- Πόντοι
- 38
Η σαλατίτσα τώρα τι σε χαλάει;
Ασε που δεν έχει ελίτσα μέσα. ;D
Ασε που δεν έχει ελίτσα μέσα. ;D
audiokostas είπε:Σωστά Νίκο. Δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία που εκφράζεται συνήθως "ναι ρε συ, αλλά η καλημέρα του ξένου είναι τυπική και ψεύτικη" λες και του κάναν ψυχανάλυση. Κύριοι ευθαρσώς (και γνώστης των συνεπειών του νόμου) δηλώνω ότι προτιμώ την ψεύτικη χαμογελαστή καλημέρα του κεντροευρωπαίου από το "αυθεντικό" πρωινό χωρίς-τσιγάρο-και-καφέ-ακόμα κατσούφιασμα και ενίοτε μπινελίκι του νεοέλληνα.
Βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή έχω πρόσφατες εμπειρίες του αδελφού μου που εγκατέλειψε συν γυναιξί (και οι δύο στελέχη πληροφορικής σε καλές εταιρείες) και τέκνοις την Αθήνα για μια ζωή σε μικρό χώριό 1,5 ώρα από Αθήνα στην επαρχία, οι δυσκολίες επικοινωνίας με το νεαρό κόσμο εκεί είναι ΠΟΛΥ μεγάλες εάν θέλεις το επίπεδο συζήτησης να φύγει από τον χαβαλέ και να ανέβει ένα notch πολιτισμικά. Μην συγκρίνετε πόλεις όπως Γιάννενα, Βόλο, Πάτρα κλπ. με την υπόλοιπη επαρχία.
Παρόλα αυτά βέβαια πίσω δεν γυρίζει. Οχι από πείσμα αλλά ως συνειδητή επιλογή.
Αντε και στα δικά μας.........
Κοιτα, ανωμαλακος εισαι λιγακι ε?Superfunk είπε:Ενταξει αυτο ισχυει ,αλλα οχι μονο στην Ελλαδα,παω ποτε ποτε σε ενα φανταστικο χωριο κοντα στο Μοναχο και ειναι η κατασταση εκει σαν σε ελληνικη ταινια του 60.... ;D ;D
απο το να τρωω στη μαπα τον...μουτσουνα τον γειτονα μου (5 χρονια και δεν μου εχει πει ΜΙΑ καλημερα) & να αντιμετωπιζομαι σαν ο...ανωμαλος της γειτονιας οταν πω καλημερα σε κανα περαστικο το πρωϊ που βγαζω βολτα το σκυλο μου στο παρκο καλυτερα ειναι... ;D
Είναι προφανές ότι δεν ζήσαμε στην ίδια Μ. Βρετανία (για να είμαστε ακριβείς). Οι εμπειρίες μου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Επί συνόλω του post σου.kilon είπε:Βασικά είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις οι αξίες τουλάχιστον όσον έμενα Αγγλία είχαν φύγει από το παράθυρο. Αδιαφορία για τους ηλικιωμένους ολοκληρωτική, αδιαφορία για τον συνάνθρωπο, απαράδεκτο σύστημα υγείας, παντελή έλλειψη πολιτισμού και οποιαδήποτε κουλτούρας. Με πολλές εξαιρέσεις αλλά δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας.
Δυστυχώς όχι μόνο δεν βάζω το επίπεδο του έλληνα δίπλα στο επίπεδο του ξένου αλλά ούτε νιώθω ότι καν πλησιάζει.
Επικρατούσε η λογική του μεθάω μέχρι το πρωί , του πηδάω ότι σαβούρα μπορώ το βράδυ στο κλαμπ, του παντρεύομαι στα 23 και χωρίζει στα 25 και ξαναπαντρεύομαι και ξαναχωρίζω κτλ. Καμία απολύτως γνώσης ιστορίας , ζήτημα ήταν να ξέρανε που πέφτει η ακρόπολη, βέβαια ήξεραν τα πάντα για το φαληράκι στη ρόδο κτλ κτλ.
Το επίπεδο της κουβέντας εννοείται δεν το συγκρίνω ούτε για αστείο με το επίπεδο συζήτησης που κάναμε με τα παιδία (έλληνες) εκεί πάνω. Να φανταστείτε ήμασταν 14 έλληνες στην Νομική, και καμία 500 ξένοι. Όλοι μας προσπαθήσαμε να κάνουμε παρέα με ξένους , πραγματικά το προσπαθήσαμε αλλά η κατάσταση ήταν μονόδρομος. Και πάλι επαναλαμβάνω υπήρχαν εξαιρέσεις , είχα κολλητούς , Βόρειο Ιταλούς, Ισπανίδες, Ιρανούς κτλ. Και όταν λέω κολλητούς ναι ήμασταν σε συχνή βάση μαζί. Με τους Άγγλους δυστυχώς ποτέ δεν κόλλησα. Και όχι μόνο εγώ , οι ελληνίδες τα φτιάχνανε μόνο με έλληνες , οι φιλίες με ξένους ήταν περιορισμένες. Βέβαια γνώρισα και έλληνες για τα μπάζα, δεν συζητάμε , αλλά ήταν και μέσα στο πρόγραμμα.
Από τις εθνικότητες που γνώρισα εκεί πάνω αν με ρωτούσες ποια ήταν η καλύτερη θα έβαζα τους Έλληνες τοπ , μετά τους Ισπανούς , Ιταλούς . Για τους Γερμανούς δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη μιας και μου φαίνονται ψαγμένος λαός αλλά δεν γνώρισα κανέναν στην Αγγλία.
Νταξ το παιδι παίζει με hb και tonelab αλλά μην του το χτυπάς και εσύ ρε...playloud είπε:Κοιτα, ανωμαλακος εισαι λιγακι ε?
+1.audiokostas είπε:Είναι προφανές ότι δεν ζήσαμε στην ίδια Μ. Βρετανία (για να είμαστε ακριβείς). Οι εμπειρίες μου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Επί συνόλω του post σου.
Η φορούσαμε διαφορετικά "γυαλιά".
Πόσο καιρό ήσουν εκεί ? Σε ποιο μέρος της Αγγλίας ήσουν ?audiokostas είπε:Είναι προφανές ότι δεν ζήσαμε στην ίδια Μ. Βρετανία (για να είμαστε ακριβείς). Οι εμπειρίες μου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Επί συνόλω του post σου.
Συμφωνώ..εγώ άλλα έχω ακουσει.Επιφυλάσσομαι για όταν πάω εγώ (αυριο) αλλά κάτι μου λέει ότι αυτα που λες δεν είναι και τόσο κοντά στην πραγματικότητα.audiokostas είπε:Είναι προφανές ότι δεν ζήσαμε στην ίδια Μ. Βρετανία (για να είμαστε ακριβείς). Οι εμπειρίες μου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Επί συνόλω του post σου.
κοιτα δεν αντιλεγω...π.χ εχω ακουσει με τα ιδια μου τα αυτια (τα οποια ειναι και μεγαλα.. ;D) Ελληνιδες φοιτητριες στο Βερολινο να μιλανε με το κινητο μεσα στο μετρο (κατι που φυσικα ΟΥΔΕΙΣ Γερμανος τολμα να κανει) με τις...φιλες τους στην Αθηνα και να λενε "αχ,χρυσο μου χαλια ειναι εδω ουτε μια καφετερια ουτε ενα "μαγαζι" δεν εχει!" ;D ;D (που τωρα στο Βερολινο που ειναι χαλαρα η πρωτευουσα του night life στην Ευρωπη αλλα βεβαια δεν εχει φραπε και ...Βολανη.. ;D)Και επειδή συμβαίνει να το έχω συζητήσει με πολλούς έλληνες , οι περισσότεροι φύγανε τρέχοντας ....
μαλλον δεν σε εχουν ενημερωσει σωστα,οι Ελληνες ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (οχι οι δημοσιοι υπαλληλοι) εργαζονται τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ απο ΟΛΟΥΣ τους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ και εχουν την μεγαλυτερη ανασφαλεια και τις χαμηλοτερες αποδοχεςΣτην Ελλάδα έχουμε αυτό που λέμε "Ποιότητα ζωής"
για ελα να δουλεψεις στην Αθηνα να σε δω τι μαγκας εισαι αρχηγε μου,οχι απλα τρεχουμε...ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ εχουμε γινει απλα για να εξασφαλιζουμε τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραιτητα.όπου δε ζεις για να δουλεύεις και δε νιώθεις την πόλη(όσο όμορφη και να είναι) να σε πνίγει και να τρέχεις από το πρωί ως το βράδυ
Ψιλο οφφ αλλά μου θύμησες κάτι τώρα.Ημουν στο λεοφωρείο και μπροστά μου καθόντουσαν δυο κοπελιές, μια ελληνίδα και μια γερμανίδα (πιθανότατα erasmus) και συζητούσαν και η γερμανίδα έλεγε στην άλλη πόσο περίεργο τις φαίνεται που στα μέσα μαζική μεταφοράς οι περισσότεροι είναι με τα mp3/κινητά στα αυτιά, κάτι που στη γερμανία απαγορεύεται.Ειχε πραγματικά απορήσει η κοπέλα....Superfunk είπε:Ελληνιδες φοιτητριες στο Βερολινο να μιλανε με το κινητο μεσα στο μετρο (κατι που φυσικα ΟΥΔΕΙΣ Γερμανος τολμα να κανει)
μη το γελας καθολου.... εγω περισυ ετοιμος ημουν στην Ιαπωνια να ζητησω ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ.... ;Dνομιζω οτι ερχεται ενα νεο κυμα μεταναστευσης σε λιγο καιρο, αλλα αυτη τη φορα ανθρωπων μορφωμενων, με πτυχια, μεταπτυχιακα κ.τ.λ., που απλα θα θελουν ενα καλυτερο επιπεδο ζωης απο αυτο που θα τους προσφερει η χωρα μας
Να πω την αλήθεια, η κοπελια verbotten είπε αλλά απο όσο ξέρω δεν υπάρχει νόμος, το θεωρουν απαγορευμενο...για λόγους σεβασμου οπως λες.τΠαντως το τι σκυλαδικο/death metal ακουγα εγώ φέτος κάθε μέρα στο λεωφορείο δε λέγεται.Superfunk είπε:Μα το εκπληκτικο ειναι οτι ΔΕΝ απαγορευεται στη Γερμανια απλα ΚΑΝΕΙΣ δεν το κανει γιατι ΣΕΒΕΤΑΙ τον διπλανο του (ναι με...ψευτικο σεβασμο...) ;D ;D
Η κοντά 7ετής παραμονή μου εκεί (σπουδές και παράλληλη εργασία) στις μεγαλύτερες πόλεις Αγγλίας και Ουαλίας δεν αποδεικνύουν ότι έχω δίκιο εγώ και άδικο εσύ. Βέβαια μπορώ να περιγράψω άπειρα παραδείγματα που αντικειται σε αυτά που περιγράφεις αλλά δεν θα το κάνω.kilon είπε:Πόσο καιρό ήσουν εκεί ? Σε ποιο μέρος της Αγγλίας ήσουν ?
Υπήρχαν και έλληνες που γουστάραν πολύ την νοοτροπία , ένα 20% τους άρεσε η Αγγλία για πολλούς και διάφορους λόγους. Όπως μου άρεσε και μένα έν μέρη αλλά ότι απλούστατα υπήρχε μια μεγάλη ανωριμότητα ήταν κάτι στο οποίο συμφωνούσαμε.
Και επειδή συμβαίνει να το έχω συζητήσει με πολλούς έλληνες , οι περισσότεροι φύγανε τρέχοντας ....
Να σε δούμε με Tele Samisen και τι στο κόσμο...Superfunk είπε:μη το γελας καθολου.... εγω περισυ ετοιμος ημουν στην Ιαπωνια να ζητησω ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ....
Δεν αμφισβητώ την έρευνα-θα ήμουν χαζός να το έκανα-εκφράζω έναν σκεπτικισμό απλά η έρευνα λέει ότι εργάζονται οι έλληνες 45,5 ώρες την εβδομάδα,χωρίς να διαχωρίζει δημόσιους και μη υπαλλήλους,αν σκεφτούμε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων και με απλά μαθηματικά θα βγεί ότι στο τέλος οι Ελληνες δουλεύουν όλο το 24ωροSuperfunk είπε:μαλλον δεν σε εχουν ενημερωσει σωστα,οι Ελληνες ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (οχι οι δημοσιοι υπαλληλοι) εργαζονται τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ απο ΟΛΟΥΣ τους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ και εχουν την μεγαλυτερη ανασφαλεια και τις χαμηλοτερες αποδοχες
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_12/09/2008_284375
Στο εξωτερικο που εχω δουλεψει (Αγγλια,Γερμανια) ΚΑΝΕΙΣ δεν δουλευει πανω απο 8 ωρες...(στην Ελλαδα ΚΑΝΕΙΣ δεν δουλευει κατω απο...10) ,η Αμερικη βεβαια ειναι αλλοιως (οπως και η Κινα) αλλα εκει βγαινεις στη συνταξη στα 50.
για ελα να δουλεψεις στην Αθηνα να σε δω τι μαγκας εισαι αρχηγε μου,οχι απλα τρεχουμε...ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ εχουμε γινει απλα για να εξασφαλιζουμε τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραιτητα.