Πάντως Κώστα στην δική μου την faded, δεν θέλω όσα λές στο 2. Παίζει και έτσι μιά χαρα... τώρα όσο αφορά τα entry lvl της
Gibson τι να πω....
Να πάω πάλι στο άθλιο παράδειγμα των αυτοκινήτων δηλαδή και να πώ ότι και το Audi A4 ξεκινάει από 22500€ και σε αυτή την έκδοση δίνεται χωρίς ζάντες, ραδιοCD, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και κλιματισμό? Το ότι είναι τρισάθλιο από πλευράς εξοπλισμού όμως δεν το κατατάσεις (εγώ) στο επίπεδο λέμε τώρα ενός κορεάτικου που διαθέτει με τα μισά χρήματα ψησταριά, ειδικό εξοπλισμό BBQ, playstation 2, και ειδικές θήκες για τσίχλες...
ότι πληρώνεις πάιρνεις... ακριβή η Audi??? Αξίζει 10000€ παραπάνω??? Ε! ότι γουστάρει ο καθένας.... και στην περίπτωση βέβαια των φτηνών
Gibson η αλήθεια είναι και κάπου στην μέση. Καλά μοντέλα, κακά μοντέλα. μέτριες, κακές, άριστες όλες στο ίδιο τσουβάλι από τα 1500€ και κάτω. Όμως το καλύτερο Epiphone Korean Ταυράκι, Δεν θα ακουστεί, σαν το χειρότερο
Gibson Ταυράκι.... τα χω δοκιμάσει χιλιάδες φορές.... και πίστεψέμε άλλο το δεν "παίζεται" και άλλο το δεν ακούγεται...
Παρεπιπτώντως είχες ακούσει σπίτι μου και την CP 60s, και την Custom shop 1962, θυμάσαι που με την μία έλεγες ρε συ μα καλά η Μέξικο παίζει καλύτερα?? Με την δεύτερη όμως και λίγο πιό προσεκτικά?? Θυμάσαι που σχεδόν "τενεκέδιζε" μπροστά στον σαφώς πιό "γεμάτο" ήχο της Custom shop? και μένω μόνο στον ήχο..και που να είχαμε χρόνο να παίζαμε καμιά ώρα και βάλε...
Εν γένει όμως πραγματικά συμφωνώ μαζί σου. Πολλές φορές δεν αξίζει κάν τον κόπο η αγορά ή η απόκτηση κάποιων πραγματικά υπερβολικά ακριβών κιθαρών. Μόνο σε ειδική περίπτωση που σου σπάνε τα νεύρα παίζοντας και ακούγοντας κάτι πραγματικά φτηνό, το οποίο ό,τι και να του έβαλες, έμεινε "φτηνό", ή γουστάρεις την χλίδα στο παίξιμο για Α, ή Β λόγους.
Που να δεις και κυριολεκτώ, ....δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου, τι ζημιά πάθαμε 5 άτομα όταν κάναμε "σκάτζα" μία Standard
Gibson LP και μάλιστα αρκετά ακριβή σε σύγκριση με μία Vintage reissue 1958 Historic, και πάιξαμε μόνο 3 ακκόρντα και στις 2.
Τώρα αν αξίζει δεν αξίζει τί να πώ... Αν ακούσεις μεμονομένα την standard LP θα πάθεις πλάκα!! Αν την βάλεις δίπλα στην άλλη την στέλνεις για πασατέμπο, και νομίζεις (εγώ) ότι έπαιξες με μία κανονική
Gibson και με μία Εpiphone.