- Πόντοι
- 923
Δεν ήταν πρόθεσή μου φυσικά να θίξω ή να ειρωνευτώ κάποιον προσωπικά και ελπίζω να μην το πήρες έτσι.otto## είπε:Επειδή εγώ πριν από λίγα posts έβαλα το threshold στο 10%, θα σχολιάσω για αυτό που γράφεις. Έχεις κόψει κομμάτι κι εσύ.
Κατ' αρχάς εξήγησα κάποιες σημαντικές (κρίνοντας κυρίως εκ του αποτελέσματος) κατασκευαστικές διαφορές.Όπως λοιπόν γίνεται σαφές από τα γραφόμενά μου, μιλάμε για διαφορά μαόνι με μαόνι και τριανταφυλλιά με τριανταφυλλιά. Εγώ πιστεύω λοιπόν ότι το σώμα μίας epi εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχει ελάχιστες διαφορές ΗΧΗΤΙΚΑ με το σώμα μίας gibson. Επίσης και το μαονένιο κομοδίνο της γιαγιάς μου αν το κάνω κιθάρα πάλι δύσκολα θα το ξεχωρίσεις σαν ΞΥΛΟ ΗΧΗΤΙΚΑ.
Κατά τ' άλλα και πάλι διαφωνούμε μιας κι εγώ έτσι κι αλλιώς δεν συμφωνώ με το pedigree των ξύλων αλλά με τις γενικές τους ιδιότητες - μια κιθάρα μπορεί να έχει μαόνι, να ζυγίζει 2,5 κιλά και να είναι ανεμική ή να έχει μαόνι να ζυγίζει 6 κιλά και να είναι τσιμεντόλιθος (για τα γούστα μου πάντα).
Και επειδή αναφέρεις για ομοιότητες στα ξύλα, πέραν της διαφοράς στο top από το κελεμπέκι μέχρι τις φλούδες την οποία εξήγησα επαρκώς νομίζω, δυσκολέυομαι να πιστέψω ότι εξάγωνται Αμερικάνικα μαόνια π.χ στην Ινδονησία και δεν χρησιμοποιείται κάποιος τροπικός ευκάλυπτος της ίδιας οικογενείας δέντρων (ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν στα specs) σε κιθάρες που κοστίζουν όσο μια Epiphone.
Και επαναλαμβάνω ότι αυτό βέβαια δεν θα ήταν απαραιτητα κακό, το αναφέρω απλά επειδή μιλάμε για specs.