review Gretcsh G5222 Electromatic - In Depth Review

Θα ειχα παραγγειλει ηδη filtertron, αλλα δεν βρισκω διαθεσιμοτητα, ειδικα στα bezels. Με την σημερινη ρυθμιση, αναβαλλεται η αγορα τους

Τελικώς κατάφερα και βρήκα ένα ζευγάρι καινούρια blacktop filtetrons, δηλαδή εκείνα που χρησιμοποιεί η Gretcsh στα μοντέλα κάτω των 1000 ευρώ. Και φυσικά δεν το βρήκα Ευρώπη, μιας και δεν υπάρχει, αλλά το έφερε ένα ξάδερφός μου από ΗΠΑ. Εκεί κοστίζουν περί τα 62$...

Το πρωί το παρέλαβα, το μεσημέρι το έβαλα. Δυστυχώς, είχαν κοντά καλώδια και αναγκάστηκα να κολλήσω επιπλέον καλώδιο. No big deal. Ευτυχώς, οι μαγνήτες (που είναι και μικρότεροι σε μέγεθος) ήρθαν μαζί με το πλαίσιο, το οποίο ήρθε και έκατσε ακριβώς εκεί που ήταν το παλιό. Άρα, δεν χρειάστηκαν νέες τρύπες.

Ο ήχος είναι πολύ πιο καθαρός και twangy, και θα μου πάρει λίγες μέρες να βρω το ύψος που μου αρέσει στους μαγνήτες. Προς το παρόν, τους έχω με μια generic ρύθμιση, στα 2mm. Ακόμη δεν έχω πειράξει τους πόλους...

Καθαρά

Προβολή συνημμένου filtclean.mp3

Crunch

Προβολή συνημμένου flitcrunch.mp3

Βρώμικα

Προβολή συνημμένου filtlead.mp3

Στο μιξ

Προβολή συνημμένου filtmix.mp3

Οι χορδές είναι από τα Χριστούγεννα....

Screenshot_20210731-151410_Gallery.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: geka and Superfunk
Ουδεμία σχέση με πριν.

Έγινε Gretsch η κιθάρα. 

Έχει ηχάρα τώρα. Ωραία, bright καθαρά, και βρώμικα που δαγκώνουν πολύ.

καλός ο καθαρός, αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης

2η σελιδα, 1ο ποστ, τελευταιο track (g minor κάτι)

δεν είναι ίδια πράγματα.

απλά είναι καθαροί ήχοι

Το track αυτό (g minor κάτι) είναι με τον ίδιο ενισχυτή, αλλά με τους παλιούς μαγνήτες. Είναι ένα μέτρο σύγκρισης (όχι το καλύτερο) με τα τελευταία κλιπ.

Στα αυτιά μου, ζωντανά, η διαφορά είναι τεραστια τόσο στην ευκρίνεια, όσο και στo touch.

εννοώ, έπρεπε πριν τους βγάλεις να παίξεις ένα ριφάκι και μετά το ίδιο με τους καινούργιους

• Συμφωνώ
Reactions: gkourmoul1
Στα αυτιά μου, ζωντανά, η διαφορά είναι τεραστια τόσο στην ευκρίνεια, όσο και στo touch.

Και από το κινητό, με ακουστικά, η διαφορά είναι μέρα με νύχτα. 

Επαναλαμβάνω : η κιθάρα έγινε Gretsch :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
62$. Και δεν μου πηρε και λεφτα ο ξαδερφος. Τσαμπα την εβγαλα.

Θα του αφιερωσω το επομενο ασμα. Θα αλλαξω και χορδαι...?

Και από το κινητό, με ακουστικά, η διαφορά είναι μέρα με νύχτα. 

Επαναλαμβάνω : η κιθάρα έγινε Gretsch :)
Αυτο που ακουσα στα καινουργια καθαρά ειναι πολυ καλο πάντως 

Μολις μπορεσω θα κανω και "κανονικη" ηχογραφηση με καποιον καλυτερο ενισχυτη. Η παρουσα ηχογραφηση ηταν με τον HT1R μεσω emulated output.

δεν χρειάζεται μια χαρά ήταν.

Ακαδημαϊκα και μόνο θα ήθελα δυο ίδια κλιπ

Το σκεφτηκα για κλιπ με τους παλιους μαγνητες, αλλα ανοιξα το καπακι πισω να δω τι γινεται απο καλωδιωσεις. Δεν ηθελα και πολυ. Εβαλα κολλητηρι στη πριζα και ξεκινησα. Μου εφαγε λιγη ωρα παραπανω το extension των καλωδιων, αλλα σε 40-50 λεπτα ειχα τα παντα ετοιμα...

και εγώ όποτε άλλαξα, (σε όλες) απο την βιασύνη το σκέφτηκα πάντα μετά

Σε δυο τρεις προηγουμενες αλλαγες ειχα την ψυχραιμια και ηχογραφησα πριν αλλαξω μαγνητες.

Δοκίμασα σήμερα με κανονικές εγγραφές, σε ενισχυτές με ήχο fender και marshall. Το overdrive το παίρνω από odr nobels.

Εδώ δυο κλιπ σε vht special 6, v30 cab, sm57

Προβολή συνημμένου vhtclean.mp3

Προβολή συνημμένου vhtdirty.mp3

Και άλλα δυο σε marshall origin 20, με G12-65, sm57

Προβολή συνημμένου originclean.mp3

Προβολή συνημμένου origindirty.mp3

• Like
Reactions: nklshp
Τα καθαρά μου άρεσαν πολύ και με τους 2 ενισχυτές. Τα βρώμικα με τον Marshall επίσης ήταν εξαιρετικά. Τα βρώμικα με τον vht όχι και τόσο και εξηγούμαι, μου ακούγονταν φαζαριστά και κάπως μπουκωμένα ειδικά με το neck μαγνήτη. Μήπως είχες πολύ χαμηλά το tone ή μήπως δεν συμπαθιούνται πολύ το εν λόγω πετάλι με τον συγκεκριμένο ενισχυτή; Ή μήπως είχε φτάσει ο vht ήδη στα όρια του λόγω χαμηλότερου wattage και δεν ήταν ωραίο το επιπλέον σπρώξιμο από το nobels;

(μήπως λέω και σαχλαμάρες;)

Anyway μου άρεσε περισσότερο ο συνολικός συνδυασμός με τον marshall. 
Μεγειές

Δικιο εχεις. Ειχα ψιλοτσιτωσει τον vht, και εβγαζε παρα πολυ μπασο, που σε συνδυασμο με το εντονο μπασο του nobels, εβγαλε αυτον τον ηχο. 

Ο origin ηταν στη μιση ενταση τα knobs, αλλα με πιο πολλα db. 

Το nobels προτιμα ενισχυτη με χαρακτηρα, ωστε να βγαλε ακομη καλυτερο ηχο, με εντονοτερο χαρακτηρα. Ειναι ουδετερο ηχητικα, και σε ουδετερους ενισχυτες/πλατφορμες δεν ειναι το καλυτερο του.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα