• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αγορά Ενισχυτή

YFCBanana

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Για σας!

Ψάχνω να αγοράσω ενισχυτή για το μπάσο μου.

Το μπάτζετ μου είναι max 500 ευρώ

Τον ενισχυτή τον θέλω κυρίως για εξάσκηση στο σπίτι, αλλά μια στο τόσο θα ήθελα να μπορώ να τζαμάρω χαλαρά με κανένα φίλο (Δηλαδή όχι με κανένα drummer που αφήνει το κορμί του πάνω στα τύμπανα ούτε κανέναν κιθαρίστα μου τερματίζει τον ενισχυτή)

Από είδη μουσικής είμαι αρκετά ευέλικτος (stoner, rock, fuck, jazz κλπ) οπότε το φάσμα είναι μεγάλο και όχι τόσο συγκεκριμένο.

Από μια αναζήτηση που έχω κάνει έχω βρει αυτούς τους ενισχυτές:

Gallien Krueger MB115-II

Ampeg BA-115 V2

Fender Rumble 200 2014

EBS Classic Session 120

Έχω δει επίσης:

Markbass CMD JB (αλλά δεν έχει έξοδο για ακουστικά)

TC Electronic BG250-210 (δεν με πολύ ενδιαφέρουν τα εφέ αυτή τη στιγμή οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τα λεφτά άμα είναι να μην χρησιμοποιήσω το TonePrint)

Εσείς τι μου προτείνετε; (είτε από αυτούς είτε από άλλους ενισχυτές)

Δεν έχω κοιτάξει καθόλου για κεφαλί-καμπίνα γιατί δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει σε αυτά τα λεφτά.

Από τους παραπάνω μάλλον θα πήγαινα προς Fender μεριά, μου φαίνεται ως το καλύτερο value for money. Και θεωρείται και δυνατός σε ένταση.

Αμέσως μετά θα έβαζα τον GK και τον TC E.

Οι Markbass αν και έχουν καταπληκτικές κεφαλές (έχω εναν LM3 και έχει απίστευτο ήχο) δε μου πολυαρέσουν οι καμπίνες τους οπότε o combo δεν ξέρω τι θα λέει.

Οι ΕΒS είναι λίγο overpriced κατα την άποψή μου, και οι classic σειρά στις καμπίνες έχει χαμηλή ευαισθησία αν θυμάμαι καλά, οπότε σε συνδυασμό και με τα χαμηλότερα watt του συγκεκριμένου δε θα τον πρότεινα.

Και γω για φέντερ θα πήγαινα. Έχουν ωραίο ήχο γενικά και μια χαρά είναι για τους λόγους που τον θες (για τα watt αναφέρομαι).

Αν θες όμως τσέκκαρε και τον TC Electronics. Μια φορά που τον είχα ακούσει σε ένα κατάστημα εδώ στην Λευκωσία μου άρεσε πάρα πολύ ( ήταν το 15'' ηχείο για να είμαι ειλικρινής).

sideFX είπε:
Οι ΕΒS είναι λίγο overpriced κατα την άποψή μου, και οι classic σειρά στις καμπίνες έχει χαμηλή ευαισθησία αν θυμάμαι καλά, οπότε σε συνδυασμό και με τα χαμηλότερα watt του συγκεκριμένου δε θα τον πρότεινα.
με αφορμή αυτό το σχόλιο, έχω παρατηρήσει οτι σε διάφορες συζητήσεις στο forum, οι ενισχυτές της ebs δεν έχουν ιδιαίτερη πέραση. βρίσκετε την σχέση τιμής - απόδοσης ασύμφορη σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Υπάρχουν EBS και EBS.

Τα κινέζικα δεν έχουν μεγάλη σχέση με τα Σουηδικά.

Τα Vintage δεν έχουν σχέση με τα καινούρια.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο midrange voicing στις (Σουηδικές τουλάχιστον) καμπίνες που είναι love-it-or-loathe-it.

Έπαιξα το ΣΚ με έναν παλιό EBS pre που ο ήχος του ήταν το die-for.

Η καμπίνα που είχα στο test δεν με ξετρέλλανε αλλά άρεσε σε πάρα πολλούς άλλους και, όταν μπήκε από τον συμφορουμίτη αγγελία, έφυγε αμέσως σε έναν ξετρελλαμένο αγοραστή.

Όπως βλέπεις οι αφορισμοί δεν παίζουν και πολύ καλά.

Στο αρχικό ερώτημα.....

Οι BG250 (2X8 ή 2X10) είναι πάρα πολύ καλό value for money.

