και τι ειναι αν δεν ειναι μουσικη???ninja είπε:Όχι δεν είναι μουσική.
για πολλους εδω μεσα και για εμενα αυτη η...θεια μουσικη που μας περιγραφεις ειναι απλα ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.H μουσική
Εγω διαφωνω,ειναι απλα μια δουλεια και ενας τροπος εκφρασης,τεχνη γινεται οταν "υπερβει" καποια "πεπατημενα" ορια,εδω βεβαια μπορει να τιθεται και θεμα ορισμου & ..φιλοσοφιας κατι που θελει πολλες σελιδες αναλυσης...και δεν ειναι του παροντος....Μα η μουσική από μόνη της είναι τέχνη
Δε ξέρω κάτι άλλο πάντως όχι μουσική.Superfunk είπε:και τι ειναι αν δεν ειναι μουσικη???
Δε θυμάμαι να περιέγραψα καμιά ''θεία'' μουσική απλώς την εντάσσω μέσα στα σημαντικά βήματα που 'εχει κάνει η Ελλάδα πάνω στη μουσική.για πολλους εδω μεσα και για εμενα αυτη η...θεια μουσικη που μας περιγραφεις ειναι απλα ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
Νομίζω ότι βρίσκεσει σε μια σύγχυση , ακούς κάποιου καλλιτέχνες και νομίζει ότι όλοι τους θεωρούν καλύτερους. Η μουσική είναι υποκειμενική , έχω παρακολουθήσει πολλά γελοία επιχειρήματα αιδώ μέσα , αλλά το να εξισώνεις την μουσική ή την τέχνη σαν κάποιο άγιο δισκοπότηρα είναι το πιο γελίο πράγμα απο όλα. Εξάλλου ο μύθος του αγίου δισκοποτηρού στήριζετια στο γεγονός ότι άνθρωπος προσπαθεί να ανακαλύψει την τελειότητα μέσω της απλότητας. Η τελειότητα μόνο απλή είναι και ξεπερνάει κάθε ανθρώπινη αντίληψη , οπότε το δικο σου άγιο δισκοπότηρο ότι και να είναι αυτό είναι ένα προιόν με ημερομηνία λήξεως.Superfunk είπε:καλα,παρηγορια στον αρρωστο μεχρι να βγει η ψυχη του....
;D ;D
για εσενα και για μενα μπορει για ΑΥΤΟΥΣ (που ζουν αναμεσα μας.. ;D) ομως ξερεις πολυ καλα οτι την εχει..
Δε θυμάμαι να περιέγραψα καμιά ''θεία'' μουσική απλώς την εντάσσω μέσα στα σημαντικά βήματα που 'εχει κάνει η Ελλάδα πάνω στη μουσική.
προφανως ΕΣΥ τελεις σε ΠΛΗΡΗ συγχηση γιατι ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτα που ισχυριζεσαι οτι ειπα ΔΕΝ ΕΙΠΑ .... ;D ;DΝομίζω ότι βρίσκεσει σε μια σύγχυση , ακούς κάποιου καλλιτέχνες και νομίζει ότι όλοι τους θεωρούν καλύτερους. Η μουσική είναι υποκειμενική , έχω παρακολουθήσει πολλά γελοία επιχειρήματα αιδώ μέσα , αλλά το να εξισώνεις την μουσική ή την τέχνη σαν κάποιο άγιο δισκοπότηρα είναι το πιο γελίο πράγμα απο όλα. Εξάλλου ο μύθος του αγίου δισκοποτηρού στήριζετια στο γεγονός ότι άνθρωπος προσπαθεί να ανακαλύψει την τελειότητα μέσω της απλότητας. Η τελειότητα μόνο απλή είναι και ξεπερνάει κάθε ανθρώπινη αντίληψη , οπότε το δικο σου άγιο δισκοπότηρο ότι και να είναι αυτό είναι ένα προιόν με ημερομηνία λήξεως.
Το ακόμα πιο γελοίο είναι η υποτίμηση της ελληνικής μουσικής εδώ μέσα απο κάποιους που τα ξέρουν όλα. Και εγώ 90% ξένη μουσική ακούω. Αλλά ποτέ μου δεν υποτίμησα την ελληνική μουσική και τους τεράστιους καλλιτέχνες που έχει βγάλει αυτός ο τόπος. Ούτε νομίζω ότι αυτοί έχουν κάτι να φοβηθούν η να ζηλέψουν απο το παγκόσμιο γίγνεσθε.
