Gibson και επικείμενοι δασμοί

Να επαναλάβω κάτι που επισημάνθηκε πριν.
Αν κάποιος θέλει να τα σκάσει για Gibson,
ας μην είναι η πρώτη του επιλογή τα μεγάλα μαγαζιά του χώρου.
Επίσης την αγορά να μην την κάνει ηλεκτρονικά.

Ισχύει ότι μικρότερα μαγαζιά πολύ πιθανόν να διαλέγουν ένα προς ένα τα όργανα που έχουν.
Για παράδειγμα θυμάμαι αυτόν:
https://www.kleinanzeigen.de/pro/Bi...ampaign=socialbuttons&utm_content=app_android

οταν έψαχνα την PRS μου και διαπίστωσα ότι δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες όπως π.χ.στα νερά στο καπάκι που άμα π.χ. παραγγείλεις από Thomann η φάση είναι στην τύχη..
Έχω Gibson Custom Shop και σίγουρα δε θα την αγόραζα online.

Τέλος, σε μια τέτοια μάρκα και μοντέλο,παίζουν και άλλες παράμετροι ρόλο όπως το mojo,το headstock,κ.ά. οπότε η όποια συζήτηση για ξύλα και πραγματική αξία λες και μιλάμε για καμιά partcaster,δεν έχει νόημα..

Ενώ πριν να αλλάξει δεν ανέβαιναν?

Πχ αυτή εδώ η Les Paul κόστιζε 2777 ευρώ πέρυσι με τον προηγούμενο πρόεδρο ενώ με τον καινούριο 2499.

Και ποιος σου λέει εσένα ότι με τον επόμενο δε θα ανέβουν κι άλλο? 😉

Είναι κάτι το πολύπλοκο, επί της αρχής θα έλεγα ότι οι τιμές γενικά ανεβαίνουν όσο περνάνε τα χρόνια και έως κάποιο βαθμό ακολουθούν τα εισοδήματα των ανθρώπων (οπότε σαν γενική παρατήρηση γινόμαστε φτωχότεροι - εκτός αν πάμε σε άλλη δουλειά που μας πληρώνουν καλύτερα). Όμως στην περίπτωση της Αμερικής υπάρχει και η συναλλαγματική ισοτιμία, αν ο πρόεδρος τα κάνει όλα πουτ@ν@ μπορεί να υποτιμηθεί το δολλάριο, άρα να πέσουν οι τιμές. Μπορεί να αυξηθούν και άλλο οι δασμοί ή χίλια δύο - κοινώς δεν θα βγάλεις άκρη άρα κάθε πρόβλεψη μπορεί να πέσει τραγικά έξω.

Στο διαταύτα τώρα, πράγματι έγραψα με τη "φωνή της λογικής" γιατί ρεαλιστικά ο ΟΡ μάλλον δεν χρειάζεται κιθάρα αλλά... αν θέλει μια les paul που να την βλέπει και να γουστάρει τότε την "χρειάζεται" οπότε ας την πάρει και να την χαρεί! Σε αυτό το σενάριο προτείνω να πεταχτεί μέχρι το Thomman για να δοκιμάσει όσο το δυνατόν περισσότερες. Καλύτερα να πάρει το real thing παρά να ασχοληθεί με υποκατάστατα.

Επίσης τώρα που τα γράφω αυτά σκέφτηκα ότι ίσως αξίζει μια επίσκεψη και στα ελληνικά μαγαζιά, μπορεί να βρει κάτι καταπληκτικό και να την πάρει με δόσεις.

Στην τελική, το ψυχολογικό "ας πάρω τώρα πριν ακριβύνουν" μπορεί να είναι η δικαιολογία/ το μικρό "σκούντηγμα" που ήθελε ο ΟΡ για να κάνει το βήμα και να αγοράσει μια τέτοια κιθάρα!

Πολλά ακούγονται, λίγα έχουν γίνει σχετικά με τους δασμούς του πορτοκαλί ανθρώπου. Επειδή όμως το βλέπω να έρχεται, αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να κάνω την κίνηση για την Les Paul Standard 50s Goldtop (HH) που πάντα λιγουρευόμουν. Φυσικά η R7 θα ήταν το απόλυτο αλλά η τιμή της είναι big stretch. Δεν έχω παίξει με τη συγκεκριμένη από κοντά παρά μόνο έχω στην κατοχή μου μια SG Standard και μια Les Paul Studio 50s Tribute. Έχει κάποιος εμπειρία συγκριτικά με το μπράτσο;

Επίσης αναρωτιόμουν αν υπάρχουν αντίστοιχα ποιοτικά «υποκατάστατα» στο ίδιο μήκος κύματος τιμών που να αξίζει να εξετάσω.

Ευχαριστώ!

Καλημερα σε ολους, δεν ξερω αν αγορασες την standard, αλλα να πω λιγο την αποψη μου μιας και αγορασα πριν λιγες μερες την standard 50's Bourbon Burst.
Την αγορασα μεταχειρισμενη μερικων μηνων. Κατασκευη 344 μερα του 2024.
Προηγουμενη μου Les Paul ηταν μια Classic Translucent Cherry του 2022, οποτε και της ιδιας περιοδου κατασκευης.
Ενδεχoμενως οι διαφορες τους να ειναι αποτελεσμα της ιδιαιτεροτητας του καθε συγκεκριμενου κομματιου, αλλα θα δωσω τα 2 cents μου που λενε και στο χωριο.

