Μουσική ως Φαγητό! Ελάτε να παίξουμε!

Nio Godsent

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Γεια σου ρε @manosx, από μια κουλή ιδέα κάποιου έχουν δημιουργηθεί ανθρώπινα θαύματα στην ιστορία μας. Σενάρια, lyrics, βιβλία.. τώρα και παιχνίδια!

free-food-music-background-49ymm[1].jpg

Πάμε να παίξουμε το παιχνίδι του Μάνου. Ας ξεκινήσω εγώ με το πως βλέπω μερικούς καλλιτέχνες, σε πιάτο, ανοίγοντας με τον αγαπημένο καλλιτέχνη του δημιουργού.

1. Μπαχ --- Οκταήμερο τραπέζι νηστείας στο Άγιον Όρος
Λιτό και θεϊκά μελετημένο. Μυσταγωγία, όχι απλώς γεύμα.

2. Active Member --- Φασολάδα κατσαρόλας του παππού, με χύμα κρασί σε παλιό Metaxa
Σκληρό, λαϊκό και γεμάτο κρυφές λεπτομέρειες. Στομάχι & συνείδηση.

3. Παντελής Παντελίδης --- Πίτα καλαμάκι με απ’ όλα, ξημερώματα από καντίνα
Παντού, εύκολο, λαχταριστό. Από τον απλό λαό, για τον απλό λαό. Ακόμα και σε σένα που δεν το λες, σου άρεσε να το τσιμπολογάς τις δύσκολες στιγμές.

4. Beatles --- Handmade τυρόπιτα απ’ τον φούρνο της παιδικής γειτονιάς
Καθολικό, γνώριμο, δεν γερνάει. Αντικαταστάθηκε στις ίδιες γειτονιές, από αμέτρητες ανθυγιεινές απομιμήσεις.

5. Bob Dylan --- Φακές της γιαγιάς με χειροποίητο μαύρο πολύσπορο ψωμί
Τίμιο, δείχνει λιτό αλλά πρακτικά είναι περίπλοκο, και γεμάτο ιστορία. Δεν είναι για όλους, αλλά όποιος πεινάει μέσα του, θα το νιώσει.

6. Lex & the "Trappers" --- McDonalds™ 2x Cheeseburger, με τα golden fries & τη δροσιστική cola του
Παπ, έτοιμος - χωρίς πολλά. Τα έχεις όλα. Γεύμα για τον ουρανίσκο, δεν προορίζεται για το στομάχι. Και σε αυτούς που το τρώνε, και σε αυτούς που δεν το τρώνε, προκαλεί την απορία.. πως κατάλαβε έτσι το πλανήτη.

7. Daft Punk --- Ζελέ ιαπωνικό με φώτα neon
Γυαλιστερό, παράξενο, ψυχρό και τέλειο.

8. Μαντόνα --- Ούζο με γαρίδες σοτέ στην παραλία
Κομψή υπερβολή. Δεν γερνάει, όσο κι αν προσπαθείς να την ξεχάσεις.

9. Radiohead --- Σούπα παντζάρι χωρίς αλάτι, σε πορσελάνινο μπολ
Δεν είναι για χόρταση. Υψηλή τέχνη σε μορφή νηστικής κρίσης. Κάθε κουταλιά μια υπαρξιακή αναζήτηση.

10. AC/DC --- Κοκορέτσι σε χαρτί, όρθιος έξω απ’ το γήπεδο
Βρώμικο, τίμιο, δυνατό. Δεν αλλάζει. Δεν χρειάζεται.

11. Τέιλορ Σουίφτ --- Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο απ’ την Κηφισιά
Στρογγυλεμένο, γυαλιστερό, φτιαγμένο για να το φωτογραφίζεις, όχι να το τρως.

12. Έννιο Μορρικόνε --- Μανιταρόπιτα βουνίσια, θέα το Ζαγόρι, με ήλιο χειμωνιάτικο
Σιωπηλή, όμορφη γεύση και θέα. Τρως αργά αργά, και βλέεεεεεεεπεις ιστορίες για ώωωωωρες.

13. Queen --- Μουσακάς με ούζο και παγωτό στο τέλος, με φιλότιμο
Πλούσιο, γιορτινό, εκκεντρικό. Υπερβολή με στυλ.

14. Frank Sinatra --- Καφές ελληνικός, σκέτος, με θέα το λιμάνι
Λιτός, στοχαστικός, απόλυτος. Δεν θες συνοδευτικά.

15. Black Sabbath --- Σκορδαλιά με παντζάρι, χωρίς ψωμί
Καίει και ξυπνάει. Σκοτεινό, βαρύ, προκαλεί δάκρυ, βάζει τη ψυχή σου σε στάση επίθεσης.

16. Μάικλ Τζάκσον --- Κουραμπιές με γκλίτερ, σε κουτί μεταξωτό - πολυτελείας
Γλυκός, ονειρικός, παιδικός, με τέλεια υφή. Κάθε χρόνο θα τον βρεις μπροστά σου, κάνει έναν αιώνιο κύκλο.

17. Björk --- Τυροκαυτερή με φύκια και ροδοπέταλα
Παράξενη, αλλού εντελώς. Δε θες να τη ξαναφάς, αλλά δε ξεχνάς αυτό το πιάτο με τίποτα.

18. Eminem --- Μακαρόνια με κιμά σε ταπεράκι
Ωμό, δυνατό, καθημερινό. Δεν ποζάρει. Χτυπάει..! Ε, και σε χορταίνει.

19. Elvis Presley --- Σάντουιτς με μέλι, λουκάνικο και τύψεις
Παράλογο και χορταστικό. Βασιλικό στη γεύση, ένοχο στη μνήμη.

