Τελικά ισχύουν νόμοι στην Ελλάδα;

Ενα θα πω και θα ξαναβαλω back on track το θεμα:

Εχει ΕΣΤΩ και ενας σας προσπαθησει να παει με το παιδικο καροτσακι σε οποιονδηποτε δρομο της Αθηνας και αντιμετωπισε τα ιδια προβληματα σε αλλες απο τις μεγαλουπολεις τυπου Λονδινο, Παρισι, Φρανκφουρτη, Αμστερνταμ, Βρυξελλες?

Εχει ΕΣΤΩ και ενας σας προσπαθησει να παει μια ωραια βολτιτσα με τα ποδια του, ακολουθωντας τα ποταμια μας, περιπατωντας τους μεγαλους δρομους μας (Μεσογειων, Κηφησιας, ...), αραζοντας στις πρασινες πλατιες μας (Ομονοια, ...), να πιει νερο απο τις δροσερες πηγες μας τις δυσκολες μερες του Αυγουστου, να βρει σκια στο διαβα του κατω απο τις καλαμωτες, στεγαστρα, πλατανια?

Εχει παρει το ποδηλατακι του να κοψει μια βολτα σε εναν μεγαλο δρομο, που εχει και λεωφοριολωριδες, να μην υπαρχει και η δικαιολογια οτι τον στριμωχνουν?

Εχει βγαλει κανεις βολτα την γιαγια του με το Π, τον τυφλο αδελφο του με το μπαστουνι, το αναπηρο ξαδερφι του με το καροτσι, να γουσταρει? να το ριξουν εξω ρε αδερφε, να περασουν ωραια. 10-20 λεπτακια μια βολτα τη γειτονια, 2-3 τετραγωνα...

Θελει να αφησει το παιδακι του να παει μια βολτα με το πατινι του, με το ποδηλατακι του, με τα ρολερς του, οχι πολυ μια ωριτσα ποδηλαταδα μακρια και παλι πισω (δεν μιλαω αν εχει τον φοβο να του το κλεψουν) μιλαω για την σιγουρια που του εμπνεει η τηρηση και ο σεβασμος οδικων νομων και ανθρωπων απο τους ιδιοκτητες οχηματων?

Στο Καρφουρ και στο ΙΚΕΑ κλπ εχετε παρει χαμπαρι οτι ολες οι θεσεις αναπηρων ειναι κομπλε (μια που ειναι διπλα διπλα στις εισοδους)? Πως γινεται? Πρωτα πρωτα ερχονται 20 αναπηροι και γεμιζουν πρωτα αυτες οι θεσεις και μετα οι υπολοιποι πελατες?

Αυτες οι απαγορευτικες πινακιδες με το Ι και το ΙΙ παιζουν πουθενα καποιο ρολο? Αυγουστο δηλαδη βλεπετε δρομο παρκαρισμενα ολα δεξια και τον Σεπτεμβρη ειναι ολα αριστερα?

Βλεπετε πολλους να παρκαρουν μακρια απο το περιπτερο η το τυροπιταδικο γιατι εκει δεν επιτρεπεται η σταθμευση και να πηγαινουν με τα ποδια να παρει τσιχλες?

Παιζει ΕΣΤΩ και ενας που βρισκει τα προβληματα αυτου του τυπου ψιλομικρα και περιορισμενης εκτασης ενα στοιχημα:

Να δειξουμε εναν τυχαιο ασφαλτοστρωμενο δρομο στον χαρτη, με κλειστα ματια. Να κοψουμε μια τυχαια σελιδα απο ενα ημερολογιο για μια τυχαια ημερα (ακομα και δεκαπενταυγουστο). Εκεινη την μερα μεσημερακι, να παμε σε εκεινο το δρομο. Αν μου βρει 100 μετρα που δεν θα επρεπε να παρκαρει αυτοκινητο βασει νομου και δεν εχει παρκαρει αυτοκινητο, του δινω 100 ευρω.Αν οχι μου δινει 10. Να επαναλαβουμε το στοιχημα οσες φορες θελει να παιξουμε.

Το παιζω και αλλιως. Να διαλεξει δρομο, να διαλεξει ποια 100 μετρα του αρεσουν εκει, και να διαλεξει μερα απο τους 1.000.000.000.000 δρομους και απο τις 365 μερες. Και αν δεν τον βολευει αυτη η χρονια, να διαλεξει μερα και απο την επομενη. Ουτε και ετσι νομιζω θα κερδιζε.

Παιζει στοιχημα καποιος να βγουμε 30 λεπτα βολτα με το αυτοκινητο και αν δεν ακουσουμε μια κορνα να του δωσω 100 ευρω, αλλιως να μου δωσει 10?

Οχι οτι στα αλλα (ανακυκλωση, αισθητικη, περιβαντολογικα, πολεοδομικα, χωροι αθλησης, παρκα αναψυχης, αλλαξιερες για μικρα σε καταστηματα, υγειονομικα ζητηματα σε ταβερνες, χωματερες, αποχετευσεις που σταματανε μεχρι την Αγια Παρασκευη μετα το χαος και ο βοθρος, πυροπροστασια ...) ειμαστε καλα, αλλα στα συγκοινωνιακα και στην οδικη συμπεριφορα και τηρηση των εκει νομων ειμαστε πολυ δυνατοι (με την κακη εννοια). Οσο δεν μπορει ουτε καν να φανταστει ο Ολλανδος, Σουηδος, Βελγος, Λοξεμβουργιος, Αγγλος, Ελβετος, Γερμανος κλπ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και μία ερώτηση αφού SF είσαι τόσο κοσμογυρισμένος και προφανώς άπο ότι κατάλαβα είχες την ευκαιρία να μείνεις εκτός συνόρων να δουλεψεις γιατί πολύ απλά δεν το έκανες?
Μα...το εκανα για αρκετα χρονια  ;) (και συνεχιζω εν μερει να το κανω),απλα οταν επεστρεψα απο ΗΠΑ πριν απο 20 χρονια τα πραγματα ηταν ΤΡΑΓΙΚΑ πιο καλα στην Ελλαδα απο οτι σημερα και δεν με πειραζε τοσο πολυ (γυρισα για πολυ σοβαρους οικογενειακους λογους) ,τωρα που ο κομπος εχει φτασει στο χτενι ειμαι υπ'ατμον ξανα....κι ας ειμαι γεροντας.. ;D  

Καμία σχέση με την δική μου εμπειρία , το Λονδινο είχε μαμάτη νυχτερινή ζωή και όλοι όταν ανεβήκαμε Αγγλία μας τα είχαν πρήξει να μην κάνουμε παρέα (στο foundation ) μόνο με έλληνες για να μην ξεχάσουμε τα αγγλικά μας και να γνωρίσουμε και άλλο κόσμο.

Δείγμα μόνο οι Ελληνικές Βραδιές που διοργανώναμε στις εστίες και ερχόντουσταν όλες οι εθνικότητες γιατί ήμασταν οι μόνοι που ξέραμε να διασκεδάσουμε , τους κερνάγαμε ούζο και τους μαθαίναμε ζεμπέκικο. Εννοείτε βέβαιο ότι αυτές οι ελληνικές βραδιές ήταν 100% παράνομες (αυστηροί κανονισμοί Πανεπιστημίου)  παρόλα αυτά κανείς ποτέ δεν μας έκανε παρατήρηση παρόλο όλη την φασαρία , γιατί ήταν πολύ αγαπητές και ανοιχτές για όλους. Ισα Ισα οι έλληνες ήταν τρομερά αγαπητοί στους ξένους και εννοείται ότι δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι.

Και εγώ προσωπικά ποτέ δεν απέφυγα γνωριμία ή φιλία με ξένο.

ΠΧ με εντυπωσίασε η καλοσύνη και η ηθικότητα των Μαλαισιανών αλλά και η κουλτούρα τους , ήταν η εθνικότητα που θα ήθελες να είναι δίπλα σου τις δύσκολες στιγμές. Φοβερά παιδία. Τρομερά νοικοκύρηδες δουλευταράδες , αξιόπιστοι.

Έχω ιστορίες να πω πολλές. Μια φορά ξύπνησα να πάω στον πάνω όροφο που ήταν η κουζίνα και τα πάντα ήταν θεοσκότεινα. ΝΑ θυμίσω έδω ότι η Αγγλία είναι μια πολυ ηλιόλουστη χώρα (2 μέρες ηλιοφάνεια μια μέρα συννεφιά) αντίθετα με τι νομίζει ο καθένας. Βρήκα τα παράθυρα κλειστά με κουτάκια μπύρας το κάδο να ξεχειλίζει από τα σκουπίδια και τον νιπτήρα γεμάτο νερό να μουλιάζουν τα πιάτα μέσα στην βρώμα. Ο άγγλος δίπλα μου να φεύγει το βράδυ για κλαμπινγκ και να αφήνει τέρμα το στερεοφωνικό , η αγγλίδα από πάνω να χοροπηδεί έτσι στα καλά καθούμενα. Χαος.

