Aγορα ηλεκτρικης κιθαρας

animae

Μέλος
Πόντοι
36
Χαιρετω ολους τους Noizαδες!

Λοιπον, αν και η αγορα δεν θα ειναι αμεση(δηλ θα ειναι μεσα στο χρονο) μου εχει καρφωθει τι κιθαρα να παρω. Ειναι απο τα "ονειρα" που κανεις μεχρι να την αγορασεις...

Λοιπον, εγω τωρα ειμαι με ενα σκουποξυλο...εχμ κιθαρα ηθελα να πω: μια ibanez rg270dx. Mια μαλλον αξιοπρεπη κιθαρα για τα λεφτα της(500κατι γιουρια). Αυτο που μου αρεσει αρκετα σε αυτην ειναι ο αρκετα λεπτος λαιμος της(ναι ειμαι απο αυτους που το λενε λαιμο!), το οποιο με βολευει στο παιξιμο. Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν το floyd rose. Mε τιποτε ξανα. Πολυ κακο κατασκευαστικα και με εχει παιδεψει απιστευτα και στο κουρδισμα της κιθαρας. Επισης δεν μου αρεσει αυτη η "ευαισθησια του" στο παιξιμο γενικα, οποτε μαλλον δεν προσανατολιζομαι για κιθαρα με fs.

Μια λυση θα ηταν η αναβαθμιση της κιθαρας με καλυτερους μαγνητες και ενα καλο fs, αλλα απο την αλλη, θεωρω πως δεν αξιζει τον κοπο να σκασω 300+ ευρω για αυτην. Προτειμω να μαζεψω καμια χιλιαρα και να παρω καποια αλλη.

Οπως ειπα ειμαι γυρω στα 1000, χωρις να ειναι αυστηρα ορισμενο(ας πουμε μια αυξηση της ταξης των 200 ευρω ειναι ανεκτη).

Το στυλ που παιζω...χμ κατι μεταξυ σε rock και metal, αλλα κυριως δινω βαση στο groove. Δηλ: καλα βρωμικα(ογκος αρκετος:P), καλα καθαρα αλλα δεν θελω να με περιοριζει αυστηρα σε αυτο το στυλ. Xωρις floyd rose.

Προς το παρον ειχα παιξει καποια στιγμη με την PRS του menelaou και ειχα μεινει με το σαγονι στο πατωμα, αλλα εκει μιλαμε για αλλα μεγεθη. Οποτε αυτα που μου εχουν ερθει στο μυαλο ειναι τα εξης:

-Les Paul. Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι ο αρκετα χοντρος λαιμος για τα γουστα μου.

-Ibanez:Μου αρεσει οπτικα πχ η http://www.thomann.de/gb/ibanez_sz320_mhdrf.htm αλλα δεν ξερω αν εχει κατι παραπανω να μου προσφερει απο την rg μου. Αλλα μου αρεσει ο λεπτος λαιμος

Απο κει και περα περιμενω προτασεις γενικα απο κιθαρες (οτι μαρκα και να ναι), τα γουστα μου οπτικα ειδατε που ειναι περιπου(χωρις να ειναι απολυτα περιοριστικο αυτο).

Ειμαι με τα ματια ορθανοιχτα καταπληκτικοι μου Noizαδες:P:P:P

μπορεις να δεις καποιες ibanez me σταθερη γεφυρα απο την σειρα prestige, μιας και σου αρεσουν τα μπρατσα της, για μενα αυτη η σειρα εχει τα καλυτερα μπρατσα που εβγαλε ποτε η ibanez!

οσον αναφορα την δικη σου κιθαρα, μπορεις, απλα να μπλοκαρεις το τρεμολο, τοποθετωντας ενα κομματι ξυλο απο πισω, ή ακομα καλυτερα με ενα tremolo stop, το οποιο σου σταθεροποιει το FR και το κανει ουσιαστικα σαν σταθερη γεφυρα :wink:

Πήρες την απόφαση λοιπόν τελικά! :) Υπέροχα! ¶ντε, με εμένα θα τα πεις από κανα msn ή (κάαααποτε) από κοντά! :)

Η SZ θα σου ρποσφέρει περισσότερα καθώ η RG που έχεις είναι από τα πιο φτηνά μοντέλα.

Αν μπορείς πάρε prestige...θα με θυμηθείς

Σαν κιθάρα μου αρέσει πολύ και αυτή εδώ αλλά δεν ξέρω αν θα σου προσφέρει κάτι περισσότερο :?

οσον αναφορα την δικη σου κιθαρα' date=' μπορεις, απλα να μπλοκαρεις το τρεμολο, τοποθετωντας ενα κομματι ξυλο απο πισω, ή ακομα καλυτερα με ενα tremolo stop, το οποιο σου σταθεροποιει το FR και το κανει ουσιαστικα σαν σταθερη γεφυρα :wink:[/quote']

Τremolo stop??Τι είναι τούτο?

Btw μπορείς να εξηγήσεις και το άλλο με το ξύλο λίγο?

με το tremolo stop εννουσα κατι τετοιο :oops:

hrdwre_LRG03.jpg

αυτο που ελεγα με το ξυλο, ειναι απο την δεξια πλευρα του block οπως φαινεται στην φωτογραφια να σφηνωσεις ενα ξυλο μεταξυ block και σωματος ωστε να αποτρεψεις το τρεμολο να κινειται προς τα πισω...

Αν εισαι groovehead μην παρεις neck through κιθαρα,χωρις να την ακουσεις πριν.Πολλες φορες δινουν ενα ιδιοτυπο βιολοsustain που δεν ειναι για μας τους groovy gyus ειναι για decavle τυπους :D :oops: :lol: :oops:

Δεν ειναι ομως απολυτο αυτο,μια firebird poy επαιξα kicked ass.

