Van Morrison VS Covid-19

• Thread starter Thread starter ez
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 206
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 16K

ez

Performance Guru
Πόντοι
1,038
Ο Βαν Μόρισον δημιουργεί αναταραχή με τις θέσεις του για την πανδημία και την διαχείρηση της απο τις κυβερνήσεις. Ο ίδιος καλεί ουσιαστικά τους ομότεχνους του σε ανυπακοή, κυκλοφορεί τρία νέα τραγούδια με αυτό το πνεύμα και δηλώνει:
"I'm not telling people what to do or think, the government is doing a great job of that already. It's about freedom of choice, I believe people should have the right to think for themselves." Θεωρώντας πως το να παίζει κάποιος μουσική δεν είναι βιώσιμο πλέον, πως οι συνθήκες για συναυλίες είναι αποκαρδιωτικές αλλά και κατευθυνόμενες απο την κυβέρνηση, προχωράει ένα βήμα παρακάτω και απευθύνει κάλεσμα σε συστράτευση και αγώνα:
"I call on my fellow singers, musicians, writers, producers, promoters and others in the industry to fight with me on this. Come forward, stand up, fight the pseudo-science and speak up." Τα τρία τραγούδια που ήδη υπάρχουν στο UTube κατά την άποψη μου είναι υπέροχα απο μουσικής και ερμηνευτικής πλευράς, κι επειδή δεν θέλω να φανεί πως στέκω αμέτοχος στην κριτική για την στιχουργία τους, λέω πως δεν διάβασα κάτι που να διαφωνώ στην ουσία του νοήματος, η για να το θέσω πιο χαριτωμένα, συμφωνώ περισσότερο με τα τραγούδια του παρά με τις δηλώσεις του. Παραθέτω τους στίχους για να κρίνετε μόνοι σας. Πάντως, πέρα απο οιαδήποτε αντίρρηση η διαφωνία, συμφωνώ 100% με μια φράση που γράφτηκε στα σχόλια κάτω απο το κλιπ: "The man's got balls"

Well, well the birds in the the trees
Know something we can't see.
'Cos they know, we were born, to be free.
Don’t need the government cramping my style
Give them an inch, they take a mile.
Take you in with a phony smile,
wouldn't you agree.
The new normal is not normal,
it's no kind of normal at all.
Everyone seems to have amnesia,
Just trying to remember the Berlin Wall.
Some kind of new old ideology,
With new psychology,
But it's not for the benefit,
Of you and me, no no no

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει πει.

Αν,λέω ΑΝ, λέει ότι ο C19 δεν υπάρχει,δεν σκοτώνει και ότι οι μάσκες ,η αποστασιοποίηση και το lockdown δεν προστατεύουν αλλά είναι "ενας μηχανισμός κλοπής της Δημοκρατίας και της ελευθερίας όλων μας" δεν είναι τίποτα παρά από ένας ακόμα γελοίος καραγκιόζης.

Εξαιρετικά ταλαντούχος και σπουδαίος μουσικός αλλά σίγουρα ενας ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ καραγκιόζης.

Μπορεί άλλωστε να κάνει μια βόλτα στους θαλάμους της εντατικής και στα νεκροταφεία που είναι θαμμένοι οι χιλιάδες συμπατριώτες του που πέθαναν από C19 , μεταξύ των οποίων και ο αγαπημένος μου θείος,για να το διαπιστώσει και ο ίδιος (το ποσό καραγκιόζης είναι).

Πάντως πραγματικά μου κάνει τεράστια εντύπωση πως τόσο μορφωμένοι και έξυπνοι άνθρωποι δεν μπορούν να διακρίνουν ποτέ έχουμε ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ συνθήκες κάτω από τις οποίες όντως πρέπει να "παλεύουμε για τα δικαιώματα του ανθρώπου" και πότε έχουμε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ όπου τα "δικαιώματα" μας περνούν σε ΔΕΥΤΕΡΗ θέση μπροστά στην ΑΣΦΆΛΕΙΑ και την ΕΠΙΒΊΩΣΗ μας...

?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάντως οι ΣΤΙΧΟΙ του τραγουδιού είναι καλοί.

Για 15χρονο μέλος της "επιτροπής κατάληψης" του 2ου Λυκείου Αριδαίας that is.

?

Όταν ο άλλος έχει 9 μήνες να δουλέψει κι όταν η αντιμετώπιση πλήττει σοβαρά ΚΑΙ την νοημοσύνη του, δηλ. τον αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιο, ναι, θα μπουχτήσει, έχει κάθε λόγο και δικαίωμα να το κάνει. Λάθος μεν, ανυπόκριτα δε.

Πάμε τώρα να τσιρίξουμε (δικαιως) για την (κατάπτυστη χωρίς δεύτερη κουβέντα) ταμπέλα στον πρύτανη που (ξανα)βάζει νερό στον μύλο της θεωριας των δυο άκρων, και πόσο "πλήττει τη δημοκρατία" αυτό και όχι η ειδηση ότι πεθανε ένα παιδί 12 χρονών σε δομή με καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ έπρεπε να βρίσκεται σε νοσοκομείο. 

