Το Rock στην Ελλαδα και η αφομοίωση του.

audiokostas είπε:
Ναι ντε.....

Γιατί δεν έχει νόημα.

Να αφομοιώσει ποιός τον τρόπο ζωής και το ιδίωμα ως ροκ;

Ας αφήσουμε το παράδοξο όπως ανέφερε και ο Trolley της πρότασης "λαϊκή αφομοίωση της ροκ"

Τι μένει λοιπόν;

Ο Έλληνας να αφομοιώσει το ροκ;

Έχεις εκ προοιμίου δύο σύνθετες έννοιες που οριοθετούνται μόνο υποκειμενικά.

Τι σημαίνει για σένα Έλληνας και τι σημαίνει για σένα ροκ. (Άσε δε το τι εννοείς με το "αφομοίωση")
επιτέλους.. κάποιος που συζητάει..

μα δεν μπορώ να καταλάβω..παραπονιούνται όλοι ότι δεν υπάρχει undergound ελληνικό συγκρότημα (εξ ου και οι συνεχείς αντιστοιχίες με τα μπουζούκια φαντάζομαι) αλλά όλοι μιλάνε για τους stones - που σίγουρα δεν είναι underground..σκέφτηκε κανείς ότι τα undergound συγκροτήματα εξάλλου δε θέλουν να γίνουν γνωστά και δεν πρέπει αλλιώς δεν είναι undergound

σεξουαλική απελευθέρωση και ροκ από την αλλη πρέπει να είναι από τα μεγαλύτερα παραμύθια και πρώιμη μορφή μάρκετινγκ.. είναι αδύνατο μια συναυλία woodstock να έδωσε έναυσμα ο κόσμος να κάνει ελεύθερα σεξ το οποίο γινόταν ούτως ή άλλως..οι περισσότεροι έχουν μια απόμακρη εικόνα και νομίζουν ότι δεκαετία 60-70 ο κόσμος δε χούφτωνε- δε φλέρταρε και το woodstock τους άνοιξε τα μάτια.. εδώ κάτι θείες ακούς που λένε για την χ και την ψ σε κάτι χωριά που σκέφτεσαι -μα γίνονταν τότε τέτοια πράγματα? εμένα και οι 2 παππούδες μου πάντως ο ένας παντρεύτηκε 3 φορές, ο άλλος 2 και δεν είχε πάει σε συναυλία..

(για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι μόνο σε αυτό το κομμάτι - φυσικά σε πολιτικές ιδέες η ροκ μουσική μέσω των στίχων πέρασε νοήματα)

Εκτός από αυτά που σωστά αναφέρει ο Trolley, αν θέλουμε να χρεώσουμε κάπου τη σεξουαλική επανάσταση, έστω αυτή την "και καλά" επανάσταση, τότε πρέπει να τη χρεώσουμε στο αντισυλληπτικό χάπι και τη διάδοση των αντιβιοτικών.

Την "επανάσταση" με τα τριπάκια και την πρέζα πάλι, μπορούμε να τη χρεώσουμε άνετα στη "ροκ κουλτούρα".
+1

Το thread εξυπηρετεί ψυχολογικούς σκοπούς, είναι μια προσπάθεια του ΟΡ να βρεί "όμοιούς" του που να επιβεβαιώνουν την θολή εικόνα του Εαυτού που έχει σχηματίσει, "όντως είμαι ροκ". Μάλλον περνάει κάποια κρίση "ενηλικίωσης".

Ναι καλά, το ροκ περίμεναν νομίζεις. Μην μπερδεύετε την ευκαιριακή δήθεν αφετηρία από την πραγματική αιτία.
+1

Όχι, αιτία το ροκ σίγουρα δεν ήταν, συμφωνώ. Απλά ήταν ένα πολύ πετυχημένο μέσο προώθησης.
+1

manosx είπε:
Όχι, αιτία το ροκ δεν ήταν σίγουρα, συμφωνώ. Απλά ήταν ένα πολύ πετυχημένο μέσο προώθησης.
Ούτε αυτό ισχύει έτσι όπως το παρουσιάζεις. Απλά κάποιοι το εκμεταλεύτηκαν για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, όπως ακριβώς έκαναν και με άλλα "μέσα".

