- Πόντοι
- 38
Aυτοι που παιζουν μπλουζ επειδη δε μπορουν να παιξουν κατι αλλο,δεν παιζουν ΟΥΤΕ μπλουζ...
Συμφωνούμε απόλυτα...freerock1974 είπε:Aυτοι που παιζουν μπλουζ επειδη δε μπορουν να παιξουν κατι αλλο,δεν παιζουν ΟΥΤΕ μπλουζ...
+1Aυτοι που παιζουν μπλουζ επειδη δε μπορουν να παιξουν κατι αλλο,δεν παιζουν ΟΥΤΕ μπλουζ...
Κ πολλές λεςJazzjoker είπε:Επίσης θα τους ακούσουν 5-6 φορές οι φίλοι τους κι οι γνωστοί τους και κατόπιν, ούτε αυτοί.
Μην εισαι απολυτος. Αν και καταλαβαινω τι λες σε παρακαλω εξηγησε μου τι εννοεις παιζουν.freerock1974 είπε:Aυτοι που παιζουν μπλουζ επειδη δε μπορουν να παιξουν κατι αλλο,δεν παιζουν ΟΥΤΕ μπλουζ...
Έχεις αναφερθεί σ' εμένα μια-δυο φορές ως...κακό παράδειγμα για την εξέλιξη της συζήτησης. Δεν είχα καμιά τέτοια πρόθεση, σε βεβαιώ. Από την άλλη, σε βλέπω να ολισθαίνεις στο νούμερο 1 λάθος που κάνουν όσοι συζητούν στο internet: Προβαίνεις σε άφθονες προσωπικές κρίσεις και -οριακά προσβλητικές- εικασίες για ανθρώπους που δεν έχεις δει ποτέ σου και δεν ξέρεις παρά ελάχιστα γι' αυτούς. Το μόνο εύκολο είναι να σου επιστραφούν και η συνέχεια είναι γνωστή: το θέμα παρεκτρέπεται και απαξιώνεται.trolley είπε:Οι μόνοι που δεν δικαιούνται δια να ομιλούν είναι προφανώς εκείνοι που... βαριούνται να ομιλήσουν: μονολεκτικές ηλιθιότητες του στυλ "ναι (είμαι από τη Λουιζιάνα) ή "γιατί δε κάνεις μία προσπάθεια (να σταματήσεις τις γελοιότητες)", δείχνουν μόνο την ανασφάλεια, τη δειλία και ίσως το πόσο κακοπληρωμένος είναι στη δουλειά του αυτός που συμμετέχει (ο spy παρατήρησε προ ημερών ότι τα περισσότερα ποστ γράφονται σε ώρες γραφείου) - αλλά πάντως ΔΕΝ δείχνουν σοβαρότητα ή δημοκρατικό πνεύμα ή οτιδήποτε επαινέσιμο.
Με συγχωρεις, αλλα το blues δεν ξεκινησε οπως το ρεμπετικο.odis13 είπε:Τα blues ειναι (η αν προτιματε, ξεκινησε ως) μια καθαρα λαικη μουσικη, οπως το ρεμπετικο, τα παραδοσιακα των βαλκανιων, το yodeling κλπ κλπ.
ΗΝΤΑ ΒΩΡΕ!!!ELIANIOS είπε:Μην εισαι απολυτος. Αν και καταλαβαινω τι λες σε παρακαλω εξηγησε μου τι εννοεις παιζουν.
Παιζουν καλα?, δε παιζουν αλλα δε το σφυριζουν? ΗΝΤΑ ΒΩΡΕ?
Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου γνώστη του αντικειμένου θα πω απλά οτι συμφωνώ...freerock1974 είπε:Το μπλουζ θελει κατι που δεν εξηγειται,ουτε μαθαινεται.Γι αυτο ειναι ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΛΥ...
Γνωμη μου παντα...![]()
Από την αρχή δεν είχα σκοπό να συμμετέχω σε αυτή την συζήτηση. Η παραπάνω φράση όμως θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα ‘‘ολισθηρή‘‘.freerock1974 είπε:Το μπλουζ θελει κατι που δεν εξηγειται,ουτε μαθαινεται.Γι αυτο ειναι ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΛΥ...
...ή παραδοχή της έλειψης ταλέντου...shelter είπε:Όλα διδάσκονται, φτάνει να δώσεις την απαιτούμενη προσοχή και αφοσίωση. Καμιά φορά αυτή η αφοσίωση παίρνει μια ζωή και πολλές φορές δεν φτάνει κιόλας. Αλλά και η φράση ‘‘παρατάω τα μπλούζ γιατί ο b.b.king τα παίζει καλύτερα‘‘ δηλώνει απλά μια αλλαγή προτεραιοτήτων, άρα απουσία της αφοσίωσης.
Ετσι ακριβως.freerock1974 είπε:ΗΝΤΑ ΒΩΡΕ!!!
αχαχαχαχαχα,τι μου θυμισες..
Εννοω οτι νομιζουν οτι παιζουν μπλουζ και πανω σ αυτη τη λανθασμενη εντυπωση,επαναπαυτηκαν και δεν επαιξαν το ''παραπανω'',γιατι τους φανηκε πολυ δυσκολο αρα ειπαν ''μπορει να μην παιζω πολλα αλλά παιζω καλα τα μπλουζ...''.
Παλι λαθος γιατι το πραγματικο μπλουζ,ειναι πιο δυσκολο απο το τετριμμενο πεντατονικο ροκ...γιατι θελει υφος και αισθημα κι αυτο δεν διδασκεται.
Ειναι θεμα φυτειας...(παρ την οπως θες τη λεξη..)
Εγω ας πουμε,προσπαθω να παιξω τετριμμενο ροκ γιατι καταλαβα την ανεπαρκεια μου
στα μπλουζ,απ τα πρωτα χρονια της ενασχολησης μου....
Βεβαια εχω ενα φιλο που μου λεει:''Ρε συ,τι ωραια που τα παιζεις τα μπλουζ...''
Τι να του εξηγησω τωρα?
Οτι ο ΒΒ Κing παιζει μια νοτα και σε στελνει ενω εγω με 15 σε φερνω στην πραγματικοτητα?
(Οτι δεν ειχα παππου στη φυτεια...)
Ε,αμα καποιος που νομιζει οτι παιζει μπλουζ,ακουσει και κανενα ''Παιζεις και μαμω τα μπλουζ''..αντε μαζευτον μετα... ;D
Το μπλουζ θελει κατι που δεν εξηγειται,ουτε μαθαινεται.Γι αυτο ειναι ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΛΥ...
Γνωμη μου παντα...![]()
Ωραια το εθεσες!longshadow είπε:Πιστεύω όμως ότι αν δεν υπάρχει αυτή η πρωτογενής "μαγιά", όσο και να διδαχθούν θα καταλήξουν να παίζουν κάτι το οποίο θα ακούγεται "κλινικό" και "αποστειρωμένο".
Άποψη μου...
Απο την άλλη βέβαια αν τελειώσεις φούγκα αυτό δεν σου εξασφαλίζει οτι θα μπορείς πλέον να παίζεις καλά blues!... ;Daudiokostas είπε:Είναι εύκολη η blues; Σαφώς, εν μέρει. Δεν χρειάζεσαι να έχεις τελειώσει φούγκα για να παίξεις ένα δωδεκάμετρο και να ολοκληρώσεις κάποιο blues τραγούδι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνεις και καλά .
Σαφέστα.longshadow είπε:Απο την άλλη βέβαια αν τελειώσεις φούγκα αυτό δεν σου εξασφαλίζει οτι θα μπορείς πλέον να παίζεις καλά blues!... ;D![]()