Ελληνική Έντεχνη Μουσική

ninja είπε:
Κατά το πλήστον ακούω jazz,fusion (corea,keith jarett,michel camilo κ.α).
+1(Δεν ειμαι ο μονος κ....μενος με Camilo) Αν και την ημερα που επαιζε μολις ειχα γυρισει απο Αμστερνταμ και το εμαθα τελευταια στιγμη οτι επαιζε. >:( >:( >:(

Παντως υπαρχουν και εκτος Ελλαδος τετοιοι διαχωρισμοι αλλα στεκουν καλυτερα, οπως πχ η rock με την art rock(progressive rock etc) που εμπαινε σε πιο αυτοσχεδιαστικα μονοπατια και ξεφευγε απο τις 3φωνες συγχορδιες και τα πεντατονικα solos.

Οσον αφορα την συγχρονη ''εντεχνη'' μουσικη, θεωρω οτι πλην μερικων εξαιρεσεων (βλ Ιωαννιδης), οι υπολοιποι δεν ειναι ατεχνοι αλλα οχι και εντεχνοι.Υπαρχουν κομματια με ξεπερασμενες μελωδιες και αρμονιες ή απλα αδιαφορες.Νομιζω οτι ή δεν το έχουν ή φοβουνται να ξεπερασουν τα τετριμμενα οι Ελληνες καλλιτεχνες.Ταπεινη μου γνωμη...

γιατι δεν ειναι μουσικη ρε?Ακου λιγο dr.dre ναπουμ να σιαξεις.Ο ανθρωπας εχει παιξει σοουλιές κ φανκιες για τα μαδερφάκινγκ ντόγκς ναπούμ.Και οχι μόνο.Μπορω να σου πω οτι παιζει περισσοτερο μουσικη κ μουσικότητα απο κατι ψαγμενιες αλλες.

ninja είπε:
Όχι trigga αγόρι μου δεν απορρίπτω την hip hop κουλτούρα απλώς δε μπορώ να την εντάξω στα είδη μουσικής.Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω τόση ώρα.
Αν και το θέμα πάει να ξεφύγει, θέλω να υπενθυμίσω ότι το hip-hop είναι ένα από τα πολλά στυλ που πέρασε και ο Miles (όχι ως κουλτούρα αλλά ως ΜΟΥΣΙΚΗ).

Μην ισοπεδώνουμε τα πράγματα επειδή εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dr._Dre_Presents_the_Aftermath

Eδω μιλαω εγω.Για μενα απ τα καλυτερα δισκακια της χιχοπ κ πιστεψε με εχω φαει 5-6 χρονια γεματα με χιπχοπ.Εχει κ πολυ rnb μεσα.Παραγωγη 1996 αλλα πολυ πιο μπροστα οπως κ το επομενο αλμπουμ που εκανε το 2001.

Ον τοπικ σορρυς.Παμε να αποδειξουμε με 1000 τροπους παλι οτι απλα το ελλαντα τις κανει αθορυβες κ ουτε που βρωμανε.Βλαχικες κ κρυμενες οι μουσικαρες μας.

mediumswing είπε:
Αν και το θέμα πάει να ξεφύγει, θέλω να υπενθυμίσω ότι το hip-hop είναι ένα από τα πολλά στυλ που πέρασε και ο Miles (όχι ως κουλτούρα αλλά ως ΜΟΥΣΙΚΗ).

Μην ισοπεδώνουμε τα πράγματα επειδή εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε.
Είναι φανερό ότι δε μπορούμε να συννενοηθούμε ::)

blues power είπε:
bluesbreaker,                                                                                                                                        τo "Mountains" (αν εννοείς το κομμάτι των Socrates), είναι ροκ κομμάτι και μάλιστα γραμμένο 15 τουλαχιστον χρόνια πριν γεννηθείς...                                                                                                                  Μπορείς να μου αναφέρεις ενα μονο Ελληνικό "εντεχνο" κομμάτι της προκοπής από δημιουργό της γενιάς σου? και για να μη σου βάζω δύσκολα σου δίνω και αβάντζο 10 χρόνια....
Παρε το δίσκο "Βραχνος Προφήτης" του Θ.Παπακωνσταντίνου (2000)-απλά αριστούργημα με τη βοήθεια του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ κιθαρίστα και μουσικού Μπάμπη Παπαδόπουλου ;)!

