- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 2,493
Δεν ξέρω πως ήταν οι κιθάρες στα 80s. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι σημερινές κιθάρες έχουν από καλύτερο έλεγχο ποιότητας σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής, σε σχέση με τις παλαιότερες ίδιας κατηγορίας. Από την άλλη, δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ολοένα και φτηνότερα υλικά. Φτηνότερα ξύλα, φτηνότερα ηλεκτρικά, με όλο αυτό να είναι αισθητο στο χέρι.Το flame maple top σχεδόν τα κατάργησαν από τις <1000 κιθάρες, και το vaneer rules. Βέβαια, τα όργανα είναι άρτια, κατασκευαστικά. Ποιοτικώς, η φτήνια δεν κρύβεται σε πολλές περιπτώσεις. Σε άλλες περιπτώσεις, από την άλλη, βλέπεις κιθάρες των 500 ευρώ (πχ sire) να συγκρίνονται στα ίσα με αντίστοιχες διπλασιας τιμής (fender player). Η τέλεια μετριότητα.
Μετά από τα 1000 ευρώ, ξεκινούν και χρησιμοποιούνται καλύτερα υλικά σε κάποια parts, και η διαφορά είναι αισθητή στο χέρι.
Στο ερώτημα εάν "αξίζει", δεν μπορώ να απαντήσω εάν δεν πιάσω το όργανο στα χέρια μου. Τα παντα κρίνονται από αυτό. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους, κατά την άποψή μου,
Μετά από τα 1000 ευρώ, ξεκινούν και χρησιμοποιούνται καλύτερα υλικά σε κάποια parts, και η διαφορά είναι αισθητή στο χέρι.
Στο ερώτημα εάν "αξίζει", δεν μπορώ να απαντήσω εάν δεν πιάσω το όργανο στα χέρια μου. Τα παντα κρίνονται από αυτό. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους, κατά την άποψή μου,
Τελευταία επεξεργασία από moderator: