Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

279889569_530438188607123_1866267373904551939_n.jpg

Εδώ και 1 μίση μήνα, ξανα γύρισα στις 1000 θερμίδες την ημέρα...και μάλιστα συγκεκριμένες.

Που θα πάει.....δεν θα βγω στη σύνταξη...

@Spyros Delta πάλι τα δυο σας μόνα στο τραπέζι;?
Οχι, για 7 ατομα.
Ενταξει δεν ηταν υπερβολικα τα ψητα. Απο μια χοιρινη, απο μια σουβλα κοτοπουλο φιλετο με καρυ κλπ ειναι.
Συν 1 1/2 κιλο παιδακια και 10 λουκανικα.
Αλλα εκτος απο αυτα στις φωτο, ειχαμε και τα γυρω γυρω.
Ενα ταψι σπανακοπιτα, ενα τυροπιτα στριφτη, τηγανητες πατατες, σαλατα, τυρια, κι ενα μοσχαρακι αλα κρεμ με μπασματι να υπαρχει.
Μεινανε φυσικα τα μισα. Πηρανε και τα παιδια μαζι τους. Θα φαμε κι αυριο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ερωτηξις: τα λουκάνικα πρέπει να χαράζονται ή μήπως όχι, για να κρατάνε τα ζουμιά τους;

Ερωτηξις: τα λουκάνικα πρέπει να χαράζονται ή μήπως όχι, για να κρατάνε τα ζουμιά τους;

Νομίζω ότι εξαρτάται από τα λΟκάνικα, και τον τρόπο ψησίματος (αργό vs γΛήγορο).

Εύκολα ξεκινάει "tele vs strat" style σύγκρουση αυτή η ερώτηση  :classic_tongue:

Πιστεύω ότι αυτό εξαρτάται από το τι υφή γουστάρει ο καθένας.

Το χαράζεις, θα στεγνώσει (όσο).

Δε το χαράζεις, βγαίνει πιο ζουμερό.

Παίζει μεγάλο ρόλο όμως και το περίβλημα.

Μου έχει τύχει να ψήσω λουκάνικο με τόσο λεπτό περίβλημα (εννοείται συνθετικό, με πραγματικό έντερο δε μου έχει συμβεί) που με το πρώτο τσίμπημα του πιρουνιού για να το γυρίσω εξεράγη.... οπότε μονόδρομος η μη χάραξη.

Εγώ, πάντως, το προτιμώ ζουμερό.

κι εγω ετσι νομιζα παλιοτερα, αλλα καποια στιγμη η γυναικα τα χαραξε και ηταν τελεια.
Για καρβουνα μιλαμε παντα και γρηγορο ψησιμο.  Στο γκριλ ειναι μια μαλακια και μιση τα ιδια λουκανικα.

Platinum Jubilee pudding : Lemon Swiss Roll and Amaretti Trifle

Δεν υπάρχει (για να ξηγιΩμαστε εγώ τα γλυκά Δεν ξέρω να τα φτιάχνω αλλά τα τρώω μετά μανίας, αυτό το αριστούργημα το έφτιαξε η σύζυγος)

20220521_153227.jpg

20220521_153239.jpg

Σήμερα, παίζει μια πολύ ιδιαίτερη μελιτζανοσαλάτα, μαζί με άλλα μεζέδια.

20220711-230442.jpg

20220711-230426.jpg

Συνταγή.

Παίρνουμε 4 φλάσκες μελιτζάνες, τις πιάνουμε από το κοτσάνι και τις βάζουμε στο γκαζάκι να "καούν" για να γίνουν καπνιστές.

Ψήνουμε 2 πιπεριές Φλωρίνης, και 2 σκελίδες σκόρδο στον φούρνο.

Παίρνουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες όταν ψηθούν, και τις βάζουμε μαζί με τις ψημένες πιπεριές και το σκόρδο σε μια επιφάνεια κοπής, και με ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβουμε.

Τα πετάμε όλα σε ένα σκεύος, μαζί με ψιλοκομμένο δυόσμο, γαλοτύρι ή μαλακή ξυνομυζήθρα, κρέμα μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, λίγο κίμινο, μπούκοβο, και από πάνω λίγο μέλι ( που έχουμε ζεστάνει για να είναι ρευστό) σε λεπτές γραμμές με ένα πηρούνι.

Δεν υπάρχει το αποτέλεσμα!!!!!!

Με αραβικές πίτες, νάτσος (σαν ντιπ), ψωμί, φέτα, τυροκαυτερή, είναι δολοφονία.

Αν όμως προσθέσετε γύρω από το πιάτο και κόκκινες φακές σαλάτα ... κλείνετε άμεσα θέση στον Παράδεισο.

Με μπόλικο κράσο πάντα.

Καλή μας όρεξη!!!!!

Πατάτες ψητές με την φλούδα στην χόβολη με τυροκαυτερή, σουβλάκι καλαμάκι χειροποίητο από τον αδερφό μου (με πιπεριές και κρεμμύδι) ψημένο στα κάρβουνα μαζί με πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, και κρασάκι.

Τι φωτό να βάλω ....

Πατάτες ψητές με την φλούδα στην χόβολη με τυροκαυτερή, σουβλάκι καλαμάκι χειροποίητο από τον αδερφό μου (με πιπεριές και κρεμμύδι) ψημένο στα κάρβουνα μαζί με πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, και κρασάκι.

Τι φωτό να βάλω ....
ολες

Δεν μπορώ να καταλάβω από την φωτό, τι είναι βρε Σπύρο?

Σουβλέρος?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back