• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Στην γύρα για αγορά ενισχυτή - Συγκεκριμένα κριτήρια

SlapGas είπε:
@gadget

Ποιός ακριβώς ενισχυτής είναι αυτός? Δεν βρίσκω μοντέλο με αυτό το όνομα.
Το έχω δεί αλήθεια σας λέω δεν είμαι τρελός!! :P

http://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/orange-amplifiers-rocker-30-series-rk30htc-30w-tube-guitar-amp-head

Αυτός είναι, αλλά απ'όσο κατάλαβα είναι discontinued τελικά. Πιθανόν να αντικαταστάθηκε απο τον thunderverb 30 ή να ήταν μια μικρή εκδοχή του rockerverb που να μην βγαίνει πια! Πριν κανα μήνα υπήρχε η κόμπο έκδοση του στις αγγελίες στα 500 και πρίζωνα τον κιθαρίστα μας να τον πάρει :P

Kαταρχήν πες μας ρε φίλε που μπορούμε να βρούμε τη μουσική σας και αυτό είναι πιο σημαντικό! Τι λες τωρα! Παίζετε σπουδαία μουσική! Συγχαρητηρια!

Α για τον ενισχυτή....

2 προτάσεις. Ή μαζεύεις λίγα ακόμη και πας για τον evh και καθάρισες ή για πιο φτηνα και καλά

κοίτα engl στις αγγελίες. Με 500€ μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλό μηχάνημα που συνδιάζει τρελά καθαρά και πολύ καλά γκάζια, συμβατα με το είδος...

ωραία μουσική.

VHT (παλιά), τώρα FRYETTE. Pitbull.

Diezel.

Marshall. Υπάρχουν και καλοί (όλοι καλοί είναι, αλλά θέλουν να τους βάλεις χέρι). JVM.

Πολύ βασική ερώτηση :

O ενισχυτής θα βρίσκεται μόνιμα σε στούντιο/προβάδικο και θα μετακινείται σπάνια (πχ 3-4 φορές το χρόνο) ή θα βρίσκεται συνέχεια στη γύρα (οπότε και ΞΕΧΝΑΣ τα τέρατα των 20 Kgr+)??

Αν ισχύει το πρώτο πάρε Bugera 333XL

Αν ισχύει το δεύτερο πάρε Tubemeister 18/36 (αυτόν έχω).

Καθαρίζεις οικονομικότατα και με πολύ καλό αποτέλεσμα.

chris gti είπε:
Πολύ βασική ερώτηση :

O ενισχυτής θα βρίσκεται μόνιμα σε στούντιο/προβάδικο και θα μετακινείται σπάνια (πχ 3-4 φορές το χρόνο) ή θα βρίσκεται συνέχεια στη γύρα (οπότε και ΞΕΧΝΑΣ τα τέρατα των 20 Kgr+)??

Αν ισχύει το πρώτο πάρε Bugera 333XL

Αν ισχύει το δεύτερο πάρε Tubemeister 18/36 (αυτόν έχω).

Καθαρίζεις οικονομικότατα και με πολύ καλό αποτέλεσμα.
+1000

SlapGas είπε:
@magicu

Δεν τον είχα υπ' όψιν μου. Θα ήταν καλή φάση αν τον έβρισκα κάπου να τον ακούσω.
Τον έχουν στο telesound στο γαλάτσι http://www.telesound.gr/

Θα σου έλεγα να έρθεις να δοκιμάσεις τον δικό μου,αλλά είναι για σέρβις και δεν ξέρω πότε θα τον πάρω.

Πάντως έαν θες 100% serial loop πρόσεξε γιατί κάποιοι από τους ενισχύτες που προτείνονται δεν έχουν.

Δεν ξερω αν εχεις κοιταξει αγγελιες, ειδα κανα-δυο mesa boogie στο μπατζετ σου (νομιζω f-50 ηταν) που αν κ λιγο compressed παιζει κα σε καλυψουν σαν ηχοχρωμα, για κρυσταλλινα καθαρα και στιβαρη παραμορφωση.

Και προσπαθούσα να θυμηθώ ποιός Mesa ήταν που είχα παίξει και δεν μου άρεσε (εκτός από αυτούς που ανέφερα). Και τελικά ήταν ο F-50.  ;D

Έρχεται η ερώτηση για τα πολλά $. Αφού θα κάνω που θα κάνω την αμαρτία, να περιμένω 1-2 μήνες και να τσιμπήσω τον παρακάτω?

http://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/fryette-sigx-g100sx-100w-tube-guitar-amp-head

Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να πάρω κάτι άλλο, αν πάρω κάτι τέτοιο. Και γενικά η Fryette σπάει κόκκαλα.

επειδη γενικοτερα εχεις το πιο metal στησιμο απο τους 3 που ειστε στην μπαντα εγω νομιζω οτι θ πρεπει πρωτα ν αποφασισεις εαν θες ν το κρατησεις και να το τονισεις αυτο το χαρακτηριστικο η να το ελλατωσεις.

