Άνοιξε την τσάντα της με φούρια και έβγαλε το κινητό της.
"Ναι, εντάξει. Θα την δω και θα σε πάρω".
Και γυρνώντας σε μένα "θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη".
"Θα κάνω ότι μπορώ" της είπα, "για πες ...".
"Θέλω να δω την κιθάρα στην κούτα, είμαι περίεργη".
"Μα ... φυσικά" απάντησα και σηκώθηκα να πάω να ανοίξω την κλειστή κούτα.
"Θέλω να ξέρεις ότι δεν την έχω ανοίξει ακόμα, δεν ξέρω τι έχει μέσα, αν και απ' έξω γράφει Fender Jimi Hendrix
Stratocaster".
Άνοιξα ένα συρτάρι, πήρα το κοπίδι και έσκυψα στην κούτα, όταν άκουσα έναν περίεργο θόρυβο σαν θρόισμα έξω από το παράθυρο, ενώ με την άκρη του ματιού μου είδα την Alexa να ξαναβάζει το τηλέφωνο στο αυτί της.
Έκοψα τις ταινίες, και άνοιξα την κούτα.
Και έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Μέσα στην κούτα, υπήρχε μια λευκή strat με ανάποδο headstock, όπως θα έπρεπε να είναι η strat του Jimi, αλλά ....
"Θεέ και Κύριε" αναφώνησα, "η ταστιέρα δεν είναι maple, είναι ..."
"Rοsewood" αναφώνησε η Alexa, με το τηλέφωνο ακόμα κολλημένο στο αυτί της, και μιλώντας σε κάποιον στην άλλη άκρη της γραμμής, "ναι, σου λέω rosewood είναι".
"Κλείσε το τηλέφωνο και μίλα πιο σιγά" της είπα, "είναι πολύ επικίνδυνο να φωνάζεις λέξεις όπως rosewood, είναι προστατευόμενο ξύλο και δεν βλέπω πιστοποιητικό cites".
"Εγώ ξέρω μόνο για το brazilian rosewood" είπε, και τότε ....
Πετάχτηκα και την άρπαξα απ' την μέση, την τράβηξα να κολλήσουμε στον τοίχο, και με την παλάμη της έκλεισα το στόμα, ενώ με το άλλο χέρι έκλεισα το φως από τον διακόπτη.
Ευτυχώς πρόλαβα στο τσακ.
Δύο απανωτοί πυροβολισμοί ακούστηκαν, και οι σφαίρες καρφώθηκαν εκεί που ήταν τα σώματά μας ένα δευτερόλεπτο πριν, ενώ μια σκιά εξαφανίστηκε περνώντας έξω από το παράθυρο, το τζάμι του οποίου είχε γεμίσει γυαλιά το πάτωμα.
"Μην βγάλεις άχνα, με καταλαβαίνεις?" ψιθύρισα, και ένευσε καταφατικά τρέμοντας.
Λίγα λεπτά αργότερα την ένιωσα να χαλαρώνει.
"Όσο κι αν μου αρέσει να σε κρατώ αγκαλιά, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε" αστειεύτηκα, και σταδιακά καθίσαμε στο πάτωμα αργά, προσπαθώντας να μην κάνουμε θόρυβο.
"Μάλλον την γλιτώσαμε για την ώρα, ηρέμησε" της είπα, "σου είπα να μην λες τέτοιες λέξεις δυνατά, είναι επικίνδυνο".
Σηκώθηκε.
Φαινόταν τόσο ευάλωτη, και αυτό την έκανε ακόμα πιο ελκυστική.
"Θα κρατήσω την κιθάρα, δεν θέλω χρήματα" μου είπε κοφτά.
"Μα τι έγινε, γιατί άλλαξες γνώμη?"
"Όχι εγώ, ο Νικ την θέλει οπωσδήποτε, δεν ξέρω περισσότερα".
Κίνησε για την πόρτα.
"Alexa" φώναξα, "δεύτερη φορά που είμαι εκεί και την γλιτώνεις στο παρά τρίχα".
"Δεν ξέρω αν θα είμαι και τρίτη φορά εκεί, πρόσεχε, δεν θα είσαι ωραίο πτώμα, είσαι πιο όμορφη ζωντανή."
"Ότι χρειαστείς πάρε με τηλέφωνο".
Έκλεισε την πόρτα πίσω της, και άκουγα τα βήματά της να απομακρύνονται στην νύχτα.
Δεν θα ήθελα να της συμβεί τίποτα.
Κατάλαβα ότι ήξερε περισσότερα από όσα μου έλεγε.
Ήμουν γεμάτος ερωτηματικά.
Έπρεπε να μάθω τουλάχιστον γιατί κάποιος ήθελε να γίνω ο τελευταίος πελάτης του νεκροτομείου.
Ήξερα, ότι μόλις άρχισαν όλα .....