Κλιση μπρατσου-σωματος στις ESP Eclipse/Gibson LP

telemanic

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Επειδη δεν εχω καταφερει ακομα να βρω μια Eclipse να τη δοκιμασω...μηπως γνωριζετε αν οι Eclipse εχουν το ιδιο αβολη (κατ'εμε) με τις Gibson LP κλιση μπρατσου-σωματος ή μικροτερη;

Νομιζω οτι στις gibson ειναι 4 μοιρες λογικα και στις esp θα ειναι το ιδιο περιπου.

Απο τη στιγμη που η κιθαρα φοραει γεφυρα tune-o-matic ή wrap around οι οποιες καθονται ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ απο το σωμα,οχι δεν υπαρχει,θα πρεπει να βρεις κιθαρα με γεφυρα τυπου Telecaster ή stratocaster.Eιναι απλα θεμα γεωμετριας.

Παρε αυτη

http://www.hamerguitars.com/?fa=talla

κανει μονο 3000-5000 ευρω... ;D

Superfunk είπε:
Απο τη στιγμη που η κιθαρα φοραει γεφυρα tune-o-matic ή wrap around οι οποιες καθονται ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ απο το σωμα,οχι δεν υπαρχει,θα πρεπει να βρεις κιθαρα με γεφυρα τυπου Telecaster ή stratocaster.Eιναι απλα θεμα γεωμετριας.
Αρα, λογικα οι Eclipse με Floyd Rose θα εχουν μικροτερη κλιση;

Δεν νομιζω μαλλον θα εχουν το Floyd Rose οπως οι Gibson Les Paul (ψηλα στο σωμα),σιγα μην αλλαζαν την γεωμετρια του οργανου για να βαλουν FR....

Παντως εκπλησομαι που βρισκεις την κλιση αυτη...αβολη μια και το ....99% των set neck κιθαρων στον πλανητη (πλην των Fender) την εχουν... ;D

Αυτο φοβομουν...

Εσυ (αν θυμαμαι σωστα) οταν λες οτι εργονομικα ειναι χαλια οι Gibson, αναφερεσαι και σ'αυτην την κλιση;

Νομιζω οτι καποιες framus singlecut ειχαν σχετικα μικρη κλιση...για δες την panthera. Δεν ειμαι σιγουρος βεβαια, μπορει να ειναι οντως οπως η LP.

Θελεις αυστηρα σωμα LP ή γενικα κατι σε παρομοιες singlecut γραμμες?

odis13 είπε:
Νομιζω οτι καποιες framus singlecut ειχαν σχετικα μικρη κλιση...για δες την panthera. Δεν ειμαι σιγουρος βεβαια, μπορει να ειναι οντως οπως η LP.

Θελεις αυστηρα σωμα LP ή γενικα κατι σε παρομοιες singlecut γραμμες?
Βολεύομαι και με singlecut γραμμες ;)

telemanic είπε:
Αυτο φοβομουν...

Εσυ (αν θυμαμαι σωστα) οταν λες οτι εργονομικα ειναι χαλια οι Gibson, αναφερεσαι και σ'αυτην την κλιση;
Δεν ειναι ακριβως χαλια,απλα δεν ειναι τοσο εργονομικες οσο οι Fender,κυριως ομως μου τη σπαει η κοντη σκαλα τους και οτι ειναι βαριες... ;D,παντως τα παντα συνηθιζονται...αν σου αρεσει ο ΗΧΟΣ της κιθαρας (και η εμφανιση της βεβαια)... :)

Superfunk είπε:
Αν θυμάμαι καλά η Robben Ford που έχει tune-o-matic και stop tailpiece έχει πολύ μικρότερη κλίση απ'ότι οι Les Paul. (μπορεί να κάνω λάθος, αν και τη θυμάμαι καλά)

Οι prs singlecut έχουν μικρή γωνία και όσες έχουν τρέμολο φαίνεται να μην

έχουν καθόλου.

main1.jpg

prssesctrtsbcu.jpg

Πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση η prs singlecut. Εχω ακουσει οτι ειναι απαραιτητη η αλλαγη του (defacto θεωρουμενου) κακου τους nut. Ειναι απλη δουλεια η αλλαγη nut για εναν τεχνικο ή πρεπει να ψαξω για εναν καλο τεχνικο;

telemanic είπε:
Πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση η prs singlecut.
το κακό με τη συγκεκριμένη είναι η τιμή της.... ;)

....και η δική μου αίσθηση είναι ότι οι sinlecuts με τρέμολο έχουν σχεδόν μηδενική γωνία....

pan12 είπε:
το κακό με τη συγκεκριμένη είναι η τιμή της.... ;)
Αν δεν κανω λαθος, η εικονιζομενη ειναι η PRS SE, δηλ η οικονομικη εκδοχη της PRS  ;)

telemanic είπε:
Αν δεν κανω λαθος, η εικονιζομενη ειναι η PRS SE, δηλ η οικονομικη εκδοχη της PRS  ;)
...ok τότε... ;D

απλά η SE σειρά δεν έχει και μεγάλη σχέση με τις eclipse ή τις les paul....

....όχι βέβαια ότι έχει και καμία σχέση η eclipse και τις usa singlecuts.....

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
11
Εμφανίσεις
4K

Trending...

Νέα θέματα

Back