• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Van Morrison VS Covid-19

• Thread starter Thread starter ez
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 206
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 15K
Ολόσωστο!

Όχι "μπορεί να τους έχουμε ανάγκη".

Τους έχουμε ΣΙΓΟΥΡΑ ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
εμ βέβαια. Και πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε αυτούς.

Πρέπει να υπάρχει evaluation σε όλους τους χώρους.

Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Και όχι μόνο αυτό.

Πρέπει να υπάρχει και τοξικολογικός έλεγχος όπως στους αθλητές, σε αιφνίδια διαστήματα σε κάποιες θέσεις και να περιλαμβάνονται όλοι. Υπουργοί, υφυπουργοί, συνεργάτες.

Πόθεν και πως έσχες.

Και πολλά άλλα που έπρεπε να λειτουργούν στο πλαίσιο της αριστείας και της αξιοκρατίας αλλά αυτά δεν μπορούμε τώρα να τα κάνουμε γιατί θα αντιδράσουν οι ακραίοι αριστεροί και φοβόμαστε να τα κάνουμε.

Ας μείνουμε στο παλιό καλό σύστημα των κουμπάρων και τον διορισμών επιτροπών με κομματικά κριτήρια.

Ας αποστρατεύουμε μια σειρά ανωτάτων αξιωματικών για να φτάσουμε στον δικό μας.

Και ας έχουμε πίστη στους επιλεγμένους αγιατολάχ της επιστήμης.

Να χρηματοδοτούμε δημοσιογράφους για να ερευνούν, να αμφισβητούν, να έχουν άποψη ταυτόσημη με συγκεκριμένους εκλεκτούς επιστήμονες π.χ. αντιμετωπίζοντάς τους με δέος και χλιαρότητα ενώ σε μια άλλη φωνή που διαφοροποιείται να επιτιθέμεθα ως ιεροεξεταστές, ιδιαίτερα αν δεν είναι δικός μας...........................................................

Εντάξει, μας κόστισε ακριβά το όχι, 100δις αλλά τουλάχιστο ο λαός έβαλε μυαλό και ανέδειξε την αριστεία.

Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά.

Τώρα έχουμε  κρίση.

Αν τηρήσουν όλοι τα μέτρα και ας πάρουν ψυχοφάρμακα μόνοι τους ρε αδερφέ άμα δεν αντέξουν την πίεση, την αναδουλειά, τα χρέη, τους φόρους που τρέχουν και έχει τελειώσει και το όριο της τριτης πιστωτικής και δεν μπορούν να βάλουν δόσεις, όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι τεμπέληδες και αν όλα πάνε καλά, τα Χριστούγεννα θα βγούμε όλοι χαρούμενοι να ξοδέψουμε για δώρα και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ο κορωναϊός θα μείνει ως μια θλιβερή ανάμνηση στις συζητήσεις στα καφενεία και τα πηγαδάκια.

Αν δεν γίνει αυτό, θα φταίει η ασυνειδησία μιας μικρής μειοψηφίας που άφησε τις χαραμάδες.

Κλείνω με μερικά από τα λόγια του πρωθυπουργού μας.

"Ξέρω ότι τα μέτρα αυτά είναι δύσκολα κυρίως για όσους εργάζονται στην εστίαση, στη διασκέδαση και στον πολιτισμό. Θέλω να ξέρετε ότι, όπως και την περασμένη άνοιξη, θα είμαστε κοντά σας. Κανείς, κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος."

Το ξέρεις φίλε μου και εμείς ξέρουμε πως ο μίσθουλας της πρωθυπουργικής αποζημίωσης ΠΕΦΤΕΙ όπως πέφτει 40 χρόνια που είσαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν άργησε ούτε μία μέρα,  πέφτει και αυγατίζει και ότι και να γίνει, θα "πεσει" τελευταίος,

Και θα το δούμε και εμείς την άνοιξη, μιας και είδαμε ήδη πόσο υπέροχοι είναι οι νέοι εργασιακοί νόμοι που προωθείς.

Σε ευχαριστούμε!!!!!!!

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Tria poulakia ?

3 λεπτά πριν, yameth είπε

Tria poulakia ?

Καλά, φεύγω, δεν ξαναμιλάω για το θέμα, πάω να δοκιμάσω την νέα cordless hoover σκούπα που πήρα, εγώ μόνος μου την πήρα, δεν μου την έκανε δώρο μαζί με το γραφείο η πολυεθνική, για να με ευχαριστήσει που είμαι πολιτικός.

