7 ώρες πριν, Nekkon είπε
Δηλαδή;
Ποια είναι "πρακτικά αδύνατο να συμβούν";
Βασικά να θυμάσαι ότι θυσιάσες (όπως όλοι οι άνθρωποι) κάποια πράγματα/ εναλλακτικές καταστάσεις για να καταφέρεις να είσαι εδώ, όποτε να μην σκέφτεσαι "τι θα γινόταν αν..". Εν τέλει ειμαστε οι επιλογές και τα βιώματά μας.
Ισως τα πράγματα που δεν έχουμε πετύχει είναι αυτά που δεν είχαμε τη διάθεση να ξοδέψουμε την ενέργεια μας για να πετύχουμε...
Εϊμαι 49 και είμαι στην καλλίτερη σωματική κατάσταση από ποτέ.Πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με το σώμα και τα νιάτα.
Δεν έχει να κάνει με κανόνες, Κωνσταντίνε. Έχει να κάνει με καθορισμό στόχων. Για μένα, ακόμα χειρότερο από το να μην πετύχεις τους στόχους σου είναι το να μην είχες καν στόχους για να πετύχεις. Δηλαδή ποιος είναι ο σκοπός στη ζωή σου; Τι ρόλο βαράς εδώ πέρα βρε αδερφέ; Αν δεν μπορείς να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση, η ζωή σου είναι μία ταινία στην οποία εσύ είσαι θεατής αντί για πρωταγωνιστής. Το είμαι εδώ απλά για να περάσω καλά, δε μου λέει τίποτα. Οι οποίοι στόχοι μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό έτσι; Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Σαν επάγγελμα, είμαι δάσκαλος αγγλικών. Χωρίς καν να προσπαθώ πολύ για αυτό, επηρεάζω ζωές εκατοντάδων εφήβων. Είναι στο χέρι μου να κάνω αυτές τις ζωές καλύτερες. Να γίνουν αυτά τα παιδιά πιο μορφωμένα, πιο ηθικά, να αποκτήσουν σωστότερο τρόπο σκέψης, καθώς και να γίνουν εν γένει καλύτεροι άνθρωποι. Θα μπορούσα απλά να πηγαίνω στο σχολείο και να κωλοβαράω. Τα ίδια λεφτά δεν θα έπαιρνα; Ναι αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική επιβεβαίωση όταν μετά από χρόνια βλέπεις στο δρόμο έναν παλιό μαθητή σου και σε χαιρετάει με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά και καταλαβαίνεις ότι αποτέλεσες ένα όμορφο κομμάτι μιας περιόδου της ζωής του. Έγινε καλύτερος απλά και μόνο επειδή εσύ ήσουν εκεί. Αξίζει.Αυτό ισχύει για αυτούς που θέλουν να νικήσουν στη ζωή, να τη νικήσουν.
Υπάρχουν όμως και άλλοι που απλά θέλουν να ζήσουν.
Πιο ελεύθεροι από τα πρέπει, τα γιατί, από τα όχι και τα μη
ΣοφόΎπνος υποχρεωτικός από τις 22:00 (δεν ξενυχτάς πότε και για κανέναν....μόνο για το πλυντήριο αν χρειαστεί?).
Καθημερινή διπλή προπόνηση (δεν έχει έχει κρύο -βαριέμαι), άλλωστε σε αυτη τηην ηλικία το κάνεις γιατι το θες.
Διατροφή .....πειθαρχημένη υπολογισμένη....μετρημένη....δεν έχει cheat day.
Αλκοόλ, ουσίες...κλ.π..... δια ροπάλου απαγόρευση.
