Aγορα ηλεκτρικης κιθαρας

Σκεφτομουν αν ηταν να κανω κατι τετοιο να κανουν την κυρια συναρμολογηση εκει και ειτε να αφηνα καποια ψιλα να τα κανω εγω, ειτε να ερθει τελειωμενη.

Εστω λοιπον, οτι την τελειωνουν εκει και παιρνω μια κιθαρα στα χερια μου, ετοιμη για παιξιμο...

Σε συγκριση με μια επωνυμη κιθαρα(ibanez,jackson, gibson klp klp klp), που θα ειμαι ποιοτικα με τα ιδια λεφτα? Δηλαδη αν ειναι να δωσω 1000-1200 ευρω για την custom, θα ειμαι καλυτερα οσων αφορα υλικα(τα παντα βαζω μεσα) αλλα και στο παιξιμο? Για παραδειγμα, μερικα μπρατσα μου φαινεται οτι αφηνουν το χερι να φευγει καλυτερα, το οποιο περα απο θεμα διαστασεων, πρεπει να ειναι και θεμα ποιοτητας και του ξυλου και της επικαληψης που εχει. Μηπως για παραδειγμα χρησιμοποιουν υλικα τα οποια ειναι "κατωτερης ποιοτητας"....(μπορει να φαινονται χαζες ερωτησεις, αλλα ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα custom). Και φυσικα οι οποιες προτασεις για υλικα ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτες...

(αυριο θα ποσταρω πως την φανταζομαι και τι θελω να κανω εν τελει με αυτην-μαγνητες, ξυλα κλπ- ωστε να μπορειτε να εχει και μια πιο στερεη βαση για τις προτασεις σας)

Κοίτα στις custom ότι τους πεις θα σου δώσουν. Brazilian maple πεις; Brazilian maple θα πάρεις. Τους Seumour duncan sh1 ζητήσεις; Αυτούς θα πάρεις. Λαιμό σε 25.5 και super jumbo frets πεις; Αυτά θα σου στείλουν. Και πάει λέγοντας.... Οπότε πρέπει να ξέρεις ακριβώς πως να φτιάξεις την κιθάρα σου, για να σου κάτσει καλά η κιθάρα. Και από ποιότητα υλικών οι warmoth δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από άλλες.

Σκέψου ότι πριν λίγο καιρό έλεγα να φτιάξω μια Lespaul type και τα ξύλα έφταναν και ξεπερνούσαν τα 1000e (εντάξει ήταν από τα σχετικώς ακριβά). ¶ρα μαζί με το hardware θα έφτανε χαλαρά τα 1500e. Και αν έβαζα και τα πιο ακριβά ξύλα.... άστο καλύτερα.... Και όλα αυτά πρωτογεννώς. Σκέψου να τα συναρμολογούσαν κιόλλας!!! :lol: :lol: :lol:

Σε συγκριση με μια επωνυμη κιθαρα(ibanez' date='jackson, gibson klp klp klp), που θα ειμαι ποιοτικα με τα ιδια λεφτα? Δηλαδη αν ειναι να δωσω 1000-1200 ευρω για την custom, θα ειμαι καλυτερα οσων αφορα υλικα(τα παντα βαζω μεσα) αλλα και στο παιξιμο? Για παραδειγμα, μερικα μπρατσα μου φαινεται οτι αφηνουν το χερι να φευγει καλυτερα, το οποιο περα απο θεμα διαστασεων, πρεπει να ειναι και θεμα ποιοτητας και του ξυλου και της επικαληψης που εχει. Μηπως για παραδειγμα χρησιμοποιουν υλικα τα οποια ειναι "κατωτερης ποιοτητας"...[/quote']
Το θέμα με τις custom είναι ότι παίρνεις τα καλύτερα υλικά.

Το πως θα ακουστούν τελικά, αφορά τον συνδιασμό των υλικών που θα επιλέξεις και το δέσιμο τους.

Το πόσο ευκολόπαιχτη θα είναι, αφορά το σετάρισμα.

Αν νομίζεις ότι κατέχεις ή είσαι διατεθειμένος να διαβάσεις να ασχοληθείς και να ρισκάρεις, κάντο. Είναι ωραία εμπειρία.

Αν έχεις όμως αμφιβολίες, τότε μια φτηνή αλλά πολύ καλή επιλογή είναι οι Rockinger που στις συναρμολογούν κιόλας.

Βεβαια η επιλογή των υλικών είναι κάπως περιορισμένη (συγκριτικά με την Warmoth) αλλά τα κιτ τους είναι πολύ καλές κιθάρες.

Το Noiz είναι γεμάτο σχετικές αναφορές και μια μικρή έρευνα θα σε διαφώτιζε.

Try:

PRS se: custom, tremonti, singlecut, standard, santana.

Fender: Fat strat US.

Gibson: SGs, LP

Ibane: Prestige fixed bridge

Louminis' date=' δεν το λέει για σένα..... :lol: :lol: :lol:[/quote']

Το κατάλαβα βρε :ρ

Δεν θέλω να βάλω πολλά λεφτά γατί όπως είχα πει μπορεί να βαρεθώ, ή να μη τα καταφέρνω, κ ο θεός ξέρει τι άλλο. Δε τη θέλω για επαγγελματισμό ούτε τίποτα άλλες εμφανίσεις, απλά για τη πάρτι μου, στο σπίτι με τη παρέα μου :)
ama thes pare to Fender Strat MIM mo 500e. :lol:

Αν μπορείς να ανεβάσεις την τιμή πάρε την esp και όχι την ltd.

