- Πόντοι
- 4,208
Είχε κίνηση, και μου πήρε πάνω από μισή ώρα να φτάσω στο ξενοδοχείο.
Ο Terry ήταν όπως πάντα στην ρεσεψιόν.
Πλησίασα, και άφησα κάποια χαρτονομίσματα μπροστά του.
"Σου χρωστάω πολλά" του είπα, "και είναι καιρός να αρχίσω να στα επιστρέφω".
Πήγε να αρνηθεί, αλλά τον κοίταξα με μια έκφραση που έλεγε ότι δεν θα δεχόμουν αντιρρήσεις.
Χτύπησα την πόρτα του δωματίου.
Καμιά απάντηση.
Ξαναχτύπησα, "Alexa" είπα.
"Dim εσύ είσαι?" άκουσα την φωνή της από μέσα.
"Είσαι έξυπνο κορίτσι" είπα γελώντας, "θα μου ανοίξεις?".
"Μισό λεπτό να ρίξω κάτι επάνω μου" απάντησε.
"Δεν χρειάζεται να μπεις σ' αυτό τον κόπο για μένα κούκλα" της είπα εύθυμα, και άκουσα το γέλιο της.
Άνοιξε την πόρτα.
Φορούσε το ίδιο κολάν και το ίδιο μπλουζάκι.
"Δεν τα βαρέθηκες ακόμα αυτά τα ρούχα?" σχολίασα.
"Τα σιχάθηκα" μου απάντησε, "σου δίνω τον λόγο μου, ότι μόλις τελειώσουν όλα αυτά, θα τα κάψω".
Κάθισε στο κρεβάτι, "κοιμόμουν σχεδόν όλη μέρα" είπε και συμπλήρωσε, "που ήσουν? Ανησύχησα".
"Είχα πολλά να τακτοποιήσω" της απάντησα.
Κάθισα στην καρέκλα, και άναψα τσιγάρο.
"Σου λέει κάτι η λέξη σαράκι?" την ρώτησα.
"Από όσο ξέρω, είναι ένα έντομο που τρώει το ξύλο" απάντησε, "αλλά πώς σου ήρθε τώρα να τεστάρεις τις γνώσεις μου για την φυσική ιστορία?".
"Άκουσες ποτέ τον Νικ να λέει αυτή την λέξη στο τηλέφωνο?"
"Δεν νομίζω Dim, μα τι συμβαίνει?"
"Απλά κάνω κάποιες σκέψεις, προσπαθώ να βρω κάποιον συνδετικό κρίκο" απάντησα, "υπάρχει κάτι άλλο, οτιδήποτε, ας είναι και ασήμαντο, που να θυμάσαι από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Νικ?"
Έσκυψε το κεφάλι.
Σιωπή.
"Όλο για εμφανίσεις, δισκογραφικές, πρόβες, album και τέτοια μιλούσε, αλλά απομακρυνόταν, δεν ήθελε να ακούω".
Πάλι σιωπή.
Σήκωσε το κεφάλι, "τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει κάτι που μου είχε φανεί λίγο περίεργο".
Με κοίταξε κατευθείαν στα μάτια και έστρεψα αλλού το βλέμμα, μην αντέχοντας την λάμψη των ματιών της.
"Ήταν στην κουζίνα και μιλούσε στο τηλέφωνο, νομίζοντας ότι είμαι στο δωμάτιο και δεν ακούω, αλλά εγώ ήμουν στο σαλόνι ακριβώς δίπλα.
Είπε κάτι για χρήματα που περίμεναν από κάποιους Κινέζους, και ότι αν δεν τα έπαιρναν εγκαίρως θα υπήρχε πρόβλημα με το υλικό, ή κάτι τέτοιο.
Επίσης ρώτησε αν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη συμφωνία, και να πάρουν περισσότερα χρήματα.
Τον ρώτησα τι σήμαιναν όλα αυτά, και μου είπε κάτι για δικαιώματα τραγουδιών στο νέο τους album, και διανομή από δισκογραφική με Κινέζους μεγαλομετόχους.
Δεν έδωσα μεγάλη σημασία τότε, και το ξέχασα γρήγορα.
Λες να έχει κάποια σημασία?"
"Δεν έχω ιδέα" απάντησα, "πες μου δύο λόγια για τον Νικ, τι τύπος είναι?".
"Όμορφος, ψηλός, και ελκυστικός" απάντησε γελώντας.
"Alexa, μιλάω σοβαρά, πες μου λίγο για τον χαρακτήρα του, τι άνθρωπος είναι".
