όπως και να'χει αξίζει να το δει κανείς.

Η διασκευή είναι απίστευτη.

Διαβαζω απο το Βιβλιο του Αντωνη Τουρκογιωργη ενα αποσπασμα(σελ.103 τριτη Παραγραφος¨<< Τοτε στη Γαλια ηταν αρκετοι Ελληνες μουσικοι και δεν μας ελειψε η Ελληνικη παρεα.Ο Λουκας ο Σιδερας ,ο Αργυρης ο Κουλουρης

(Aphrotide's child ) ,o Aλεκος ο Καρακαντας και πολλοι αλλοι συχναζαν σε ενα μπιλιαρδαδικο της γειτονιας μας το Lutece  και το ειχανε κανει στεκι.Πηγαιναμε κι'εμεισ εκει και νοιωθαμε σαν να ειμασταν στην Ελλαδα.Ειχαμε παρει

το τηλεφωνο του Βαγγελη Παππαθανασιου απο την Polygram και αποφασισαμε να παμε να τον δουμε ,να τοπυ βαλουμε να ακουσει τους δισκους μας και να μας συμβουλεψει τι να κανουμε.Ο ΒΑγγελης ηταν πολυ γνωστος στη Γαλλια λογω της μεγαλης επιτυχιας που ειχε με τους Aphrodite's Child και ηταν πολυ καλα δικτυωμενος.Πραγματι τον πηραμε τηλεφωνο και αυτος μετα χαρας μας ειπε να παμε σπιτι του να τον δουμε.Εμενε σε ενα πολυτελεστατο σπιτι στη Rue Marbeaux σε μια πολυ ομορφη συνοικια.

Παρολη την χλιδη του σπιτιου ο Βαγγελης ηταν απλος και φιλοξενος και μας καλωσορισε σαν να μας ηξερε χρονια!

(εν συντομια ¨ο Βαγγελης εμεινε ενθουσιασμενος με τους δισκους και ειδικα με το ON THE WINGS και ειπε οτι θα κανει οτι μπορει για βοηθησει.Την επομενη κιολας μερα πηγε και τους βρηκε στο μπιλιαρδαδικο μαζι με τον τοτε μανατζερ του Αλεξανδρο Λυκουρεζο και τους πηγε σε ρεστοραν να κατσουμε να μιλησουμε.Εκει εγινε και η προταση να γινον η μπαντα του για μια περιοδεια που ετοιμαζεστην Ευρωπη.)Αν εχετε το βιβλιο που αναφερω παραπανω μπορειτε να διαβασετε την συνεχεια.Αν δεν το εχετε ειναι γραμμενα  τα ντοκουμεντα του group οσον αφορα την συνεργασια τους με τον ΒΑΓΓΕΛΗ.Αγοραστε το και θα με θυμηθειτε.

Βρείτε επίσης και αγοράστε το βιβλίο του Λουκά Σιδερά The Aphrodite's Child Story που κυκλοφόρησε το 2017-18. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο και με πολλές λεπτομέρειες. 

image.png

"Μόνο όταν η τεχνολογία εξυπηρετεί τον άνθρωπο μπορεί να συμβούν αξιόλογα πράγματα. Όταν ο άνθρωπος εξυπηρετεί την τεχνολογία, δεν μπορεί παρά να κατασκευάσει τέρατα"

Vangelis,

1943-2022

"Μόνο όταν η τεχνολογία εξυπηρετεί τον άνθρωπο μπορεί να συμβούν αξιόλογα πράγματα. Όταν ο άνθρωπος εξυπηρετεί την τεχνολογία, δεν μπορεί παρά να κατασκευάσει τέρατα"

Vangelis,

1943-2022
Ο Παπ. το είχε πει αυτό?? Εγώ νόμιζα ότι το είχε πει (και αυτό) ο Paulo Coelho...?

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που ποστάρετε παιδιά. @Waterfall-K mk2 ξέρεις αν υπάρχει σκέψη να γίνει κάποιο επίσημο documentary - αφιέρωμα για την καριέρα του;

Να πούμε κι ότι οι Μέιντεν στην περιοδεία που ξεκίνησαν χθες παίζουν σαν ιντρο το θέμα από τους τίτλους τέλους του blade runner (όπως έκαναν και το '86 - αλλά αυτή τη φορά παίζουν και το Alexander the Great ?) 

Να πούμε κι ότι οι Μέιντεν στην περιοδεία που ξεκίνησαν χθες παίζουν σαν ιντρο το θέμα από τους τίτλους τέλους του blade runner
Σοβαρά? Αν μη τι άλλο έχουν καλό γούστο οι γέροντες...?

Για κάποιο αφιέρωμα τώρα, και μάλιστα "επίσημο", τι να σου πω? Χλωμό το βλέπω, τουλάχιστον προς το παρόν. Αν ενδιαφέρεσαι προσωπικά να πάρεις μια μικρή ιδέα από την καριέρα του, να βρεις το 2ωρο ντοκιμαντέρ (DVD) Vangelis And The Journey To Ithaka. Ως και πριν κάποιους μήνες υπήρχε ολόκληρο στο Youtube, και μάλιστα και οι δύο εκδοχές του. Κάποιοι ξύπνιοι τα κατέβασαν οπότε τώρα μόνο αποσπάσματα μπορεί να δει κανείς. 

Παρ'όλ'αυτά το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι πολύ λίγο για να καλύψει την τεράστια καριέρα του Παπαθανασίου. Είναι όμως μια πολύ καλή αρχή και προτείνεται ανεπιφύλακτα, μόνο και μόνο για το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του μιλάει ο ίδιος ο Παπαθανασίου για πολλά και διάφορα θέματα.

image.png

Το είχε πει.