Τώρα εκτός από το σχήμα ηχητικά δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τον κλασσικό ήχο λεσπολ.

Αν και δεν εχω αφησει ουτε την ιδεα της custom απο warmoth, ουτε την ιδεα της esp, για καποιο λογο παντα μου αρεσε αυτη:

http://www.thomann.de/gr/parker_p44_tr.htm

Περα λοιπον απο το σχημα, το οποιο ειναι προσωπικο γουστο, σαν κιθαρες εχει ιδεα κανεις τι λενε? Οι μαγνητες που φορανε πανω?(δεν ειναι τυχαιο οτι εχει piezo πανω). Και γενικα σε αυτα τα χρηματα σαν κιθαρες, σε σχεση με τις υπολοιπες που εχω πει(ibanez sz, ltd, ισως les paul), λενε τιποτα? (ειναι καπως γενικη ερωτηση....)

Επαιξα μια parker και αρρωστησα.Ειχε πολυ δικο της ηχο,ωραια καθαρα,ηταν κατι το ιδιαιτερο.

Ομως αυτο το φαλλικο υπονουμενο στο σωμα της κιθαρας δεν τρωγεται με τιποτα!!!!

Βεβαιa νομιζω οτι στα non high end μοντελα παιζουν και singlecuts!

Πηγαινε στο νακα και ακου καμια...

Αν ομως το avatar σου δεν ειναι χιουμοριστικο και παιζεις κατι αναλογο με τους αρκουδομαμιαδες,αστην parker. Αυτο το δικο της στον ηχο της που περιεγραψα παραπανω δεν σου κανει

Οχι, οχι, αν και καφρος, αυτα που παιζω δεν ειναι καφριλες. Απλα δεν ξερω κατα ποσο θα αξιζει σε αυτα τα χρηματα, γιατι δεν με βλεπω να ανεβαινω στα 1600...

Οι μαγνητες που εχει πανω ειναι ικανοποιητικοι ή θελουν ξυλωμα που λεει ο λογος?

Γενικα ειναι κοντα στα στανταρ της ibanez οσων αφορα το παχος του μανικιου? Προφανως βεβαια για να αποφασισω πρεπει να παιξω.

Παντως οσων αφορα το σχημα της, το ξερω οτι ειμαι ανωμαλος και μου αρεσει.

Για μαγνητες δεν μπορω να σου πω,το μοντελο που επαιξα ειχε καλους αλλα ο φαρμακοποιος νακας το ειχε 1900 οποτε αμιβαλλω αν ειναι το ιδιο με αυτο που δειχνεις.

Το μπρατσο λεπτο ηταν δεν θα σε χαλασει

ps:η nitefly ηταν

Nαι, ναι, αν μιλαμε για τοσα χρηματα, η nightfly ηταν, η οποια στο θωμα εχει 1600 ή 1700.

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις!

Καποιος που να εχει εμπειρια απο την συγκεκριμενη κιθαρα ή να ξερει τους μαγνητες που φοραει?

Γενικα παντως, απ οσο μου ειπε και ο theoniki, η Fishman ειναι καλη εταιρια, οποτε υποθετω πως ο piezo που εχει, ειναι καλος...??

Χμμμ, δεν ειναι κακη ιδεα. Εχεις γενικα καποια εμπειρια απο αυτες τις κιθαρες?

Για τις schester χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια μονο καλα λογια ακουω και διαβαζω!!!

Τοσο καλα που με εχουν κανει περιεργο.

Παρε μια να την ακουσουμε!!! :P :P :P

Για τις schester χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια μονο καλα λογια ακουω και διαβαζω!!!Τοσο καλα που με εχουν κανει περιεργο.

Παρε μια να την ακουσουμε!!! :P :P :P
Εγώ πάντως απο κοντά που είδα κανα δύο κατασκευστικά μου φάνηκαν πάρα πολύ καλές και μιλάμε για μοντέλα των 400¤.Επίσης ήταν απο τις λίγες κιθάρες που το μανίκι τους ήταν τόσο βολικό σε όλο το μήκος της ταστιέρας ακόμη και στο 24 τάστο όπου μπορούσα να σολάρω ανελέητα και ας μην έχει λεφτά :lol: :lol: :lol:

Παρολαυτα, μια κιθαρα των 400 ευρω, ποσο καλυτερη μπορει να ειναι απο την rg270dx που εχω? Δηλαδη εν τελει, μιλαμε για μια κιθαρα πιο φθηνη απο την δικια μου...

Και ακομα μια ερωτηση......:

Εστω οτι εχουμε αυτην την κιθαρα:

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_duke_100_bl.htm

Mε την προοπτικη να μπουν καλυτεροι μαγνητες και ισως και ηλεκτρικα, πως παμε απο θεμα τιμη/αποδοση σε συγκριση με μια parker p 44??

SF θελω ΚΑΙ τα δικα σου φωτα...:D

δεν θα εχει βεβαια τον ηχο μιας PRS μια και ειναι bolt on,αλλα με ενα καλο σεταπ & βεβαια ενα καλο σετ μαγνητων νομιζω οτι για τα λεφτα της θα ειναι ακτυπητη (απο hardware σκιζει παντως). :wink:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back