"Ιδιόρρυθμος, περίεργος, φιλόδοξος, τολμηρός, του αρέσει η δημοφιλία και η καλή ζωή".
"Τι εννοείς όταν λες ιδιόρρυθμος?" ρώτησα, ξέροντας ότι δεν θα μπορούσε να είναι αντικειμενική.
"Για παράδειγμα έχει παράξενη συμπεριφορά στις σχέσεις του.
Μπορεί να μην μου δίνει σημασία, αλλά ταυτόχρονα να ζηλεύει παθολογικά, και είναι αλήθεια, δεν προσποιείται.
Ας πούμε ότι αγαπάει με τον δικό του τρόπο".
"Ώστε ζηλεύει?" ρώτησα χαμογελώντας.
"Όσο δεν φαντάζεσαι".
"Δεν τον αδικώ" αποκρίθηκα.
"Τι εννοείς?" ρώτησε θυμωμένα έτοιμη να αρπαχτεί.
"Δεν εννοώ τίποτα για σένα, αλλά γι' αυτούς που σε βλέπουν".
Χαλάρωσε μ' ένα χαμόγελο, και είδα πάλι ένα ελαφρύ κοκκίνισμα στα μάγουλά της.
Κοίταξα την ώρα, είχε πάει αργά και είχα δουλειά.
Έπρεπε να πάω στο Regal.
"Alexa πρέπει να βγω σήμερα το βράδυ, έχω να πάω κάπου, μην με περιμένεις, μπορεί να αργήσω" της είπα.
"Ώστε έτσι" απάντησε παίρνοντας ένα απίστευτα θεατρικό ύφος, "κλασσικός άνδρας, κοιμάσαι για πρώτη φορά στο ίδιο δωμάτιο με μια κοπέλα, το πρωί που ξυπνάει είσαι εξαφανισμένος χωρίς να ξέρει που είσαι, γυρνάς αργά το απόγευμα, και ετοιμάζεσαι να ξαναβγείς για βραδινή έξοδο, λέγοντάς της να μην σε περιμένει γιατί θα αργήσεις.
Δεν ξεκινάει καλά η σχέση μας να ξέρεις".
Τελείωσε την μικρή της παράσταση και έβαλα τα γέλια, αλλά δεν μπορούσα να μην θαυμάσω για μια ακόμα φορά, την απίστευτη γοητεία της.
Αυτή την γοητεία που έδινε ξεχωριστό νόημα σε οτιδήποτε έλεγε.
Της είπα για το Regal, τον Κρόου, και τον σημαδεμένο.
"Υπέροχα" είπε, "θα πάμε μαζί, έχω πολύ καιρό να βγω σε μπαρ".
"Ούτε να το σκέφτεσαι" της είπα, "είναι πολύ επικίνδυνο, το μέρος είναι σφηκοφωλιά, θα καθίσεις εδώ, τελεία και παύλα".
"Και θα με αφήσεις εδώ μόνη μου Dim? Αν πάθεις κάτι, τι θα γίνει? Θα με βρουν εδώ μόνη μου, θα είμαι πολύ εύκολη λεία γι' αυτούς.
Εξάλλου ... μπορεί να σε βοηθήσω, μπορώ να αναγνωρίσω κάποιες φάτσες."
Ήξερα ότι είχε δίκιο, και δεν άντεχα στην σκέψη του τι θα μπορούσε να της συμβεί αν την έβρισκαν μόνη.
"Εντάξει, θα πάμε μαζί, αλλά θα κάνεις ότι σου λέω" της είπα.
Έχω πολλά χρόνια να δω τέτοια λάμψη σε πρόσωπο, σαν αυτήν που είχα τώρα μπροστά μου.
"Ευχαριστώ" είπε, "αλλά πρέπει να φύγεις για λίγο, έχω να ετοιμαστώ".
"Μην μου πεις ότι ανάμεσα στα ελάχιστα ρούχα που έβαλες στο σακ βουαγιάζ, έβαλες και βραδινά ..." σχολίασα χαμογελαστά.
"Όχι κάτι το ιδιαίτερο, απλά έβαλα ότι δεν έπιανε πολύ χώρο" απάντησε χαρωπά, "και τώρα δρόμο, έλα πίσω σε καμιά ώρα".
Με έσπρωξε προς την πόρτα με υπερβολικές κινήσεις, και πάλι επιστρατεύοντας όλη της την θεατρικότητα.
Βολεύτηκα στο σαλονάκι της ρεσεψιόν και πήρα ένα Jack Daniels.