No offense KILON αλλα εσυ περιγραφεις μια ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ζωη που πανω κατω παντου καπως ετσι ειναι.... ;D

Εμεις μιλαμε για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ζωη,την επιβιωση,την ποιοτητα ζωης και το "μελλον" που σου παρεχει μια χωρα καθως και τις προοπτικες της.

Ουτε και ετσι νομιζω θα κερδιζε.
τι λες ανθρωπε μου εδω μια μερα εβλεπα στην TV την ..Ντορα οταν ηταν δημαρχος που ελεγε οτι...τολμησε η ΙΔΙΑ να κανει παρατηρηση σε εναν λαλακα που ειχε κλεισει μια προσβαση αναπηρων με το τζιπ του και ο τυπος της ειπε "παρτο αν γουσταρεις και λεφτα εχω και αλλο τζιπ εχω!!"

audiokostas είπε:
Η κοντά 7ετής παραμονή μου εκεί (σπουδές και παράλληλη εργασία) στις μεγαλύτερες πόλεις Αγγλίας και Ουαλίας δεν αποδεικνύουν ότι έχω δίκιο εγώ και άδικο εσύ. Βέβαια μπορώ να περιγράψω άπειρα παραδείγματα που αντικειται σε αυτά που περιγράφεις αλλά δεν θα το κάνω.

Απλώς να τονίσω ότι σε όλες τις χώρες που έχω πάει έχω την νοοτροπία του "when in Rome......". Αρα και στη Βρετανία μετά τους πρώτους μήνες απέφυγα συνειδητά επιμελώς τα απογοητευτικά εληνοκυπριακά ghetto (τα τρια μεγαλύτερα μαζί με το κινέζικο)του άρε-πουσαι-Ελλαδάρα-με-τα-σουβλάκια-σου και-τα-μπουζούκια-σου και πήγα με τους βάρβαρους, μέθυσα, τζάμαρα, τσακώθηκα, είδα θέατρο και (πολύ και καλή) τηλεόραση, ατέλειωτες ώρες μελέτης στη βιβλιοθήκη, ερωτεύτηκα, έκανα τράκα, έκανα βόλτες στα Lake με τις μηχανές, είδα ατέλειωτα standup comedy, απίστευτες μικρές και απογοητευτικές μεγάλες μπάντες και γενικώτερα τους έμαθα και με έμαθαν. Δεν "αλλοτριώθηκα". Δεν μπορώ. Πάντα θυμάρι και Ελύτη θα μυρίζω. Αλλά όχι μόνο γιατί ήμουν νέος αλλά γιατί ΠΗΡΑ κάτι (αν όχι πολλά) από αυτούς, θα τους αγαπώ. Δεν είναι τέλειοι. Είναι άνθρωποι. Διαφορετικοί. Αλλού υπέροχοι, αλλού τραγικοί. Και δεν είναι απαραίτητο όπως είπα να έχω δίκιο.

Θέλεις το μέρος, θέλεις οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, θέλεις ο χρόνος, οι προκαταλήψεις, οι προσλαμβάνουσες (τα παραπάνω αναφέρονται και ως "γυαλιά"), απέδωσέ το όπου θες.

Unforgattable.
Δεν σε βγάζω με τίποτα ψεύτη. Υπήρχε όπως είπα ένα σημαντικό ποσοστό 30% που γούσταρε πολυ την Αγγλία.

Και θα συμφωνήσου μαζί σου 100% στο θέμα το Αγγλοκυπρίων , δυστηχώς η εμεπιρία μου ήταν κάπως αρνητική μαζί τους. If you know what I mean.  ;)

Aν και είχα πολυ καλή φίλη Ελληνοκύπρια.

Superfunk τι νοοτροπία περιγράφω , η φοιτητική ζώη είναι μόνο το παράδειγμα. Έχω ένα σάκο ιστορίες να σου πώ.   

Superfunk είπε:
Εμεις μιλαμε για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ζωη,την επιβιωση,την ποιοτητα ζωης και το "μελλον" που σου παρεχει μια χωρα καθως και τις προοπτικες της.
Bingo !!

....κι ας ειμαι γεροντας.. ;D  
Οχι και γέρος (αν ήσουν με Καζάκο & Παπαμιχαήλ τότε είμασταν γείτονες -από το παρακείμενο δημόσιο- και "ασπονδοι φίλοι" - στη 2η και άρα συνομήλικοι.) Μόνο γέροι δεν είμαστε. Αλλά όπως και να το κάνεις αλλαγή χώρας τώρα (ειδικά αν συμπεριλαμβάνει και οικογένεια) είναι δύσκολο. Στο παραπέντε να το κάνω προπερσι αλλά δεν έβγαινε ο δείκτης ROI  ;)

Αλλά μακάρι να ρθουν όπως θες.....

Superfunk είπε:
Μα...το εκανα για αρκετα χρονια  ;) (και συνεχιζω εν μερει να το κανω),απλα οταν επεστρεψα απο ΗΠΑ πριν απο 20 χρονια τα πραγματα ηταν ΤΡΑΓΙΚΑ πιο καλα στην Ελλαδα απο οτι σημερα και δεν με πειραζε τοσο πολυ (γυρισα για πολυ σοβαρους οικογενειακους λογους) ,τωρα που ο κομπος εχει φτασει στο χτενι ειμαι υπ'ατμον ξανα....κι ας ειμαι γεροντας.. ;D  
Μα καλά ρε SF πόσο χρονών είσαι??μήπως οι παλιές κιθάρες σε κάνουν και αισθάνεσαι γέρος?? :P-εγώ από τις φωτό στο myspace γύρω στα 40 σε κάνω...

Superfunk είπε:
sf, χωρις να εχω ΖΗΣΕΙ εξω με την εννοια της πολυετους μονιμης διαμονης, εχω επισκεφθει με βραχυχρονιες παραμονες αλλα συστηματικα και τακτικα πολλες Ευρωπαικες πολεις (μονο Ευρωπη). Το καλο με αυτο ειναι οτι δεν συγχεεις τις συμπεριφορες/χαρακτηριστικα των κατοικων με την κατασταση της πολης γιατι δεν μενεις αρκετα ωστε να τα μπλεξεις στο μυαλο σου (και να λες: ο Γερμανος εχει καθαρη πολη αλλα ειναι ψυχρος ανθρωπος, οποτε προτιμω Ελλαδα) και μετα να μην βγαζεις ακρη τι θες να πεις και τι επικαλεισαι.

Λοιπον, οσον αφορα τις πολεις ως υποδομες και μονο: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΔΩ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ, ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΗ, ΠΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ, ΠΙΟ ΑΠΟΠΝΙΧΤΙΚΗ, ΠΙΟ ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΠΙΟ ΓΚΡΙ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΙΟ ΠΡΟΧΕΙΡΗ, ΠΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΛΑΘΟΣ, ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΠΙΟ ΑΣΤΑΘΗ ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (τι δουλευει, ποτε, απο ποτε, που ειναι, γιατι δε δουλευει, θα ερθει, δεν θα ερθει, περναει, δεν περναει), ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΣΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΟΜΩΝ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, ΠΑΡΚΑΚΙΑ, ΠΛΑΤΙΕΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ WIFI, ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΠΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΣΕ ΔΟΜΗΣΗ, ΠΙΟ ΑΝΑΡΧΑ ΨΗΛΗ, ΠΙΟ ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ Η ΤΑΡΑΤΣΕΣ, ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ, ΤΙ ΤΖΑΜΙΑ, ΤΙ ΦΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, ΤΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, ΤΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ κλπ. Εχουμε κυριολεκτικα αφησει πισω ολον τον ανταγωνισμο.

(Συμπεριλαμβανω και την Μασαλια που επαιξε δυνατα σε ολα τα παραπανω (!) αλλα σε σχεση με τον Πειραια ειναι ανακτορο ταξης και οργανωσης, συμπεριλαμβανω ομως και μερη οπως η Μπριζ -Μπρουγκε-, και Φλωρεντια, που πραγματικα δεν εχουν συγκριση με τιποτα δικο μας)