Η Εμπειρια μου με μανικια ειναι προς την λεπτη μερια, Wizard HP, Fender modern C, LTD-EC1000.
H Classic ηταν στην ιδια περιοχη με το λεπτο C, Ισως ενα κλικ πιο λεπτο. Πολυ ευκολοπαιχτη κιθαρα, αλλα αγκυρα στα 5 κιλα. Η ποιοτητα κατασκευης της εξαιρετικη. Την εδωσα ομως γιατι δεν μου εκανε ποτε αυτο το κλικ που λεμε, ισως λογω βαρους, ισως οι burstbuckers 61 που μου φαινονταν οτι ξυριζαν λιγο.

Παμε τωρα στην standard, οπου πρωτος λογος που την εβαλα στο ματι ηταν αισθητικος λογω χρωματος. Ηξερα οτι το μανικι ειναι πιο παχυ και οταν πηγα να την δοκιμασω ειχα τις αμφιβολιες μου αν θα μου κατσει στο χερι.
Αποτελεσμα... Εντυπωσιακη!! Μετα απο λιγο ειχα τις αμφιβολιες μου εαν προκειται οντως για 50's διοτι το μανικι μου φανηκε απιστευτα βολικο, οκ δεν ειναι για τα fast runs που θα ειχες με μια Ibanez RG Prestige, αλλα πολυ πολυ πιο βολικο απο αυτο που φοβομουν οτι μπορει να ειναι ενα baseball bat.
Το δικο μου κομματι ειναι ακριβως στα 4 κιλα, κατι που δειχνει οτι οντως η Gibson τα ελεγχει καλυτερα τα ξυλα που θα βαλει στις standard, ( αν λαβουμε υποψη οτι η Classic ηταν Chambered και παλι επιανε 5 κιλα ).
Η ποιοτητα κατασκευης και εδω εξαιρετικη , ακομη πιο πανω απο την Classic.
Οι μαγνητες bUrstbuckers 1&2 Πιο κοντα στα γουστα μου και πιο ηπιοι απ τους 61, δεν ειναι για πολλα πολλα distortion οπως θα σηκωνε ενας Jeff Beck η ενας Tone Zone Φυσικα, αλλα και ο ρολος της κιθαρας δεν ειναι αυτος του μεταλοκιθαρου.

Η κιθαρα ειναι Special Run για το American Music Supply και ερχεται με ενα πολυ ομορφο Flame maple cap.
LesPAul50BB.jpg

Last edited:
Eye candy. Καλόπαικτη!

Πανέμορφη και η Bourbon Burst! Καλόπαιχτη!

Λοιπόν δεν έχω προχωρήσει ακόμα σε αγορά. Αλλά νομίζω θα απασφαλίσω πριν το τέλος του έτους. Το θέμα είναι ότι βλέποντας προσφορές τις τελευταίες μέρες αναζωπυρώθηκε η επιθυμία και Fender Strat ή Tele. Ο λόγος είναι πως έχω στη συλλογή μια LP Studio με humbuckers, SG Standard με humbuckers, Fender Jaguar Special με humbuckers και μια Squier VM Jazzmaster με single coils, μου λείπει η ηχητική παλέτα των προαναφερθέντων. Επειδή όμως θεωρώ ότι θα καταλήξω στην gold top, οι πιο οικονομικές λύσεις τύπου classic vibe ή MIM (Player ii) είναι ικανές να σβήσουν τη δίψα στο μέλλον;

Ευχαριστώ!

Mια,με out of phase pickups και οι χορδές πάνω από την γέφυρα.(y)
Ρε συντεκνε, δοκιμασα να περασω τις χορδες κατω απο τη γεφυρα αλλα δεν τα τα καταφερα:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: πανω απο το stop tailpiece εννοεις, και μου αρεσει απιστευτα. Προς το παρον το χρησιμοποιω στη μια απο τις δυο… αυτη που χρησιμοποιω πιο συχνα, προς το παρον οχι out of phase, με βαλατε σε σκεψεις:unsure:

Ρε συντεκνε, δοκιμασα να περασω τις χορδες κατω απο τη γεφυρα αλλα δεν τα τα καταφερα:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: πανω απο το stop tailpiece εννοεις, και μου αρεσει απιστευτα. Προς το παρον το χρησιμοποιω στη μια απο τις δυο… αυτη που χρησιμοποιω πιο συχνα, προς το παρον οχι out of phase, με βαλατε σε σκεψεις:unsure:
Το λένε και Saddle αυτό που αποκαλείς γέφυρα βρε,αλλά όπως θέλει κανείς.
Σε vox 10" με creamback και Heil μικρόφωνο με flat χορδές ακούγεται κάπως έτσι.
Δέν είναι κάν Gibson,αλλά epiphone.

Εδω εξηγει την τεχνικη, ωραια ο συναδερφος Joe :)

Τα saddles / σελες ειναι τα κινουμενα μερη της γεφυρας/ bridge οπου ακουμπουν οι χορδες, στις les paul ρυθμιιζουν μονο το intonation.Αλλα μην κολλαμε στην ορολογια, ας επικεντρωθουμε στην ιδεα που εχει ενδιαφερον 😉

Βεβαια υπαρχουν και wrapround bridges , δυο σε ενα κατασταση, σε juniors και specials απου εκει ξεκινησε η ιδεα.
IMG_2413.jpeg

Μια φορά το δοκίμασα να περάσω τις χορδές πάνω από το tailpiece και… ποτέ ξανά. Σίγουρα δεν είναι για εμένα, μιας και μειώνει στην πραγματικότητα το tension των χορδών. Εδώ παίζω με 11αρες και με το Faber tailpiece τέρμα βιδωμένο χαμηλά στο σώμα, για να έχω μέγιστο tension, οπότε είμαι στο άλλο άκρο…

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back