• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

5 Teles & 1 strat

αλλά το ίδιο νιώθω και σε άλλο έγχορδο που καταπιάνομαι

Με ακουστικα εγχορδα δεν εχω θεμα. Μου αρεσουν οι νεες χορδες. Με τα ηκεκτρικα εχω θεμα, και ιδιαιτερα με οσες ηλεκτρικες εχουν bright ηχο.

Αν θεωρήσουμε ότι η χορδή είναι αγκυρωμένη σε δυο σημεία τότε με τα bends οι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει είναι:

α. δεν έχουν στρώσει οι καινούργιες (θέλουν τέντωμα)

β. Χάνουν τα κλειδιά

γ. Χάνει η χορδή στο τύλιγμα στα κλειδιά

δ. σκαλώνει στα σημεία αγκύρωσης (θέμα τριβής, γραφίτη κλπ)

Με ακουστικα εγχορδα δεν εχω θεμα. Μου αρεσουν οι νεες χορδες. Με τα ηκεκτρικα εχω θεμα, και ιδιαιτερα με οσες ηλεκτρικες εχουν bright ηχο.

ο bright ήχος είναι αυτός που ευαισθητοποιεί την ακοή στις κρίσιμες συχνότητες. Γι αυτό το καταλαβαίνεις-σε ενοχλεί περισσότερο. Όταν μουντώσουν δεν σε ενοχλεί τόσο

Το δ συμβαινει σε μενα. Εαν σηκωσω μια παλια χορδη πανω απο το nut, εχει πολυ βρωμα. Και μεσα στα αυλακια το ιδιο. Θελει καθαρισμα και λιπανση, κατι που κανω μονο οταν αλλαζω χορδες.

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Εντάξει εμένα μετά την εβδομάδα μου αρέσουν, όχι μόνο στην κιθάρα αλλά το ίδιο νιώθω και σε άλλο έγχορδο που καταπιάνομαι, αλλά μετά το 6μηνο θέλω αλλαγή. 

Απορω πως την παλευετε, καποιοι, με τις φρεσκιες χορδες. Ειδικα την πρωτη βδομαδα, αδυνατω να ευχαριστηθω ηχο. Ενα σουπερbright πραγμα βγαινει που μου κανει ανω κατω ολον τον ηχο. Μετα τους δυο μηνες αρχιζει και στρωνει ο ηχος. Και μετα τα 1,5-2 χρονια αρχιζει και θαμπωνει αρκετα, ειδικα στις μπασες χορδες. Τοτε θελει αλλαγμα. Αλλα παντα ειναι μεγαλη ξενερα οι καινουριες, ειδικα σε tele.

Δηλαδη σοβαρα προτιματε τον ΠΡΩΤΟ ηχο?

Προβολή συνημμένου 1 strat.mp3

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Εαν ενας ηχος δεν με εμπνεει να παιζω, και ψαχνω να βρω αλλη κιθαρα, τοτε αστα. Και στις δυο tele που αλλαξα χορδες, το ιδιο επαθα. Αλλαξε εντελως το eq και δεν μπορουσα να το φερω απο την προενισχυση.

Προβολή συνημμένου 28354
Δεν θα μας ξεγελάσεις φιλΩς προτιμούμε τον 5ο ήχο από το 1ο κλιπ ?

Πέρα απ’ την πλάκα, επειδής το θέμα είναι western twangy το ζητούμενο είναι bright άρα εννοείται διαλέγω 2ο ήχο τελευταίου κλιπ. Αλλά στα ωραία ακκορντάκια συνοδείας, προτιμώ τον 1ο που μου ακούγεται πιο smooth. Σα να έχουν στρογγυλέψει οι έντονες ακμές ένα πράμα (μιλάμε για περιγραφή όχι αστεία ε;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back