Aγορα ηλεκτρικης κιθαρας

Αν βρισκεσαι Αθηνα, θα προτεινα να φτιαξεις τη δικη σου κιθαρα οπως εσυ τη θελεις απο Warmoth parts: http://www.warmoth.com/showcase/showcase.cfm

Yπαρχουν σοβαροι τεχνικοι που θα μπορουσαν να σε βοηθησουν να καταλαβεις τι ακριβως θελεις και αφου τα αγορασεις και τους τα πας να σου "δεσουν" την κιθαρα. Το βασικο θεμα ειναι ο λαιμος, να καταλαβεις ποσο χοντρο-λεπτο μπρατσο θες και τι ταστα/nut/scale length. Ειδικα αν πας με την κιθαρα σου σε εναν τεχνικο και του εξηγησεις τι σου αρεσει και τι οχι θα μπορεσεις στην επομενη να εχεις ολα αυτα που εσυ θεωρεις ιδανικα.

Αν αγορασεις ετοιμα κομματια απο το showcase (εχει γυρω στα 1000 κομματια) και δεν βαλεις εξωτικα/σπανια ξυλα μαζι με τελωνειο και hardware θα εισαι μεσα στo budget σου.

Αν η custom κιθαρα δεν σε εμπνεει προτεινω μια PRS CE* (90'ς αμερικανικη) με wide thin μπρατσο, δυο διπλους που σπλιταρουν και το τρεμολο με τα lock κλειδια της PRS. H δικια μου γνωμη ειναι να μεινεις μακρια απο μεταλοκιθαρες, αν και ακουω metal βρισκω τις περισσοτερες περιορισμενες ηχητικα ενω και εμφανισιακα τις θεωρω χαζες (παντα για τα δικα μου αυτια & ματια).

Οι Ibanez παντα ηταν κατι παραπανω απο μεταλοκιθαρες, λιγο πιο versatile οργανα απο μια Jackson ή ESP αλλα 1000 ευρω εγω δε θα εδεινα για μια Ibanez. Κορεατικη PRS δεν εχω παιξει αλλα το PRS designed που εχει στα ηλεκτρικα & hardware δε με εμπνεει... Mπορει να παιζουν βεβαια αλλα στα 700 ευρω δε τις θεωρω φθηνες. Η Fender American Deluxe http://www.fender.com/products/search.php?section=guitars&cat=stratocaster&subcat=americandeluxe ειναι μια καλη εναλακτικη λυση με αρκετους διαφορετικους & χρησιμους ηχους αλλα εκει εισαι στα ορια του budget σου μονο αν αγορασεις απο Γερμανια, που σημαινει οτι δε θα ακουσεις το οργανο που θα αγορασεις.

*Τη πουλαει φιλος, αν σε ενδιαφερει στειλε PM.

Λοιπόν, γεια σας, έίμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Τι ηλεκτρική κιθάρα να πάρω; Θα πάρω το Πάσχα και είπα να ψαχτώ λιγάκι πριν πάω να αγοράσω. Ξέρω την κλασική έως ένα αξιοπρεπή βαθμό (έως το πάσχ θα τη μάθω τέλεια). Από χρήματα μπορώ να δώσω έως 600 ευρώ. Θέλω μια φτηνή επειδή, αν το μετανιώσω ή δω ότι δε μπορώ να πάιξω ακόμα να μη κλέω τα λεφτά μου.

Υ.Γ. Το επισημαίνω είμαι εντελώς αρχάριος στην ηλεκτρική και εδώ που μένω, δεν υπάρχει κανένας να μου δείξει!

Ξέρω την κλασική έως ένα αξιοπρεπή βαθμό (έως το πάσχ θα τη μάθω τέλεια).
Θες να μας πεις δηλαδή ότι σε 2 βδομάδες θα γίνεις απο "Είμαι καλός" στο "Είμαι παιχταράς τελεία και παύλα";; :wink: :lol: :D

Βρε συ μην είσαι τόσο ωμός. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο... :( :(

Θες να μας πεις δηλαδή ότι σε 2 βδομάδες θα γίνεις απο "Είμαι καλός" στο "Είμαι παιχταράς τελεία και παύλα";; :wink: :lol: :D
1.Με το "τέλεια" εννοώ αρκετά καλά, ελπίζω να το κατάλαβες, γιατί μου φαίνεσαι έξυπνος κ όχι χαζός.

