Ρε φίλε, είχα αποφασίσει να μην ξαναγράψω, αλλά εσύ θα μας τρελάνεις όλους.... Μίλησα ποτέ εγώ για ΣΠΑΣΙΜΟ των χορδών;;; Οι φωνητικές χορδές είναι όπως και οποιοσδήποτε άλλος μυς του σώματός μας, όχι "χορδές", άρα προφανώς δεν ΣΠΑΝΕ. Όπως όμως μπορεί να πάθεις τραυματισμούς στο χέρι σου ή στο πόδι σου μπορεί να πάθεις και στις φωνητικές χορδές. Το θέμα είναι ότι τα προβλήματα εκεί βρίσκονται πιο δύσκολα, διορθώνονται συχνά πιο δύσκολα και είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο να αποβάλλεις μια κακή συνήθεια (τρόπο τραγουδιού) που έχεις αποκτήσει διότι δεν πρόκειται για το "πώς κρατάς την κιθάρα" - είναι κάτι που ΔΕΝ μπορείς να ΔΕΙΣ. Το λάθος δεν το ΒΛΕΠΕΙΣ. Τώρα αν θες να μας πείσεις ότι ένας τενίστας δε χρειάζεται να έχει τεχνική στο πώς θα κρατάει τη ρακέτα και πώς θα χτυπάει την μπάλα, γιατί "και ζημιά να πάθει, θα διορθωθεί, ίσως όχι στο 100% αλλά στο 90% και πάντως σίγουρα δε θα του κοπεί το χέρι", τότε προφανώς δεν έχει νόημα να συζητήσω μαζί σου. Προσωπικά αγαπάω αυτό που κάνω, και το να πέσω στο 90% από έναν τραυματισμό, και μετά στο 83%, μετά στο 76% και μετά στο 70% και τελικά να διαλύσω το λαιμό μου..... τι να σου πω, ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.
Επιμένεις να μας λες ότι αν κάνεις brutal σωστά δεν κάνεις ζημιά. Δε διαφωνίσαμε. Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ λέω και εγώ! Ότι πρέπει να προσέξει κανείς να το κάνει ΣΩΣΤΑ. Πού διαφωνείς;;; Ειλικρινά τι ζόρι τραβάς, δε μπορώ να καταλάβω! Πάμε τώρα στα συγκεκριμένα, όχι για εσένα αφού τις απόψεις σου προφανώς δε θα τις ελέγξεις καν για πιθανά σφάλματα, αλλά για όσα παιδιά μας διαβάζουν εδώ και ενδιαφέρονται:
Ισχύει φυσικά ότι οι φωνητικές χορδές δε θα "σπάσουν". Υπάρχουν όμως πάρα πολλά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την υπερβολική ή τη λανθασμένη χρήση τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει το να μην κάνουμε ζέσταμα, το να προσπαθούμε με λάθος τρόπο να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα και διάφορα άλλα. Όποιος θέλει, μπορεί να το ρισκάρει, γιατί όντως μπορεί συμπτωματικά να τραγουδάει ολόσωστα χωρίς κανένα μάθημα. Προσωπικά προτείνω να κάνετε κάποιο μάθημα όμως, ώστε ΑΝ τραγουδάτε με τρόπο που καταπονεί το λαιμό σας (ο οποίος ΔΕΝ περιλαμβάνει μόνο τις φωνητικές χορδές, αλλά και αρκετά άλλα πράγματα, υπάρχει ένα ολόκληρο μυικό σύστημα που μπορεί να καταπονείται) να το διορθώσετε.
Parabol, ειλικρινά θα το εκτιμούσα εάν για μια φορά απαντούσες σε όλα αυτά που γράφω στα posts μου, χωρίς να απαντάς γενικά, και μάλιστα σε πράγματα που κατά κύριο λόγο δεν έχει πει κανείς από εμάς
Επιμένεις να μας λες ότι αν κάνεις brutal σωστά δεν κάνεις ζημιά. Δε διαφωνίσαμε. Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ λέω και εγώ! Ότι πρέπει να προσέξει κανείς να το κάνει ΣΩΣΤΑ. Πού διαφωνείς;;; Ειλικρινά τι ζόρι τραβάς, δε μπορώ να καταλάβω! Πάμε τώρα στα συγκεκριμένα, όχι για εσένα αφού τις απόψεις σου προφανώς δε θα τις ελέγξεις καν για πιθανά σφάλματα, αλλά για όσα παιδιά μας διαβάζουν εδώ και ενδιαφέρονται:
Ισχύει φυσικά ότι οι φωνητικές χορδές δε θα "σπάσουν". Υπάρχουν όμως πάρα πολλά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την υπερβολική ή τη λανθασμένη χρήση τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει το να μην κάνουμε ζέσταμα, το να προσπαθούμε με λάθος τρόπο να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα και διάφορα άλλα. Όποιος θέλει, μπορεί να το ρισκάρει, γιατί όντως μπορεί συμπτωματικά να τραγουδάει ολόσωστα χωρίς κανένα μάθημα. Προσωπικά προτείνω να κάνετε κάποιο μάθημα όμως, ώστε ΑΝ τραγουδάτε με τρόπο που καταπονεί το λαιμό σας (ο οποίος ΔΕΝ περιλαμβάνει μόνο τις φωνητικές χορδές, αλλά και αρκετά άλλα πράγματα, υπάρχει ένα ολόκληρο μυικό σύστημα που μπορεί να καταπονείται) να το διορθώσετε.
Parabol, ειλικρινά θα το εκτιμούσα εάν για μια φορά απαντούσες σε όλα αυτά που γράφω στα posts μου, χωρίς να απαντάς γενικά, και μάλιστα σε πράγματα που κατά κύριο λόγο δεν έχει πει κανείς από εμάς

Για να μην υπάρχουν και περαιτέρω εξυπνάδες, παραθέτω και το αρχικό μου post, για να μου πεις, parabol, πού ακριβώς διαφωνείς όταν λες ότι "αν κάνεις σωστά brutal δεν κάνεις ζημιά", γιατί νομίζω ότι αυτό που είπα είναι να βρει κάποιον που το κάνει καλά για να του δείξει την τεχνική.menelaos είπε:Ναι, μπράβο, κ άρχισε να μαζεύεις κ λεφτά για την εγχείρηση στις φωνητικές χορδές σου. Βρες κάποιον που το κάνει χρόνια κ δεν έχει προβλήματα και πες του να σου δείξει. Κάνε και κανένα μάθημα φωνητικής, θα μάθεις να προσέχεις περισσότερο το λαιμό σου.