Απορίες σχετικά με την Gibson

aris 17561 είπε:
Εpiphone με μαγνητες gibson

Και

Gibson με τους ιδιους μαγνητες gibson

Εχουν ιδιο ηχο ? ( Ολα τα υπολοιπα specs τα ιδια  )
Κατά τη γνώμη μου ο ήχος θα είναι ίδιος στο 90%. Δεδομένου ότι έχουν ίδια γέφυρα, τάστα κλπ κλπ. Το υπόλοιπο 10% χάνεται από την χειρότερη δουλειά που θα έχει κάνει ο κινέζος σε όλα. Εγώ προσωπικά όταν πήρα την Gibson, προτίμησα να είναι αμερικάνικη για λόγους κατασκευαστικής αρτιότητας, ποιοτικότερου hardware και ηλεκτρικών και όχι γιατί μια epiphone θα ήταν χάλια ηχητικά.

marathon είπε:
Έχεις δεί πολλές Εpiphone με νίτρο?
Δηλαδη να λαβω υποψην οτι ολοκληρο ξυλο 5 κιλα δεν παιζει κανενα ρολο αλλα μια βαφη 1-2 χιλιοστα κανει την διαφορα ?

Κατά τη γνώμη μου ο ήχος θα είναι ίδιος στο 90%. Δεδομένου ότι έχουν ίδια γέφυρα, τάστα κλπ κλπ. Το υπόλοιπο 10% χάνεται από την χειρότερη δουλειά που θα έχει κάνει ο κινέζος σε όλα. Εγώ προσωπικά όταν πήρα την Gibson, προτίμησα να είναι αμερικάνικη για λόγους κατασκευαστικής αρτιότητας, ποιοτικότερου hardware και ηλεκτρικών και όχι γιατί μια epiphone θα ήταν χάλια ηχητικά.
Συμφωνω δεν διαφωνω γενικα... Ομως τι απο αυτα που μπορει να κανει λαθος ενας κινεζος κατασκευαστικα μπορει να χαλασει το ηχο η να κανει τον ηχο να διαφερει... Τα ηλεκτρικα βγαλτα εκτος... Ολα τα σπεκς ιδια... Including ηλεκτρικα μαγνητες , pots , κτλ...

aris 17561 είπε:
Δηλαδη να λαβω υποψην οτι ολοκληρο ξυλο 5 κιλα δεν παιζει κανενα ρολο αλλα μια βαφη 1-2 χιλιοστα κανει την διαφορα ?
Να λάβεις υπ΄οψην σου -και εσύ και οι υπόλοιποι- ότι στις καταξιωμένες κιθάρες υπάρχουν συνταγές από τα παλιά. Όσο αρχίζεις και τις πολυψάχνεις και τις πειράζεις....τόσο χάνεις το χρόνο σου από την ουσία. Να μάθεις να βαράς τη ΛΑ.

aris 17561 είπε:

Συμφωνω δεν διαφωνω γενικα... Ομως τι απο αυτα που μπορει να κανει λαθος ενας κινεζος κατασκευαστικα μπορει να χαλασει το ηχο η να κανει τον ηχο να διαφερει... Τα ηλεκτρικα βγαλτα εκτος... Ολα τα σπεκς ιδια... Including ηλεκτρικα μαγνητες , pots , κτλ...
Τι μπορεί να κάνει λάθος; Ελάχιστα στραβοκολλημένο μπράτσο που σου χαλάει το intonation. Κακοφυτεμένα τάστα ή ό,τι άλλο τέτοιο μπορεί να κάνει λάθος ένας κινέζος (μπορεί και ανήλικο κινεζάκι) που πέρσι έφτιαχνε σασί από αυτοκίνητο ή λαμπαντέρ σε σχέση με ένα μάστορα πολιτισμένης χώρας με εξειδίκευση στη δουλειά του.

Παιδιά μία gibson έχει 2000 ευρώ. Μία epiphone 400. Άμα αλλάξεις όλα τα ηλεκτρικά και hardware στην δεύτερη τότε την πας μάνι μάνι στο 1200άρι++. Αυτά τα 800 ευρώ διαφορά που μένουν δεν είναι η τιμή του μαονιού ή της τριανταφυλλιάς αλλά οι μισθοί, το μάρκετινγκ και το quality control.

marathon είπε:
Όσο αρχίζεις και τις πολυψάχνεις και τις πειράζεις....τόσο χάνεις το χρόνο σου από την ουσία.
...τόσο χάνεις την ουσία του χρόνου

marathon είπε:
Να λάβεις υπ΄οψην σου -και εσύ και οι υπόλοιποι- ότι στις καταξιωμένες κιθάρες υπάρχουν συνταγές από τα παλιά. Όσο αρχίζεις και τις πολυψάχνεις και τις πειράζεις....τόσο χάνεις το χρόνο σου από την ουσία. Να μάθεις να βαράς τη ΛΑ.
Εγω απλα εκανα μια ερωτηση γιατι ενδιαφερομαι να αγορασω les paul... Μπορεις να μου απαντησεις ?