Οτιδήποτε ξεπερνά μια κρίσιμη μάζα απήχησης, είναι καταδικασμένο να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να του χρεωθούν τα αποτελέσματα της εκάστωτε εκμετάλλευσης.

Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Αν επιλέξεις να προωθείς μέσα από τη μουσική και τους στίχους σου αυτόν τον τρόπο ζωής, είσαι υπεύθυνος και για τις συνέπειες.

Φυσικά ακόμα πιο υπεύθυνοι είναι όσοι καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να γίνεις "σταρ" και "ίνδαλμα", για να παρασύρεις ακόμα περισσότερα πιτσιρίκια στο γκρεμό.

manosx είπε:
Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Αν επιλέξεις να προωθείς μέσα από τη μουσική και τους στίχους σου αυτόν τον τρόπο ζωής, είσαι υπεύθυνος και για τις συνέπειες.

Φυσικά ακόμα πιο υπεύθυνοι είναι όσοι καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να γίνεις "σταρ" και "ίνδαλμα", για να παρασύρεις ακόμα περισσότερα πιτσιρίκια στο γκρεμό.
Ναι, τα πρόσωπα είναι υπεύθυνα, όχι το μέσο που χρησιμοποιούν. Βέβαια εσύ βλέπεις αυτά που πιθανώς θέλεις να βλέπεις, ενώ δεν υπάρχει απαραίτητα κάτι τέτοιο όπου το αναγνωρίζεις. Άσε που τα πιτσιρίκια δεν είναι παντελώς άβουλα όντα, ούτε έχουν μια και μοναδική επιρροή. Φυσικά όμως υπάρχουν και αυτοί που απλά θέλουν ένα μικρό σπρώξιμο. Κοινώς, δεν πρέπει να βιαζόμαστε με το finger pointing.

theoctapus είπε:
Το thread εξυπηρετεί ψυχολογικούς σκοπούς, είναι μια προσπάθεια του ΟΡ να βρεί "όμοιούς" του που να επιβεβαιώνουν την θολή εικόνα του Εαυτού που έχει σχηματίσει, "όντως είμαι ροκ". Μάλλον περνάει κάποια κρίση "ενηλικίωσης".

Ναι καλά, το ροκ περίμεναν νομίζεις. Μην μπερδεύετε την ευκαιριακή δήθεν αφετηρία από την πραγματική αιτία.
Βλεπω οτι γινεται με τον

- ισως οχι και πιο ορθο τροπο - μια κουβεντα γυρω απο αυτο το θεμα και αυτος ειναι ο σκοπος μου.. Το να μου κανεις προσωπικη επιθεση δε νομιζω οτι βοηθαει κανενα.. Ειναι πολυ ανωριμο και ευκολο, ο καθενας μπορει να το κανει αυτο.. Οι γνωμες που ακουγονται πανω στη μουσικη, ακομα κι αυτες με τις οποιες διαφωνω, ειναι αυτο που με ενδιαφερει.

Δεν κάνω καμία απολύτως προσωπική επίθεση, σχόλιο επί προσωπικού επιπέδου είναι. Δες το σαν μια ευκαιρία αυτοκριτικής. Γνώμη μου είναι. Αν θες υπάρχει και ο κάλαθος των αχρήστων.

theoctapus είπε:
Δεν κάνω καμία απολύτως προσωπική επίθεση, σχόλιο επί προσωπικού επιπέδου είναι. Δες το σαν μια ευκαιρία αυτοκριτικής. Γνώμη μου είναι. Αν θες υπάρχει και ο κάλαθος των αχρήστων.
Σ'ευχαριστω που προσπαθεις να με σωσεις.. ειναι δωρεαν η ψυχαναλυση ή κοβεις και αποδειξη; Δυσκολοι καιροι, καταλαβαινεις..  ;D

Συνεχιζω μουσικα, για οσους δε το εχουν δει και μπορουν να βρου κατι αμεσα απο αυτο..

Οσον αφορά τα περί σεξουαλικής επανάστασης*: κανείς δεν αρνείται ότι σταδιακά (με το πέρασμα δεκαετιών) περάσαμε από ένα status quo (που περιείχε μεταξύ άλλων την μη δυνατότητα ψήφου από γυναίκες και τα συνοικέσια) ως τα σημερινά δεδομένα, τουλάχιστον ώς προς τις κοινωνικά αποδεκτές επιλογές που έχει ο/η οποιοσδήποτε να 'ζευγαρώσει'. Τα παραπάνω είναι αποτελέσματα κοινωνικών ζυμώσεων, τις οποίες η τέχνη (αλλά και το entertainment, εαν θέλουμε να τα διαχωρίσουμε κάπως) επηρέασε και επηρεάζει (άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο). Συνεπώς, το ροκ (ή 'ροκ') δεν έμεινε αμέτοχο σε καμία περίπτωση σε αντίστοιχες επαναστάσεις (κάθε μορφής) του δεύτερου μισού του περασμένου αιώνα. Το εαν ήταν ο πυρήνας τους, είναι σίγουρα κάτι που είναι υπο συζήτηση.

[begin σκόρπιες σκέψεις]

Το εαν το ροκ είναι όντως μουσικό ιδίωμα (οι απαρχές του οποίου βρίσκονται πολύ πίσω από τα fifties), ή στάση ζωής, έχει απαντηθεί ήδη καλύτερα (με ιδανική την απάντηση του κ. ζάικου, δίχως να θέλω να αφήσω απέξω και άλλες εύστοχες τοποθετήσεις). Παραμένει όμως κοινωνικό φαινόμενο, σε κάθε περίπτωση το οποίο αλληλεπιδρά με διάφορα άλλα. Το εαν τελικά καπελώθηκε, το εκμεταλλεύτηκαν, παίζεται στο royal albert hall εν μέσω κατάνυξης κλπ, δεν αλλάζουν την πρωταρχική του 'υφή' (της, κατά έναν τρόπο, 'αντισυμβατικότητας'). Αυτό, είναι μάλλον κάτι το οποίο αφομοιώθηκε (εδώ και πολύ καιρό βέβαια, και όχι μόνο στην Ελλάδα), καθώς μπορούσε να αποδώσει καρπούς η εκμετάλλευσή του (από lifestyle κατευθύνσεις έως τα πιο σκληρά ναρκωτικά). Πλέον, το να είσαι 'ροκας' δεν είναι αντικείμενο αποστροφής, αλλά αντιμετωπίζεται (σε γενικές γραμμές πάντα) ώς κάτι φυσιολογικό (έως και pop με την εύπεπτη έννοια).

[end σκορπιες σκέψεις]

*Εδώ θα μου πείτε ότι γράφω για κάτι διαφορετικό από την δική σας έννοια της σεξουαλικής επανάστασης, αλλά θα ρωτήσω με την σειρά μου πώς τελικά την ορίζετε ;D.

GaragePunk27 είπε:
Σ'ευχαριστω που προσπαθεις να με σωσεις.. ειναι δωρεαν η ψυχαναλυση ή κοβεις και αποδειξη; Δυσκολοι καιροι, καταλαβαινεις..  ;D
On the house dude.

theoctapus, δεν με κατάλαβες. Η λογική σου είναι ότι "τα ναρκωτικά είναι κάτι κακό, και το ροκ δε φταίει για αυτά", ΟΚ να το δεχθώ.

Το θέμα δεν είναι όμως αυτό. Το θέμα είναι πως αυτό που αναφέρθηκε ως "ροκ τρόπος ζωής", και που στην ουσία είναι ένας "κώδικας συμπεριφοράς" που ενέχεται σε κάθε trend culture, όσο αφορά το ροκ πάντα συνοψιζόταν στην ιστορική φράση: "sex, drugs and rock n roll"

Φυσικά όσο περνούσαν τα χρόνια άλλαζαν και οι εποχές. Τώρα το ροκ είναι μουσειακό είδος, οπότε πλέον έχουμε milk, cookies and low volume  ;D Όμως υπάρχουν άλλα πράγματα πλέον, με τη λογική βέβαια να παραμένει η ίδια.

Δηλαδή, για να το πω με άλλα λόγια, ανάμεσα σε όλα αυτά τα θύματα του αλκοόλ, νεαρά άτομα με κατεστραμένα συκώτια, θύματα τροχαίων κλπ, ανάμεσά τους είναι και θύματα του "σκυλάδικου τρόπου ζωής". Και υπεύθυνος είναι ΚΑΙ αυτός που τραγουδάει "και άλλο πακέτο, και άλλο μπουκάλι", του αρέσει δεν του αρέσει.

GaragePunk27 είπε:
Συνεχιζω μουσικα, για οσους δε το εχουν δει και μπορουν να βρου κατι αμεσα απο αυτο..
Σε παρακαλώ, πες μου ότι έβαλες για πλάκα αυτό το βίντεο...

Αν όχι, τουλάχιστον πες μου ότι καταλαβαίνεις πόσο ξεπερασμένα, αφελή (με την καλή έννοια της λέξης) και ανυπόστατα είναι τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει...

Αν ούτε κι αυτό, τότε πολύ θα ήθελα να μας πεις τί συμπέρασμα βγάζεις εσύ από το βίντεο αυτό. Ειλικρινά το λέω, άσχετα που έχω ήδη δει το βίντεο και έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου.

audiokostas είπε:
ως καμένος σε καμένη μέρα είπα να συμμετάσχω.......
λέγοντας  απλά :

Καλή Ανάσταση Κύριοι

...living like a fox... ;)

GaragePunk27 είπε:

Αν και μου αρεσει η μουσικη αρκετων απο αυτους που εμφανιζονται στο βιντεο αυτο, το ολο πραγμα ειναι τοσο σιχαμερο - γελοιο σε σημειο που με κανει ναπροβληματιζομαι.

Αξιζει να το δει κανεις για δυο λογους

1. Να γελασει με τις μαλακιες που ακουγονται

2. Να κλαψει για το μυαλο του μεσου Ελληνα 80'ς true μεταλοπατερα

ndnikola είπε:
[begin σκόρπιες σκέψεις]

Το εαν το ροκ είναι όντως μουσικό ιδίωμα (οι απαρχές του οποίου βρίσκονται πολύ πίσω από τα fifties), ή στάση ζωής, έχει απαντηθεί ήδη καλύτερα (με ιδανική την απάντηση του κ. ζάικου, δίχως να θέλω να αφήσω απέξω και άλλες εύστοχες τοποθετήσεις). Παραμένει όμως κοινωνικό φαινόμενο, σε κάθε περίπτωση το οποίο αλληλεπιδρά με διάφορα άλλα.
Από την άλλη εγώ να πω, με όλο τον σεβασμό στην γνώμη του Ηλία που απορρέει από την πορεία και στάση του, άκουσα κατά βάση κάποιες ήπιες διπλωματικές τοποθετήσεις αν όχι αυτοαναιρέσεις.

Δυστυχώς δεν είμαι αναλυτής-μελετητής αλλά ένας απλός μουσικός
Έχω την πεποίθηση πως ένας καλλιτέχνης οφείλει να είναι κι ένας εν δυνάμει επαναστάτης, δημιουργός που αμφισβητεί, σχολιάζει, κρίνει και, κάποιες φορές ίσως και να προτείνει. Με ειλικρίνεια, μελέτη και σεβασμό εις εαυτόν και αλλήλους.
Και να το θέσω προσωπικά.

Ακούω ροκ από μικρός. Επειδή οι παρέες μου αλλά και ο συγκεκριμένος γεωγραφικός αλλά και κοινωνικοοικονομικός μου χώρος που μεγάλωσα ήταν εκτεθειμένες στην Δυτική (rock, blues, Jazz, pop) μουσική άκουγα, ακούω, γουστάρω και δόξα τω Θεώ, μου δίνεται η ευκαιρία να συνεχίζω να παίζω τη μουσική που γουστάρω.