Εχω παιξει και με τον koch kαι με τον hiwatt  και με τον tubemeister οταν εψαχνα για δικο μου ενισχυτη.Σε γενικες γραμμες ειχα βγαλει τα εξης συμπερασματα

καθαρα:hiwatt>koch>=tubemeister

βρωμικα:tubemeister>koch>hiwatt

και οι τρεις δεχονται παρα πολυ καλα τα πεταλια,καλυτερα απο τους περισοτερους ενισχυτες που εχω ακουσει.Ο hiwatt εχει πιο χαρακτηρα απο ολους και βγαζει μια vintagια αλλα δεν νομιζω οτι το γκαζι του ειναι αυτο που θες,ο koch studiotone ειναι ο πιο ουδετερος απο τους τρεις και ο meister ειναι καπου στην μεση.ολοι εχουν λοοπα αλλα δεν θυμαμαι αμα ειναι σειριακη η οχι

επισης θα προτεινα τον orange ad30 ως μια αλλη επιλογη

*ο orange rocker ειναι οντως  discontinued εδω και κανα 5αρι χρονια

τωρα που ακουσα ολο το κομματι πιστευω και αυτος που εχεις ειναι μια χαρα. καποια πραγματα φτιαχνονται και στην μιξη. εγω πχ θα τα ηθελα λιγο πιο bright τα γκαζια. απο κει περα αν θες αλλο χαρακτηρα μαλλον θα πρεπει να πας σε "μεγαλο" ενισχυτη.

σκεψου οτι εισαστε πολυ γνωστη μπαντα, και μπαινεις στο uberproaudio να δεις τον εξοπλισμο του κιθαριστα. δεν νομιζω να λεει tubemeister,bugera, κλπ. χωρις να υποτιμω καποιο απο αυτα. (ξερω τις αντιπαραθεσεις απο τωρα :P)

οι deftones, που θυμιζει νομιζω λιγο σε καποια σημεια, παιζουν με marhsall.

δες και τους peavey 6505 5150

yt subscribe by the way :P

Αν οι bugera κόστιζαν 1500 και πάνω, Θα έλεγαν όλοι πόσο γαμάτοι ειναι και τα σχετικά μην ψαρώνουμε με τα brand name έτσι.

Δε λέω ότι είναι τυχαία τα ονόματα που έχουν φτιάξει Mesa Marshall Fender κτλπ, αλλά κάποτε δεν υπήρχαν τόσες πολλές εταιρίες στον χώρο όπως σήμερα.

Οι Bugera για μένα αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ την τιμή τους, όπως και οι Jet City!!

Απλά δεν έχουν χαρακτήρα δικό τους (βασικά είναι αντίγραφα).. Και εδώ που τα λέμε ΟΛΕΣ οι φτασμένες μάρκες έχουν αντιγράψει η μία την άλλη. Οπότε μην το ψάχνουμε πολύ όλα είναι στο μυαλό μας αν μας χαλάει ή όχι.

Με όλους τους ενισχυτές μπορούμε να φτιάξουμε καλό και αξιοπρεπές ήχο!! Το θέμα είναι αν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο στα αυτιά μας, και στα χέρια μας που να το γουστάρουμε περισσότερο. Και αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου και μόνο! Πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση να τους ακούσεις και παίξεις μαζί τους, με την καμπίνα σου και την κιθάρα σου (πράγμα λιγάκι δυσκολο αλλα πρέπει δυστυχώς) Μην κρίνεις με την τιμή αλλά με αυτό που θα σου δώσει.

Απο προσωπική εμπειρία που θα την πάταγα με engl. Οταν έπαιξα απο κοντά δεν μου άρεσαν καθόλου, οταν λέω καθόλου καθόλου ομως!!! (απο blackmore μέχρι invader που δοκίμασα την ίδια μερα μαζί με άλλους 13-14 ενισχυτές). Άλλοι τους λατρεύουν!! Αλλοι συχαίνονται τους Marshall.. Κτλπ κτλπ όλα είναι θέμα γουστου λοιπόν.

Και θα το ξαναπώ βγες παίξε πρώτα και κρίνε, μην πάρεις ενισχυτή στα τυφλά απο σχόλια. ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΕΣ να ακούς πάνω κάτω για τον καθένα!! Αυτά από εμένα, sorry αν κούρασα με το μεγάλο post.

Οι DARK TRANQUILLITY δεν ξέρω αν είναι φτασμένη μπάντα............ άλλα στο 1:14 βλέπω έναν Bugera 6262 :)

Ο ενισχυτής "που έχω" δεν είναι ακριβώς "δικός μου". Είναι συνεταιρικός, όπως και η καμπίνα.

Οπότε θέλω να αγοράσω ένα δικό μου μηχάνημα for the first time in recorder history (τόσα χρόνια παίζω μουσική, από ενισχυτές πάντα "την βόλευα" με ο,τι έβρισκα). Επιπρόσθετα με αυτό, έχει και ένα κάρο τεχνικά προβλήματα. :P

Δεν πρόκειται προφανώς να αγοράσω ενισχυτή χωρίς να τον ακούσω 100% διεξοδικά, αλίμονο. Και σίγουρα θα πάω με την κιθάρα και 1-2 πετάλια (για να τσεκάρω και το fx loop). Απλά από εδώ μαζεύω ιδέες και προτάσεις για μηχανήματα που δεν ξέρω ενδεχομένως (ούτε καν είχα στο μυαλό μου τον Koch π.χ.).

