Λοιπόν, επειδή στη δουλειά δεν είχα την απαραίτητη προσήλωση για να συμμετέχω στο θέμα χωρίς διακοπές κι επειδή δεν θέλω σαν τελευταία εντύπωση της συμμετοχής μου να είναι αυτό το βιαστικό, άκομψο ποστ...
longshadow είπε:
Έχεις δίκιο...
και πολύ ασχολήθηκα...
...θέλω να πω μερικές σκέψεις για το θέμα.
Καταρχήν αν το θέμα αυτό ανοίχτηκε ως προτροπή προς τους (νεώτερους κυρίως) μουσικούς ώστε να προσπαθήσουν να βγούν παραέξω, ξεφεύγοντας απο τους τέσσερεις τοίχους του δωματίου τους, δοκιμάζοντας να παίξουν μουσική συνεργαζόμενοι με άλλους μουσικούς σε ένα σχήμα, τότε συμφωνώ κι επικροτώ 100%.
Έχω αμέτρητες ώρες πτήσης σε αυτό που στη μουσική ονομάζεται jammin, είναι κάτι που άρχισα να κάνω απο 17 ετών, αυτό είναι ουσιαστικά το στοιχείο που περισσότερο απο κάθετι άλλο έχει διαμορφώσει την όποια μουσική ταυτότητα έχω..(αν έχω κάποια..)
Εκεί που διαφωνώ είναι ο τρόπος που παρουσιάστηκε αλλά και αναπτύχθηκε το θέμα, όπου επικράτησε η άποψη οτι δεν είναι δυνατόν σε ένα ήδη ηχογραφημένο backing track ο μουσικός (σολίστ ως επι τω πλείστον) να δείξει την όποια μουσικότητα του, γιατί αυτό δεν είναι τέχνη αλλά παράθεση ασκήσεων όπως είπε κάποιος, ή επίδειξη τεχνικής όπως είπε κάποιος άλλος...
Ο "καλός" μουσικός (καλός σε εισαγωγικά γιατί τα standards του κάθε ακροατή διαφέρουν) θα παίξει εξίσου καλά και σε ένα προηχογραφημένο track..
Δεν θα παίξει ασκήσεις, την ψυχή του θα καταθέσει.
Άλλωστε, αν το καλοσκεφτείτε ένα μεγάλο ποσοστό της δισκογραφημένης μουσικής έτσι έχει γραφτεί.
Ναι, σύμφωνοι, μουσική ίσον επικοινωνεία, αλλά ας είμαστε λίγακι πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και λίγο πιο ανεκτικοί ως προς αυτούς που δεν είναι σε θέση για οποιοδήποτε λόγο να ανήκουν στο δυναμικό μιάς μουσικής μπάντας.
Το backing track , σε εμένα τουλάχιστον, δείχνει πάρα πολλά στοιχεία για έναν σολίστα μουσικό, ειδικά για το groove του, το οποίο ίσως να μην μπορούσα να καταλάβω σε μιά μπάντα με έναν μέτριο drummer ή έναν μπασίστα που είναι all over the place...
Εχθές έκατσα και έπαιξα ένα σόλο σε ένα κομμάτι στο οποίο ζητούσε μιά κιθάρα ο συμφορουμίτης InLoveWithMyGuitar.
http://www.noiz.gr/index.php?topic=178346.0
Γι'αυτόν είναι το δημιούργημα του, εγω βέβαια στην ουσία έγραψα πάνω σε ένα προηχογραφημένο backing track...
Να θεωρώ δηλαδή απο δω και στο εξής όταν κάνω κάτι παρόμοιο ότι δεν έχει κανενός είδους μουσικότητα??
Εγω στο κομμάτι πάντως την ψυχούλα μου κατέθεσα...
Αυτό κάνω πάντα όταν παίζω, είτε με παρέα, είτε μόνος μου ...