Βλέπετε ταινίες?

Πως βλέπετε ταινίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    36
Η δική μου καλή θεωρία, είναι ότι είσαι μαύρος (στο δέρμα).
Κακή θεωρία δεν έχω.

(σ.σ. ρίξε και μία ματιά στο τι όντως έγραψα, δηλαδή ότι η διαφοροποίηση στο χρώμα του δέρματος είναι στενά συνυφασμένη με την ιδέα της εξωτικής ομορφιάς, σε όλο το Δυτικό κόσμο, δηλαδή εκεί που απευθύνεται ο σκηνοθέτης).

Η δική μου καλή θεωρία, είναι ότι είσαι μαύρος (στο δέρμα).
Κακή θεωρία δεν έχω.

(σ.σ. ρίξε και μία ματιά στο τι όντως έγραψα, δηλαδή ότι η διαφοροποίηση στο χρώμα του δέρματος είναι στενά συνυφασμένη με την ιδέα της εξωτικής ομορφιάς, σε όλο το Δυτικό κόσμο, δηλαδή εκεί που απευθύνεται ο σκηνοθέτης).

Τί να κάνω και εγώ ο μαύρος, έρχομαι στο Noiz μπας και δω άσπρη μέρα...

Και πού γνωρίζεις εσύ πού απευθύνεται ο σκηνοθέτης? Έχεις δει την ταινία ολοκληρωμένη? Τρία πράγματα γνωρίζουμε για την ταινία μέχρι στιγμής: μέρος της διανομής ρόλων, το λεξιλόγιο και την φρασεολογία με την οποία προσεγγίζει ο σκηνοθέτης το κείμενο της Οδύσσειας ( "Let's go home, boys" ) και ότι οι Λαιστρυγόνες μοιάζουν με τα Sentinels από την Marvel.

Η ιδέα της... εξωτικής ομορφιάς και ό,τι άλλο έχεις στο μυαλό σου, το οποίο φαίνεται ότι παίρνεις (αδίκως) πολύ σοβαρά, ουδεμιά σχέση έχουν με την Οδύσσεια.

Που το γνωρίζω...χμμμ... για να δούμε... είναι μία χολυγουντιανή υπερ-παραγωγή, είναι στα αγγλικά, είναι τίγκα σε ηθοποιούς-αστέρες, την γύρισε με σπάνιες μέχρι σήμερα τεχνολογίες και προπούλησε τα εισιτήρια μήνες πριν στην Αγγλία...

Οπότε, ναι, απαυθύνεται στο Δυτικό Κόσμο, όχι στους Παπούα-Νέα-Γουϊνέα.

Την ιδεά της εξωτικής ομορφιάς δεν την έχω μόνο εγώ στο μυαλό μου. Χρησιμοποιείται σαν κινηματογραφικό τέχνασμα κατά κόρον από τη δεκαετία του 50. Εγώ θα επέλεγα κάποια Ασιάτισα, αλλά όπως είπα και νωρίτερα, εγώ δεν είμαι ο Νόλαν.

Αυτά.

Που το γνωρίζω...χμμμ... για να δούμε... είναι μία χολυγουντιανή υπερ-παραγωγή, είναι στα αγγλικά, είναι τίγκα σε ηθοποιούς-αστέρες, την γύρισε με σπάνιες μέχρι σήμερα τεχνολογίες και προπούλησε τα εισιτήρια μήνες πριν στην Αγγλία...

Οπότε, ναι, απαυθύνεται στο Δυτικό Κόσμο, όχι στους Παπούα-Νέα-Γουϊνέα.

Την ιδεά της εξωτικής ομορφιάς δεν την έχω μόνο εγώ στο μυαλό μου. Χρησιμοποιείται σαν κινηματογραφικό τέχνασμα κατά κόρον από τη δεκαετία του 50. Εγώ θα επέλεγα κάποια Ασιάτισα, αλλά όπως είπα και νωρίτερα, εγώ δεν είμαι ο Νόλαν.

Αυτά.

Τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζεις ποιές ταινίες θα δεις είναι δικά σου και σεβαστά. Ακόμα και ο τρόπος που εξάγεις αβίαστα και λανθασμένα συμπεράσματα. Τώρα είναι θολό το ποιούς προσπαθείς και καλά να προσβάλεις, εμάς που δεν γουστάρουμε την woke κουλτούρα που με το ζόρι προσπαθούν να μας κάνουν να καταπιούμε και να αποδεχτούμε, ή τους συμπαθέστατους κατοίκους της Παπούα-Νέα Γουινέα... Αυτό πάντως λέει περισσότερα για εσένα από όσα νομίζεις.

