Αναβάθμιση home studio setup

Στην ποιότητα ήχου που αναφέρει στο πρώτο post πιθανότατα δε θα έχει μεγάλη διαφορά αλλά στα glitches με βαριά plugins που αναφέρει μετά, θα δει πολύ μεγάλη διαφορά.

Ασφαλώς.

Τα θέματά με τα glitches πρέπει να λυθούν ούτως ή άλλως - και πάλι δεν ξέρουμε σε τι οφείλονται.
Δεν εκτιμώ ότι οφείλονται σε λιγοστό χώρο στο δίσκο.

Δεν ξέρω ποιός κρατάει έναν υπολογιστή 10 χρόνια πλέον. Αυτά...μόνο στο noiz έχω δει 😅
Εγώ κρατάω τα Mac's (γι αυτά μιλάω, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ άλλα μηχανήματα εκτός από το 1990 που είχα ένα IBM που οδηγούσε ένα printer!).
Πιθανόν δεν ξέρεις τα πάντα για άλλα επαγγέλματα που υπάρχουν και εκτός Noiz;). Είμαι επαγγελματίας της επικοινωνίας και των γραφικών τεχνών, έχω φτιάξει κανα 2 εταιρίες στη πορεία μου και -νομίζω- ότι έχω αρκετά καλή άποψη για τα Μacs, δικά μου και των γύρω μου.
Εάν δε, μου βρεις ένα μεταχειρισμένο που να κάνει αυτά που κάνει αυτό που αγόρασα με 3.500 (ναι, ατυχώς τα μηχανήματα που είναι για επαγγελματική χρήση είναι ακριβά...γι αυτό πρέπει να κρατάνε αρκετά χρόνια για να βγάζουν τα λεφτά τους), το αγόρασα χθες. Ατυχώς (δις) (σε εμάς) δεν είναι μόνο περίπτωση λειτουργικού αλλά και Adobe...Τα Μacs τα αλλάζουμε όταν πια δεν είναι συμβατά με την Adobe (που δεν προειδοποιεί) που είναι το 85-90% των προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε. Προφανώς δεν είμαστε 20 χρόνια πριν...αλλά για να αγοράσεις ένα καλό MAc...ναι, είναι επένδυση που πρέπει να βγάλει υτα λεφτά της.
Στο θέμα μας τώρα, εάν ο ΟP πάει σε Mini, επιβεβαιώνω ότι είναι πύραυλος, (με ένα τέτοιο δουλεύω σε μια εταιρία που συνεργάζομαι τώρα) και υπενθυμίζω ότι έχει λίγες πόρτες (και μικρό δίσκο) οπότε ένα Satechi είναι πολύ χρήσιμο.

Δεν ξέρω ποιός κρατάει έναν υπολογιστή 10 χρόνια πλέον. Αυτά...μόνο στο noiz έχω δει 😅
Εγώ.
Και είναι απλό, το γιατί.
Γιατί στους χώρους μου έχω 11 μηχανήματα (περίπου 2-3 ανά όροφο), οπότε δεν γίνεται να τους αλλάζω πιο συχνά.
Αν δούλευα με ένα μηχάνημα, θα άλλαζα κάθε 6μηνο.

Δύο φορές, γράφεις "νιώθω", αλλά όπως καταλαβαίνεις και μόνος σου, αυτή δεν μπορεί να είναι αφετηρία για κάποια ρεαλιστική εκτίμηση της κατάστασης. Μπορεί να "νιώθεις" κάτι που δεν ισχύει, μπορεί να έχουν αλλάξει οι αντιλήψεις σου για το τι ακούγεται σωστά, δεν ξέρουμε ούτως ή άλλως τι γράφεις και πως το γράφεις, μπορεί να έχεις - στο μεταξύ - ενστερνιστεί λάθος αντιλήψεις για την ηχογράφηση και την μίξη, μπορεί απλώς να έχεις συχαθεί το ίδιο σου το υλικό, μπορεί ίσως να στην σπάει οπτικά το τωρινό περιβάλλον εργασίας, μπορεί να έχεις επηρρεαστεί από τη γνώμη κάποιου φίλου.

Οπότε, καλό θα ήταν να μας διαθέσεις ένα δείγμα των καλών σου ηχογραφήσεων και ένα δείγμα εκείνων που νιώθεις ότι δεν είναι εξίσου καλές και μετά θα ξέρουμε τι λέμε.

Τεχνικά μιλώντας, όχι, ο χώρος που έχει απομείνει στο δίσκο δεν επηρρεάζει την ποιότητα του exported ήχου. Η ποιότητα της κάρτας ήχου είναι (όπως άλλωστε αναφέρθηκε ήδη) αυτό που κυρίως επηρρεάζει την όλη κατάσταση (άλλωστε δεν ξέρουμε ποια κάρτα είχες πριν πάρεις την τρέχουσα). Τέλος, με όλα τα άλλα ίδια, η αλλαγή υπολογιστή δεν θα έχει καμία θετική επίπτωση στην όλη κατάσταση.
Μα και να διαθέσω κάτι που εγώ θεωρώ καλύτερο και εσείς ασπούμε πείτε ότι ακούγεται χειρότερο ή έχουμε τελοσπάντων διαφορετική άποψη, στο τέλος της ημέρας σημασία δεν έχει τι ακούγεται καλά ή κακά σε εμένα; το ίδιο συμβαίνει και με τις κιθάρες ενισχυτές πεταλάκια κτλ. Ο Ήχος είναι personal preference. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικό γούστο και άποψη. Έχω κάνει μουσική τεχνολογία στο πανεπιστήμιο σαν elective και έχω γνώσεις για το πως να ηχογραφώ και να κάνω μίξη, όχι στο επίπεδο που θα ήθελα αλλά δεν είμαι αρχάριος ούτε πάω στα τυφλά και κουτουρού. Αυτά που δεν ξέρω καθόλου και θέλω να μάθω είναι ότι αφορά hardware δηλαδή αυτά για τους υπολογιστές, κάρτες ήχου, inside tips όπως μου είπε ο φίλος @Slew Rate για την nvidia, για τα ram κτλ. Μετά από τις απαντήσεις όλων και κυρίως του @kpeyos και σας ευχαριστώ όλους κατάληξα στα εξής συμπεράσματα:
1. Οι θόρυβοι που ακούγονται γίνονται κυρίως από το archetype cory wong ή όταν έχω πολλά κανάλια ανοικτά
2 μάλλον ο ήχος της κάρτας ήχου που έχω τώρα παρόλο που είναι καλύτερη από την focusrite scarlett gen 1 δεν μαρέσει και μάλλον είναι για το λόγο που είπε ο @kpeyos
3. Ήξερα να χειρίζομαι την logic pro καλύτερα από το studio 1 και cubase που χρησιμοποίησα με το windows setup.

Οπότε μόλις μπορέσω πάω για mac και θα το ψάξω πιο μετά λίγο για τις κάρτες ήχου.

Σας ευχαριστώ ξανά όλους με βοηθήσατε πάρα πολύ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back