επιτέλους.. κάποιος που συζητάει..audiokostas είπε:Ναι ντε.....
Γιατί δεν έχει νόημα.
Να αφομοιώσει ποιός τον τρόπο ζωής και το ιδίωμα ως ροκ;
Ας αφήσουμε το παράδοξο όπως ανέφερε και ο Trolley της πρότασης "λαϊκή αφομοίωση της ροκ"
Τι μένει λοιπόν;
Ο Έλληνας να αφομοιώσει το ροκ;
Έχεις εκ προοιμίου δύο σύνθετες έννοιες που οριοθετούνται μόνο υποκειμενικά.
Τι σημαίνει για σένα Έλληνας και τι σημαίνει για σένα ροκ. (Άσε δε το τι εννοείς με το "αφομοίωση")
μα δεν μπορώ να καταλάβω..παραπονιούνται όλοι ότι δεν υπάρχει undergound ελληνικό συγκρότημα (εξ ου και οι συνεχείς αντιστοιχίες με τα μπουζούκια φαντάζομαι) αλλά όλοι μιλάνε για τους stones - που σίγουρα δεν είναι underground..σκέφτηκε κανείς ότι τα undergound συγκροτήματα εξάλλου δε θέλουν να γίνουν γνωστά και δεν πρέπει αλλιώς δεν είναι undergound
σεξουαλική απελευθέρωση και ροκ από την αλλη πρέπει να είναι από τα μεγαλύτερα παραμύθια και πρώιμη μορφή μάρκετινγκ.. είναι αδύνατο μια συναυλία woodstock να έδωσε έναυσμα ο κόσμος να κάνει ελεύθερα σεξ το οποίο γινόταν ούτως ή άλλως..οι περισσότεροι έχουν μια απόμακρη εικόνα και νομίζουν ότι δεκαετία 60-70 ο κόσμος δε χούφτωνε- δε φλέρταρε και το woodstock τους άνοιξε τα μάτια.. εδώ κάτι θείες ακούς που λένε για την χ και την ψ σε κάτι χωριά που σκέφτεσαι -μα γίνονταν τότε τέτοια πράγματα? εμένα και οι 2 παππούδες μου πάντως ο ένας παντρεύτηκε 3 φορές, ο άλλος 2 και δεν είχε πάει σε συναυλία..
(για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι μόνο σε αυτό το κομμάτι - φυσικά σε πολιτικές ιδέες η ροκ μουσική μέσω των στίχων πέρασε νοήματα)
+1Εκτός από αυτά που σωστά αναφέρει ο Trolley, αν θέλουμε να χρεώσουμε κάπου τη σεξουαλική επανάσταση, έστω αυτή την "και καλά" επανάσταση, τότε πρέπει να τη χρεώσουμε στο αντισυλληπτικό χάπι και τη διάδοση των αντιβιοτικών.
Την "επανάσταση" με τα τριπάκια και την πρέζα πάλι, μπορούμε να τη χρεώσουμε άνετα στη "ροκ κουλτούρα".
+1Το thread εξυπηρετεί ψυχολογικούς σκοπούς, είναι μια προσπάθεια του ΟΡ να βρεί "όμοιούς" του που να επιβεβαιώνουν την θολή εικόνα του Εαυτού που έχει σχηματίσει, "όντως είμαι ροκ". Μάλλον περνάει κάποια κρίση "ενηλικίωσης".
Ναι καλά, το ροκ περίμεναν νομίζεις. Μην μπερδεύετε την ευκαιριακή δήθεν αφετηρία από την πραγματική αιτία.
+1Όχι, αιτία το ροκ σίγουρα δεν ήταν, συμφωνώ. Απλά ήταν ένα πολύ πετυχημένο μέσο προώθησης.