Καταρχήν, μιας και έχω ζήσει 4 χρόνια στο Λονδίνο, με οικογένεια και παιδιά κλπ, να μη συγκρίνουμε πολλά πολλά!
1. Οι δρόμοι στην Αγγλία είναι άλλο πράγμα. Δεν έχω δεί ΠΟΤΕ τροχονόμο κάπου (οι νόμοι και οι πινακίδες φτάνουν, αλλιώς τι τις έχουνε
2. Το νοίκη μου για 2 1/2 δωμάτια περίπου 70 τμ ήταν £1050 (δηλ 1300 ευρώ). Όχι εντελώς παράλογο, αλλά βέβαια ήμουν 4η με 5η ζώνη (δηλ περίπου Μαρκόπολο σε Αθηναϊκά δεδομένα (με λίγη υπερβολή, όχι πολύ). Τα εισητήρια ηταν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ! Ο παιδικός σταθμός στην Αγγλια, για 2 παιδιά 6 ώρες την ημέρα ήταν £1150 δηλ 1500 ευρώ.
Αρχικά έξοδα περι τις 3000 ευρώ το μήνα με το καλημέρα.
Νοίκη στην Αθήνα: 0 (ιδιόκτητο σπίτι)
Εισητήρια: 0.80 ευρώ η 1 1/2 ώρα!!!!!
Παιδικός σταθμός 07:00-17:00 (10 ώρες) 570 ευρώ το μήνα για 2 παιδιά/
Αρχικά έξοδα περι τα 700 (βάλε και βενζίνη λίγο, και τα εισιτήρια του μετρό)
Για έσοδα δεν θα ήθελα να μιλήσω. Απλά μια σύγκριση.
1. Έχετε παρανομήσει ποτέ οδηγόντας; Δε μιλάω τόσο για ένα "λίγο" παράνομο παρκάρισμα, ούτε αντί για 50 να πηγαίνεις με 60. (κοίτα να δείς που υπαρχει λίγο και πολύ παράνομος τελικά! ;D). Διπλοπάρκαρε κανείς; Μπήκε σε λεοφορειόδρομο; Πάτησε τα 120 στην Κιφησίας; Πέρασε μήπως με κόκκινο σε φανάρι (βαθύ πορτοκαλί λέγεται). Μήπως μπήκε αντίθετα σε μονόδρομο, έστω και για λίγο;
Ναι στα πιο πολλά. Δεν τρέχω λόγο παιδιών και δεν έχω μπει σε μονόδρομο. Αλλά διπλοπαρκάρισμα, λεοφορειόδρομο και ολίγον κόκκινο, είμαι ένοχος!
2. Για να πάμε στα σπίτια μας. Ποιος απο εδώ έχει σπίτι ή πολυκατοικία που είναι 100% νόμιμη; Έχουμε όλοι γκαραζ (όσα χτιστήκανε μετά το '81); Έχουμε κανα υπόγειο μήπως που είναι δωμάτιο αντί για υπόγειο;
Το mall λέγετε ότι είναι αυθαίρετο. Τι να πούμε τώρα.
3. Εφορία; Όσοι δηλώνεται. Τα δηλώσατε όλα; Μα όλα; Και τα ιδιαίτερα; Τα όργανα που χρησιμοποιούμε είναι σπασμένα;
Χτες βρέθηκα με ένα γνωστό μου που με ρώτησε με έκλπηξη γιατί έχω αυθεντικά τα πάντα... Εφορεία, στην Αγγλία δήλωνα τα πάντα. Ως φοιτητής είχα όριο τις £11,000 που είναι αρκετό ποσό και η εφορία εκεί βοηθάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Εδώ δεν έχω κάνει ακόμη δήλωση δε προβλέπω το μέλλον (αν και με αυτά που κάνει η τωρινή κυβέρνηση, δε ξέρω τι να πώ.
Τελικά, όταν εμείς, η κοινωνία, είμαστε ένοχοι, τι περιμένουμε;
Ειμαί ολίγον απογοητευμένος, και ζητάω συγνώμη για αυτό.