χαχαχαχαχαχαχαχα

παίδες τους συνταξιούχους ξεχάσατε και τους δημοσιους υπαλλήλους. κάτι τέτοιες πολιτικάντικες συζητήσεις μου υπενθυμίζουν γτ έχασα μερικώς το ενδιαφέρον μου στο νοιζ.

πάντως το τραγούδι που πόσταρε ο Ηλίας δεν ειναι τοσο κακο αν το αποκόψεις από την πανδημία. Θα μπορούσε να είναι ένα αναρχικο τραγούδι. Όμως αυτό εδω είναι τραγικο:

οχι μονο δε μπορείς να το αποκόψεις απο τη πανδημία, αλλα στερείται και καλλιτεχνικοτητας κατά τη γνώμη μου. Σα να το έγραψε στη τουαλέτα καταληψίας της ασοεε.

Παιδιά κι εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη πως η στάση ζωής και τα λεγόμενα του κάθε καλλιτέχνη δεν θα πρέπει να παίρνονται περισσότερο της μετρητοίς από οποιουδήποτε άλλου συνανθρώπου μας. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει αυτός που αφήνει τον εαυτό του να επηρεαστεί από τον κάθε van morisson, snik ή ακόμα και τον πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Πλέον ως ανθρωπότητα έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε πολύ παραπέρα από κάτι τέτοια, να κάνουμε την απαραίτητη και αργοπορημένη αναβάθμιση του λογισμικού μας, τουλάχιστον αν θέλουμε να επιβιώσουμε 

Υπάρχουν κάποια βασικά προβλήματα στη συζήτηση του νήματος, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις.

Το ένα είναι πως κατά κανόνα εκτιμούμε και κριτικάρουμε θεωρώντας πως γνωρίζουμε κάποια "απόλυτη" αλήθεια. Άλλο είναι όμως να έχουμε γνώμη και να την κουβεντιάζουμε κι άλλο να θεωρούμε τη ματιά μας στο πρόβλημα ως την αυταπόδεικτη βάση για οποιαδήποτε σχόλια. Ειδικά για την συγκεκριμμένη περίπτωση της πανδημίας, όπου πολλές παράμετροι ακόμα είναι άγνωστες και εξελισσόμενες.

Το δεύτερο είναι πως κάποιος (πολύ συχνά ο SF, σόρυ μαν) έρχεται να κουρελιάσει απο την αρχή τα δεδομένα και, μολονότι είναι ένας έξυπνος και ευρύτατης παιδείας άνθρωπος, να χρησιμοποιεί αυθαίρετα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, να εικοτολογεί και αναπόφευκτα να προκαλεί τριβές και αντιπαραθέσεις. Δείτε το πρώτο του ποστ μετά το δικό μου στην αρχή.

Ο Μόρισον λέει αυτά που λέει, είναι γραμμένα και δημοσιευμένα, δεν είναι Πετράκος, και παρόλο που συμφωνώ πως το "As I Walked Out" είναι το πλέον αδύναμο της τριάδας, τα τραγούδια της σειράς είναι υψηλού επιπέδου και συνάδουν με την πορεία του μέσα στα χρόνια. Ακόμα και το "No More Lockdown" που είναι σαν σύνθημα σε πανό, εκτός απο εξαιρετικό μουσικά και ερμηνευτικά, στιχουργικά αποτελεί ένα ακόμα τραγούδι διαμαρτυρίας και εσωτερικής αναζήτησης, αν θέλει κάποιος να το αποδώσει αποκλειστικά στις παρούσες συνθήκες είναι ελεύθερος να το κάνει, έτσι συμβαίνει με τα καλά τραγούδια.

Κι εγώ διαφωνώ μαζί του, τις όποιες αντιρρήσεις του όμως τις εκφράζει κόσμια, "καλλιτεχνικά" θα έλεγα, χωρίς να υποβαθμίζει κανέναν. Το αν λαθεύει στις εκτιμήσεις του, μόνο το μέλλον θα το φανερώσει. Peace.