O Roland Cube 100 θα σε εκπλήξει με τις δυνατότητές του

Η Markbass με τον CMD JB είναι πάντα σταθερή αξία.

Η άποψή μου έχει κατατεθεί πλείστες φορές σχετικά με combo και ξέχωρα κομμάτια και δεν θα ξανακουράσω.

O Τερρυ πάντως είναι ενθουσιασμένος με τον αλουμινοHartkecombo που έχει και βγάζει και live με ξεκούραστη πλάτη και τσέπη.

Και όπως και να το κάνουμε, αν και διαφωνούμε ως προς την προσέγγιση, κάτι ξέρει από μπάσο και στήσιμο ήχου.... ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Υπάρχουν EBS και EBS.

O Τερρυ πάντως είναι ενθουσιασμένος με τον αλουμινοHartkecombo που έχει και βγάζει και live με ξεκούραστη πλάτη και τσέπη.
Gallien Krueger12,7 κιλά and I love it... (η μέση μου πολύ περισσότερο).

Αναφορικά με τους EBS, πήγα να παίξω σε ένα μαγαζί και είχε ένα κεφάλι Reidmar, με ελάχιστη χρήση, το οποίο... ψόφησε σε χρόνο dt. Κινεζιά...

Βέβαια έτυχε, καθώς όταν ξανά έπαιξα εκεί το είχαν αλλάξει και νέος Reidmar στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων- με ωραιότατο ήχο.

Είναι πως θα κάτσουν τα ζάρια και φυσικά μια χαρά τα λέει ο Κώστας περί των αφορισμών.

Αυτό που κάνει κλίκ σε εμένα, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι «εφιάλτης».

Οπότε ότι βολεύει τον καθένα, τα χέρια του, τα αυτιά του, την μέση του κλπ... 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Οπότε ότι βολεύει τον καθένα, τα χέρια του, τα αυτιά του, την μέση του κλπ... 
... τον μαsir του!  :P

audiokostas είπε:
Υπάρχουν EBS και EBS.

Αναφορικά με τους EBS, πήγα να παίξω σε ένα μαγαζί και είχε ένα κεφάλι Reidmar, με ελάχιστη χρήση, το οποίο... ψόφησε σε χρόνο dt. Κινεζιά...

Βέβαια έτυχε, καθώς όταν ξανά έπαιξα εκεί το είχαν αλλάξει και νέος Reidmar στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων- με ωραιότατο ήχο.

Είναι πως θα κάτσουν τα ζάρια
κατασκευαστικά η Κινεζική του καταγωγή ίσως βάζει τον αγοραστή σε σκέψεις. πόσο "μακριά" βρίσκονται ηχητικά ο Κινέζος με τον Σουηδό; με 460 ευρώ και κάτι ψιλά ο classic session έχει ωραία πραγματάκια πάνω του. αν παίζει όμορφα ίσως αξίζει μια ματιά και αυτός. έχω έναν "Σουηδό" combo με 15άρι. ήταν ακριβός, αλλά απο τότε που τον πήρα (2007) δεν μου παρουσίασε ποτέ πρόβλημα, ευέλικτος ηχητικά, με κάλυψε και σε πρόβες και σε live και σε λίγο θα τον δοκιμάσω σε ηχογράφηση. ποτέ δεν σκέφτηκα να τον αλλάξω ή οτι δεν με καλύπτει.  

αλλά απο τότε που τον πήρα (2007) δεν μου παρουσίασε ποτέ πρόβλημα, ευέλικτος ηχητικά, με κάλυψε και σε πρόβες και σε live και σε λίγο θα τον δοκιμάσω σε ηχογράφηση. ποτέ δεν σκέφτηκα να τον αλλάξω ή οτι δεν με καλύπτει.  
Απαντάς ο ίδιος  ;D

Ωραία είναι όλα όταν θες κάτι για το σπίτι και αν πάει κάτι στραβά ο κόσμος δεν χάλασε και λύση θα βρεθεί αλλά όταν είσαι επί σκηνής, ο "συνεργάτης" σου πρέπει να είναι δοκιμασμένος, αξιόπιστος και συνεπής σε αυτό που περιμένεις να σου δώσει και, προσωπικά θεωρώ, ότι δεν παίζει το "ε, να, για τα λεφτά του καλός είναι και είδα κανα δυο κριτικές στο net που λέγαν καλά λόγια και στο φινάλε, και να πάθει κάτι, αγοράζω άλλους δύο για τα λεφτά που ζητάνε οι άλλοι" καθότι τα μαγαζιά είναι κλειστά εκείνη την ώρα. ;D

Προσοχή γιατί δεν λέω το απλοϊκό (το λέω ευγενικά) το Κινέζικο κακό - αλλά το ΓερμανικοΑμερικανικοΣουηδικό καλό.