Ον τοπικ σορρυς.Παμε να αποδειξουμε με 1000 τροπους παλι οτι απλα το ελλαντα τις κανει αθορυβες κ ουτε που βρωμανε.Βλαχικες κ κρυμενες οι μουσικαρες μας.
:)

και για να τελειωνουμε: η ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουσικη ΕΧΕΙ βγαλει ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ,το προβλημα ειναι οτι τα εχει βγαλει 40 χρονια πριν...και οτι σημερα ακομα και τα,λιγα,αξιολογα πραγματα που βγαινουν ΧΑΝΟΝΤΑΙ & για αυτο φταιει η παγιωμενη "πολιτιστικη" αποψη της μεταπολιτευσης....
η οποία είναι??

Για να μην σου πώ όταν πήγα σε μπουζουκσιδικο (πάω , πού και πού) και μας έκανε την τιμη ο ΔΑΝΤΗΣ να τραγουδήσει ξένο hard rock , πραγματικά ο άνθρωπος χαραμίζεται εδώ γιατι απλούστατα έχει τέλεια hard rock φωνή. Για μένα θα έπρεπε να είχε φύγει έξω απο την αρχή.

:-X :-X :-X

Μπορείς να μου αναφέρεις ενα μονο Ελληνικό "εντεχνο" κομμάτι της προκοπής από δημιουργό της γενιάς σου? και για να μη σου βάζω δύσκολα σου δίνω και αβάντζο 10 χρόνια....
Eπειδή ξέχασα ψάξτε,όσοι δεν τους ξέρετε,το project "ΤΡΙΦΩΝΟ",με νέους μουσικούς καταπλήκτικές ερμηνείες τόσο σε δικά τους κομμάτια,όσο και στις διασκευές!γιατί αξιόλογη ελληνική μουσική υπάρχει..το θέμα είναι κατά πόσον εμείς την βλέπουμε...και περισσότερο την ακούμε;)

http://www.myspace.com/trifono

http://www.musiccorner.gr/nees_kyklof/04/trifwno.html

@ bluesbreaker

Της γενιάς σου,σου επαναλαμβάνω...Σου έδωσα και 10 χρόνια αβάτζο..Λες ότι είσαι γεννημένος στα τέλη της δεκαετίας του 80..δλδ 20 χρονών...οι μουσικοί που μου αναφέρεις είναι 45ρηδες και όντως αξιολογότατοι...κάνας νεώτερος (ας είναι και η Κελλυ Κελεκίδου,δεν έχω προκαταληψεις) παίζει?

bluesbreaker είπε:
Παρε το δίσκο "Βραχνος Προφήτης" του Θ.Παπακωνσταντίνου (2000)-απλά αριστούργημα με τη βοήθεια του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ κιθαρίστα και μουσικού Μπάμπη Παπαδόπουλου ;)!
Ο συγκεκριμένος δίσκος δεν έχει καμία σχέση με το "έντεχνο" για το οποίο συζητάμε. (εκτός κι αν βαφτίζεται έτσι με την είσοδο του στο playlist του Μελωδία).

Αν είναι "αριστούργημα", αυτό οφείλεται στην ενορχηστρωτική ματιά του Παπαδόπουλου, ο οποίος κάθε άλλο παρά του "έντεχνου" είναι.

Εξάλλου, οι "έντεχνοι" κάτι δίσκους σαν κι αυτόν ή τις "ανάσες των λύκων" του Αγγελάκα, τους θεωρούν avant garde.

blues power είπε:
@ bluesbreaker

Της γενιάς σου,σου επαναλαμβάνω...Σου έδωσα και 10 χρόνια αβάτζο..Λες ότι είσαι γεννημένος στα τέλη της δεκαετίας του 80..δλδ 20 χρονών...οι μουσικοί που μου αναφέρεις είναι 45ρηδες και όντως αξιολογότατοι...κάνας νεώτερος (ας είναι και η Κελλυ Κελεκίδου,δεν έχω προκαταληψεις) παίζει?
Της γενιάς μου εγώ καταλαβαίνω που να δρούν κατά τη διάρκεια της ζωής μου,άσχετα με την ηλικία τους!δηλαδή περιμένεις να σου δώσω ονόματα καλλιτεχνών μέχρι 30 ετών...δύσκολα μου βάζεις το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή...(μόλις ξύπνησα κιόλλας :P) είναι η Αρετή Κετιμέ-απίστευτο ταλέντο ;) και ο Κώστας Αντύπας από την Πρέβεζα!γενικά πάντως στην Ελλάδα το promotion δε λειτουργεί επομένως είναι δύσκολο να γίνει γνωστός κάποιος πρίν περάσουν τα χρόνια..όχι σαν τους tokio hotel που κάνουν περιοδείες από τα 15 τους ;D!