"No more lockdown
No more government overreach
No more fascist police
Disturbing our peace
No more taking of our freedom
And our God-given rights
Pretending it's for our safety
When it's really to enslave
Who's running our country?
Who's running our world?
Examine it closely
And watch it unfurl
No more lockdown
No more threats
No more Imperial College
Santas making up crooked facts
No more lockdown
No more pulling the wool over our eyes
No more celebrities telling us
Telling us what we'rе supposed to feel
No more status quo
Put your shoulder to thе wind"

15 λεπτά πριν, ez είπε

Ακόμα και το "No More Lockdown" που είναι σαν σύνθημα σε πανό...

Δεν ξέρω αν αυτό το αναφέρεις ως ένα από τα προσόντα του κομματιού, αλλά για μένα είναι ακριβώς το σημείο που εστιάζω το πρόβλημα. Εν μέσω των καταστάσεων που ζούμε, οφείλουμε, θεωρώ, να έχουμε μια πιο διεισδυτική ματιά και έναν δημόσιο λόγο που δεν εξαντλείται στην φτηνή συνθηματολογία.

Δεν ξέρω αν αυτό το αναφέρεις ως ένα από τα προσόντα του κομματιού, αλλά για μένα είναι ακριβώς το σημείο που εστιάζω το πρόβλημα. Εν μέσω των καταστάσεων που ζούμε, οφείλουμε, θεωρώ, να έχουμε μια πιο διεισδυτική ματιά και έναν δημόσιο λόγο που δεν εξαντλείται στην φτηνή συνθηματολογία.

Δεν διαφωνώ, καθόλου μάλιστα, είμαι biased όμως με τους δημιουργούς που εκφράζονται μέσα απο την τέχνη τους.

By the way, αυτό δεν είναι δημόσιος λόγος, είναι τραγούδι.

Δεν διαφωνώ, καθόλου μάλιστα, είμαι biased όμως με τους δημιουργούς που εκφράζονται μέσα απο την τέχνη τους.

By the way, αυτό δεν είναι δημόσιος λόγος, είναι τραγούδι.
Κι εγώ είμαι biased με τους δημιουργούς που χρησιμοποιούν/αναπαράγουν συνθηματολογία στην τέχνη τους. Το θεωρώ ύποπτο και επιπλέον δεν είμαι σίγουρος πως το θεωρώ καν τέχνη.

σόρυ μαν)

Νο οφενς τεικΕν ?

Εξακολουθώ ομως να πιστεύω ότι ΑΝ λέει αυτά που νομίζω ότι λέει,δεν έχω διαβάσει τις δηλώσεις του και δεν με ενδιαφέρει να το κάνω,είναι καραγκιόζης ακριβώς επειδή δεν έχει καμμία δικαιολογία.

Όταν ,έστω και με τον κόπο σου,είσαι white privileged American , εντάξει Irish,male δεν μπορείς να λες ότι σου κατεβαίνει στην κούτρα σου και να μην έχεις συναίσθηση τι ακριβώς συμβαίνει γύρω σου.

Το μόνο που του μένει είναι να κάνει και συναυλία για την επανεκλογή του Καροτοκεφαλου.

Επίσης επιμένω ότι οι στίχοι είναι εξαιρετικά αφελείς και κακογραμμένοι ,ούτε έφηβος δεν θα έγραφε τέτοια πράγματα ..

Και εντάξει ένας έφηβος το καταλαβαίνω...να... αντιδράσει στις οδηγίες των επιστημόνων και του WHO, ένας ενήλικας ΟΦΕΊΛΕΙ αν είναι σοβαρός να ακολουθήσει χώρις ΚΑΜΜΙΑ αντίδραση κατά γράμμα τις οδηγίες των ΕΙΔΙΚΏΝ όταν κινδυνεύει πάνω από όλα η ΙΔΙΑ η ζωή του (γιατί ο έφηβος δεν θα πάθει κατά πιθανότητα τίποτα από τον C19,o 70 φεύγα Van όμως θα πάθει και δεν τον σώζουν τα 90 εκατομμύρια δολάρια που έχει στην τράπεζα).

Αν δεν το κάνει , καραγκιόζης δεν ξέρω αν είναι , μπορεί και να είμαι υπερβολικός, πάντως ΣΟΒΑΡΟΣ και ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ άνθρωπος ΔΕΝ είναι.

Με συγχωρείς Ηλία αλλά οι στίχοι αυτοί είναι ωδή στις θεωρίες συνομωσίας, το δόγμα και την ημιμάθεια. Πως να μην είμαι biased.

