menelaos είπε:
Ας κάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά μην ψάχνουμε δικαιολογίες! Ας παραδεχτούμε ότι το κάνουμε επειδή δε θέλουμε να διαθέσουμε λεφτά και ας μην καθόμαστε κ λέμε ένα κάρο μαλακίες για να βγάλουμε το άσπρο μαύρο.
+ 2.97... (κωλυμένος με τα μαθηματικά).
Παω στοίχημα το γάιδαρό μου οτι ΔΕΝ υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει κάνει κάποια πειρατική παρανομία. Δε πα να ήταν το ΤΕΤΡΙΣ το 1984! Ή 1 τραγούδι σε κασσέτα πριν απο 18 χρόνια! Σίγουρα το λέω.
Υπάρχουν διάφορες δικαιολογίες αλλα ΜΟΝΟ ΜΙΑ στέκει: η άγνοια!
Όταν ήμουν 8 χρονών, με πήρε η μαμά μου (ακόμη έτσι τη φωνάζω) και με πήγε στο μαγαζί να μου αγοράσει τη κασσέτα με τα στρουμφάκια! Μπλα μπλα στο μαγαζί, πήρε η γυναίκα την αντεγραμμένη, μία μάυρη! (η κασσέτα). Πάμε σπίτι τη βάζω, χαρά εγώ! Φτάνει στο τέλος και παίζει το ΜΙΣΟ "Δρακουμέλ". Το είχε στην άλλη μερειά, δέν του έφτασε του ανθρώπου, λογικό. Έλα που όμως εμένα μου κάθησε: Την έπριξα και τη γύρισε πίσω και πήρε το αυθεντικό!
Τι να πούμε σε αυτή τη περίπτωση; Για πειρατεία;
Πιάσε 4-5 χρόνια μετά. Με καλό στέρεο, με καλώδιο στην τηλεόραση, με το ΜΤV να παίζει. Αντέγραφα ΟΤΙ μου άρεσε. Τι να μου πείς 13 χρονών;
Πιάσε άλλα 5-6 χρόνια. Βρήκα κάτι φίλους μου έδωσαν το NUENDO. Το πήρα, την πλάκα μου έκανα, κοίταζα απο εδώ και απο εκεί. Δεν ηξερα ΚΑΝ που να το αγοράσω! Με windows 98 ήμουν! Μετά ο Η/Υ ήταν μάπα, δεν έβγαζα και λεφτά απ'αυτό. Τι να μου πείς 20 χρονών;
Πήδα και άλλα 5-6 χρόνακια λοιπόν. 26-27. Αρχίζω να βγάζω κομμάτια στο Ιντερνετ. Επικοινωνεί ο Garritan μαζι μου. Ντροπή εγώ. Όλα κόπιες. Τα πιάνω λοιπόν εν νυχτή και τα σβήνω! ΟΛΑ! Αρχίζω απ'την αρχή. Παίρνω το audicity και κατι EW και προχοράω. Σιγά σιγά χτίζω και τελικά φτιάχνω το στούντιο που έχω σήμερα.
Πάμε πριν απο 2 μήνες. Γύρισα Ελλάδα. Άνοιξα κούτες και κούτες. Βρήκα ΟΛΑ τα παλιά πράγματά μου. Πέταξα πολλά. ΠΟΛΛΑ. Και πολλά CD. Αντεγραμμένα, κλπ. Φωτοτυπίες απο παρτιτούρες κλπ.
τι μου έχει μείνει τελικά;
1. Όλα τα αυθεντικά CD που έχω: 500 πάνω κάτω.
2. Όλοι οι δίσκοι, περίπου 200.
3. Όλα τα σαμπλες και όλα τα προγράμματα.
4. όλες οι παρτιτούρες, αυθεντικές.
Έχω μια συλλογή απο
LINKS στο youtube, με τα τραγούδια που γουστάρω. Με την ταχύτητα που τρέχει το Ιντερνετ δε χρειάζεται τίποτα άλλο. έΧω κάνει mp3 κάποια CD μου (το οποίο, νομικά είναι παράνομο, αλλά καλά τώρα). Και έχω και όλα μου τα βιβλία τριγύρω, όταν τα χρειάζομαι, όλα αυθεντικά πια...
Λέω ότι ωρίμασα. Έμαθα το κόστος και την προσβολή προς τον δημιουργό να πειρατεύεις κάτι. Έμαθα το κόστος του να έχεις άγχος για κάτι. Έμαθα πολλά. Δεν είμαι παρανοϊκός, ούτε Αγιος, ούτε τίποτα. Αλλά πλέον θέλω να κοιμάμαι ήσυχα (ας είναι εγωιστικό τελικά), θέλω να είμαι εντάξει προς τους ανθρώπους που μπορεί να γνωρίσω αύριο μεθαύριο. Θέλω να τους κοιτάζω στα μάτια και να τους πω ότι
αγόρασα το προϊόν τους, δεν το 'έκλεψα'.
Όποιος έχει διαβάσει αυτό το θρέντ, δεν έιναι πλέον αγνωστικός, αλλά εγωιστής. Ας το παραδεχτεί και ας προχωρήσουμε όλοι μας παραπέρα! γιατί μετά απο αυτό το θρέντ, και όλα τα συναφή εδώ και αλλού, δε μπορεί κανείς να μιλήσει για άγνοια! Μόνο για απληστία, και εγωισμό, και μικρονοϊσμό (να που έφτασα στον Μενέλαο λοιπόν).
καταλαβαίνει ότι οι νόμοι περι πνευματικής ιδιοκτησιας πάσχουν απο αυτισμό! Και ξέρω απο γνωστές εταιρίες στην Αγγλία, ότι οι Αγγλική κυβέρνηση, ψάχνει τρόπους να αφήσει κάποια παράθυρα ανοιχτά... Είδομεν...