Έχω και εγώ ένα κινηματογραφικό τέχνασμα που χρησιμποιείται κατά κόρον εδώ και πολλές δεκαετίες: λέγεται "θα πάω να δω άλλη ταινία". In the meantime, θα είμαι εδώ κάνω πλάκα με σκηνοθέτες και κοινό που παίρνουν τον εαυτό τους πιο σοβαρά από όσο θα έπρεπε.

Εγώ θα επέλεγα κάποια Ασιάτισα, αλλά όπως είπα και νωρίτερα, εγώ δεν είμαι ο Νόλαν.
Εδώ που τα λέμε μια Γιαπωνέζα Ωραία Ελένη θα μου έξαπτε την φαντασία... Πως βρέθηκε στη Σπάρτη; μη την κλέψανε από τους σαμουράι οι Μυρμιδόνες; γενικά θα ήταν μεγάλη επιτυχία... δυστυχώς η επιλογή μαύρης ηθοποιού δεν με εξάπτει καθόλου, έχει κουράσει το DEI γενικά με τους μαύρους. Αν ήμουν μαύρος θα δυσανασχετούσα με την φάση αυτή

Εδώ που τα λέμε μια Γιαπωνέζα Ωραία Ελένη θα μου έξαπτε την φαντασία...
Ναι, αυτό λέμε. Δεν έχει σχέση με woke κουλτούρα, είναι ένα παλιό και δοκιμασμένο κινηματογραφικό τέχνασμα.

Κανείς δεν μίλησε για woke κουλτούρα (μάλλον δεν υπήρχε και σαν όρος) όταν εμφανίστηκε ο μαύρος Ιησούς, στο βίντεο της Μαντόνα, που αναφέρθηκε νωρίτερα.

Χωρίς να έχουμε την ταινία, απλά συζητάμε για το casting (άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που το δημοσιοποιούν, να το συζητήσουμε). Στην ταινία, όταν τη δούμε, μάλλον όλα θα λειτουργούν όπως πρέπει και μετά θα λέμε άλλα.

...Στην ταινία, όταν τη δούμε, μάλλον όλα θα λειτουργούν όπως πρέπει και μετά θα λέμε άλλα.

Εάν καταφέρει ο Νόλαν αν εμφυσήσει ταλέντο στον μικρό Spidey και την μελαμψή συμβία του (την Αθηνά, ντε) , που μας έχουν κατσικωθεί ΣΕ ΟΛΑ τα μεγάλα projects τα τελευταία χρόνια, θα είναι πραγματικός μάγος όμως, δεν συμφωνείς...?

Εάν καταφέρει ο Νόλαν αν εμφυσήσει ταλέντο στον μικρό Spidey και την μελαμψή συμβία του (την Αθηνά, ντε) , που μας έχουν κατσικωθεί ΣΕ ΟΛΑ τα μεγάλα projects τα τελευταία χρόνια, θα είναι πραγματικός μάγος όμως, δεν συμφωνείς...?
I hear you loud and clear. Εδώ πάνε οι ανησυχίες μου για σοβαρές πιέσεις που πιστεύω ότι δέχθηκε από την παραγωγή - εγώ ανέφερα το ύφος, αλλά εσύ σωστότερα αναφέρεσαι και στο casting). Δυστυχώς, όταν θες να κάνεις υπερ-παραγωγές αυτού του τύπου, ακόμη και αν είσαι ο Νόλαν, υπάρχουν θέματα...

Αυτο ειναι το σημερινο χολυγουντ παιδες, DEI, ζενταγιες και τα παντα δωσμενα ως ταινιες με σουπερηρωες. Αν δεν σας αρεσει, περιμενετε την εκδοση του Σμαραγδη :ROFLMAO: Ή μηπως του Παπακαλιατη; Θα βαλει και την Κλελια ωραια Ελενη :ROFLMAO:

Βεβαια κατι μου λεει οτι και τον Γιώτη τον Τσαλουχίδη να βαλει για Ωραια Ελενη ο Νολαν, απο τους Σμαραγδιδες παλι προτιμοτερος θα ειναι :ROFLMAO: Καποια στιγμη βεβαια θα γυρισει ο τροχος, θα πεταξουμε στο καλαθι των αχρηστων, εκει που ανηκει δηλαδη, τη woke κουλτουρα και θα ανεβουν πολλα επιπεδα οι ταινιες. Προς το παρον παμε ετσι.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί μια Οδύσσεια στα νέα ελληνικά θα μπορούσε να είναι μόνο παρωδία στο μυαλό μου; Φταίει που δεν είμαι συνηθισμένος να βλέπω έπη σε αυτή τη γλώσσα γιατί δεν υπήρξαν ποτέ; Μήπως φταίνε οι ηθοποιοί που έχω συνηθίσει να βλέπω να την μιλάνε; ή μήπως η γλώσσα αυτή κάνει μόνο για σαπουνόπερες εκ κατασκευής; Είναι μια ειλικρινής ερώτηση