Το ξέρω. Και εγω το έχω ζήσει αυτό. Βλέπω εκατοντάδες παλιούς μαθητές μου ανά την Ελλάδα που τους δίδασκα θέματα πρώτων βοηθειών, διασωσης και αντιμετώπισης καταστροφών, αφού εργαζόμουν στον τομέα αυτό στον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό οργανισμό της χώρας, και τους βλέπω συνέχεια να με χαιρετάνε και να με αναγνωρίζουν, δεν το είχα στόχο, συγκυριακα βρέθηκα εκεί, μου άρεσε, ήμουν καλός σε αυτό και ξέρω ότι έγιναν πολύ καλύτεροι επειδή ήμουν εκεί. Το ποσό καλοί γίνονται δεν είναι στο χέρι σου. Είναι και στο χέρι σου γιατί. Δεν θα γίνουν όλοι καλύτεροι. Κάποιοι θα ξεχωρίσουν γιστι το είχαν και άλλα χρειάζονταν μια καθοδηγηση και την επιβεβαίωση από ένα πιο έμπειρο για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.Δεν έχει να κάνει με κανόνες, Κωνσταντίνε. Έχει να κάνει με καθορισμό στόχων. Για μένα, ακόμα χειρότερο από το να μην πετύχεις τους στόχους σου είναι το να μην είχες καν στόχους για να πετύχεις. Δηλαδή ποιος είναι ο σκοπός στη ζωή σου; Τι ρόλο βαράς εδώ πέρα βρε αδερφέ; Αν δεν μπορείς να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση, η ζωή σου είναι μία ταινία στην οποία εσύ είσαι θεατής αντί για πρωταγωνιστής. Το είμαι εδώ απλά για να περάσω καλά, δε μου λέει τίποτα. Οι οποίοι στόχοι μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό έτσι; Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Σαν επάγγελμα, είμαι δάσκαλος αγγλικών. Χωρίς καν να προσπαθώ πολύ για αυτό, επηρεάζω ζωές εκατοντάδων εφήβων. Είναι στο χέρι μου να κάνω αυτές τις ζωές καλύτερες. Να γίνουν αυτά τα παιδιά πιο μορφωμένα, πιο ηθικά, να αποκτήσουν σωστότερο τρόπο σκέψης, καθώς και να γίνουν εν γένει καλύτεροι άνθρωποι. Θα μπορούσα απλά να πηγαίνω στο σχολείο και να κωλοβαράω. Τα ίδια λεφτά δεν θα έπαιρνα; Ναι αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική επιβεβαίωση όταν μετά από χρόνια βλέπεις στο δρόμο έναν παλιό μαθητή σου και σε χαιρετάει με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά και καταλαβαίνεις ότι αποτέλεσες ένα όμορφο κομμάτι μιας περιόδου της ζωής του. Έγινε καλύτερος απλά και μόνο επειδή εσύ ήσουν εκεί. Αξίζει.
Ούτε καταλαβαίνω πως περνάει ο καιρός.Σοφό
Με αυτό τον τρόπο κάθε δέκα χρόνια που ζείς, σου φαίνονται εκατό![]()
Εϊμαι 49 και είμαι στην καλλίτερη σωματική κατάσταση από ποτέ.
Για έναν απλό λόγο.....ότι σε αυτή την ηλικία πλέον έχεις μυαλό *...όσο έχεις τεσπα?.....και μπορείς να είσαι πειθαρχημένος γιατί ξέρεις τι θες από τη ζωή σου.
Ύπνος υποχρεωτικός από τις 22:00 (δεν ξενυχτάς πότε και για κανέναν....μόνο για το πλυντήριο αν χρειαστεί?).
Καθημερινή διπλή προπόνηση (δεν έχει έχει κρύο -βαριέμαι), άλλωστε σε αυτη τηην ηλικία το κάνεις γιατι το θες.
Διατροφή .....πειθαρχημένη υπολογισμένη....μετρημένη....δεν έχει cheat day.
Αλκοόλ, ουσίες...κλ.π..... δια ροπάλου απαγόρευση.
Όλα γίνονται...αν τα θες.
* το μυαλό ΠΑΝΤΑ μπορεί να υπερκεράσει οποιοδήποτε σωματικό πλεονέκτημα. Είναι το άπαν ?
Κάνουμε ό,τι γουστάρουμε ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
Κοντολογίς, κάτι τσιτάτα τύπου Cosmopolitan:"Τα 40 είναι τα νέα 30" και άλλες μπούρδες που παραβλέπουν τη βιολογία και την ανθρώπινη φύση, οδηγούν τους ανθρώπους σε πλάνες και τους κάνουν εν τέλει δυστυχισμένους.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Αν όχι για την πλειοψηφία, για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, τουλάχιστον από τη στιγμή που θα αποκτήσουν παιδιά, δεν ισχύει.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Μετά ....τις λούζεται ?
Υπάρχει ΤΟΣΗΗΗΗΗ δωρεάν πληροφορία πλέον, που μπορείς να κάνες ό,τι θες.....αν μελετήσεις, για τα πάντα.Μην ζορίζετε τον εαυτό σας για μεγάλες η ακραίες σωμστικες και αθλητικές επιδόσεις, ιδιαίτερα σε μεγάλη ηλικία χωρίς τακτική ιατρική παρακολούθηση κσι παρακολούθηση ειδικού στη φυσική αγωγή. Το κοινωνικό μήνυμα στης ημέρας ?
Δεν είναι πάντα επιλογή πάντως το να μην μπορείς να ζεις αποκλειστικά για εσένα. Φυσικά, η τεκνοποίηση είναι. Επίσης, όλες οι επιλογές έχουν το κόστος τους προφανώς. Τίποτα δεν είναι τσάμπα.
Αυτο φοβάμαι. Υπάρχει πολλή πληροφορία που δεν αντικαθιστά αυτά που λέω ?Υπάρχει ΤΟΣΗΗΗΗΗ δωρεάν πληροφορία πλέον, που μπορείς να κάνες ό,τι θες.....αν μελετήσεις, για τα πάντα.
Εγώ πριν βάλω μια άσκηση π.χ ή ένα συμπλήρωμα διατροφής....διάβαζα για 3-4 μήνες επ' αυτού.
Αφού μαζέψεις γνώσεις....μετά δοκιμάζεις....