2. Μη νομίζεις ότι σε 2 βδομάδες δε μπορώ να μάθω αρκετά (κ δεν είναι 2 βδομάδες ως το Πάσχα, είναι κάτι παραπάνω:P) γιατί στα πρώτα 3-4 μαθήματα στη μουσική έπαιζα Black Sabbath σε κλασσική :wink:

3. Τι τραγούδια; Από Beatles μέχρι metal.

(Φιλικά Πάντα)

Λοιπόν' date=' γεια σας, έίμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Τι ηλεκτρική κιθάρα να πάρω; Θα πάρω το Πάσχα και είπα να ψαχτώ λιγάκι πριν πάω να αγοράσω. Ξέρω την κλασική έως ένα αξιοπρεπή βαθμό (έως το πάσχ θα τη μάθω τέλεια). Από χρήματα μπορώ να δώσω έως 600 ευρώ. Θέλω μια φτηνή επειδή, αν το μετανιώσω ή δω ότι δε μπορώ να πάιξω ακόμα να μη κλέω τα λεφτά μου.
Υ.Γ. Το επισημαίνω είμαι εντελώς αρχάριος στην ηλεκτρική και εδώ που μένω, δεν υπάρχει κανένας να μου δείξει![/quote']

Welcome Louminis. :wink: :wink:

Αν πάρεις ηλεκτρική, πρέπει να πάρεις και ενισχυτή, και μετά πετάλια εφφε, καλώδια, κλπ. Το budget των 600Euro είναι για πακέτο κιθάρα- ενισχυτής?

Πάντως, να παίζεις κλασική και να μην μπορείς να παίξεις (καθόλου) ηλεκτρική μάλλον δεν γίνεται.

(Janick είσαι υπερβολικός. :wink: :wink: :wink: Δεν είναι σε 2 εβδομάδες το Πάσχα. :lol: :lol: Έχουμε καιρό.... :wink: :wink: :wink:

Louminis ασ'τον να λέει. Με 300-400 ώρες μελέτη την ημέρα μπορεί και να προλαβαίνεις.... :wink: :wink: :wink: )

1.Με το "τέλεια" εννοώ αρκετά καλά' date=' ελπίζω να το κατάλαβες, γιατί μου φαίνεσαι έξυπνος κ όχι χαζός.

2. Μη νομίζεις ότι σε 2 βδομάδες δε μπορώ να μάθω αρκετά (κ δεν είναι 2 βδομάδες ως το Πάσχα, είναι κάτι παραπάνω:P) γιατί στα πρώτα 3-4 μαθήματα στη μουσική έπαιζα Black Sabbath σε κλασσική :wink:

3. Τι τραγούδια; Από Beatles μέχρι metal.

(Φιλικά Πάντα)[/quote']

Η πρόταση σου ήταν άκρως παρεξηγήσιμη :wink: και πρόσφορη απεριόριστου δουλέματος :D :D

Όσο αφορά την ερώτηση σου πριν σου πω οποιαδήποτε κιθάρα καλό θα ήταν να πας σε κανένα κατάστημα να παίξεις μερικές κιθάρες να δεις ποιά σε βολεύει πια σου αρέσει κλπ κλπ.Γιατί το απο Bealtes μέχρι Metal δεν λέει και πολλά απο μόνο του.Πολλές κιθάρες παίζουν σε αυτό το φάσμα :wink:

Λοιπόν' date=' γεια σας, έίμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Τι ηλεκτρική κιθάρα να πάρω; Θα πάρω το Πάσχα και είπα να ψαχτώ λιγάκι πριν πάω να αγοράσω. Ξέρω την κλασική έως ένα αξιοπρεπή βαθμό (έως το πάσχ θα τη μάθω τέλεια). Από χρήματα μπορώ να δώσω έως 600 ευρώ. Θέλω μια φτηνή επειδή, αν το μετανιώσω ή δω ότι δε μπορώ να πάιξω ακόμα να μη κλέω τα λεφτά μου.
Υ.Γ. Το επισημαίνω είμαι εντελώς αρχάριος στην ηλεκτρική και εδώ που μένω, δεν υπάρχει κανένας να μου δείξει![/quote']

Welcome Louminis. :wink: :wink:

Αν πάρεις ηλεκτρική, πρέπει να πάρεις και ενισχυτή, και μετά πετάλια εφφε, καλώδια, κλπ. Το budget των 600Euro είναι για πακέτο κιθάρα- ενισχυτής?

Πάντως, να παίζεις κλασική και να μην μπορείς να παίξεις (καθόλου) ηλεκτρική μάλλον δεν γίνεται.

(Janick είσαι υπερβολικός. :wink: :wink: :wink: Δεν είναι σε 2 εβδομάδες το Πάσχα. :lol: :lol: Έχουμε καιρό.... :wink: :wink: :wink:

Louminis ασ'τον να λέει. Με 300-400 ώρες μελέτη την ημέρα μπορεί και να προλαβαίνεις.... :wink: :wink: :wink: )
Κάπου τόσο μελετάω κάθε μέρα :D

Ναι, 600-650 ευρώ για κιθάρα και για ενισχυτή. Δεν θέλω να χαλάσω για την πρώτη ηλεκτρική πάρα πολλά λεφτά, υπάρχει πιθανότητα να το μετανιώσω

Ε με 600e και για τα 2 μαζί δεν θα βγάλεις και τα ασφαλέστερα συμπεράσματα για το αν θα σου αρέσει η ηλ. κιθάρα ή όχι. Πάντως μπορείς να τσιμπήσεις καμιά epiphon, jackson, ibanez με 300-400e και με τα υπόλοιπα να πάρεις έναν ενισχυτάκο. Ή μπορείς να πάρεις διάφορα πακέτα (κιθάρες και ενισχυτές) που βγαίνουν από διάφορες εταιρίες (ibanez, bc rich)

Καλε μου φιλε αν κ τελευταιος ας σου πω κ γω κατι..

Η κιθαριτσα που εχεις την κατεχω κ εγω κ γι αυτο θα σε συμβουλευα τα εξης..Επειδη ειχα τις ιδιες ακριβως ανησυχιες για τον ηχο της, το floyd εκανα αλλαγη μαγνητων κ περασα 2 emg 85 ωστε να φυγει εκεινο το εκνευριστικο τζιτζικι, περασα 10αρες χορδες, εριξα ενα τονο το κουρδισμα, αγορασα κ την boss gt8, επιτυγχανοντας περισσοτερο ογκο, καλυτερο sustain, κ πληθωρα ηχων.Ειμαι κ γω ερωτευμενος με το ψιλολιγνο λαιμο των ibnz.Οποτε ειμαι της αποψης να κρατησεις την κιθαρα κ να της ριξεις καποια λεφτα για να την ανανεωσεις.Επισης να σου θυμισω οτι το floyd καποια στιγμη θα σου χρειαστει.Εγω λοιπον αντι να δωσω 1000 γιουρια για νεα κιθαρα εδωσα 850 (300 οι μαγνητες, 400 η πεταλιερα κ 150 ενα ταυρακι απομιμηση) κ ειμαι διπλα ή τριδιπλα καλυτερα ευχαριστημενος.Δεν σημαινει οτι η κιθαρα σου ειναι αχρηστη...ή οτι με μια ακριβοτερη θα εχεις ηχο groovy κ τονους τονο.

Ελπιζω να σε βοηθησα ολιγον..

Louminis' date=' δεν το λέει για σένα..... :lol: :lol: :lol:[/quote']

Το κατάλαβα βρε :ρ

Δεν θέλω να βάλω πολλά λεφτά γατί όπως είχα πει μπορεί να βαρεθώ, ή να μη τα καταφέρνω, κ ο θεός ξέρει τι άλλο. Δε τη θέλω για επαγγελματισμό ούτε τίποτα άλλες εμφανίσεις, απλά για τη πάρτι μου, στο σπίτι με τη παρέα μου :)

Επανερχομενοι στον αρχικο σκοπο του θρεντ....

Κατι που σκεφτομαι ειναι αντι να παρω καποια μαρκα(Ibanez), να "σκασω" αυτα τα λεφτα για να συναρμολογησω κιθαρα απο το www.warmoth.com για παραδειγμα...

Τι λετε για αυτη τη σκεψη?

Ας πουμε υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν κατασκευαστικα προβληματα στην συνορμολογημενη κιθαρα?

Κερδιζω κατι σε σχεση με μια επωνυμη(δηλ, δεν πληρωνω μαρκα και αυτη η διαφορα υπαρχει σε ποιοτητα υλικων κλπ)?

αν την κατέχεις την τέχνη κάντο. Με το κατασκευαστικά προβλήματα τι εννοείς; Ότι τους πεις θα έρθει. Αν κάποιο από αυτά είναι είναι σπασμένο πχ θα στο αλλάξουν.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back