Lost_Highway είπε:
Ο συγκεκριμένος δίσκος δεν έχει καμία σχέση με το "έντεχνο" για το οποίο συζητάμε. (εκτός κι αν βαφτίζεται έτσι με την είσοδο του στο playlist του Μελωδία).

Αν είναι "αριστούργημα", αυτό οφείλεται στην ενορχηστρωτική ματιά του Παπαδόπουλου, ο οποίος κάθε άλλο παρά του "έντεχνου" είναι.

Εξάλλου, οι "έντεχνοι" κάτι δίσκους σαν κι αυτόν ή τις "ανάσες των λύκων" του Αγγελάκα, τους θεωρούν avant garde.
Καλά avant garde δε θα το έλεγες σε καμία περίπτωση...δεν είναι και Spyweirdos :P :P !απλά για εμένα "έντεχνο" είναι η αντίπερα όχθη από τα σκυλάδικα και τα λαικοpop!πέρα από την ενορχηστρωτική ματιά του Μπάμπη η ερμηνεία και οι στίχοι του Παπακωνσταντίνου είναι συγκλονιστική ;)

Lost_Highway είπε:

+1000

Kαι κατα τη ταπεινη μου αποψη ΔΕΝ ειναι αριστουργημα .

Απλα ειναι ΚΑΛΟ (και οντως το απλως καλο ευκολα στην εποχη μας το ονομαζουμε "αριστουργημα" ,σε αυτο φταιει και η μεγαλοστομια και η υπερβολη στην οποια μας εχουν συνηθισει οι "εντεχνοι"...  )

Παντως σιγουρα "εντεχνο" ΔΕΝ ειναι με τιποτα.

η οποία είναι??
ο νοων νοειτω...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
+1000

Kαι κατα τη ταπεινη μου αποψη ΔΕΝ ειναι αριστουργημα .

Απλα ειναι ΚΑΛΟ (και οντως το απλως καλο ευκολα στην εποχη μας το ονομαζουμε "αριστουργημα" )

Παντως σιγουρα "εντεχνο" ΔΕΝ ειναι με τιποτα.

ο νοων νοειτω...
Δηλαδή ρε παιδιά έντεχνο για εσάς=παραλία+2 ακκόρντα σε ηλεκτροακουστική+μπύρες amstell τενεκεδάκια+ριζοσπάστης και πασατέμπος ???

Κοιτα δεν υπαρχει καμμια ελπιδα συνεννοησης τοσο λογω της διαφορας ηλικιας οσο και της διαφορας βιωματων...

Η δικη μου γενια ειναι "χαροκαμενη" απο την αγρια παπαρολογια των "ποιοτικων", προσπαθωντας να καταλαβει γιατι  μετριοτητες οπως η "Μελινα" μας  και ολο το μετα Χατζηδακικο συνναφι που καπηλευεται χρονια τωρα την "ποιοτητα" ως αποκλειστικο της αγαθο εχουν "ψησει" τους Ελληνες οτι ειναι "θεοι της τεχνης" εκμεταλευομενοι την αμαθεια του και την επιφανειακη του σχεση με τις "τεχνες".

Ε,δεν ειναι θεοι,ενα ματσο ΠΑΠΑΡΕΣ ειναι μετα συγχωρησεως...

Ασε που 50 χρονια τα ΙΔΙΑ & τα ΙΔΙΑ μας τσαμπουνανε....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
trigga είπε:
ninja μαυρη μουσικη με γκέτο κ βιωμα ειναι.Ακους τζάζ κ ενδεχομένως κ μπλουζ κ απορρίπτεις την χιπχοπ κουλτούρα?

Ασε τη ροδα κ το γκομενακι στο κλαμπ.Αυτα τα χουμε κ μεις εδω.Ειναι τα ευκολα,γρήγορα,απλα, ψεκαστε σκουπιστε τα πιασαμε τα λεφτα μας κτλ.
εννοείται πώς απορρίπτουμε την hip hop κουλτούρα,τουλάχιστον όπως είναι σήμερα

εδώ οι ίδιοι οι μαύροι έχουν ξεχάσει τα μπλουζ και την τζαζ..

Superfunk είπε:
Κοιτα δεν υπαρχει καμμια ελπιδα συνεννοησης τοσο λογω της διαφορας ηλικιας οσο και της διαφορας βιωματων...