Μα καλά ρε SF πόσο χρονών είσαι??μήπως οι παλιές κιθάρες σε κάνουν και αισθάνεσαι γέρος?? Tongue-εγώ από τις φωτό στο myspace γύρω στα 40 σε κάνω...
Σαραντατριο ;D ειμαι αλλα δυστυχως στο εξωτερικο οπου οι ..αντρες δεν ζουνε μεχρι τα 35 τους με τους γονεις τους ;D ;D ,αλλα ειναι ηδη διευθυντες εταιρειων στα 27 τους...τα 43 ειναι λιιιιγο γερικα.. ;D ;D (ενταξει η Ευρωπη ευτυχως ειναι λιγο πιο επιεικης σε αυτο απο τις ΗΠΑ)

Οχι και γέρος (αν ήσουν με Καζάκο & Παπαμιχαήλ τότε είμασταν γείτονες -από το παρακείμενο δημόσιο- και "ασπονδοι φίλοι" - στη 2η και άρα συνομήλικοι.) Μόνο γέροι δεν είμαστε.
2 χρονια μεγαλυτερος τους ημανε ;D  και φυσικα πλακα κανω,ο superfunk οπως και ο superman δεν γερναει ΠΟΤΕ! ;D

kilon είπε:
γιατί ήμασταν οι μόνοι που ξέραμε να διασκεδάσουμε , τους κερνάγαμε ούζο και τους μαθαίναμε ζεμπέκικο.
;D ;D ;D ;D ;D

marathon είπε:
Kαι ωδείο πότε πήγες?

;D ;D

τους κερνάγαμε ούζο και τους μαθαίναμε ζεμπέκικο.
καλα εσεις δεν σπουδαζατε τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ μαλλον γυριζατε σε επανεκδοση.. ;D ;D

@ evris

Το μόνο κακό με τη Μπριζ είναι ότι κνδυνευεις ως πεζός να σε πατήσει κανα άλογο.Αλλά απο το να με πατήσει νεόπλουτος που ''αγοράζοντας μερσεντές αγοράζει προτεραιότητα στο δρόμο'' (το ακουσαμε κα αυτο) χίλιες φορές να με πατήσει άλογο.

Και μιας και ανέφερες την καθαριότητα....περιστέρια.

Σε πάρα πολλές πόλεις σε πλατείες κλπ υπάρχουν πολλά περιστέρια (το Παρίσι πχ είναι γεμάτο,η Βενετία κλπ κλπ).Κουτσουλιά ούτε μια όμως.Πουθενά.

Και έρχεσαι εδώ Θεσσαλονίκη, πλατεια Αριστοτέλους, και τα περιστέρια εχουν ΧΕΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ε δεν είναι να απορείς?Τα περιστέρια έξω δε κουτσουλάνε, εκπαιδευμένα είναι?Καθαριστές εμείς δεν έχουμε?Τι διαολο?

Superfunk είπε:
Σαραντατριο ;D ειμαι αλλα δυστυχως στο εξωτερικο οπου οι ..αντρες δεν ζουνε μεχρι τα 35 τους με τους γονεις τους ;D ;D ,αλλα ειναι ηδη διευθυντες εταιρειων στα 27 τους...τα 43 ειναι λιιιιγο γερικα.. ;D ;D (ενταξει η Ευρωπη ευτυχως ειναι λιγο πιο επιεικης σε αυτο απο τις ΗΠΑ)
Καλά εσύ θα με τρελλάνεις.... 8) πάρε μία bc rich να δεις τι σημαίνει νιάτο!!!άσχετο και εγώ να πάω τώρα στο εξωτερικό-ταξίδι προς το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα-μαμάτα θα τα περάσω ακόμα και στην Ακτή ελαφαντοστού...αν ξαναγυρίσεις ΤΩΡΑ να ΖΗΣΕΙΣ μόνιμα σαν "γέρος" και όχι νέος θέλω να δω τι θα έχεις να πεις... :P

odis13 είπε:
@ evris

Και μιας και ανέφερες την καθαριότητα....περιστέρια.

Σε πάρα πολλές πόλεις σε πλατείες κλπ υπάρχουν πολλά περιστέρια (το Παρίσι πχ είναι γεμάτο,η Βενετία κλπ κλπ).Κουτσουλιά ούτε μια όμως.Πουθενά.