@Άγιος εντωμεταξύ η προφορά των αρχαίων ελληνικών είναι λάθος σήμερα. Στο Wikipedia γράφει για σταδιακή αλλαγή των δ, β, γ και άλλων φθόγγων. Πχ. στα αρχαία η πρόταση "δεν βλέπω γιορτή" θα ήταν πιο κοντά στο "ντεν μπλέπω γκιορτέ".

@Άγιος εντωμεταξύ η προφορά των αρχαίων ελληνικών είναι λάθος σήμερα. Στο Wikipedia γράφει για σταδιακή αλλαγή των δ, β, γ και άλλων φθόγγων. Πχ. στα αρχαία η πρόταση "δεν βλέπω γιορτή" θα ήταν πιο κοντά στο "ντεν μπλέπω γκιορτέ".
Ὁ Χριστόφορος ὁ Νολάνιος μακράν ὀδύσσειαν ποιέεται ἐν τοῖς θεάτροις. Νῦν δέ, οἱ μέν ἐπαινοῦσι τά δράματα αὐτοῦ, οἱ δέ ψέγουσι.

[χο κρικότοπ-χος χο νολάνιος μακράν οδύσσειαν ποιέεται εν τοις τ-χέάτροις. νῢν δέ, χοι μέν επαινοῦσι τά δράματα αλτοῦ, χοι δέ πσέγουσι.]

Πολλοί γάρ λέγουσιν ὅτι ἡ τῶν ἀφυπνισμένων πρόθεσις βλάπτει τήν τέχνην. Ὁ δέ Νολάνιος οὐ προσέχει τῷ δόγματι τούτῳ, ἀλλά ζητεῖ τήν ἀλήθειαν καί τόν χρόνον.

[πολλοί γάρ λέγουσιν χότι χέ τῶν απ-χυπνισμένων πρότ-χεσις μλλάπτει τέν τέκ-χνεν. χο δέ νολάνιος ου προσέκ-χει τῶι δόγματι τούτωι, αλλά δζεῖτεῖ τέν αλέτ-χειαν καί τόν κ-χρόνον.]

Πολλά χ που έβαλες σαν το αγγλικό h αν θυμάμαι καλά. Που λείπει απ'τα νεοελληνικά. Έχουμε μόνο το πιο σκληρό χι.

Πάντως αν το σκεφτείτε, ενώ απ'την μία το "James loves chocolate" στα ελληνικά είναι λεπτό "τζ" , λεπτό "λάμδα", και λεπτό "τσ" στην αρχή κάθε λέξης, είναι ενεργειακά πιο φωνητικά εύκολο στα ελληνικά.

Σε κάθε περίπτωση ο αγγλικός φθόγγος είναι πιο εκρηκτικός και μπάσος. Αυτό ήταν πλεονέκτημα σε παλιές εποχές στα χωράφια για επικοινωνία φωναχτά από απόσταση, να ακούγονται πιο καθαρά τα σύμφωνα.
Αλλά στην σύγχρονη εποχή είναι άσκοπα ενεργοβόρο φωνητικά.

Αυτή δεν έπαιζε την Αριάδνη στο Inception; Το γύρισε; 😃

Και η Πηνελόπη με τον Οδυσσέα έπαιζαν και στο Interstellar. Που είχα γράψει τη μουσική εγώ.

Ναι, αυτό λέμε. Δεν έχει σχέση με woke κουλτούρα, είναι ένα παλιό και δοκιμασμένο κινηματογραφικό τέχνασμα.

Όταν βάλουν για Σάκα Ζούλου τρανς λευκή 1.50, για Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάναν ξανθονμπάμπουρα
και για Μωάμεθ τον Μίστερ Μπούτια, τα ξαναλέμε...
Μέχρι τότε όλο αυτό το αφήγημα είναι καράwoke και μονόμπατο ενάντια σε κάθε ευρωπαικό,χριστιανικό,την οικογένεια,τα δύο φύλα,κ.λ.π.

Και μιας και εγώ κατοικώ εδώ και χρόνια στη "δυτική Ευρώπη", έχω να σου πω ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τις woke φαντασιοπληξίες του κάθε βαρεμένου...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back