Τηλεφώνησα στον Μάριο, και του είπα για τους Κινέζους και τα χρήματα, εξηγώντας του ότι μπορεί αυτό να μην σημαίνει τίποτα.
Μετά από τρία ουίσκυ, χτύπησε το τηλέφωνο στην ρεσεψιόν, και ο Terry μου έκανε νόημα.
"Μπορείς να πας στο δωμάτιο" είπε πονηρά.
"Alexa" είπα χτυπώντας την πόρτα.
"Πέρασε μέσα Dim, είμαι έτοιμη".
Μπήκα, την είδα, και έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Φορούσε ένα στράπλες κοντό φόρεμα σε αποχρώσεις του κόκκινου και του μωβ, που αγκάλιαζε κάθε καμπύλη του υπέροχου νεανικού κορμιού της, με ένα άνοιγμα στο πίσω μέρος του, που άφηνε γυμνό ένα μεγάλο μέρος της πλάτης της, και τα μαλλιά της έπεφταν ελεύθερα τυλίγοντας τους ώμους της.
Έκανε μια πιρουέτα στρίβοντας μια φορά γύρω από τον εαυτό της, και με κοίταξε με τον ενθουσιασμό που θα είχε ένα κοριτσάκι φορώντας τα καινούρια του ρούχα.
"Κλείσε το στόμα Dim, θα μπει καμιά μύγα" είπε γελώντας φωναχτά, "λοιπόν .... πώς σου φαίνομαι?"
"Σαν ζωντανό όνειρο" της απάντησα ζαλισμένος, και ήξερα ότι ακόμα και αυτή η έκφραση, δεν μπορούσε να περιγράψει επαρκώς την λάμψη και την γοητεία που εξέπεμπε.
Έσκυψε το κεφάλι "ευχαριστώ" είπε ντροπαλά, "νομίζω όμως ότι είσαι λίγο υπερβολικός".
Κούνησα το κεφάλι.
"Πάμε λοιπόν?" την ρώτησα.
"Φύγαμε" απάντησε με ενθουσιασμό και έτρεξε πρώτη στην πόρτα.
Προσπάθησα να κρύψω την ανησυχία μου για την συνέχεια της βραδιάς, δεν ήθελα να την επηρεάσω.
Αν όμως ήξερα τι θα συνέβαινε ... θα ανησυχούσα ακόμα περισσότερο ....
Ο Terry ήταν όπως πάντα στην ρεσεψιόν.
Πλησίασα, και άφησα κάποια χαρτονομίσματα μπροστά του.
"Σου χρωστάω πολλά" του είπα, "και είναι καιρός να αρχίσω να στα επιστρέφω".
Πήγε να αρνηθεί, αλλά τον κοίταξα με μια έκφραση που έλεγε ότι δεν θα δεχόμουν αντιρρήσεις.
Χτύπησα την πόρτα του δωματίου.
Καμιά απάντηση.
Ξαναχτύπησα, "Alexa" είπα.
"Dim εσύ είσαι?" άκουσα την φωνή της από μέσα.
"Είσαι έξυπνο κορίτσι" είπα γελώντας, "θα μου ανοίξεις?".
"Μισό λεπτό να ρίξω κάτι επάνω μου" απάντησε.
"Δεν χρειάζεται να μπεις σ' αυτό τον κόπο για μένα κούκλα" της είπα εύθυμα, και άκουσα το γέλιο της.
Άνοιξε την πόρτα.
Φορούσε το ίδιο κολάν και το ίδιο μπλουζάκι.
"Δεν τα βαρέθηκες ακόμα αυτά τα ρούχα?" σχολίασα.
"Τα σιχάθηκα" μου απάντησε, "σου δίνω τον λόγο μου, ότι μόλις τελειώσουν όλα αυτά, θα τα κάψω".
Κάθισε στο κρεβάτι, "κοιμόμουν σχεδόν όλη μέρα" είπε και συμπλήρωσε, "που ήσουν? Ανησύχησα".
"Είχα πολλά να τακτοποιήσω" της απάντησα.
Κάθισα στην καρέκλα, και άναψα τσιγάρο.
"Σου λέει κάτι η λέξη σαράκι?" την ρώτησα.
"Από όσο ξέρω, είναι ένα έντομο που τρώει το ξύλο" απάντησε, "αλλά πώς σου ήρθε τώρα να τεστάρεις τις γνώσεις μου για την φυσική ιστορία?".
"Άκουσες ποτέ τον Νικ να λέει αυτή την λέξη στο τηλέφωνο?"
"Δεν νομίζω Dim, μα τι συμβαίνει?"
"Απλά κάνω κάποιες σκέψεις, προσπαθώ να βρω κάποιον συνδετικό κρίκο" απάντησα, "υπάρχει κάτι άλλο, οτιδήποτε, ας είναι και ασήμαντο, που να θυμάσαι από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Νικ?"
Έσκυψε το κεφάλι.
Σιωπή.
"Όλο για εμφανίσεις, δισκογραφικές, πρόβες, album και τέτοια μιλούσε, αλλά απομακρυνόταν, δεν ήθελε να ακούω".
Πάλι σιωπή.
Σήκωσε το κεφάλι, "τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει κάτι που μου είχε φανεί λίγο περίεργο".
Με κοίταξε κατευθείαν στα μάτια και έστρεψα αλλού το βλέμμα, μην αντέχοντας την λάμψη των ματιών της.
"Ήταν στην κουζίνα και μιλούσε στο τηλέφωνο, νομίζοντας ότι είμαι στο δωμάτιο και δεν ακούω, αλλά εγώ ήμουν στο σαλόνι ακριβώς δίπλα.
Είπε κάτι για χρήματα που περίμεναν από κάποιους Κινέζους, και ότι αν δεν τα έπαιρναν εγκαίρως θα υπήρχε πρόβλημα με το υλικό, ή κάτι τέτοιο.
Επίσης ρώτησε αν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη συμφωνία, και να πάρουν περισσότερα χρήματα.
Τον ρώτησα τι σήμαιναν όλα αυτά, και μου είπε κάτι για δικαιώματα τραγουδιών στο νέο τους album, και διανομή από δισκογραφική με Κινέζους μεγαλομετόχους.
Δεν έδωσα μεγάλη σημασία τότε, και το ξέχασα γρήγορα.
Λες να έχει κάποια σημασία?"
"Δεν έχω ιδέα" απάντησα, "πες μου δύο λόγια για τον Νικ, τι τύπος είναι?".
"Όμορφος, ψηλός, και ελκυστικός" απάντησε γελώντας.
"Alexa, μιλάω σοβαρά, πες μου λίγο για τον χαρακτήρα του, τι άνθρωπος είναι".
"Ιδιόρρυθμος, περίεργος, φιλόδοξος, τολμηρός, του αρέσει η δημοφιλία και η καλή ζωή".
"Τι εννοείς όταν λες ιδιόρρυθμος?" ρώτησα, ξέροντας ότι δεν θα μπορούσε να είναι αντικειμενική.
"Για παράδειγμα έχει παράξενη συμπεριφορά στις σχέσεις του.
Μπορεί να μην μου δίνει σημασία, αλλά ταυτόχρονα να ζηλεύει παθολογικά, και είναι αλήθεια, δεν προσποιείται.
Ας πούμε ότι αγαπάει με τον δικό του τρόπο".
"Ώστε ζηλεύει?" ρώτησα χαμογελώντας.
"Όσο δεν φαντάζεσαι".
"Δεν τον αδικώ" αποκρίθηκα.
"Τι εννοείς?" ρώτησε θυμωμένα έτοιμη να αρπαχτεί.
"Δεν εννοώ τίποτα για σένα, αλλά γι' αυτούς που σε βλέπουν".
Χαλάρωσε μ' ένα χαμόγελο, και είδα πάλι ένα ελαφρύ κοκκίνισμα στα μάγουλά της.
Κοίταξα την ώρα, είχε πάει αργά και είχα δουλειά.
Έπρεπε να πάω στο Regal.
"Alexa πρέπει να βγω σήμερα το βράδυ, έχω να πάω κάπου, μην με περιμένεις, μπορεί να αργήσω" της είπα.
"Ώστε έτσι" απάντησε παίρνοντας ένα απίστευτα θεατρικό ύφος, "κλασσικός άνδρας, κοιμάσαι για πρώτη φορά στο ίδιο δωμάτιο με μια κοπέλα, το πρωί που ξυπνάει είσαι εξαφανισμένος χωρίς να ξέρει που είσαι, γυρνάς αργά το απόγευμα, και ετοιμάζεσαι να ξαναβγείς για βραδινή έξοδο, λέγοντάς της να μην σε περιμένει γιατί θα αργήσεις.
Δεν ξεκινάει καλά η σχέση μας να ξέρεις".
Τελείωσε την μικρή της παράσταση και έβαλα τα γέλια, αλλά δεν μπορούσα να μην θαυμάσω για μια ακόμα φορά, την απίστευτη γοητεία της.