Αλήθεια.
I know...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι, έχω δει αποσπάσματα, όπως κ μια τεράστια συνέντευξη που υπάρχει αμοντάριστη. Θα μπορούσε πάντως να γίνει ένα πολύ καλό ντοκυμαντερ από κάποιον από τους πρωτοκλασάτους σκηνοθέτες φίλους του (μόνο η φιλία με τον Πολάνσκι δεν μου κάθεται ρε γμτ λόγω της γνωστής ιστορίας, αν και οι ταινίες του είναι καταπληκτικές), χρησιμοποιώντας υπάρχον υλικό - κάτι σαν το No Direction Home που έκανε ο Scorsese για τον Dylan.

Πέρα από τη μουσική, ήταν και σαν προσωπικότητα πολύ ενδιαφέρουσα. Το ότι δεν έπαιξε το παιχνίδι των δισκογραφικών με περιοδείες, βιντεο κλιπ κλπ, καθώς και οι δεσμοί με NASA και η αγάπη για Αρχαία Ελλάδα συνθέτουν μια πολύ μυστηριώδη εικόνα. Άσε που ήταν ίδιος ο Δίας! Χαχαχα..   Θυμάμαι πριν χρόνια που έβγαιναν κάποιοι ψεκ στον Χαρδαβέλα και συνέδεαν τη Μυθωδία με ομάδα Ε, εξωγήινους κλπ.. ?

Attachments

Ναι, έχω δει αποσπάσματα, όπως κ μια τεράστια συνέντευξη που υπάρχει αμοντάριστη.
Το αμοντάριστο αυτό υλικό (4 ώρες κ' 37 λεπτά) προέρχεται από τα γυρίσματα του "Journey To Ithaka", και υπάρχει ακόμα στο youtube. Τώρα για τη Μυθωδία και τους μύθους που την ακολουθούν τι να πούμε? Τα έχουν πει όλα οι ειδήμονες/ουφολόγοι/"ερευνητές" στις εκπομπές του Χαρδαβέλα.?

Επαναλαμβάνεσαι...?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 Θυμάμαι πριν χρόνια που έβγαιναν κάποιοι ψεκ στον Χαρδαβέλα και συνέδεαν τη Μυθωδία με ομάδα Ε, εξωγήινους κλπ.. ?
Δηλαδή πιστεύεις πως δεν υπάρχει σύνδεση?

Εννοείται πως υπήρχε σύνδεση του Vangeli με την Ομάδα Ε και το Σείριο.

Αυτός ο άνθρωπος από το έργο του και το βλέμμα του φαίνεται πως δεν είναι από εμάς, απλά είμαστε τυχεροί που είμαστε εμείς και τον έστειλαν σε εμάς από εκεί γιατί κάποιοι εκεί πάνω μας έχουν σε εκτίμηση.

Α, μην μου το χαλάς, τα ΥΠΕΡΟΠΛΑ του ΓΚΙΟΛΒΑ και η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ που ΕΡΧΕΤΑΙ και στην ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ γράφει πάνω ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ??

Δηλαδή πιστεύεις πως δεν υπάρχει σύνδεση?
Η αλήθεια που μας κρύβουν στο παρακάτω βίντεο, από τον μακαρίτη πλέον Παναγιώτη Τουλάτο? (και φίλο του Παπαθανασίου....)

Το ποσο μεγαλος ηταν φαινεται εδω σε αυτο το κομματι με 3 ακκορντα εφτιαξε μαζι με τους Socrates ενα κομματι μνημειο (οπως και ολος ο δισκος αλλωστε αποτελει μνημειο ) Τους Θυμαμαι οταν γυρισαν με τον δισκο ''στα χερια "

και επαιξαν την πρωτη τους συναυλια στην ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (Οδος Σινα ) με σεσσιον Αντωνη Πιτσολαντη (μπασο) και Δημητρη Πολυτιμο πληκτρα.Οταν τους ακουσαμε μαζευαμε τα σαγονια μας (κυριολεκτικα ολη η αιθουσα ειχε μεινει καγκελο).Μετα ακολουθησε μια περιοδος με σχεδον καθημερινες συναυλιες στο Καταστημα ΑΘΗΝΑΙΑ (επι της Πανεπιστημιου  ) στον 6ο οεροφο νομιζω οπου επικρατουσε το αδιαχωρητο καθημερινα.Αυτη η ιστορια πρεπει να κρατησε κανενα μηνα.Οι Σοκρατες με το αγγιγμα του Βαγγελη κατορθωσαν να μπουν στο Πανθεον της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ και οχι μονο Ροκ μουσικης και να μνημονευονται ες αει.Ο ανθρωπος ηταν χαρισματικος ,ενας πραγματικα  Μεγαλος Ελληνας ,Αθανατος .Και για να μην παρεξηγηθω οι ΣΩΚΡΑΤΕΣ ΑΞΙΖΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΓΙΜΑ του Βαγγελη ,το πηραν με την αξια τους και αυτος δεν θα το εδινε αν δεν αξιζαν.Οτι γραφω και λεω ειναι προσωπικη μου αποψη με τεκμηριωμενα ομως στοιχεια λογω των πολυ καλων σχεσεων που ειχα με Σπαθα , Τουρκογιωργη & Πιτσολαντη.

Α, μην μου το χαλάς, τα ΥΠΕΡΟΠΛΑ του ΓΚΙΟΛΒΑ και η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ που ΕΡΧΕΤΑΙ και στην ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ γράφει πάνω ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ??

Ο καιρός γαρ εγγύς. Μήπως γι αυτό τον πολεμούσε το ΠΑΣΟΚ και ήθελε να του φάει το σπίτι στη Διονυσίου Αεροπαγίτου; ?

Trending...

Νέα θέματα

Back