Κόφτε λοιπόν τον τραχανά , και μην προσπαθείτε να αποδείξετε οτι το αναπόδεικτο ότι η μια χώρα έχει χάλια μουσική , ένα είδος μουσικής δεν είναι μουσική και άλλες γελοιότητες γιατί το μόνο που δείχνετε είναι την άγνοια σας και τον παρωπιδισμός σας.
για μένα η λέξη "τέχνη" δεν έχει την έννοια του αγίου δισκοπότηρου
για εσενα και για μενα μπορει για ΑΥΤΟΥΣ (που ζουν αναμεσα μας.. Grin) ομως ξερεις πολυ καλα οτι την εχει..
καποτε ...(το 1960) τωρα ειμαστε ΠΑΤΟΙ...Αλλά ποτέ μου δεν υποτίμησα την ελληνική μουσική και τους τεράστιους καλλιτέχνες που έχει βγάλει αυτός ο τόπος. Ούτε νομίζω ότι αυτοί έχουν κάτι να φοβηθούν η να ζηλέψουν απο το παγκόσμιο γίγνεσθε.
Διαφωνώ! Τα μεγάλα και σημαντικά βήματα δεν έγιναν με ΤΙΠΟΤΑ στην Ελλάδα από τον Μάλαμα. Από τον Πλέσσα ναι, τον Ζαμπέτα ναι. Από το Νέο Κύμα ναι. Από τους post modern έντεχνους ....ΟΧΙ!ninja είπε:Δε θυμάμαι να περιέγραψα καμιά ''θεία'' μουσική απλώς την εντάσσω μέσα στα σημαντικά βήματα που 'εχει κάνει η Ελλάδα πάνω στη μουσική.
Εδώ εσύ (προ ολίγου) απαξίωσες τον Θεοδωράκη, ήτοι το 50% από αυτό που η ανθρωπότητα αντιλαμβάνεται ως ελληνική μουσική. Ποια ελληνική μουσική έχεις υπ' όψιν σου;kilon είπε:Το ακόμα πιο γελοίο είναι η υποτίμηση της ελληνικής μουσικής εδώ μέσα απο κάποιους που τα ξέρουν όλα. Και εγώ 90% ξένη μουσική ακούω. Αλλά ποτέ μου δεν υποτίμησα την ελληνική μουσική και τους τεράστιους καλλιτέχνες που έχει βγάλει αυτός ο τόπος. Ούτε νομίζω ότι αυτοί έχουν κάτι να φοβηθούν η να ζηλέψουν απο το παγκόσμιο γίγνεσθε.
Εχεις ΔΙΚΙΟ , δεν σε διάβασα σωστά ,αλλά εχω κάθε δικαίωμα να είμαι σε σύγχηση όταν κάνεις εύκολα παρεξηγήσιμες δηλώσεις όπως αυτές. Δεν μπορούσα να υποθέσω τι εννοούσες ακριβώς.Superfunk είπε:προφανως ΕΣΥ τελεις σε ΠΛΗΡΗ συγχηση γιατι ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτα που ισχυριζεσαι οτι ειπα ΔΕΝ ΕΙΠΑ .... ;D ;D
ισα,ισα ειπα
Θες να πείς ότι η παγκόσμια μουσική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥ? Θες να πείς οτι ο μουσικός πάτος είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο ?προσωπικα θεωρω οποιον ανθρωπο μου δηλωνει ο ιδιος οτι κανει "τεχνη" η ειναι"καλλιτεχνης" αξιο για ΠΟΛΛΕΣ σφαλιαρες..... Grin (ασε μεγαλε θα σκισεις κανα καλτσον... Grin Grin )
Επίσης δε θυμάμαι να μίλησα για το Μάλαμα.manos_m είπε:Διαφωνώ! Τα μεγάλα και σημαντικά βήματα δεν έγιναν με ΤΙΠΟΤΑ στην Ελλάδα από τον Μάλαμα. Από τον Πλέσσα ναι, τον Ζαμπέτα ναι. Από το Νέο Κύμα ναι. Από τους post modern έντεχνους ....ΟΧΙ!
οχι φυσικα,στο εξωτερικο βγαινουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αριστουργηματα σε ΟΛΑ τα πεδια της "τεχνης"(μπορει και στην Ελλαδα να βγαινουν αλλα ακριβως αυτοι οι "ποιοτικοι" δεν τα αφηνουν ,λογω της ΒΛΑΧΙΑΣ & της ΑΣΧΕΤΙΛΑΣ που βαραει το ζαλισμενο απο τη χαρα της....μεταπολιτευσης κεφαλι τους, να αναπνευσουν)Θες να πείς ότι η παγκόσμια μουσική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥ? Θες να πείς οτι ο μουσικός πάτος είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο ?
