- Λύσεις
- 2
- Πόντοι
- 1,003
To κάρμα δεν αποδίδεται (ή αφαιρείται) επειδή κάποιος παραβιάζει κανόνες του φόρουμ. Η επανηλλειμένη παραβίαση των κανόνων σημαίνει διαγραφή, όχι μείωση του κάρμα.bluesbreaker είπε:Υ.Γ παρακάλώ να μάθω πολύ γιατί πήρα -1 κάρμα??δε νομίζω να παραβίασα κάποιον από τους κανόνες του forum
Το κάρμα είναι ένας δείκτης για το κατά πόσον πρέπει να σε παίρνουμε σοβαρά, κατά πόσο συμβάλλεις στη διατήρηση ενός επιπέδου και ποιότητας για τις πληροφορίες που παρέχονται - είναι ένας δείκτης της φήμης σου στο φόρουμ.
Ο ανεύθυνος υπαινιγμός για "εταιρείες που πρέπει να ντρέπονται", είναι απαράδεκτος διότι:
α) δημιουργεί ακόμη περισσότερες "δικαιολογίες" στο μυαλό όσων έχουν ξεσκιστεί στα πειρατικά mp3, σκοτώνοντας τις δισκογραφικές εταιρείες (και καλά), αλλά ουσιαστικά σκοτώνοντας την αλήθεια γύρω από τον ρόλο των ΣΩΣΤΩΝ δισκογραφικών εταιρειών, οι οποίες είναι συνυπεύθυνες για όλη τη καλή μουσική που έχω ακούσει σε ΟΛΗ τη ζωή μου.
β) παραπλανεί όσον αφορά τα όρια ηθικής ευθύνης σε αυτό το έγκλημα.
γ) έρχεται σε αντίθεση με τη γενικότερη στάση που έχει το noiz απέναντι στην πειρατεία και την οποία ανεύθυνοι σαν εσένα προσπαθούν μονίμως να θολώσουν.
Το πιο γελοίο είναι ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς επιχειρήματα, χωρίς στοιχεία, από ανθρώπους χωρίς όνομα και ταυτότητα και (για να είμαι ειλικρινής) έχω αηδιάσει. Αν πιστεύετε ότι τα πνευματικά δικαιώματα δεν χρήζουν της μέγιστης δυνατόν προστασίας δεν έχετε θέση σε ένα φόρουμ σαν αυτό. Μπορείτε να το πιστεύετε (είναι δικαίωμα καθενός να είναι αστοιχείωτος) αλλά ΔΕΝ μπορείτε να το λέτε και να το διαφημίζετε.
Το φόρουμ θα έπρεπε να αυτοπυρποληθεί που έχει άτομα με τέτοιες απόψεις - εγώ προσωπικά έχω δει άνθρωπο να τρώει χαστούκι σε συνέδριο άλλου καλλιτεχνικού κλάδου όταν τόλμησε να κάνει έναν υπαινιγμό σαν αυτό που έκανες.
Θεώρησε τη μείωση κάρμα σαν το προσωπικό μου δικτυακό χαστούκι προς τις απόψεις σου, και σου ανακοινώνω ότι σύντομα θα έχεις άλλο ένα μείον.