Ξανά στις μηνύσεις η Gibson

D

Dr. No

Guest
Αυτή τη φορά στόχος είναι ένας μικρός κατασκευαστής ο οποίος φτιάχνει ένα μοντέλο που είναι αντίγραφο της Epiphone Coronet το οποίο η Gibson έχει παρατήσει από το 1999.

Ο ίδιος λέει ότι έχει κατοχυρώσει το σχέδιο (federal trademark) και πουλάει το μοντέλο από το 2017.

Η Gibson ήξερε για τον ίδιο και την κιθάρα από το NAMM 2017 που κάποιοι εκπρόσωποι της πήγαν στο booth του, φωτογράφησαν την κιθάρα και μίλησαν μαζί του.

Για περισσότερα εδώ και εδώ

Εpiphone Coronet με άσχημο headstock

αρχείο λήψης.jpg

Epiphone Coronet με φυσιολογικό headstock

epiphone-coronet-electric-guitar-xl.jpg

Satellite Amplifiers Coronet

s987396361983536942_p33_i5_w2560.jpeg

με τις stratocaster γινεται το ιδιο; ολοι οι μικροί και μεγάλοι κατασκευαστές βγάζουν ακριβως το ιδιο design εδω και 50 χρόνια.

με τις stratocaster γινεται το ιδιο; ολοι οι μικροί και μεγάλοι κατασκευαστές βγάζουν ακριβως το ιδιο design εδω και 50 χρόνια.

Η Fender έχει πατεντάρει μόνο το σχήμα του headstock, όχι του σώματος.

Για αυτό και βλέπεις όλα αυτά τα δεκάδες κακάσχημα boutique copies strat & Tele με τα headstock που μοιάζουν σαν αποτυχημένη περιτομή ?

Η Fender έχει πατεντάρει μόνο το σχήμα του headstock, όχι του σώματος.

Για αυτό και βλέπεις όλα αυτά τα δεκάδες κακάσχημα boutique copies strat & Tele με τα headstock που μοιάζουν σαν αποτυχημένη περιτομή ?
Ισχύει αλλα εχω δει και άπειρα boutique τυπου όργανα με το κλασικό headstock. Βασικά, σχεδον κάθε custom-made.

Τα warmοth μανίκια επισης. Έχουν ισως αδεια.

Ισχύει αλλα εχω δει και άπειρα boutique τυπου όργανα με το κλασικό headstock. Βασικά, σχεδον κάθε custom-made.

Τα warmοth μανίκια επισης. Έχουν ισως αδεια.

Η warmoth ,all parts, Musikraft έχουν άδεια, όλοι οι άλλοι τύπου Nash που απλά συναρμολογούν κιθάρες από τα παραπάνω parts  κινούνται μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας (στα site τους δεν δείχνουν headstock), η μεγάλοι μπουτικαδες (Suhr,G&L,Grosh ,De Temple κτλ) που όντως κατασκευάζουν κιθάρες έχουν περιτμημενα ? headstock.

Με Ευρωπαίους ψιλομπουτικαδες με μικρή παραγωγή δεν ασχολούνται συνήθως αλλά έσκισαν και τον Haar που άλλαξε τελικά το headstock και έναν άλλο Γερμανό που δεν θυμάμαι το όνομα του.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
9 minutes ago, otto## said:

Και το 'πα εγώ στον LK.

Αν περιμένεις από τα διαζύγια .... κάηκες.

Στις κιθάρες και στα τραγούδια είναι το χρήμα.

EDIT: Και στο ποδόσφαιρο, αλλά εκεί το έχει πάρει εργολαβία ο Κούγιας.

Αν θυμάμαι καλά το 2015 ή 16 το συγκεκριμένο μοντέλο Epiphone έπαιζε δυνατά στην Musikmesse. Μάλιστα σε σειρά συναυλιών κατα τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο της Gibson ήταν η κιθάρα που έπαιζε πιο πολύ. Κάπου πρέπει να έχω και φωτογραφικό υλικό.

Η γνώμη μου είναι,κάθε εταιρεία να έχει το trademark headstock με συγκεκριμένη γραματοσειρά του logo και τέλος.Το κάθε body shape να μην έχει να κάνει με τίποτα.Όμως να μην επιτρέπονται ούτε τα "look a like" headstocks.

Έτσι,όλα τα όργανα θα είναι ευκόλως αναγνωρίσιμα,και πάει και αυτό.

ποσο δικαιο εχεις

+1000

Οτιδήποτε δεν ΜΟΙΑΖΕΙ με  Gibson απλά είναι καταδικαΖμενο εμπορικά μια και στη συνείδηση του μέσου κιθαρίστα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  Gibson.... ακόμα και αν είναι...Epiphone... ?

Η συγκεκριμένη κιθαρα είναι όντως άσχημη και οι πωλήσεις της αστείες διαχρονικά..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back