δυστυχως φοβαμαι πως ο τρολευ εχει δικιο, αν οχι απολυτο, σιγουρα στα πιο πολλα πραγματα απο αυτα που λεει σε αυτο το τοπικ.
πιο συγκεκριμενα, θελω να σταθω σε καποια σημεια!
παρολα αυτα, νυσταζω παρα πολυ και το μυαλο μου ειναι αχταρμας, αρα ισως το ποστ στερειται συνοχης, αλλα θα την βγαλετε την ακρη.
μιλαμε για μπακινγκ τρακς και τα εχουμε κανει ολα σουπα!
ειναι εντελως αλλο πραγμα το ''κατεβαζω ενα αρχειο με ονομα backinTrackRockΑm και παιζω στην πεντατονη ολη την ωρα'', εντελως αλλο πραγμα το ''κατεβαζω σε μπακιντρακ το γουις γιου γουερ χιαρ και προσπαθω να παιξω το σολο χαρτι'' και αλλο πραγμα ''βρισκω ενα αρχειο ηχου και απο πανω παιζω και ηχογραφω τον εαυτο μου''.
αλλο πραγμα το καθενα και με αλλο ματι πρεπει να κρινεται!
φυσικα η πιο λογικη χρηση ειναι για να ακουμε τον εαυτο μας και να δουμε τι παιρνει βελτιωσεις στο παιξιμο μας.
φυσικα και απο το κομματι που εχουμε γραψει πανω στο μπακιν τρακ μπορουμε να δειξουμε ''τι ψαρια πιανουμε'' σε ΕΝΑΝ τομεα της μουσικης, δηλαδη στην δεξιοτεχνια πανω στο οργανο μας.και φυσικα μπορει να το ακουσουν και καποιοι ανθρωποι και με τις συμβουλες τους μπορουν να μας βοηθησουν να βελτιωθουμε.
παρ ολα αυτα, η πραγματικη προκληση της μουσικης ειναι να παρουσιασεις στον κοσμο κατι ΔΙΚΟ ΣΟΥ.και οχι μονο απλα να το γραψεις, αλλα να βγεις και να το παιξεις!
τουλαχιστον για μενα, η πραγματικη χαρα της μουσικης ειναι αυτη ακριβως!το να νταραβεριζεσαι με αλλους μουσικους.
βεβαια, το ερωτημα ''ποιος ειναι πιο μουσικος, ο συνθετης η ο μπακιντρακοσολιστας?'' ειναι ελαφρως αστοχη, μιας και μουσικος ειναι αυτος που ζει απο την μουσικη.
οπως και φωτογραφος ειναι αυτος που ζει απο την φωτογραφια και το ιδιο ισχυει για ολα τα πραγματα.
μου φαινεται φαιδρο να δουλευεις σε μια τραπεζα 9-5, να κανεις μια τριωρη προβα την βδομαδα, καμια ψευτοηχογραφιση καθε τριτη μερα και ενα λαιβ τον χρονο και να δηλωνεις μουσικος!φιλε μου, σου εχω νεα, εισαι ταμιας!
απο εκει και περα, δυστυχως πρεπει να παραδεχθω πως το ΤΕΛΕΙΟ σολο σε ενα μπακιντρακ, εχει μικροτερη αξια για μενα απο μια μετριοτατη συνθεση. τωρα που το σκεφτομαι, καταλαβαινω πως σπανιοτατα ακουω μπακιν τρακς, με μια προσπαθεια να βρισκω τα κλιπς του λονγκσαντοου που ξεπερνουν κατα πολυ τον μεσο ορο.
οσον αφορα τωρα αυτο που λεει ο τρολευ για την αποτυχια, το εκλαμβανω λιγο διαφορετικα!
εχει τυχει παρα πολλες φορες να μιλαω με καποιον εντελως αποτυχημενο στο επαγγελμα του και να μου φερνει σαν επιχειρημα την εμπειρια χρονων πανω στο αντικειμενο.
αυτο φυσικα απο μονο του δεν λεει τιποτα.δεν εχει κανενα νοημα να μου πεις πως εισαι 40 χρονια εμπορος οταν ο,τι μαγαζι εχεις ανοιξει το χεις κλεισει νυχτα και χωρις φεγγαρι,τα χρονια λοιπον δεν εχουν καμια αξια.
τελος, ενας καλος τροπος για να κρινουμε την επιτυχια και την αποτυχια καποιου ειναι φανταζομαι το πως και κατα ποσο το προιον του εχει καταφερει να βρει τον κοσμο!
οπως και να το κανουμε, αλλο να ανεβαζεις μπακιντρακς στο νοιζ (και ας ειναι ο,τι καλυτερο) και να σου λενε μπραβο 40 ανθρωποι, αλλο να παιζεις με την μπαντα σου λαιβ και να εχεις απο κατω τους 40 φιλους σου και αλλο να εισαι η αννα βιση.
οσο για την αξια-επιτυχια της συνθεσης φυσικα δεν μπορει να δωθει καποια απαντηση, καθως ειναι ξεκαθαρα στην σφαιρα του υποκειμενικου!
αυτα και σορυ για το μεγαλο ποστ.