Cocktail drum kit micing

Θανάσης Καλδής

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα παρακαλώ μια τεχνική συμβουλή...

Θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο σωστός τρόπος και πως θα πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα για να βάλω μικρόφωνα σε ένα cocktail drum kit.

Το κιτ είναι πολύ μαζεμένο, μικρό και έως τώρα χρησιμοποιούσα ένα overhead με το οποίο δεν αντιμετώπισα πρόβλημα, αλλά η μπότα με δυσκολεύει...

Αρχικά δοκίμασα να βάλω ένα δυναμικό με μανταλάκι στο στεφάνι της κάσας με το μικρόφωνο να κοιτάει προς τον κόπανο, αλλά επειδή ο σκελετός του κιτ είναι ενιαίος όταν ο ντράμερ μας έπαιζε πχ το ride είχα βόμβο από τις δονήσεις.

Επειτα δοκίμασα και ένα boundary μικρόφωνο για την κάσα , το οποίο το τοποθέτησα από κάτω της, αλλά το αποτέλεσμα ήταν κακό.

Η κάσα έχει από την πάνω πλευρά ένα καπάκι ας το πούμε το οποίο την μπασαρει και ήθελα να ρωτήσω αν θα ήταν καλύτερη ιδέα να βάλω μέσα στην κάσα ένα δυναμικό;

Ίσως και να έχω υπερβολικές απαιτήσεις από την κάσα που είναι πολύ μικρή και ίσως προσπαθώ μάταια να την μπασαρω παραπάνω από όσο πάει.

Όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες. Σκοπός είναι για χρήση λάιβ και όχι για ηχογράφηση,

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !!

Θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο σωστός τρόπος και πως θα πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα για να βάλω μικρόφωνα σε ένα cocktail drum kit.

η "ορθότητα" του τρόπου εξαρτάται άμεσα από την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης (του drum kit, του παίκτη, του PA set, του χώρου κλπ)... οπότε γενικές απαντήσεις εκ του μακρόθεν είναι παρακινδυνευμένες και ενίοτε παραπλανητικές...

πάντως αφού από τα overhead που δοκίμασες ως τώρα είσαι ικανοποιημένος, ο συνδυασμός τους με ένα εξιδεικευμένο δυναμικό inside έχει αρκετές πιθανότητες (με σωστό eq πάντα) να σου δώσει τηρουμένων των αναλογιών την λύση που ψάχνεις... φαντάζομαι ένα AKG D 112 θα σου πέσει ακριβό αλλά και φθηνές προσεγγίσεις όπως το Superlux Pro 218A θα σε καλύψουν ειδικά σε live χρήση...

ΥΓ. αν το χρησιμοποιήσεις μην ξεχάσεις ένα low cut στα over για να επιτύχεις σχετική ομαλότητα στο φάσμα και αποφυγή artifacts χαμηλά...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back