Κοιτα και για κατι διαφορετικο απο ibanez....

με το tremolo stop εννουσα κατι τετοιο :oops:
hrdwre_LRG03.jpg

αυτο που ελεγα με το ξυλο' date=' ειναι απο την δεξια πλευρα του block οπως φαινεται στην φωτογραφια να σφηνωσεις ενα ξυλο μεταξυ block και σωματος ωστε να αποτρεψεις το τρεμολο να κινειται προς τα πισω...[/quote']

Αυτή δεν είναι η κιθάρα του Vai ή με γελούν τα μάτια μου? :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ναι κατά 99% είναι του Vai , και τα 2 ελατήρια με τους ρεγουλατόρους στο κέντρο επιτρέπουν στον Mr Vai να ξεκουράζει το χέρι του,ακουμπώντας το ελαφρά, πάνω στο Floyd χωρίς να αλλάζει το pitch.

Πέρα από το ξύλο για να κλειδώσεις το τρέμολο μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό:

http://www.tremol-no.com/default.asp

Kαρταρχην, ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τους!

Γενικα παντως, δεν ειναι οτι εχω κολλημα με την ibanez, αλλα ειμαι στην φαση "αυτη ξερω, αυτη εμπιστευομαι".Ξερω οτι με την rg ειμαι σχετικα ικανοποιημενος με τα λεφτα που εδωσα και ισως να με ικανοποιησει και η sz4020 που ειδα παραπανω.

Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω που αλλου να κοιταξω, καθως δεν εχω ιδιαιτερη γνωση και εμπειρια πανω στο θεμα, οπως επισης φανταζομαι οτι εχουν φυγει απο το παιχνιδι καποιες πιο μεταλλαδικες κιθαρες οπως jackson, fernadez, esp κλπ κλπ.

Επισης προβλημα ειναι το εξης: Οι κιθαρες που ξερω να δω ειναι πανακριβες(prs, mayones klp klp), αρα που πρεπει να καταληξω?

Η Prs που εδωσε το λινκ ο liakos, ανεβαζει το επιπεδο η μενω στα ιδια πανω κατω με την rg μου?

θα σου προτεινα, μιας και οπως ειπες, ο ηχος που ζητας ειναι ενας γλυκο γκαζι, να μην αποριψεις με τη μια μαρκες οπως jackson esp κλπ, γιατι απλα δεν ειναι ολες μεταλοκιθαρες.

Μια prs παντως θα ηταν οτι καλυτερο γιαυτο που ψαχνεις, η σειρα SE που ειπαν τα παιδια νωριτερα ειναι πολυ καλη, και σιγουρα μακραν καλυτερη απο την RG σου!

Κοιτα επισης και καμια fat strat...

Το κακο ειναι οτι εχω "αξιοπίστη" κιθαρα και θελω να παω σε *καλη* και οπως ειχα πει πιο πριν, χωρις fl!Ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Εγώ θα πήγαινα ή για μια καλύτερη Ibanez από τη δικιά σου ή για ένα SE της PRS, με προτίμηση μάλλον στο δεύτερο. Έχω ακούσει τα καλύτερα από πάρα πολύ κόσμο και ούτε έναν δεν άκουσα να πει ότι δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Και φυσικά υπάρχουν για όλα τα γούστα, stoptail, trem κλπ... :)

Ααααα, επίσης παίζουν και οι CE από PRS, που κανονικά βέβαια είναι γύρω στα 2000, αλλά αν δεν έχεις πρόβλημα να αγοράσεις από ebay, αμερική και να περιμένεις κανα τρίμηνο στο τελωνείο μπορεί να σου έρθει με τα λεφτά της Ibanez που έλεγες, δηλαδή γύρω στα 1300¤ ;)

εχοντας μια fender strat τα τελευταια 2 χρονια,και θελοντας κατι το διαφορετικο αλλα οχι metal,πηγα στην ibanez arx300. εδωσα 390ευρο,αν και μπορουσα να πας και πολυ παραπανω,εως και 750-800.η κιθαρα αυτη λογο της σταθερης γεφυρας με την πισω πλακα για να περνας της χορδες,εχει τρομεροοοοοο sustain,ειναι παρα πολυ ελαφρυα(γι αυτο δεν πηρα kapoia les paul epiphone) ο neck μαγνητης ειναι απλα απιστευτος,o bridge απλα καλος για μαμισιος,και γενικα ειναι οτι πρεπει για rock blues,akoma kai funk στη μεσαια θεση.η κιθαρα παιδια εχει απιστευτο σκασιμο!!!τρομερη ατακα για τα λεφτα της!το μονο κακο που εχει,λογο μαγνητων,ειναι οτι αν θες να παιξεις συγχορδιες απλα με strum,η γενικα να εχεις πιο ξεκαθαρο ηχο στα καθαρα (να ακουγονατι δλδ οι νοτες πιο ...αναλυτικα να το πω???) πηγαινε στη σειρα sz.ηταν η αμεσως επομενη επιλογη μου,και δεν πηρα την sz320 μονο και μονο επειδη εχς την φεντερ για τα καθαρα..(αν και βλεπω μεσα στο χρονο να παιρνω την καινουρια sz,oπου θα εχει πανω απο μαμα,seymour dunkun..).Δεν ξερω τι εχκανε η ibanez,παντως τα καινουρια της μοντελα,ειτε θες κατι κλασσικο σε ηχο ειτα κατι πιο συγχρωνο..απλα μαμανε..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back