Εάν έχεις τα χρήματα, πάρε την gibson, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλύτερη κιθάρα. Αυτό θα το καταλάβεις μόνο εάν παίξεις ο ίδιος με αρκετές και από τις μεν, αλλά και από τις δε - η απορία δεν πρόκειται να σου λυθεί εύκολα διαβάζοντας απαντήσεις στο thread.

ndnikola είπε:
Εάν έχεις τα χρήματα, πάρε την gibson, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλύτερη κιθάρα. Αυτό θα το καταλάβεις μόνο εάν παίξεις ο ίδιος με αρκετές και από τις μεν, αλλά και από τις δε - η απορία δεν πρόκειται να σου λυθεί εύκολα διαβάζοντας απαντήσεις στο thread.
Οκ συμφωνω απλα , επειδη θεωρω οτι καλο θα ηταν να ακουσω την αποψη σας διοτι καλο ειναι να κοιταξω λιγο πιο στοχευμενα τα σημεια που θα πρεπει να εξετασω... Οχι στα τυφλα εντελως...

Αν η διαφορα λοιπον 2 κιθαρωνε... Μιας επι και μιας γκιμπι με ιδιους μαγνητες ειναι 10 τις εκατο ηχητικα τοτε καλο θα ηταν να το εχω υποψην...εξαλλου σε μαγαζι δυσκολα θα βρω επι με γκιμπι μαγνητες για να κρινω μονος μου...

aris 17561 είπε:
Αν η διαφορα λοιπον 2 κιθαρωνε... Μιας επι και μιας γκιμπι με ιδιους μαγνητες ειναι 10 τις εκατο ηχητικα τοτε καλο θα ηταν να το εχω υποψην...εξαλλου σε μαγαζι δυσκολα θα βρω επι με γκιμπι μαγνητες για να κρινω μονος μου...
Όχι δεν ισχύει αυτό. Αλλάζεις αυτό που έγραψα πιο πάνω και πάλι θα γίνουν παρερμηνείες. Είπα ότι εικάζω 10% διαφορά εφόσον όλα -πλην του σώματος και του μπράτσου- είναι ίδια. Αν πάρεις epiphone παίρνεις ένα όργανο που είναι φθηνότερο σε όλα. Τα ξύλα είναι το λιγότερο. Τα ηλεκτρικά θα είναι υποδεέστερα, το hardware θα είναι υποδεέστερο ποιοτικά. Πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχω εντοπίσει εγώ σε μερικές epiphone που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς είναι τα κλειδιά.

aris 17561 είπε:
Αν η διαφορα λοιπον 2 κιθαρωνε... Μιας επι και μιας γκιμπι με ιδιους μαγνητες ειναι 10 τις εκατο ηχητικα τοτε καλο θα ηταν να το εχω υποψην...
Είναι.

Άντε λάβε τώρα υπόψη ποιός το είπε, τι ξέρει, γιατί στο είπε, τι εννοεί αυτός 10%, τι εννοείς εσύ, πόσο σε νοιάζει το 10% και πόσοι άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλονε πέραν του ήχου.

Και μη μου πεις (εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος) ότι δεν σε νοιάζει αν γράφει επι ή γκιμπι (all other things being equal) στον βάλανο γιατί ψέματα θα λες και ευθαρσώς το λέω .

aris 17561 είπε:
Εγω απλα εκανα μια ερωτηση γιατι ενδιαφερομαι να αγορασω les paul... Μπορεις να μου απαντησεις ?
Mπορείς να καταλάβεις ότι σου απάντησα?

Ρε παιδια δεν γινεται να εντοπιζουμε τις διαφορες μιας epi και μιας gibson,2 κιθαρων που εχουν καμια 1500ε διαφορα,στους μαγνητες και τα ηλεκτρικα!Με 200 ΜΑΞ βαζεις πανω καλυτερα πραγματα και απο τη gibson...Σα να λεμε 'μη παρεις πεζο,παρε μερσεντε γτ εχει καλυτερα λαστιχα'!!!

audiokostas είπε:
Είναι.