Και έρχεσαι εδώ Θεσσαλονίκη, πλατεια Αριστοτέλους, και τα περιστέρια εχουν ΧΕΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ε δεν είναι να απορείς?Τα περιστέρια έξω δε κουτσουλάνε, εκπαιδευμένα είναι?Καθαριστές εμείς δεν έχουμε?Τι διαολο?
Βλέπεις είναι πολιτισμένα περιστέρια...υπακούν στο νόμο!τα δικά μας είναι αλανιάρικα...για αυτό ο  Ozzy Osbourne πρέπει να επισκεπτεται πιο συχνα την Ελλάδα προς συμόρφωση και παραγειγματισμό ;D ;D ;D

evris είπε:
sf, χωρις να εχω ΖΗΣΕΙ εξω με την εννοια της πολυετους μονιμης διαμονης, εχω επισκεφθει με βραχυχρονιες παραμονες αλλα συστηματικα και τακτικα πολλες Ευρωπαικες πολεις (μονο Ευρωπη). Το καλο με αυτο ειναι οτι δεν συγχεεις τις συμπεριφορες/χαρακτηριστικα των κατοικων με την κατασταση της πολης γιατι δεν μενεις αρκετα ωστε να τα μπλεξεις στο μυαλο σου (και να λες: ο Γερμανος εχει καθαρη πολη αλλα ειναι ψυχρος ανθρωπος, οποτε προτιμω Ελλαδα) και μετα να μην βγαζεις ακρη τι θες να πεις και τι επικαλεισαι.

Λοιπον, οσον αφορα τις πολεις ως υποδομες και μονο: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΔΩ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ, ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΗ, ΠΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ, ΠΙΟ ΑΠΟΠΝΙΧΤΙΚΗ, ΠΙΟ ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΠΙΟ ΓΚΡΙ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΙΟ ΠΡΟΧΕΙΡΗ, ΠΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΛΑΘΟΣ, ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΠΙΟ ΑΣΤΑΘΗ ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (τι δουλευει, ποτε, απο ποτε, που ειναι, γιατι δε δουλευει, θα ερθει, δεν θα ερθει, περναει, δεν περναει), ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΣΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΟΜΩΝ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, ΠΑΡΚΑΚΙΑ, ΠΛΑΤΙΕΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ WIFI, ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ κλπ.

(Συμπεριλαμβανω και την Μασαλια που επαιξε δυνατα σε ολα τα παραπανω (!) αλλα σε σχεση με τον Πειραια ειναι ανακτορο ταξης και οργανωσης, συμπεριλαμβανω ομως και μερη οπως η Μπριζ -Μπρουγκε-, την Φλωρεντια, που πραγματικα δεν εχουν συγκριση με τιποτα δικο μας)
Εvris χώρις να διαφωνώ σε αυτό που λές ... άκου ιστορία. Δουλευα σε ένα μπαράκι στην Αγγλία μέχρι αργά. Γυρνούσα τα βράδια , την βρωμία που έβλεπα  κάτω δεν μπορώ να την περιγράψω, κάλτσες, χάμπουργκερ, προφυλακτικά ... χαμός. Και ερχόταν ό τυπάς το πρωί πάνω στο αμαξάκι με την βούρτσα και τα έκανε το μέρος λαμπίκο. Την επόμενη μέρα το μέρος άστραφτε!  

Πάντως αν ρωτούσα τόν Αθηναίο ποιά είναι τα μεγγαλύτερα πάρκα στην Αθήνα , παίζει να μην έχει ιδέα . Κάπου είχα διαβάσει ότι ίσα ίσα είναι μέσα στις 20 ευρωπαικές πόλεις με τα περισσότερα πάρκα!!!!!!

Η Αθήνα θέλει πολυ δουλεία για να ισιώσει αλλά είναι σε καλό δρόμο. Οι λόγοι που αργήσαμε να ξυπνήσουμε είναι καθαρά πρακτικοι . Πχ. αν βγάλεις το πάρκο απο την ζωή του ξένου , ε δεν έχει και πουθενά αλλού να πάει.

Ενω το Σαββατοκύριακο ο Αθηναίος έχει φύγει,είναι πολλοί αυτόι που έχουν εξωχικά πλησίον της Αθήνας. Και η Αθήνα έχει το κάλο ότι έχει πάρα πολλούς προορισμόυς που είναι πανέμορφα.

Συν ότι παίρνεις και τον παράγοντα οικονομία , πως να συγκρίνεις την Ελλαδίτσα με μια Αγγλία , Γερμανία , Γαλλία.

Ρε παιδιά. 4 χρόνια στην Αγγλια με οικογένεια, παιδιά και δουλειά (και σπουδές).

Εεεε λοιπόν, τώρα που θα ανέβω πάλι σε μια βδομάδα σε Αγγλο θα μείνω! Όχι σε Ελληνα. Το NHS φρόντισε τα παιδιά μου όσο κανένα εδώ πέρα, και όλα free! Η αδιαφορία, αδιαφορία, δε λέω, και η οικογένια σμπαράλια εκεί πάνω, αλλα μη τρελαθούμε κι όλας.

Ξέρω κι εγώ πολλούς Ελληνες που λένε αυτα για κλίκες, για παρεες κλπ. Μπούρδες. Στο μυαλό είναι του καθενός τι θα κάνει και τι θα γίνει και πως θα πράξει. Αν είναι να πας έξω για να κάνεις παρέα με 14 Έλληνες, άστο, μη πας...

ποιότητα ζωής στο Λονδίνο: +1

ποιότητα ζωής στο Γέρακα: +1 επίσης! Με άλλα συν και μείον.

Δε ξέρω να κάνω πράξεις τέτοιου τύπου.

ΑΑαα, και ποστάρετε πολύ γρήγορα, ούτε ένα σπίτι δε μπορώ να καθαρίσω πριν πάει 5 σελίδες μετά το θρέντ!  ;D

αν ξαναγυρίσεις ΤΩΡΑ να ΖΗΣΕΙΣ μόνιμα σαν "γέρος" και όχι νέος θέλω να δω τι θα έχεις να πεις.
μα ηδη ειναι αποφασισμενο οτι τη...συνταξη θα την περασω εκει (για αυτο αλλωστε και αγορασα εκει το μοναδικο ακινητο που εχω στην κατοχη μου),σιγα μη κατσω εδω να με πεθανουν οι γιατροι στην ουρα του ΙΚΑ.

ασε που η πολη δεν εχει ουτε μια ανηφορα και εχει τραμ,λεωφορειο & μετρο σε καθε γωνια (οτι πρεπει για εναν γεροντα που μισει το Ι.Χ.) :)

Βερολινο αγορι μου με τζαμπα νοσοκομο στο σπιτι ;D  (πληροφοριακα επειδη οι περισσοτεροι Γερμανοι "ανταλλασουν" την 2ετη υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια τους με 3ετη πολιτικη θητεια σε νοσοκομεια,γηροκομεια κτλ υπαρχει πληθωρα "δωρεαν" νοσοκομων & care takers τους οποιους παρεχει το κρατους οπου αυτο νομιζει... ;D

τι νομιζεις ΟΛΑ τα εχω υπολογισει... ;D  

Το NHS φρόντισε τα παιδιά μου όσο κανένα εδώ πέρα, και όλα free!
Ειπα και εγω...γιατι αυτα ηξερα και εγω..

και η οικογένια σμπαράλια εκεί πάνω, αλλα μη τρελαθούμε κι όλας.
ναι ενω εδω ειναι καλυτερα... ::) καποτε ισως αλλα σιγα σιγα παει και αυτο..

Superfunk είπε:
............αλλα δυστυχως στο εξωτερικο οπου οι ..αντρες δεν ζουνε μεχρι τα 35 τους με τους γονεις τους ;D ;D ,αλλα ειναι ηδη διευθυντες εταιρειων στα 27 τους...τα 43 ειναι λιιιιγο γερικα.. ;D ;D (ενταξει η Ευρωπη ευτυχως ειναι λιγο πιο επιεικης σε αυτο απο τις ΗΠΑ)
Στα 43 (και Ευρώπη πλέον) είτε είσαι καταξιωμένος επαγγελματίας με τουλάχιστον 15-18 ΚΑΛΗΣ εμπειρίας είτε ......αντε γειά. Believe me. I know.

2 χρονια μεγαλυτερος τους ημανε ;D  και φυσικα πλακα κανω,ο superfunk οπως και ο superman δεν γερναει ΠΟΤΕ! ;D
Ακριβώς το ίδιο. Αρα στα πανηγύρια (Μωραίτη, Κολλέγιο, 2η) είχαμε βρεθεί.

Και το γκρουπάκι μας ήταν καλύτερο. No discussion.  ;D

Old records never age.

Off - topic αλλά ήταν ο τόπος γεμάτος γκρουπάκια τότε. Με ντιβανοκασέλες και κόντραπλακέ, αλλά υπήρχαν. Κάπου στα 90's εξαφανίστηκαν. Χαίρομαι που αυτό πλέον έχει αλλάξει. Sorry για το off topic και πάλι.

Trending...

Νέα θέματα

Back