Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Ρατατουι σπέσιαλ σήμερα 

Μισή ώρα μου πήρε το κόψιμο με το μαντολίνο και η...συναρμολογηση

μελιτζάνα τσακώνικη,βιολογική ντομάτα,κρεμμύδι φουλ,σκόρδο,κολοκύθι βιολογικό και πατάτα Νάξου σπέσιαλ.

20210815_133923.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ρατατουι σπέσιαλ σήμερα 

Μισή ώρα μου πήρε το κόψιμο με το μαντολίνο και η...συναρμολογηση

μελιτζάνα τσακώνικη,βιολογική ντομάτα,κρεμμύδι φουλ,σκόρδο,κολοκύθι βιολογικό και πατάτα Νάξου σπέσιαλ.

Προβολή συνημμένου 29645
Έργο τέχνης!! 

Σακσουκα σήμερα, δυστυχώς η λαιμαργία της οικογένειας δεν επέτρεψε την φωτογράφιση ολόκληρου του τηγανιου...κρίμα γιατί ήταν εντυπωσιακό  :)

IMG_20210817_141523.jpg

20210817_141832.jpg

Επιδόρπιο ύστερα απο κόκκορα με πένες στο φούρνο.

Πάστα Μπικοτίνο Υπογραφή Στεργίου, η τελευταία απο το κουτί που μου έφεραν χτες.

Κουταλάκι design απο το H.R. Giger Museum της Ελβετίας. (πλάκα κάνω, Σκλαβενίτης 2004, 8 ευρώ η δωδεκάδα).

Στο background διακρίνουμε το Novation X-Station.

IMG_2922.jpg

Επιδόρπιο ύστερα απο κόκκορα με πένες στο φούρνο.

Πάστα Μπικοτίνο Υπογραφή Στεργίου, η τελευταία απο το κουτί που μου έφεραν χτες.

Κουταλάκι design απο το H.R. Giger Museum της Ελβετίας. (πλάκα κάνω, Σκλαβενίτης 2004, 8 ευρώ η δωδεκάδα).

Στο background διακρίνουμε το Novation X-Station.

Προβολή συνημμένου 29662

Ωρε μαναμ και το ετρωγα τωρα ενα γλυκακι μετα απο τοσο καψα :)

Δροσερο γλυκακι θελουμε? 

Μαχαλεπι λιβανεζικο. ΄Η μαλλον αυτο που στην Κυπρο λενε "μαχαλεπι λιβανεζικο". Πουτιγκα γαλακτος με φυστικι αιγινης, περιλουσμενη με σιροπι αρωματισμενο με ανθονερο.

IMG_20210817_174452_9.jpg

Τι βλέπουν τα μάτια μου βραδιάτικο! Πάστα, γλυκά δροσερά και ουζάκια. Τέλεια!

Τι ειναι αυτή η στρακαστρούκα ρε ΣΦ. Καγιανά μήπως;

Πολύ ζηλευτό και για κατανάλωση ολόκληρης φρατζόλας φαίνεται.

Καγιανά μήπως;
Τα καγιανα είναι των φτωχών η σακσουκα των πλούσιων  :) :)

κάτσε να βρω καμμια συνταγή της προκοπής εγώ κάνω μια που μου έδειξε ενας Εβραίος φίλος μου όταν ήμουν στην ΝΥ και έχει και μελιτζάνα, την καλύτερη την έχω φάει πάντως στο Τελ Αβίβ αλλά σε Παλαιστινιακο μαγαζί. 

αυτή καλή είναι ,αλλά η harisha ή σάλτσα σιρατσα θα κάνει καλύτερο κάψιμο από το μπουκοβο, εγώ βάζω σιρατσα γιατί  harisha της προκοπής δεν βρίσκω στην Ελλάδα,επίσης βάζω 7 σκελίδες σκόρδο και 2 μεγάλα κρεμμύδια 

Καλά για πλάκα, εγώ φρυγανιζω ψωμί. 

Σήμερα έχει ζύμωμα ψωμάρες σε ξυλοφουρνο και μετά ολα τα..... παρελκόμενα.

Οταν βγαίνει το φρέσκο ζεστό ψωμί και του βάζεις κατευθείαν λίγο φρέσκο βούτυρο ή λαδακι με αλάτι και ρίγανη....... κατεβαίνει ο ίδιος ο Θεός!!!!

IMG20210817192650.jpg

IMG20210817212711.jpg

IMG20210817215901.jpg

IMG20210817222843.jpg

Ελιξίριο ζωής με λίγο φαγητό για να κατέβει κάτω...εννοείται ότι και το φαγητό είναι μαγειρεμένο μέσα σε μπύρα Koestritzer.

20210821_204927.jpg

To καλύτερο pho bo του κόσμου, εκτός Βιετνάμ φυσικά. (Επειδή οι Ασιάτες έχουν την μάσκα βαθειά ριζωμένη ριζωμένη στην κουλτούρα τους ειναι και τα ασφαλέστερα εστιατόρια στο Βερολίνο)

Εξαιρετικό και το...από πάνω Θουριγικο αλλά μου ήρθε ο Ανατολικογερμανος με τη μάσκα μουσι στο μισό μέτρο και φρίκαρα.... δεν με βλέπω να τρώω εδω άλλο φαγητό εκτός από ασιατικό μέχρι να τελειώσειη πανδημία(καλά όχι ότι υπάρχει και τίποτα άλλο ή καλύτερο μια και η συντριπτική πλειοψηφία των εστιατόριων ασιατικά είναι εδω)

20210824_131441.jpg

Edit,κάτσε να βάλω και το χθεσινό phο,υποδεέστερο βέβαια μια και είναι κοτοπουλο  :)

20210823_191659.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back