- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 2,493
Μπορεί να παίζω κατα βάση πεντατονική?, αλλά μου άρεσε πολύ ο ήχος (lace sensors, plexi, angry driver, και λίγο vibe εφέ).
jazzlaceplexiangryvibe.mp3
5 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε
Έχεις σκεφτεί το γιατί ρέπεις προς το blues;
Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που μας ωθεί προς συγκεκριμένες επιλογές. Όπως λες εσύ για το blues, έτσι είμαι εγώ με μινόρε ήχους. Ότι και να κάνω, θα καταλήξω σε κάτι τέτοιο. Δεν αισθάνομαι απλά βολικά εκεί. Μου αρέσει κιόλας. Βάλε με να σολάρω σε dorian ή phrygian. Μου πήρες την χαρά, τέλοςΜα αφού λεει "blues" στον τίτλο του backing track ?
Προφανώς εννοείς ότι η φρασεολογία μου είναι αρκετά bluesy, ενω θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω διαφορετική προσέγγιση. Απ' όταν άρχισα να παίζω ηλεκτρική, πριν μερικά χρόνια, συλλάμβανα τον εαυτό μου να χρησιμοποιώ blues φράσεις, παρότι ποτε δεν ακουσα μπλουζ. Παίζοντας μονος μου το βράδυ στον καναπέ, κατά 90% χρησιμοποιούσα την blues "γλώσσα". Μου βγαίνει πολύ φυσικά, σε σχέση με άλλες "γλώσσες". Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια εξήγηση που μπορώ να δώσω, πέρα από το ότι με έχει επηρρεάσει αρκετά ο gilmour, o gary, και πιο πρόσφατα ο trower.
Φυσικά, το ρέπω δεν σημαίνει ότι καταφέρνω να είμαι καλός σε κάτι. Το παλεύω όμως, συστηματικά.
Dorian και Phrygian είναι κι αυτές μινόρε όμως, αφού έχουν 3η μικρή. ?Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που μας ωθεί προς συγκεκριμένες επιλογές. Όπως λες εσύ για το blues, έτσι είμαι εγώ με μινόρε ήχους. Ότι και να κάνω, θα καταλήξω σε κάτι τέτοιο. Δεν αισθάνομαι απλά βολικά εκεί. Μου αρέσει κιόλας. Βάλε με να σολάρω σε dorian ή phrygian. Μου πήρες την χαρά, τέλος
Dorian και Phrygian είναι κι αυτές μινόρε όμως, αφού έχουν 3η μικρή. ?
4 μινόρε (αιολική, λόκρια, δωρική, φρύγια) και 3 ματζόρε (Ιονική, Λύδιος, Μυξολύδιος).Νομίζω οτι τρεις είναι οι μινόρε κλίμακες, η aeolian, η dorian και η Locrian. Οι υπόλοιπες είναι ματζόρε.
Αλλα δεν σκαμπαζω και πολλά από θεωρία.
Το ξέρω, γι'αυτό το είπα. Μου χαλάνε όμως τον ψυχαναγκασμόDorian και Phrygian είναι κι αυτές μινόρε όμως, αφού έχουν 3η μικρή. ?
Το προτιμάς από τα εφφέ του αμπερο;Εδω χρησιμοποίησα το hotone ως καθαρή πλατφόρμα (καθαρός ήχος matchless), αλλά την χορηγία θα πρέπει να μου την κάνει ο Jam (από πετάλια του προέρχονται όλοι οι ήχοι και τα εφέ) ?
Το προτιμάς από τα εφφέ του αμπερο;