Τώρα πως μπορεί κανείς να αντιληφθεί και πόσο αξιολογεί κανείς την συνέπεια και την φερεγγυότητα, είναι προσωπική υπόθεση. ;)

Βασικά ο κινέζος έχει βελτιωθεί θα έλεγα. Τα Q&A τμήματα των εργοστασίων παραγωγής (για μουσικά πάντα και όχι αναπτήρες) έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα αν είναι κάτι να χαλάσει δεν σημαίνει ότι απαραίτητα φταίει ο κινέζος. Μου είχε τύχει σε κεφάλι GK (usa όχι κινεζιά) να κ*&^σει μέντες...ευτυχώς είχα εναν ampeg ενός συμπολεμιστή στην καβάντζα που έπαιξα.

Εγώ θα έλεγα ότι η κινεζικης κατασκευής ενισχυτές ναι μεν έχουν περισσότερες πιθανότητες σφάλματος αλλά πια πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο μέγάλη η διαφορά απο αμερικανο-ευρωπαικούς ενισχυτές

Gommer είπε:
Βασικά ο κινέζος έχει βελτιωθεί θα έλεγα......

Εγώ θα έλεγα ότι η κινεζικης κατασκευής ενισχυτές ναι μεν έχουν περισσότερες πιθανότητες σφάλματος αλλά πια πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο μέγάλη η διαφορά απο αμερικανο-ευρωπαικούς ενισχυτές.

Προσοχή γιατί δεν λέω το απλοϊκό (το λέω ευγενικά) το Κινέζικο κακό - αλλά το ΓερμανικοΑμερικανικοΣουηδικό καλό.

Τώρα πως μπορεί κανείς να αντιληφθεί και πόσο αξιολογεί κανείς την συνέπεια και την φερεγγυότητα, είναι προσωπική υπόθεση. ;)
Δεν με προσέχεις....  ;) ;D

audiokostas είπε:
Δεν με προσέχεις....  ;) ;D
Σε προσέχω, απλά εξέφρασα την προσωπική μου άποψη για τα περί φερεγγυότητας/ποιότητας. :)

Η φερεγγυότητα ή να το πω καλύτερα η σιγουριά που σου εμπνέει το gear που κουβαλάς μαζί σου, είναι το Α και το Ω.

Όπως είπε και ο Κώστας, πας να παίξεις, τον πίνεις και... τα μαγαζιά είναι κλειστά εκείνη την ώρα.

Προσωπικά όσο και αν μου άρεσε ο Reidmar (ο δεύτερος, που έπαιζε) δεν θα τον αγόραζα, γιατί με κρέμασε μια φορά.

Αντίθετα, για τον GK που έχω (σχεδόν δύο χρόνια), παρότι Κίνα, έχει παίξει παντού (φτου φτου φτου) και δεν με έχει κρεμάσει ποτέ.

Οπότε λόγω καλής εμπειρίας τον θεωρώ αξιόπιστο.

Αλλά και πάλι θα πω, είναι πως θα κάτσει το ζάρι: Ο Gommer με τον αμερικάνικο GK την πάτησε, εγώ με τον κινέζικο EBS, άλλος με κάποιον άλλο...

sideFX είπε:
Terry ποιόν GK έχεις?

(και σορρυ για το οφτόπικ)
MB112 πρώτης γενιάς, αν θυμάμαι καλά. Που θυμάμαι γιατί τον έχω κι εγώ. ;D

Nice!

Αυτός με την τετράγωνη ασημένια γρίλια σωστά? Την κοίταζα κι εγω αυτή τη σειρά πριν κάνω τις δικές μου αγορές, κυρίως τον 115.

Σε πρόβα/live στέκεται κανονικά από θέμα έντασης και παρουσίας στα χαμηλά?

sideFX είπε:
Σε πρόβα/live στέκεται κανονικά από θέμα έντασης και παρουσίας στα χαμηλά?
Σε πρόβα ναι, κομπλέ. Σε live ως monitor, επίσης απροβλημάτιστα. Να βγω μπροστά δεν έχω δοκιμάσει, αλλά νομίζω πως με ένα μεγάφωνο δύσκολα κουνάς αρκετό αέρα.

Ναι κι εγώ για monitor χρήση εννοούσα στην περίπτωση live.

Thanks για την ενημέρωση ;-)

Trending...

Νέα θέματα

Back