Η δικη μου γενια "χαροκαμενη" απο την αγρια παπαρολογια των "ποιοτικων", προσπαθωντας να καταλαβει γιατι  μετριοτητες οπως η "Μελινα" μας  και ολο το μετα Χατζηδακικο συνναφι που καπηλευεται χρονια τωρα την "ποιοτητα" ως αποκλειστικο της αγαθο εχουν "ψησει" τους Ελληνες οτι ειναι "θεοι της τεχνης" εκμεταλευομενοι την αμαθεια του και την επιφανειακη του σχεση με τις "τεχνες".

Ε,δεν ειναι θεοι,ενα ματσο ΠΑΠΑΡΕΣ ειναι μετα συγχωρησεως...

Ασε που 50 χρονια τα ΙΔΙΑ & τα ΙΔΙΑ μας τσαμπουνανε....
Bρε SF φυσικά και σε πιάνω ;)...και εμένα μου τι δίνουν αυτοί που το παίζουν "ποιοτικοί",περισσότερο από αυτούς που ξημεροβραδιάζονται στα σκυλάδικα!το θέμα είναι όμως ότι δεν είναι όλοι σάπιοι (Περίδης,Μάλαμας,Παπακωνσταντίνου,Θαλασσινός,Μικρούτσικος) και άλλοι τόσοι γνωστοί και άγνωστοι  καλλιτέχνες που προσπαθούν να προσεγγίσουν με λυρικό τρόπο τον Ελληνικό στίχο και να αγγίξουν και άλλα συναισθήματα από το σ'αγαπώ-μ'αγαπας...κάποιοι το καταφέρνουν,άλλοι όχι!!εμένα απλά δε μου αρέσουν οι γενικόλογες κρίσεις "στην Ελλάδα δε βγαίνει καλή μουσική", "οι έντεχνοι είναι δήθεν" και κυρίως στην "Ευρώπη πλένουν με σαπούνι μασαλίας,ενώ εμείς με μοσχοσάπουνο" ;)

@ bluesbreaker

από τη μιά μου λες ότι υπαρχουν ένα σωρό αξιόλογα πράγματα στο χώρο του "έντεχνου" καί οτι : "αξιόλογη ελληνική μουσική υπάρχει..το θέμα είναι κατά πόσον εμείς την βλέπουμε...και περισσότερο την ακούμε;" καί από την άλλη οτι σου βάζω δύσκολα οταν σου ζητάω να μου αναφέρεις εναν νέο "εντεχνο" δημιουργό...(που μόνο ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ σου ζήτησα από '' έντεχνο " δημιουργό κάτω από 30,αλλά καί σε αυτο ζορίζεσαι)

Οπότε...Απλά θα προσυπογράψω την απάντηση που σου έδωσε ο Superfunk

blues power είπε:
@ bluesbreaker

από τη μιά μου λες ότι υπαρχουν ένα σωρό αξιόλογα πράγματα στο χώρο του "έντεχνου" καί οτι : "αξιόλογη ελληνική μουσική υπάρχει..το θέμα είναι κατά πόσον εμείς την βλέπουμε...και περισσότερο την ακούμε;" καί από την άλλη οτι σου βάζω δύσκολα οταν σου ζητάω να μου αναφέρεις εναν νέο "εντεχνο" δημιουργό...(που μόνο ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ σου ζήτησα από '' έντεχνο " δημιουργό κάτω από 30,αλλά καί σε αυτο ζορίζεσαι)

απο τον μαραβέγια , <που να βρω μια να σου μοιάζει> που είναι επηρεασμένο απο γνωστό ρεμπέτικο

blues power είπε:
@ bluesbreaker

(που μόνο ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ σου ζήτησα από '' έντεχνο " δημιουργό κάτω από 30,αλλά καί σε αυτο ζορίζεσαι)

Σου είπα τον Αντύπα!ωραία για να μη ζορίζομαι εγώ δώσε μου και εσύ ένα κομμάτι από Ελληνικό ροκ η ξένο που να έχει καλλιτέχνη κάτω των 30....

EDIT:καλό αλλά θα πούνε αμέσως ότι ο maraveyas ΔΕΝ είναι έντεχνος

@ bluesbreaker

το thread μας είναι "Ελληνική Έντεχνη Μουσική" καί όχι Ελληνικό ροκ η ξένο,χιπ χοπ η μέταλ....

Αλλά αν επιμένεις,ρίξε μιά ματιά στα λίνκ του Lost_Highway και του Superfunk...                                              Και αν θυμιθείς καί κάτι (αύριο,μεθαύριο,με την ησυχία σου),εδώ είμαστε...

Trending...

Νέα θέματα

Back