Αυτή την γοητεία που έδινε ξεχωριστό νόημα σε οτιδήποτε έλεγε.
Της είπα για το Regal, τον Κρόου, και τον σημαδεμένο.
"Υπέροχα" είπε, "θα πάμε μαζί, έχω πολύ καιρό να βγω σε μπαρ".
"Ούτε να το σκέφτεσαι" της είπα, "είναι πολύ επικίνδυνο, το μέρος είναι σφηκοφωλιά, θα καθίσεις εδώ, τελεία και παύλα".
"Και θα με αφήσεις εδώ μόνη μου Dim? Αν πάθεις κάτι, τι θα γίνει? Θα με βρουν εδώ μόνη μου, θα είμαι πολύ εύκολη λεία γι' αυτούς.
Εξάλλου ... μπορεί να σε βοηθήσω, μπορώ να αναγνωρίσω κάποιες φάτσες."
Ήξερα ότι είχε δίκιο, και δεν άντεχα στην σκέψη του τι θα μπορούσε να της συμβεί αν την έβρισκαν μόνη.
"Εντάξει, θα πάμε μαζί, αλλά θα κάνεις ότι σου λέω" της είπα.
Έχω πολλά χρόνια να δω τέτοια λάμψη σε πρόσωπο, σαν αυτήν που είχα τώρα μπροστά μου.
"Ευχαριστώ" είπε, "αλλά πρέπει να φύγεις για λίγο, έχω να ετοιμαστώ".
"Μην μου πεις ότι ανάμεσα στα ελάχιστα ρούχα που έβαλες στο σακ βουαγιάζ, έβαλες και βραδινά ..." σχολίασα χαμογελαστά.
"Όχι κάτι το ιδιαίτερο, απλά έβαλα ότι δεν έπιανε πολύ χώρο" απάντησε χαρωπά, "και τώρα δρόμο, έλα πίσω σε καμιά ώρα".
Με έσπρωξε προς την πόρτα με υπερβολικές κινήσεις, και πάλι επιστρατεύοντας όλη της την θεατρικότητα.
Βολεύτηκα στο σαλονάκι της ρεσεψιόν και πήρα ένα Jack Daniels.
Τηλεφώνησα στον Μάριο, και του είπα για τους Κινέζους και τα χρήματα, εξηγώντας του ότι μπορεί αυτό να μην σημαίνει τίποτα.
Μετά από τρία ουίσκυ, χτύπησε το τηλέφωνο στην ρεσεψιόν, και ο Terry μου έκανε νόημα.
"Μπορείς να πας στο δωμάτιο" είπε πονηρά.
"Alexa" είπα χτυπώντας την πόρτα.
"Πέρασε μέσα Dim, είμαι έτοιμη".
Μπήκα, την είδα, και έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Φορούσε ένα στράπλες κοντό φόρεμα σε αποχρώσεις του κόκκινου και του μωβ, που αγκάλιαζε κάθε καμπύλη του υπέροχου νεανικού κορμιού της, με ένα άνοιγμα στο πίσω μέρος του, που άφηνε γυμνό ένα μεγάλο μέρος της πλάτης της, και τα μαλλιά της έπεφταν ελεύθερα τυλίγοντας τους ώμους της.
Έκανε μια πιρουέτα στρίβοντας μια φορά γύρω από τον εαυτό της, και με κοίταξε με τον ενθουσιασμό που θα είχε ένα κοριτσάκι φορώντας τα καινούρια του ρούχα.
"Κλείσε το στόμα Dim, θα μπει καμιά μύγα" είπε γελώντας φωναχτά, "λοιπόν .... πώς σου φαίνομαι?"
"Σαν ζωντανό όνειρο" της απάντησα ζαλισμένος, και ήξερα ότι ακόμα και αυτή η έκφραση, δεν μπορούσε να περιγράψει επαρκώς την λάμψη και την γοητεία που εξέπεμπε.
Έσκυψε το κεφάλι "ευχαριστώ" είπε ντροπαλά, "νομίζω όμως ότι είσαι λίγο υπερβολικός".
Κούνησα το κεφάλι.
"Πάμε λοιπόν?" την ρώτησα.
"Φύγαμε" απάντησε με ενθουσιασμό και έτρεξε πρώτη στην πόρτα.
Προσπάθησα να κρύψω την ανησυχία μου για την συνέχεια της βραδιάς, δεν ήθελα να την επηρεάσω.
Αν όμως ήξερα τι θα συνέβαινε ... θα ανησυχούσα ακόμα περισσότερο ....
Τελευταία επεξεργασία από moderator: