Τι βλέπετε σήμερα/τώρα?

Ρε Μπίλη μου, τον Αθανάσιο Διάκο τον σούβλισαν, δεν τον καλαμάκωσαν ασούμε 
Το πρόβλημα αυτής της λογικής είναι πως ενώ σας λέμε ναι το σουβλάκι είναι σωστό, κ ενώ καταλαβαίνετε τι εννοούμε κ ακόμα χειρότερα ενώ σας λέμε κ το άλλο είναι σωστό αφού το καλάμι είναι κομμάτι ξύλου, κ αφού το καλαμάκι είναι μικρό καλάμι άρα καλαμάκι=μικρό κομμάτι ξύλου. Αλλά όχι εκεί! Μόνο το σουβλάκι είναι σωστό. ΑΦΟΥ! 

??

Για μπουγάτσα δε μιλάω. Έτσι όπως τις φτιάχνετε είναι εγκεφαλικό, οπότε είναι ύβρις να διαφωνησουμε

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ρε Μπίλη μου, τον Αθανάσιο Διάκο τον σούβλισαν, δεν τον καλαμάκωσαν ασούμε 

Γιατί τον πέρασαν σούβλα.

Σαν το αρνί του Πάσχα.

Δεν λες "έφαγα αρνί σουβλάκι", λες "έφαγα αρνί στην σούβλα".

Εσύ γιατί δεν λες έφαγα χοιρινό/κοτόπουλο ψιλοκομμένο σε λεπτή μικρή ξύλινη σουβλίτσα?

Δηλαδή όταν παραγγέλνεις σουβλάκι κοτόπουλο, σου δίνουν αυτό?

ZEUS_DSC_3051-1-1400x788.jpg

Όχι φίλως, αλλά όταν παραγγέλνω καλαμάκι μου δίνουν αυτό

CSTRAW-500x500.jpg

Και τους το δίνω πίσω γιατί με χαρτινο δε με εμπνέει ο καφές ασούμε 

Αν είχε αλλά τέσσερα κοτόπουλα απανου κ ήσαν ο Πολύφημος, αυτό θα σου δινανε

Προβολή συνημμένου 36683

Και τους το δίνω πίσω γιατί με χαρτινο δε με εμπνέει ο καφές ασούμε 
Καλά βρε Νεκκωνα εδώ τους ζητάς ηλεκτρική κιθάρα εν έτει 2023 κ αυτοί σου δίνουν τελεκαστερ κ την πήρες, στο καλαμάκι κόλλησες?

Σωστά.

Ξυλάκι θα έπρεπε να λέγεται, όπως στα παγωτά.

"Ένα ξυλάκι γρανίτα" λέει ο άλλος, άμα πει "ένα ξυλάκι χοιρινό" θα του πέσει ο πωπός δηλαδή?

Το άλλο είναι τυλιχτό.

Σουβλάκι δεν υπάρχει πουθενά, ή τυλιχτό, ή ξυλάκι ασούμε.

Ποιο είναι το πρόβλημα ωρέ κλεφτόπουλα?? Τι ζόρι τραβάτε με τα σουβλάκια και τα καλαμάκια? Πάμε απ'την αρχή να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι. Αν ζητήσω στη Θεσσαλονίκη 5 χοιρινά σουβλάκια τι θα μου δώσουν? Η ίδια ερώτηση ακολουθεί με αντικατάσταση της λέξης "σουβλάκια" με τη λέξη "καλαμάκια".
Να μας απαντήσει στις ερωτήσεις κι ένας Αθηναίος. 
Με απλά κατανοητά Ελληνικά παρακαλώ. image.gif

Το πρόβλημα είναι ότι στην Αθήνα λένε ένα σουβλάκι με γύρο. Εκεί τα χαλάμε. Δε γίνεται αυτο

Επίσης, το θέμα δεν είναι μόνο αν κατανοούμε.

Ήρθε ένας φίλος από Αθήνα με την ανιψιά του για λίγες μέρες. Το κοριτσάκι νήστευε. Και παρήγγειλε ένα ορφανό καλαμάκι. Κατάλαβα ότι εννοούσε πατατόπιτα. Αλλά ακούγεται περίεργο ρε φίλε 

@Waterfall-K mk2 Στην Αθήνα είτε σουβλάκι είτε καλαμάκι ζητήσεις θα πάρεις το ίδιο πράγμα.

Στη Θεσσαλονίκη αν ζητήσεις καλαμάκι είτε θα κάνουν πως δε καταλαβαίνουν, είτε θα σε δουλεύουν, είτε το δούλεμα θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό που θα σου δώσουν καλαμάκι του καφέ 

Τα έχω δει κ τα τρία να συμβαίνουν πολλές φορές ώσπου αποφάσισα κάθε φορά που ανεκπαίδευτος Αθηναίος πάει πάνω να παραγγείλει κ είμαι παρόν , είτε να του κάνω μια μίνι εκπαίδευση για σουβλάκια, αλοιφες κλπ είτε να λέω εγώ την παραγγελία 

Το πρόβλημα είναι ότι στην Αθήνα λένε ένα σουβλάκι με γύρο. Εκεί τα χαλάμε. Δε γίνεται αυτο

Επίσης, το θέμα δεν είναι μόνο αν κατανοούμε.

Ήρθε ένας φίλος από Αθήνα με την ανιψιά του για λίγες μέρες. Το κοριτσάκι νήστευε. Και παρήγγειλε ένα ορφανό καλαμάκι. Κατάλαβα ότι εννοούσε πατατόπιτα. Αλλά ακούγεται περίεργο ρε φίλε 
Καλά το ορφανό καλαμάκι δεν το λέει κανείς κ αν το λέει υπάρχει θέμα 

Αλλά οι πιο πολλοί πίτα γύρο λέμε.

Άσε που για κάποιον περίεργο λόγο το γύρο εδώ στην Αθήνα τον έχουμε σε σούβλα....?

Άρα τι είναι κι αυτός? Σουβλάκι είναι.

Στην Αθήνα είτε σουβλάκι είτε καλαμάκι ζητήσεις θα πάρεις το ίδιο πράγμα.
Αυτό το "πράγμα" δείξε μας, γιατί εδώ κάποιοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν βραδιάτικα.?

Στη Θεσσαλονίκη αν ζητήσεις καλαμάκι είτε θα κάνουν πως δε καταλαβαίνουν, είτε θα σε δουλεύουν, είτε το δούλεμα θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό που θα σου δώσουν καλαμάκι του καφέ 

Είτε αν πέσεις σε ΠΑΟΚια θα σε πλακώσουνε στο ξύλο.

Trending...

Νέα θέματα

Back