Εδω ομως δεν υπαρχει η "απολυτη" αληθεια που περιμενει να αποδειχθει. Εδω ειναι πραγματικα νομικαboody είπε:εγω παντως δε καταλαβα γιατι με το mpeg7 (το οποιο δεν το ηξερα , και σε ευχαριστουμε για την πληροφορηση) σκουραινουν τα πραματα για την πειρατεια? δηλαδη δε θα βγει mpeg to mp3 , to wav , to anything converter επειδη κρυβει καποια "ειδικη" τεχνολογια μεσα του?
αγαπητε μας evris , αν και μας εχεις καθηλωσει με αρκετα ενδιαφεροντα ποστς σου τελευταια(προσωπικα ειμαι φαν σου) να κανω μια ενσταση για αυτο εδω. Ενω απο πλευρας "λογοτεχνικου " ενδιαφεροντος εισαι οκ , πολυ ωραιο αυτο που λες , μερικα παραδειγματα σου ειναι ακυρα , οπως αυτο με την ντοματα και υποβαθμιζουν την αξια της σκεψης σου.
Για να το συσχετισω και με αλλο θεμα που συζητειται σε αλλο thread τις τελευταιες ωρες , ενω ενα αντιπαραδειγμα αρκει να κανει μια θεωρια να καταρευσει , η παραβολη παραδειγματων για αποδειξη μιας θεωριας δεν αποτελει μεθοδο αποδειξης, καθως θα επρεπε να αναφερεις απειρα παραδειγματα)
Ωραια η ιδεα παντως και ο παραλληλισμος με καποια παραδειγματα (χριστουλης χιτωνας σφυριγμα brother louie) αλλα ειναι λιγο παραπλανητικα , δε νομιζεις?![]()

Σε αυτο με την υποβαθμιση της αξιας μου κλπ οκ το παραδεχομαι δεν μπορει να εχω μονο καλες μερες

Αλλα
1) Για τις ντοματες (οσο περιεργο και να σου φαινεται δεν ειναι δικο μου, ειναι απο καποια δικη που κερδισαν καπου οι open εναντι των closed σε κατι με νομιζω DVD? ogg? drivers?...) δειχνει οτι υπαρχουν και "συμβατικα" προιοντα που η αναπαραγωγη τους απο τριτους επιτρεπεται παρολο που δεν αποφερει στον αρχικο παραγωγο κερδη, χωρις αυτο να θεωρειται παρανομο, για αιωνες.
2) Για τον Χριστο κλπ τα παραδειγματα δεν ειναι δικα μου, ειναι απο τον Richard Stallman τον υπερμαχο του Open Source, ιδρυτη του GNU foundation κλπ.
Το λαθος μου ειναι που επικαλεστηκα linuxαδικα παραδειγματα. Αν ειχα σκεφτει δικα μου παραδειγματα θα εντυπωσιαζοσουν περισσοτερο !

offtopic: Υπηρχε ρε συ ενα πολυ ωραιο βιβλιο περι πνευματικων και αυλων δικαιωματων vs κοινου καλου που θα βρω και θα σου στειλω με ΠΜ. Σε αυτο ειχε την καταπληκτικη δικη κτηματιων εναντιον αεροπορικων (οταν πρωτοβγηκαν οι αεροπορικες) επικαλουμενοι το δικαιωμα τους να οριζουν την ιδιοκτησια τους πανω και κατω απο την γη τους και ζηταγαν δικαιωματα χρησης απο καθε διελευση αεροπλανου σε οποιοδηποτε υψος απο πανω τους. Για καποιο καιρο μαλιστα δικαιωθηκαν. Στο τελος, οι δικαστες ειπαν οτι ενω οντως εχουν δικαιωματα πανω στον αερα τους, το κοινο καλο (το οποιο τελικα πρεπει να υπηρετουν οι νομοι) δεν εξυπηρετειται με τετοιες απαιτησεις απο πλευρας τους πλεον και γιαυτο τσου στα δικαιωματα αυτου του τυπου... Εκει μιλαει και για πρακτικες τυπου Disney, ραδιοφωνων, τηλεπικοινωνιακων φορεων, μουσικης, συγγραφικων εργων και πληροφορικης.
Και ενα link για το ποσο παρανοικα εχουν γινει τα πραγματα με την προστασια πνευματικων δικαιωματων...
http://vrypan.net/weblog/2008/09/07/3765/
Τελευταία επεξεργασία από moderator: