Με ρώτησες ποιο μηχάνημα (έχω και) κάνει 3.500. Στον ΟΡ είπα ότι το Mini που σκέφτεται είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ, απλά θα χρειαστεί πόρτες. Δεν του είπα να πάρει Studio Mac.
Το επιχείρημα μου είναι να πάει σε περισσότερη μνήμη από τα 16 (KAI MONO) που προτείνεις γιατί ναι...εάν θέλει (και μπορεί γιατί γίνεται) να το κρατήσει 10 χρόνια, θα τη χρειαστεί γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα προγράμματα και οι εφαρμογές μας βαραίνουν στη πορεία.
Ξαναλέω λοιπόν για το ποιός κρατάει μηχάνημα 10ετίας. Εγώ (και ο Λάκης από ότι είδα και νομίζω και ο Superfunk...), κρατάω ένα μηχάνημα από το 2011 και φτιάχνω μουσική γιατί δεν χρειάζομαι καλύτερο. Έχω δε μέσα τόσο software που δεν προλαβαίνω σε αυτή τη ζωή να τερματίσω. Να προσθέσω ότι δίπλα σε αυτό έχω και ένα G5 γίγαντα (25ετίας με τη παλιά Motu που άλλαξα αναγκαστικά λόγω drivers) με software που δεν θα ξαναβρώ αλλά έχει πλάκα. Nα επισημάνω ότι όταν αλλάζω μηχάνημα για τη δουλειά (κάθε 8 με 10 χρόνια περίπου), το παλιό τότε και μόνο γίνεται μουσικό κουτί. Εξηγώ απλά πώς δουλεύω εγώ και με βολεύει...εσένα δεν σε βολεύει, μπορεί να βολεύει κάποιον άλλο. Δεν με ενδιαφέρει η ραγδαία επιταχυνόμενη αύξηση του ρυθμού αλλαγής της τεχνολογίας γιατί στη πραγματικότητα την αλλαγή δεν τη κάνει το hardware αλλά το software και παρασύρει (αναγκαστικά) και το hardware. Αυτό έχω δει εγώ στο δικό μου τομέα.
Τώρα δεν έγραψα πουθενά για φορητά (δεν μου αρέσουν, χρησιμοποιώ περισσότερο τα μεγάλα IPads). Για να τελειώνουμε λοιπόν...εάν το σημερινό βασικό μοντέλο Μ4 έκανε καλύτερα πράγματα από αυτό που έχω, να είσαι σίγουρος ότι θα το είχα
. Προφανώς και σε κανένα νέο χρήστη δεν θα έλεγα να πάει σε μηχάνημα 10ετίας, όταν υπάρχει ένα Mini Mac στο χιλιάρικο.