@fm

Με την άποψη σου περί του ατόμου μου με τρομάζεις.  ;D

Ξέρεις και που μένω??!?!?!  ;D

Το μέταλ θα μείνει εκεί που είναι! (Και, προς πληροφόρηση, μην κρίνεις από την εμφάνιση μου. Δεν άκουγα ποτέ μέταλ και είμαι ο λιγότερο μέταλιζων της μπάντας!!!)

Μου φαίνεται πως θα πάω για Fryette, να τρελλαθώ μια και καλή.  ::)

SlapGas είπε:
Ο ενισχυτής "που έχω" δεν είναι ακριβώς "δικός μου". Είναι συνεταιρικός, όπως και η καμπίνα.

Οπότε θέλω να αγοράσω ένα δικό μου μηχάνημα for the first time in recorder history (τόσα χρόνια παίζω μουσική, από ενισχυτές πάντα "την βόλευα" με ο,τι έβρισκα). Επιπρόσθετα με αυτό, έχει και ένα κάρο τεχνικά προβλήματα. :P

Δεν πρόκειται προφανώς να αγοράσω ενισχυτή χωρίς να τον ακούσω 100% διεξοδικά, αλίμονο. Και σίγουρα θα πάω με την κιθάρα και 1-2 πετάλια (για να τσεκάρω και το fx loop). Απλά από εδώ μαζεύω ιδέες και προτάσεις για μηχανήματα που δεν ξέρω ενδεχομένως (ούτε καν είχα στο μυαλό μου τον Koch π.χ.).

@fm

Με την άποψη σου περί του ατόμου μου με τρομάζεις.  ;D

Ξέρεις και που μένω??!?!?!  ;D

Το μέταλ θα μείνει εκεί που είναι! (Και, προς πληροφόρηση, μην κρίνεις από την εμφάνιση μου. Δεν άκουγα ποτέ μέταλ και είμαι ο λιγότερο μέταλιζων της μπάντας!!!)

Μου φαίνεται πως θα πάω για Fryette, να τρελλαθώ μια και καλή.  ::)
Καλά κάνεις, έτσι πρέπει!! χαχαχα.. :D

Για εμένα εφόσον βολεύεσαι για την ώρα, κάνε το μεγάλο βήμα και πάρε όταν θα μπορέσεις ένα μηχάνημα που θα το βλέπεις θα παίζεις και θα γουστάρεις. (Μην σου μείνει απωθημένο κάτι άλλο)

Μην δώσεις πχ 500-1000 ευρώ τώρα και πάρεις κάτι που δεν θα το γουστάρεις τρελά. Εκτός και αν υπάρχει άμεση ανάγκη.

Δες το και σαν επένδυση μιας και που ασχολείσαι και λίγο ποιο σοβαρά με τη μουσική.. Συν οτι θα ηρεμήσεις και δεν θα σε τρώει συνέχεια το θέμα αυτό!  :P

Δώσε μια ευκαιρία και στον jvm. Έχει αρκετά μοντέρνο ήχο και είναι πολύ ευέλικτος. Τον έχω να τον δοκιμάσεις άλλα είναι μονταρισμενος οπότε δεν ξέρω αν θα βγάλεις ακριβει συμπεράσματα.

αραξε bro φωτης απο burn the sun εδω.δεν ξερω που μενεις εσυ ξερω ομως που μενει ο ηλιας( 8)).active μαγνητες δεν εχει η κιθαρα σου?αυτο για μενα metal ειναι

εγω παντως θα ψηφιζα τον evh.ειναι και ασπρος θα φαινεται πολυ κουλ πανω στην σκηνη

Δες τον ENGL Retro Tube 50 και 100. Μετράει το μηχανάκι. ΕΝGL αλλα και vintage ήχος. 2 κανάλια με 2 modes και λουπα.

3 μήνες μετά, αγόρασα ενισχυτή.

Έπαιξα και άκουσα ό,τι μπορούσα, τελικά κατέληξα.

FRYETTE Sig X λοιπόν ήταν η αγορά μου (από μέλος του φόρουμ, να είναι καλά). Super μηχάνημα, 3 κανάλια, πολύ καλά καθαρά, soaring drive.

Έκανα την budget υπέρβαση (κανονικά ήταν ελαφρώς εκτός budget), αλλά δεν αγοράζεις ενισχυτή κάθε μέρα.

Μακάρι να είχα έναν εύκολο και αξιοπρεπή τρόπο να ηχογραφήσω δείγματα του setup μου με τον ενισχυτή αυτόν... :/

Μεγειές :D

Τον έχει ένας φίλος ...έψαχνε ενα χρόνο που είμασταν φαντάροι και τελικά κατέλληξε σε αυτόν!!

Καλόπαιχτός!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back