- Πόντοι
- 938
Αγία Τριάδα, Les Paul, Jimi, Eddie. Το ηφαίστειο έσβησε...
Ακριβώς τα ίδια πράγματα (εντάξει σχεδόν...) θα έγραφα κι εγώ για τον Scofield και σία.....Θα ήθελα πάντως σε κάποια στιγμή (νομίζω είναι η πιό κατάλληλη) να πω ότι ποτέ δεν ήταν του γούστου μου, ακόμα και πίσω στα 80ς όταν υποτίθεται άκουγα ακόμα τέτοιες μουσικές που και που, ούτε το είδος της μουσικής ούτε η υπερβολή που είχε. Αυτό βέβαια δεν με κάνει να παραγνωρίζω την τεράστια αξία του ως κύρια επιρροή σε χιλιάδες μουσικούς, σίγουρα μετα τον Hendrix δεν υπήρχε άλλος σαν αυτόν, και φυσικά υπήρχαν κομμάτια που πραγματικά του έβγαζα το καπέλο και στον τρόπο που συνέθετε ένα σόλο αλλά και στον τρόπο που εκτελούσε. Ποτέ όμως δεν μου έκανε το κλικ να θελήσω να πιάσω την κιθάρα και να προσπαθήσω έστω και για την τιμή των όπλων, κάτι που συνέβη με σχεδόν όλους τους άλλους κιθαρίστες που έχω ακούσει μέχρι σήμερα. Οι νέοι κιθαρίστες πήραν πολλά από αυτόν πρωτίστως και αν και υπήρξαν και υπάρχουν άπειροι σρεντεράδες, αυτός ήταν ο ένας και ίσως κάν η λέξη σρεντεράς είναι λίγη και ίσως προσβλητική γι αυτόν. Αυτός ήταν μάστορας ήταν μαιτρ ήταν δάσκαλος.