- Πόντοι
- 16
Ξερεις τι, λακαμιες λεω... αλλος φορεας ειναι... οχι ΙΕΜΑ... δεν θυμαμαι πως λεγεται αυτος που πληρωνεις για τα δικαιωματα... τον μπερδεψα γιατι συνηθως υπαρχουν θεσεις πρακτικης για την σχολη μου και στα 2... και σωστος, το mp3 ειναι το mpeg 1 layer-3.WrTsXxx είπε:dreampanos +1
οι μόνες παρατηρήσεις:
MPEG-1 Audio Layer 3 < διορθώνω
το ΙΕΜΑ??? το Ιδρυμα Ερευνών Μουσικής και Ακουστικής; Τι λογο έχουν αυτοί να μας χρεώνουν;
Κατ αρχην το mpeg7 δεν ειναι προτοκολο συμπιεσης οπως τα mpeg 1 layer-3 (aka mp3εγω παντως δε καταλαβα γιατι με το mpeg7 (το οποιο δεν το ηξερα , και σε ευχαριστουμε για την πληροφορηση) σκουραινουν τα πραματα για την πειρατεια? δηλαδη δε θα βγει mpeg to mp3 , to wav , to anything converter επειδη κρυβει καποια "ειδικη" τεχνολογια μεσα του?
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Απλα μεχρι τωρα για την ταυτοποιηση 2 αρχειων ηχου για παραδειγμα επρεπε να συγκριθει η πληροφορια που περιειχαν μεσα τους. Με αλλα λογια την ιδια την μουσικη... αυτο οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο διοτι αν για παραδειγμα εγω ειμαι η εταιρια που σε ελεγχω και εσυ ο κακος ο πειρατης, τοτε εγω για να σε ελεγξω πρεπει να κατεβασω ολα σου τα mp3 για να τα συγκρινω πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να κανω ενα τεραστιο download πολλων GB. Το mpeg7 μπορει και κωδικοποιει καποια στοιχεια απο το υλικο. Καποια απο αυτα ειναι το tempo, θεμελιος και πολλα hitech αλλα ψαγμενα. Ε αυτα ονομαζονται tags. Η πληροφορια που περιεχει το καθε tag ειναι παρα πολυ μικρη σε σχεση με το αρχειο ηχου που μελεταμε. Με αλλα λογια, μια περιεγραφη που θα δημιουργισει απο ενα αρχειο ηχου το mpeg7 θα ειναι της ταξεως μερικων kbyte. Δλδ για 1 GB mp3 3-4 ΜΒ ειναι αρκετα για να περιγραψει ολοκληρο αυτο το 1GB!
Αρα με το που θα παιζεις ενα mp3 σε καποιο μοστρατζιδικο προγραμμα που θα φτιαξουνε στυλ winamp η iTunes κλπ εφοσον εισαι συνδεδεμενος στο ιντερνετ ταυτοχρονα θα μπορει να στελνει το προγραμμα σε καποια εταιρια τα tags του mpeg7 και αυτη να σε ελεγχει εαν ακους κατι πειρατικα...