20. Nirvana (το αγαπημένο μου φαγητό!) --- Αυγά με τηγανητές πατάτες, λάδι που τσιτσιρίζει ακόμα, και ψωμί να το σκουπίζεις
Πρωτόγονη μαγειρική. Το φαγητό του ενστίκτου. Η πρώτη λιχουδιά που μαθαίνεις να αγαπάς. Απλό, αλλά ανεξίτηλο. Παιδί, έφηβος, ενήλικος... όλοι κλέβουν μπουκιά. Και πάντα με τα δάχτυλα.

Αν σας πέφτουν πολλά, δεδομένων των απόγωνων που σας τραβάνε τα μπατζάκια ενώ πληκτρολογείτε, παρομοιώστε 5. Και εγώ για τόσα πήγαινα αλλά παρασύρθηκα. Να χαρείτε όμως συνδέστε δυο λογάκια από κάτω, καθώς διαφορετικά βλέπω εγώ μια μπανάνα και διαφορετικά ο κάθε ένας από εσάς.
Από τα σχολικά έτη, μέχρι και σήμερα κομπλεξάρομαι να πάρω μια στη δουλειά, ενώ οι συναδέλφοι μου τις κάνουν parade καμαρωτοί.

Καλησπερα σας.

Εχετε κανει κρατηση;

Πολυ ωραια, περαστε απο εδω.

Εισαστε ετοιμοι για να ξεκινησουμε;

Ωραια.

Το σημερινο μενου σαν κυριως πιατο εχει φιλετο λαγοκεφαλου με δηλητηριωδη μανιταρια

Το πιατο συνοδευεται απο σαλατα κισσου με σως παραθειο

Για επιδορπιο εχουμε οικοδομικο γαρμπιλι του κουταλιου

Και για κλεισιμο ενα κοκτειλ κηροζινης, με υγρα μπαταριας και ακουα φορτε

Καλη σας ορεξη

Eγώ θα γράψω μία συνταγή μόνο για το αγαπημένο μου γκρουπ γιατί πιέζομαι λίγο χρονικά...

Dream Theater.
Κλειτορίδα χταποδιού με σως από φρέσκα ρεβύθια,σωταρισμένη σε λάδι ασπάλαθου που φυτρώνει στο Αγιοφάραγγο Κρήτης.Ο χρόνος μαγειρέματος ξεκινάει από τα 4/4 και καταλήγει ένας θεός ξέρει πού.

Last edited:
Για γλυκό μετά?
Μηηη,πλάκα σου έκανα.

Μερικά και από εμένα.

Motorhead - το κεφάλι του Lemmy φτιαγμένο απο πατάτα στο πιάτο και να πάρεις με το κουταλάκι την μεγάλη ελιά που είχε και να ρωτάς τους υπόλοιπους στο τραπέζι,αν θέλει κάποιος να του την σερβίρεις.
Μόνο για πάρτη μου τους θέλω,μην ενοχλείτε όταν τρώω.

Rory Gallagher - βρώμικο ψωμάκι από καντίνα τα ξημερώματα,οπου μέσα στην σούρα,σου πέφτει κάτω,το πιάνεις το φυσάς λίγο και συνεχίζεις να το τρώς .
Αν είσαι στο νησί,δέν θα κάνει σε κανέναν εντύπωση,εδώ συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει.

UFO/M.S - Φλαμπέ (οτι να νε) με πιπέρι bourbon,οπου γυρνάς γύρω το τραπέζι να σερβίρεις τους φίλους σου και περνώντας από πίσω με το τηγάνι,παίρνουν οι κοτσίδες τους φωτιά.
Ο Michael Schenker θέλει καπνούς για να βγεί,κρίμα που τον έχασα πρόσφατα εδώ.

Duane Allman - Τυρί καρφωμένο σε ξύλο,οπου το ψήνεις βράδυ σε φωτιά στην μέση της ερήμου.
Πλησιάζει κροταλίας με απειλητικές διαθέσεις,του την παίζεις με το στίκ στο κεφάλι και φεύγει παράγοντας ήχους κουδουνίστρας μικρού παιδιού.

Καλησπερα σας.

Εχετε κανει κρατηση;

Πολυ ωραια, περαστε απο εδω.

Εισαστε ετοιμοι για να ξεκινησουμε;

Ωραια.

Το σημερινο μενου σαν κυριως πιατο εχει φιλετο λαγοκεφαλου με δηλητηριωδη μανιταρια

Το πιατο συνοδευεται απο σαλατα κισσου με σως παραθειο

Για επιδορπιο εχουμε οικοδομικο γαρμπιλι του κουταλιου

Και για κλεισιμο ενα κοκτειλ κηροζινης, με υγρα μπαταριας και ακουα φορτε

Καλη σας ορεξη

5. Bob Dylan --- Φακές της γιαγιάς με χειροποίητο μαύρο πολύσπορο ψωμί
Τίμιο, δείχνει λιτό αλλά πρακτικά είναι περίπλοκο, και γεμάτο ιστορία. Δεν είναι για όλους, αλλά όποιος πεινάει μέσα του, θα το νιώσει.
Είσαι ωραίος και μετράς

Η δική μου εκδοχή

5. Bob Dylan --- Χειροποίητο ψωμί ξυλόφουρνου και τυρί

Trending...

Νέα θέματα

Back