Φυσικά θα μάθουμε περισσότερα όσο περνάει ο χρόνος και δεν ξέρουμε πολλά για τον Covid-19 αλλά σίγουρα εμπιστεύομαι και ακολουθώ όσους επίσημα γνωρίζουν περισσότερα απο εμένα (τους επιδημιολόγους και τον WHO) και τους τρόπους που μου προτείνουν μέσω της επιστημονικής μεθοδολογίας για να προφυλαχθώ. Όχι τα ματζούνια και το snake oil.

Σίγουρα δεν εφαρμόζουμε όλοι κατα γράμμα τις υποδείξεις τους και δεν θα μάθουμε ποτε τι θα γινόταν αν τις τηρούσαμε. Κι εδω είναι το πρόβλημα. Η εφαρμογή τους και πως αντιδρά ο καθενας μας με όποια σκέψη κουβαλάει στην κούτρα του.

Δεν γνωρίζω καμία απόλυτη αλήθεια και γι αυτό φροντίζω οι πηγές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μου να μην είναι γυμνασιακού επιπέδου συνθήματα απο γρόθους. Κι ας είναι καλλίφωνοι.

Για να μην τον κακολογήσω θα πω απλά πως ο Van ανήκει σε αυτή την αφελέστατη κατηγορία ανθρώπων που ο χρόνος πέρασε απο πάνω τους και δεν άφησε σημάδι. 

εγώ νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια με την καθαρά οπτική του εικόνα, έχει βλάψει την καλλιτεχνική του. Εννοώ το πως ντύνεται, το πως έχει αφεθεί, το πως ίσως "σας έχω γραμμένους είμαι ο Van the man" και ίσως όλα αυτά από την ασφάλεια και την υψηλότατη θέση της ιπποσύνης και του ΟΒΕ....

Είχα κλονιστεί από αρκετά και νομίζω αυτό το τελευταίο είναι η χαριστική βολή.

και σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι που διαμαρτυρόμαστε

έχουν προλάβει άλλοι πριν απο εμάς:

During the COVID-19 pandemic, Morrison was against social distancing as quoted, “Come forward, stand up, fight the pseudo-science and speak up.” [212] Continuing with this narrative, Morrison released three new songs in September 2020, which had messages of protest against the COVID-19 lockdowns in the UK. Morrison accused the UK government of "taking our freedom".[213] He had performed socially-distanced concerts previously, but said that the shows were not a sign of "compliance".[214]

He has been called a "covidiot",[215] and there have been calls in Belfast for Belfast City Council to revoke his Freedom of the City honour following the intervention: city councillor Emmet McDonough-Brown said that his lyrics were "undermining the guidance in place to protect lives and are ignorant of established science as we grapple with Covid-19."[216]

In addition, the Northern Ireland health minister, Robin Swann, accused Morrison of smearing public health practitioners and aiding tin foil hat wearing conspiracy theorists. Writing in Rolling Stone magazine, Swann said:[217]

We expected better from him … Some of what is he saying is actually dangerous. It could encourage people not to take coronavirus seriously. If you see it all as a big conspiracy, then you are less likely to follow the vital public health advice that keeps you and others safe.

Swann charged Morrison with:

a smear on all those involved in the public health response to a virus that has taken lives on a massive scale. His words will give great comfort to the conspiracy theorists – the tin foil hat brigade who crusade against masks and vaccines and think this is all a huge global plot to remove freedoms. He’s chosen to attack attempts to protect the old and vulnerable in our society. It’s all bizarre and irresponsible. I only hope no one takes him seriously. He’s no guru, no teacher.

εγώ νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια με την καθαρά οπτική του εικόνα, έχει βλάψει την καλλιτεχνική του. Εννοώ το πως ντύνεται, το πως έχει αφεθεί, το πως ίσως "σας έχω γραμμένους είμαι ο Van the man" και ίσως όλα αυτά από την ασφάλεια και την υψηλότατη θέση της ιπποσύνης και του ΟΒΕ....

Είχα κλονιστεί από αρκετά και νομίζω αυτό το τελευταίο είναι η χαριστική βολή.

και σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι που διαμαρτυρόμαστε

έχουν προλάβει άλλοι πριν απο εμάς:

During the COVID-19 pandemic, Morrison was against social distancing as quoted, “Come forward, stand up, fight the pseudo-science and speak up.” [212] Continuing with this narrative, Morrison released three new songs in September 2020, which had messages of protest against the COVID-19 lockdowns in the UK. Morrison accused the UK government of "taking our freedom".[213] He had performed socially-distanced concerts previously, but said that the shows were not a sign of "compliance".[214]

He has been called a "covidiot",[215] and there have been calls in Belfast for Belfast City Council to revoke his Freedom of the City honour following the intervention: city councillor Emmet McDonough-Brown said that his lyrics were "undermining the guidance in place to protect lives and are ignorant of established science as we grapple with Covid-19."[216]

In addition, the Northern Ireland health minister, Robin Swann, accused Morrison of smearing public health practitioners and aiding tin foil hat wearing conspiracy theorists. Writing in Rolling Stone magazine, Swann said:[217]

We expected better from him … Some of what is he saying is actually dangerous. It could encourage people not to take coronavirus seriously. If you see it all as a big conspiracy, then you are less likely to follow the vital public health advice that keeps you and others safe.

Swann charged Morrison with:

a smear on all those involved in the public health response to a virus that has taken lives on a massive scale. His words will give great comfort to the conspiracy theorists – the tin foil hat brigade who crusade against masks and vaccines and think this is all a huge global plot to remove freedoms. He’s chosen to attack attempts to protect the old and vulnerable in our society. It’s all bizarre and irresponsible. I only hope no one takes him seriously. He’s no guru, no teacher.

Εντάξει ήμουν όντως υπερβολικός και ζητώ συγγνώμη.

Δεν είναι ο άνθρωπος καραγκιόζης.

Είναι απλά ψυχικά διαταραγμένος και χρήζει άμεσης βοήθειας ίσως και προσωρινού εγκλεισμού.

Κρίμα ο άνθρωπος.

Και πάλι , σοβαρά, συγνώμη που είπα καραγκιόζη έναν άρρωστο άνθρωπο.

Μακάρι να το ξεπεράσει και να γίνει σύντομα πάλι καλά.

σίγουρα εμπιστεύομαι και ακολουθώ όσους επίσημα γνωρίζουν περισσότερα απο εμένα

Να πω εγώ ότι δεν εμπιστεύομαι κανέναν.

Και έχω τους δικούς μου λόγους.

Όμως ....

Ότι κι αν συμβαίνει στην πραγματικότητα είτε μας το κρύβουν και μας παραπλανούν όπως λένε οι συνομωσιολόγοι, είτε δεν το γνωρίζουν ακόμα επειδή ο ιός είναι νέος, έχουμε όλοι (ή θα έπρεπε) και κάποιους τρόπους να αξιολογούμε καταστάσεις, να κατανοούμε ποιοί είμαστε, τι συμβαίνει γύρω μας, ποια είναι η δική μας θέση, και να προχωράμε σε ανάλογες συμπεριφορές.

Όχι επειδή εμπιστευόμαστε κανέναν, αλλά για να διατηρήσουμε ή και να βελτιώσουμε την δική μας κατάσταση μέσα σε όλο αυτό το χάος.

Κανονικά θα έπρεπε να μην έχει κλείσει τίποτα, κανένα lockdown, από μόνοι μας θα έπρεπε να λειτουργήσουμε με μεγάλη προσοχή, χωρίς να μας το επιβάλλουν άλλοι.

Όποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει (ή κινδυνεύουν άλλοι κοντά του, δικοί του άνθρωποι), δεν εκτίθεται άσκοπα στον κίνδυνο.

Αλλά είμαστε ανεύθυνοι.

Και αυτή μας η ανευθυνότητα δίνει πάτημα σε κάποιους που την εκμεταλλεύονται.

Και ύστερα τα βάζουμε με αυτούς τους άλλους και τους κατηγορούμε.

Μα εμείς τους δίνουμε την ευκαιρία να κάνουν ότι κάνουν.

Με την συμπεριφορά μας.

Ρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα.

Η συνωμοσιολογία καταρρίπτεται, δηλαδή το πως θέλουν να μας καταπιέσουν, να μας σκοτώσουν ακριβώς γιατί βάζουν lockdown.

Άμα ήθελαν να μας σκοτώσουν θα μας άφηναν να κυκλοφορούμε  έξω.

Με τα lockdown θα έχει ύφεση ακόμα και η κλασσική γρίπη όπως και άλλα λοιμώδη μεταδιδόμενα νοσήματα, ατυχήματα άρα έχουμε και όφελος για την υγεία.

Μόνο το οικονομικό πρέπει να αντιμετωπίσουν και μετέπειτα την αύξηση του πληθυσμού του πλανήτη γιατί επειδή αναμενόταν να πεθάνουν περισσότεροι τελικά θα ζουν περισσότεροι.