Και μη μου πεις (εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος) ότι δεν σε νοιάζει αν γράφει επι ή γκιμπι (all other things being equal) στον βάλανο γιατί ψέματα θα λες και ευθαρσώς το λέω .
Oxi με νοιαζει πολυ... Αλλα για την ωρα που δεν μπορω να παρω γκιμπι αλλα σιγοβραζω για μια λες πολ , τις γλυκοκοιταζω... Καμια αλλη μαρκα ομως δεν με ευχαριστει... Γκιμπι η επι...

Πάντως αν έχεις ένα όργανο με ποιοτικά υλικά το οποίο έχει κατασκευαστεί και σωστά (που αν δεν είναι της οκάς δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να κατασκευαστεί "λάθος"), το Χ% διαφορά δεν σημαίνει καλύτερο ή χειρότερο, σημαίνει απλά διαφορετικό.

aris 17561 είπε:
Γκιμπι η επι...
Κάποια στιγμή η αλήθεια θα σου αποκαλυφθεί και θα πάρεις ESP Eclipse και ίσως τότε να βγάλεις τρίχες σε σημεία που δεν είχες.  ;D ;D

noe13 είπε:
Με 200 ΜΑΞ βαζεις πανω καλυτερα πραγματα και απο τη gibson...
Για κάνε μια λίστα και γράψε μας πόσα βγαίνουν.

Σα να λεμε 'μη παρεις πεζο,παρε μερσεντε γτ εχει καλυτερα λαστιχα'!!!
Ατυχέστατη σύγκριση. Το αυτοκίνητο αποτελείται από 1.000.000 μέρη που μπορούν να διαφέρουν σε ποιότητα πάρα πολύ. Μην μπερδεύετε τον κόσμο με τέτοιες συγκρίσεις. Οι κιθάρα είναι ξύλα, ηλεκτρικά και μεταλλικά μέρη. Αθροίστε και πάρτε.

Εμένα η γνώμη μου και την έγραψα και παραπάνω είναι να μην κολλάτε σε specs και σε μάρκες..Κάθε κιθάρα είναι ένα διαφορετικό δημιούργημα και παρόλο που βγαίνουν απο γραμμές μαζικής παραγωγής έχουν σημαντικές διαφορές.

Για παράδειγμα απο τα χέρια μου έχουν περάσει σχεδόν 10 gibson ή epiphone..

Απο αυτές τις 10 κανένα μπράτσο δε μοιάζει ιδιαίτερα με κάποιο άλλο..

Όλα έχουν αρκετά διαφορετική αίσθηση.

Μπορεί να τα βαφτίζουν 50s ή 60s άλλα αν δεν το πιάσεις δεν καταλαβαίνεις περι τίνος πρόκειται.

Άλλο είναι πιο πλατύ άλλο πιο στενό,άλλο πιο παχύ, άλλο κολλάει περισσότερο..

Και η γνώμη μου είναι οτι αν η κιθάρα δεν παίζει καλά ακουστικά δεν πρόκειται να παίξει ποτέ καλά ηλεκτρικά.

Το αντίθετο είναι πολύ έυκολο να γίνει.  ;)

otto## είπε:
Για κάνε μια λίστα και γράψε μας πόσα βγαίνουν.

Ατυχέστατη σύγκριση. Το αυτοκίνητο αποτελείται από 1.000.000 μέρη που μπορούν να διαφέρουν σε ποιότητα πάρα πολύ. Μην μπερδεύετε τον κόσμο με τέτοιες συγκρίσεις. Οι κιθάρα είναι ξύλα, ηλεκτρικά και μεταλλικά μέρη. Αθροίστε και πάρτε.
Εσυ θες να με τρελλανεις μαλλον.Πρεπει να διαβαζεις καλυτερα τι γραφει ο αλλος.Μιλησα για αυτους μου στεκονται ΜΟΝΟ στους μαγνητες και τα ηλεκτρικα,σα διαφορα των δυο επωνυμιων!!!!
-σετ gibson 498-490 120e

-4 pot κ ενας τριθεσιος μαζι με καλωδια κλπ 50ε

-ενας μαστορας αν εισαι εντελως κουλος 30ε

Ετοιμος λοιπον με 200ε και εισαι ετοιμος με μαγνητες κ ηλεκτρικα.Το παραδειγμα που εφερα περιγραφει ακριβως τη συγκριση που γινεται epi-gibson με βαση τα ηλεκτρικα.Προσωπικα διαφωνω οτι η διαφορα τους ειναι μονο αυτη....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back