Είμαι επιλεκτικά ευαίσθητος (ή ευαισθητούλης) και δεν ντρέπομαι γι' αυτό.

Continue your violin now.

Όταν ο άλλος έχει 9 μήνες να δουλέψει κι όταν η αντιμετώπιση πλήττει σοβαρά ΚΑΙ την νοημοσύνη του, δηλ. τον αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιο, ναι, θα μπουχτήσει, έχει κάθε λόγο και δικαίωμα να το κάνει. Λάθος μεν, ανυπόκριτα δε.
Ελπίζω κάποια στιγμή νσ τελειώσουν όλα αυτά και, ψύχραιμα πια, να ξαναδιαβάσεις αυτό και να καταλάβεις πόσο μπάζει .

Ελπίζω κάποια στιγμή νσ τελειώσουν όλα αυτά και, ψύχραιμα πια, να ξαναδιαβάσεις αυτό και να καταλάβεις πόσο μπάζει .

+1000

Από την άλλη όπως λέει και ένας φίλος μου ψυχίατρος "όταν το άγχος μας κυριεύει το υπεύθυνο για την ΛΟΓΙΚΗ κομμάτι του εγκεφάλου μας υποχωρεί κατά κράτος μπροστά στο κομμάτι του εγκεφάλου μας που είναι υπεύθυνο για το συναίσθημα και έτσι έχω και εγώ ΔΟΥΛΙΤΣΑ" 

?

Όταν ο άλλος έχει 9 μήνες να δουλέψει

Παρεμπιπτόντως

https://www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/rock-stars/van-morrison-net-worth/

Νομίζω ότι.. οριακά...θα την πάλεψει να μείνει και 12 μήνες άνεργος ...

Αν με αποκαλείς "ψυχιατρική περίπτωση" επειδή δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια λόγω συσσώρευσης αδυναμίας εκπλήρωσης υποχρεώσεων, είσαι το λιγότερο, εμπαθής. 

Αν με αποκαλείς "ψυχιατρική περίπτωση" επειδή δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια λόγω συσσώρευσης αδυναμίας εκπλήρωσης υποχρεώσεων, είσαι το λιγότερο, εμπαθής. 

Όχι δεν σε αποκαλώ έτσι.

Ηρέμησε και διάβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ τι έχω γράψει.

Οι ψυχίατροι δεν ασχολούνται μόνο με "τρελλούς" ασχολούνται και με ανθρώπους που έχουν κατάθλιψη, κρίσεις πανικού , άγχος κτλ.

Λίγο πολύ ΟΛΟΙ μας κάποια στιγμή της ζωής μας που έχουμε ζοριστει μπορεί να τους έχουμε ανάγκη.

Η πρόσκλησή σου για "να ηρεμησω" μονο χειροτερο το κάνει.

Ευχαριστώ, καλά που μου το επισήμανες.

Σπύρο, για την ιστορία, ειμαι υποστηρικτής πιο "κάθετων" και φαινομενικα σκληρών και ξεκαθαρων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημιας. 

Η πρόσκλησή σου για "να ηρεμησω" μονο χειροτερο το κάνει.

Δυστυχώς δεν είμαι ψυχίατρος ,ο φίλος μου είναι ?

Και όντως όταν τον... χρειάστηκα ,το καλοκαίρι του 2015, ΔΕΝ μου είπε να ηρεμήσω.

Σπύρο, για την ιστορία, ειμαι υποστηρικτής πιο "κάθετων" και φαινομενικα σκληρών και ξεκαθαρων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημιας. 

Άρα σε τι ακριβώς διαφωνούμε;

Και εγώ συμφωνώ ότι είναι κρίμα να υπάρχει κοινωνική εξαθλίωση και φτώχεια και αδικία και όλα αυτά.

Αλλά ΤΙ ΣΧΈΣΗ έχει αυτό με την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Θα σωθείς επειδή είσαι πλούσιος ;

Δεν νομίζω (ο θείος μου ήταν πάμπλουτος και μόνο η νοσηλεία του κόστισε πάνω από 200 χιλιάδες δολάρια,και όμως πέθανε)

Σπουδαίος, τεράστιος καλλιτέχνης ο Μόρισον. Με τη μουσική του μεγάλωσα και τον έχω up there. 

Πέραν των καλλιτεχνικών και σε εποχές κρίσης, όπως και την εποχή των μνημονίων, οι καλλιτέχνες έχουν ευθύνη για το τι μεταδίδουν στο κοινό τους. Έτσι κι εδώ, για μένα τουλάχιστον, το born to be free είναι μια γενική δήλωση στάσης ζωής του τύπου born to be wild και όχι μια παραίνεση για ανυπακοή σε αυτή την περίσταση (ελπίζω).

Ο καλλιτέχνης έχει χρέος να αμφισβητεί. Η γλώσσα και το μέσον του οφείλει να είναι η καλλιτεχνία. Ο δημόσιος λόγος του όμως, πρέπει να φέρει την ευθύνη του γεγονότος ότι επηρεάζει συνειδήσεις. Όταν η περίσταση αφορά μια παγκόσμια και πρωτοφανή κρίση, όπως αυτή που περνάμε, κάθε λέξη που λέγεται δημόσια θα πρέπει να περνάει από εκατό φίλτρα.

Αλλιώς άκυρο το born to be free γιατί προφανώς χωρίς ζωή, δεν υπάρχει και ελευθερία.

Την πανδημία αυτή και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε ως είδος και όχι ως πολίτες καθώς η φύση δεν νοιάζεται για τις ανθρώπινες αντιλήψεις, έχει τα δικά τις στάνταρ τα όποια είτε τα πληροίς είτε εξαφανίζεσαι.

Πάμε τώρα να τσιρίξουμε (δικαιως) για την (κατάπτυστη χωρίς δεύτερη κουβέντα) ταμπέλα στον πρύτανη που (ξανα)βάζει νερό στον μύλο της θεωριας των δυο άκρων, και πόσο "πλήττει τη δημοκρατία" αυτό και όχι η ειδηση ότι πεθανε ένα παιδί 12 χρονών σε δομή με καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ έπρεπε να βρίσκεται σε νοσοκομείο. 

Είμαι επιλεκτικά ευαίσθητος (ή ευαισθητούλης) και δεν ντρέπομαι γι' αυτό.

Continue your violin now.
Πολύ σωστά τα λες φιλε!

Πολύ καλά έκανε.

Χρησιμοποίησε τα "νόμιμα" μέσα.....youtube (χώρις να παραβεί καμία νομοθεσία περί covid) , δηλαδή δεν έκανε δημόσια συναυλία π.χ. , για να πει την ¨΄αποψη του" για το θέμα (είτε την πιστεύει, είτε όχι..αδιάφορο) .

Θα πάρει κλικς, θα παρει λεφτά και συνεζίζει να εργάζεται στο νέο πλαίσιο .....εξ αποστάσεως.

Διαφωνώ ότι οι καλλιτέχνες (τουλάχιστον οι μουσικοί) καλλιεργούν συνειδήσεις (ένας λογοτέχνης -φιλόσοφος....αλλη κουβέντα) .

Οι καλλιτεχνες - μουσικοί, μας διασκεδάζουν.

Διαφωνώ ότι οι καλλιτέχνες (τουλάχιστον οι μουσικοί) καλλιεργούν συνειδήσεις (ένας λογοτέχνης -φιλόσοφος....αλλη κουβέντα) .
"Καλλιεργούν" είναι βαριά έννοια και προϋποθέτει βάθος χρόνου. Εγώ είπα "επηρεάζουν". Νομίζω το ότι αυτό συμβαίνει, είναι αυταπόδεικτο.

Οι καλλιτεχνες - μουσικοί, μας διασκεδάζουν.
Κατά κύριο λόγο αλλά όχι μόνο.

"Καλλιεργούν" είναι βαριά έννοια και προϋποθέτει βάθος χρόνου. Εγώ είπα "επηρεάζουν". Νομίζω το ότι αυτό συμβαίνει, είναι αυταπόδεικτο.

Κατά κύριο λόγο αλλά όχι μόνο.
Εμενα ουτε καν....μπορει βέβαια να κρίνω  εξ ιδιων τα αλλότρια.

Και ξανατονίζω, ΔΕΝ παραβίασε κανένα νομο περι covid, αλλα χρησιμοποίησε μόνο σύννομα μέσα.

Όταν χρησιμοποιούμε νόμιμα μέσα , ακόμα και για να εναντιωθούμε σε έναν νόμο , τότε αν μας το απαγορέψουν να το κάνουμε....έχει όνομα ...."Λογοκρισία".

μπορει βέβαια να κρίνω  εξ ιδιων τα αλλότρια
+

Και ξανατονίζω, ΔΕΝ παραβίασε κανένα νομο περι covid, αλλα χρησιμοποίησε μόνο σύννομα μέσα.
Σύμφωνοι αλλά δεν είναι η νομιμότητα το θέμα μας εδώ. Το θέμα, κατ' εμέ τουλάχιστον, είναι η προσωπική ευθύνη αυτού που θαυμάζεται από πολλούς άλλους.

Σύμφωνοι αλλά δεν είναι η νομιμότητα το θέμα μας εδώ. Το θέμα, κατ' εμέ τουλάχιστον, είναι η προσωπική ευθύνη αυτού που θαυμάζεται από πολλούς άλλους.
Ενα  MONO σταθερό μέτρο υπάρχει για να κριθεί και να καταλογιστεί αυτή η "προσωπική ευθύνη".

Η παραβίαση ή μή κάποιου νόμου.

Εκτός αν ξαναπίασουμε το νόμιμον και το ηθικόν ?

Trending...

Νέα θέματα

Back