Πιστεύω πως κάποια τραγούδια του Θηβαίου (Μαύρο μαργαριτάρι,Γυναίκα,Μυστήριο τραίνο,ο Άμλετ της Σελήνης κ.α),του Ιωαννίδη(Εκτός τόπου και χρόνου,Καθρεύτης κα.),Κατσιμηχαίων(Φάνης,Μάρκος και Άννα,Υπόγειο κ.α.) διάφ'ερουν από το ''Πετραδάκι πετραδάκι για ΤΑ σένα το 'χτισα".Για μένα υπάρχει εξέλιξη απλώς μάλλον δεν είμαστε σε θέση να την αντιληφθούμε.Superfunk είπε:εχεις καθε δικαιωμα να τη θεωρεις σημαντικα βηματα,επετρεψε μου ομως να διαφωνω,για μενα δεν εχει προσφερει απολυτως τιποτα και απλα αποτελει μια τροχοπεδη στην εξελιξη της ελληνικης μουσικης και την...''επαναφορα" της επιτελους στον 21ο αιωνα... ;D
Που καλέ είναι αυτά τα μουσικά αριστουργήματα να τα ακούσουμε και εμείς ? Πολυ με ενδιαφέρει γιατι πια ψάχνω αριστούργηματα με το μικροσκόπιο.Superfunk είπε:οχι φυσικα,στο εξωτερικο βγαινουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αριστουργηματα σε ΟΛΑ τα πεδια της "τεχνης"(μπορει και στην Ελλαδα να βγαινουν αλλα ακριβως αυτοι οι "ποιοτικοι" δεν τα αφηνουν ,λογω της ΒΛΑΧΙΑΣ & της ΑΣΧΕΤΙΛΑΣ που βαραει το ζαλισμενο απο τη χαρα της....μεταπολιτευσης κεφαλι τους, να αναπνευσουν)
μονο περυσι ακουσα τουλαχιστον 50 cd ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλης μουσικης απο ολες τις χωρες του κοσμου και ειδα 100 εξαιρετικες ταινιες...
εδω τι καναμε?μια τρυπα στο νερο....(σε μαζικο επιπεδο μιλαω δε μιλαω για το δισκο του Coti που πουλησε 30 αντιτυπα.... :)
αλλα τι τα θες μονο την ΗΛΙΚΙΑ των "ποιοτικων " να δεις θα καταλαβεις γιατι η Ελλαδα ζει ΜΟΝΙΜΑ στα 80s... ;D
Δεν πολυβγαινεις παντως και πολυ εξω απο την ψωροκωσταινα,ετσι δεν ειναι?![]()
αν μου έστελνες youtube λινκς για συγκεκριμένα κομμάτια θα μου έκανες την ζωή πολυ εύκολη , για να μην μιλάμε γενικά και αόριστα. ΝΑ δούμε τι θεωρείς εσύ αριστούργημα .... Για να μην σπαταλάω εγώ το χρόνο μου με μετριότητες.Superfunk είπε:Ευχαριστως να σε βοηθησω στο ψαξιμο
(σου λινκαρω κατευθειαν μουσικους που εβγαλαν δισκαρες περυσι και φετος για να μη χανουμε χρονο)
http://www.marcribot.com/
http://www.nelscline.com/
http://thelastshadowpuppets.com/
http://www.peteanderson.com/
http://www.candlebone.com/
http://www.wilcoworld.net/
http://www.brucespringsteen.net/
http://www.pjharvey.net/
παρε αυτα για αρχη και σου στελνω και τα υπολοιπα 100 αργοτερα..
Όπως ο Θεοδωράκης, ας πούμε.kilon είπε:Για να μην σπαταλάω εγώ το χρόνο μου με μετριότητες.
ολα τα λινκ που σου εστειλα εχουν ΤΡΑΓΙΚΑ καλυτερης ποιοτητας soundfiles απο το youtube.....κανε κανα δυο κλικ παραπανω δεν θα παθεις και τιποτα...αν μου έστελνες youtube λινκς για συγκεκριμένα κομμάτια θα μου έκανες την ζωή πολυ εύκολη , για να μην μιλάμε γενικά και αόριστα.