Δεν γεννήθηκα με τίποτα χτυπημένα με ροκ DNA (πέραν ίσως από μιας αγάπης για την πεντατονική λόγω Ηπειρώτικης καταγωγής) και δεν έγινα επαναστάτης μέσω του ροκ και δεν πιστεύω ότι σε διαφορετικές συνθήκες αν ήμουν επανστάστης θα ακουγα απαραίτητα ροκ.

Δεν είναι η αρχή του κόσμου, δεν είναι η ανακάλυψη της φωτιάς (αν και ο Muddy Waters ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό) και άμα το πάρτυ τελειώσει δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Sorry που σκάω τη φούσκα αλλά δεν πιστεύω ότι είναι κάτι κοσμογονικό που άλλαξε την ιστορία. Αν κάποιοι στις "επαναστατικές" επιλογές της ζωής τους επέλεξαν σαν soundtrack το rock ή το blues ή το ρεμπέτικο, τα λαϊκά, την Jazz ή την κλασσική δεν κάνει αυτόματα τις μουσικές επαναστατικές (καθότι η μουσική απλώς διεγείρει κάποια συναισθήματα - ανάλογα με την μετάφραση του εκάστοτε εγκεφάλου).

Και μη μου πειτε τα μυνήματα της rock. Γιατί για κάθε τραγούδι με στίχους "γροθιά στο κατεστημένο" θα σας βρω χίλιους ύμνους της ροκ με τετριμμένους ή αδιάφορους στίχους.

(συγκεριμένα γκρουπ/είδη εξαιρούνται αλλά δεν ευδοκίμησαν στην Αμερική)  ;D ;) 8)

Επαναστάτες και πράξεις αμφισβήτησης υπήρξαν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Δεν ακουγαν απαραίτητα rock.

Αρκετά με την μονήρη μας κριτική. Και η rock είναι απλώς άλλο ένα παρακλάδι της καλλιτεχνικής έκφρασης που λέγεται μουσική.

Καθοριστικής σημασίας ίσως στη ζωή μας αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω (ανοιχτός σε διαψεύσεις) για την μεγάλη συμβολή της στην αλλαγή της ιστορίας όπως την ξέρουμε.

λέγοντας  απλά :

Καλή Ανάσταση Κύριοι
Και σε σένα Λευτεράκη.

Alchemist είπε:
Σε παρακαλώ, πες μου ότι έβαλες για πλάκα αυτό το βίντεο...

Αν όχι, τουλάχιστον πες μου ότι καταλαβαίνεις πόσο ξεπερασμένα, αφελή (με την καλή έννοια της λέξης) και ανυπόστατα είναι τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει...

Αν ούτε κι αυτό, τότε πολύ θα ήθελα να μας πεις τί συμπέρασμα βγάζεις εσύ από το βίντεο αυτό. Ειλικρινά το λέω, άσχετα που έχω ήδη δει το βίντεο και έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου.
Το βιντεο αυτο ειναι cult απλα..  ;D και φαντασου οτι ακουω ελαχιστα metal..  :P

audiokostas είπε:
Καθοριστικής σημασίας ίσως στη ζωή μας αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω (ανοιχτός σε διαψεύσεις) για την μεγάλη συμβολή της στην αλλαγή της ιστορίας όπως την ξέρουμε.
Αυτό είναι κάτι που κατά βάση με βρίσκει σύμφωνο, μόνο μιά μικρή επιφύλαξη. Απο τη στιγμή που το ιδίωμα βρίσκεται εν εξελίξει και η ιστορία του δε μετρά παρά μόνο μερικές δεκαετίες, μένει να φανεί στο μέλλον εαν κάποιοι που ενδεχομένως μπολιάστηκαν απο την όλη σκηνή αποβούν καθοριστικοί και στην "μεγάλη εικόνα".

ΥΓ. Αυτοαναιρέσεις δε θα τόλεγα, ένας απλός μουσικός μπορεί να είναι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος...κατά τα λοιπά, σωστά κατάλαβες...

Μήπως afto ine rok?

8) ;D

Λίγο σοβαρότερα, τώρα, ποτέ μου δεν κατάλαβα, γιατί, όταν κάποιος "ροκάς" γίνεται οικονομικά επιτυχημένος, τότε, αυτομάτως είναι και ξεπουλημένος.Δηλαδή, η όποια "αλήθεια" είναι προνόμιο των οικονομικά εξαθλιωμένων;

Το αναφέρω αυτό, γιατί σε προηγούμενο ποστ του, ο ΟΡ έγραψε ότι είναι προτιμώτερο για ένα μουσικό να παίζει σε ανήλιαγα υπόγεια από το να γίνει mainstream, το οποίο είναι ψιλοαυτοαναιρούμενο:

μέσα από τη μουσική μας θέλουμε να περάσουμε μηνύματα σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο.

Όταν, όμως, γίνει αυτό, είμαστε mainstream (άρα σύμμαχοι του συστήματός), οπότε η γνώμη μας δεν έχει αξία. :-\

Επίσης, σχετικά με όσα αναφέρθηκαν για τη σχέση του rock με τη σεξουαλική επανάσταση, αρκεί κάποιος να διαβάσει το "Δρόμο" του Κέρουακ, όπου περιγράφει ξέφρενα πάρτυ, μεθύσια και ναρκωτικά ύπο τους ήχους της καινούργιας, τότε, μουσικής, της bepop.

mustafank είπε:
Μήπως afto ine rok?

Φυσικα και δεν περιμενω να συμφωνησουν και πολλοι με αυτο φιλε mustafank.. mainstream και αποψη χωρις υποχωρησεις δε νομιζω οτι πανε μαζι.. Επισης επειδη εχει γινει γενικα λογος για επανασταση και ροκ.. Η ΜΟΥΣΙΚΗ "ΝΤΥΝΕΙ" ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ 

GaragePunk27 είπε:
mainstream και αποψη χωρις υποχωρησεις δε νομιζω οτι πανε μαζι..
Μα, δε βλέπεις την αντίφαση;

Όταν λες,τραγουδάς,γράφεις μια άποψη, είναι λογικό να θέλεις να περάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.Όταν γίνει, όμως, αυτό, τότε και χρήματα θα βγάλεις και mainstream θα θεωρηθείς.

Αν ο αντίλογός σου έχει να κάνει με συγκροτήματα άξια, κατά τη γνώμη σου, που μείναν στην αφάνεια, θα σου απαντήσω πως τα πάντα είναι θέμα συγκυριών, ότι, στην τελική, ίσως δεν άξιζαν και τόσο πολυ, καθώς, επίσης και αν ρωτήσεις τα μέλη τους, αρκετά χρόνια μετά, για το αν ήταν επιλογή τους η αφάνεια, πολύ αμφιβάλλω για την απάντηση που θα πάρεις (εκτός από την εύκολη λύση, ότι τους πολεμούσε το σύστημα, γιατί ήθελαν να είναι ανεξάρτητοι και καλά).

Επισης επειδη εχει γινει γενικα λογος για επανασταση και ροκ.. Η ΜΟΥΣΙΚΗ "ΝΤΥΝΕΙ" ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ 
Όπως σου έγραψα και παραπάνω, τα ίδια ευαγγελίζεται και ο Κέρουακ για τη bepop και είμαι σίγουρος, πως, αν πάμε και ακόμα πιο πίσω, κάθε νέο είδος μουσικής, που εμφανιζόταν, δημιουργούσε παρόμοια συναισθήματα.

GaragePunk27 είπε:

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Για φαντάσου... Πολλές γνωστές μου φάτσες, φιλαράκια και πρώην συνεργάτες  ;)

Ο θεός Νίκος Παπακώστας των Vice Human (που παίζαμε μαζί τον καιρό του Νώε  ;D), λέει την καλύτερη ατάκα: «Το Heavy Metal είναι μουσική για... ανήλικους»  ;D ;D ;D

Τα είπε όλα  ;D ;D ;D

I love it  ;D ;D ;D 8)  

Edit: Mama Mia... είδα και την φάτσα μου από τα τότε στο... documentary  :o :o :o :o ;D ;D 8)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back