Για εμένα μια χαρά εκμεταλλεύεται ο Μητσοτάκης την κατάσταση γιατί όλα αυτά θα αναγκάσουν τους θεσμούς παγκοσμίως να βοηθήσουν με πακέτα στήριξης, υποχρεωτικά λόγω της έκτασης της καταστροφής, υπάρχουν προβλέψεις για αυτά, οπότε θα πάρει μετά τα Χριστούγεννα πακέτα για να αντισταθμίσει το κόστος της χρηματοδότησης των κλάδων από το δημόσιο.  Και προστατεύει και τη δημόσια υγεία και κανείς δεν θα μπορεί να πει τίποτα γι αυτό.

Να λέμε και τα καλά του Κυριάκου.

Τελικά καλή είναι η Hoover?

Σκουπάει γερά?
αν είχαμε ΠΑΣΟΚ θα είχα πάρει μια miele που είχε 500.

Καλή είναι, την κάνει τη δουλειά αλλά miele δεν είναι.

Εχω μια πολυ ωραία εφαρμογή για Amstrad CPC 464/664 (τρεχει και σε 6128).

Να σας τη δωσω αν θελετε  να την κανετε, να την κανει και ο Van και να μαθετε....τι χαρακτήρας είστε!

cpc.jpg

Ευτυχώς οι καλλιτέχνες που εγώ εκτιμώ (όχι ότι σαν καλλιτέχνης δεν είναι καλός ο Morrison, απλά δεν έχω ασχοληθεί μαζί του)

έχουν μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στην πανδημία. Ούτε αφήνουν να εννοηθεί ότι ήρθε το τέλος το κόσμου -θα πεθάνουμε όλοι, ούτε ότι όσοι αγανακτούν με την κατάσταση -δικαιολογημένα μέχρι ενός σημείου, αφού τίθεται θέμα επιβίωσης- είναι covidiots, ούτε ότι όλα είναι μια συνομωσία κτλ.

Απλές ανακοινώσεις βγάζουν, του στυλ ''livestream απόψε στις 20:00'' ή ''η συναυλία μας θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο κοινό και με την τάδε διάταξη, παρακαλώ φορέστε μάσκα'' κτλ. Έτσι θα έπρεπε να είναι ο πραγματικός καλλιτέχνης, καθώς απευθύνεται σε ένα ετερόκλητο κοινό, με διαφορετικές θρησκείες, ιδεολογίες, απόψεις σχετικά με την πανδημία κτλ. Ακόμα και αν αυτή τους η στάση μπορεί να χαρακτηριστεί από τους αρνητές της πανδημίας ως μη ουδέτερη, για μένα είναι ουδέτερη: ''Ναι μεν σου λέω να φορέσεις μάσκα και να τηρήσεις αποστάσεις, αλλά κάνω αυτό μου είπανε-επέβαλλαν να κάνω, δεν είμαι αρμόδιος, εγώ μουσική απλά παίζω''.

Από την άλλη, αν κάποιος θέλει να κάνει την λεγόμενη ''στρατευμένη τέχνη'', να χρησιμοποιήσει την τέχνη του δηλαδή για να χαράξει μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή -γιατί η αντιμετώπιση της πανδημίας σε κοινωνικό επίπεδο είναι σαφώς πολιτική- είναι ελεύθερος να το κάνει, δεν θα πρέπει να υπάρχει λογοκρισία, αλλά αναγκαστικά θέτει τον ευατό του σε κριτική, εγώ δεν θα κάτσω να ακούσω το τραγούδι του γιατί είναι στρατευμένη τέχνη που θέλει να περάσει ένα συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα οπότε αυτομάτως δεν με καλύπτει ως τέχνη.

Να πω εγώ ότι δεν εμπιστεύομαι κανέναν.

Και έχω τους δικούς μου λόγους.

Όμως ....

μουα οσι

ας βγαίναν όλοι στους δρόμους,

αλλα προηγουμένως ας είχαμε στην Θεσσαλονίκη 2000 λεωφορεία και όχι 2 άδειους ποδηλατόδρομους στις πιό βασικές αρτηρίες της μακρόστενης πόλης, και ας φτιάχνανε λέμε τώρα 15000 ΜΕΘ.

Τότε ΟΚ

Trending...

Νέα θέματα

Back