Superfunk είπε:
ειδικα αν ΔΕΝ μπορεις να το κανεις γιατι εισαι παντελως ΑΤΑΛΑΝΤΟΣ..... ;D
εγω παντως αναμενω τα ...χιτ...
Με αυτό που λες, δεν προσβάλλεις εμένα, αλλά μια γενιά (ίσως και δύο και τρεις) από μουσικούς οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν με την εκάστοτε "λαϊκή" μουσική της εποχής τους...
Δηλαδή σα να λέμε, πως ο Σιδεράς π.χ., δεν ασχολήθηκε (προ A.C. και 666) με τα χιτ της εποχής του, μόνο επειδή δεν μπορούσε...
Το ενδεχόμενο, απλά να μην τον ενδιέφερε (τον χ/ψ Σιδερά) δηλαδή, δεν υπάρχει??
Προφανώς το να πουλάει κάποιος δεν είναι αρνητικό, δεν αφορίζω σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο, αλλά οι Clash ακούγονται 30 χρόνια μετά...
Η ερώτηση μου αυτή ακριβώς ήταν.
Ποιός από τους αντίστοιχους λαϊκοποπ fan του ειδους θυμάται κομμάτια, εποχιακές επιτυχίες που είχαν γραφτεί πριν απο 10 χρόνια...?
Και ακριβώς γι' αυτό ανέφερα αριθμο δισκογραφίας, γιατί να θυμάται κάποιος 2 κομμάτια που θα είναι πέραν της πενταετίας παλαιά, ενώ έχεις βγάλει 100 δίσκους, δεν είναι επιτυχία.
Τουλάχιστον όχι καλλιτεχνική-μουσική...
Συν ότι μην ξεχνάμε πόσο εύκολα γίνεσαι τώρα με χρυσό δίσκο στις 20.000-30.000 κόπιες όπου κάθε σπίτι είχε κι ένα cd player (και μιλώ για προ πειρατείας εποχές) και πόσο δύσκολα γινόταν κάποτε χρυσός ένας δίσκος όπου ήθελες 400.000-500.000(για Ελλάδα μιλάω πάντα) πωλήσεις και εποχή που ο κόσος μετά βίας αγόραζε ένα ραδιόφωνο...
εδιτ: και αν θυμάμαι καλά, οι Clash χρειάστηκαν πολλάάάάά λιγότερα από 100 album
για να γίνουν γνωστοί έστω και εγχώρια...