• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

τα χαρακτηριστικά και η χρήση της Γλώσσας σήμερα

Superfunk είπε:
ρε μη φοβασαι σου λεω...κιθαρα δεν ξερω..οικονομικα ομως ΞΕΡΩ,παρε την αρχη της κατρακυλας...

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231060086

THE DOLLAR IS TOAST... ;D
Ναι, όλα αυτά ισχύουν εκτός αν φύγει ο Edge από τους U2. Τότε θα δεις τι θα πάθεις Αλικαρνασέ.

:)

Evilnye είπε:
Οι ίδιοι θεωρούν και συμφωνώ με αυτούς ότι έχει βοηθήσει πάρα πολύ και η διδασκαλία των αρχαίων που είχαν από το Γυμνάσιο, ενώ εγώ μόνο από το Λύκειο πχ.
Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο διδάσκονται τα αρχαία είναι η αιτία για την οποία δεν σεβόμαστε την γλώσσα μας

Αν το καταλάβουμε αυτό μετα να συζητήσουμε και τα υπόλοιπα

Ναι, όλα αυτά ισχύουν εκτός αν φύγει ο Edge από τους U2. Τότε θα δεις τι θα πάθεις Αλικαρνασέ.
δε φευγει ρε σου λεω...θελει να φυγει  αλλα δεν βρισκει λεφτα να πληρωσει τους roadies για να του κουβαλανε τα ντιλεγια... ;D

trolley είπε:

:)
Δεν με βοηθάς με τους χρησμούς σου να προγραμματίσω τις αγορές του 2011!!! ???

Superfunk είπε:
σημερα ειμαστε σε ΤΡΑΓΙΚΗ οικονομικη κατασταση.
καλά, ψάξε τα μεγέθη εκείνης της εποχής ως προς κατά κεφαλή εισόδημα, ασφάλιση, υγεία, υποδομές, ρώτα και κανένα παπού πώς περνούσαν...  φαγητό, ρουχισμό, στέγη... ήταν τόσο φίνα όλα που φεύγανε γεμίζοντας τα τραίνα για να θαφτούν στα ορυχεία του  Βελγίου και στις φάμπρικες της Γερμανίας και να στείλουν πίσω όσα περισσότερα γινόταν κάθε μήνα...

... και μετά μπες στο φόρουμ να δεις αν κάποιο πληττόμενο από την κρίση μέλος χρειάζεται τη βοήθειά σου για να διαλέξει τρίτο λαμπάτο ενισχυτή ("όχι καμιά τρανζιστοράτη τζιτζικίλα!!"), τέταρτη φιρμάτη κιθάρα, νέο DAW-desktop αφού το pentium-4 δεν τραβάει (φτάνει i5 με 4GB μνήμης ή να βάλω i7 με 8GB ????), να βάλει νέο μεγάφωνο στη καμπίνα ή άλλου τύπου λυχνίες στην κεφαλή ώστε να έχει καλύτερο tone...

τι καθόμαστε και συζητάμε... :-X

Superfunk είπε:
Ελα σου εχω καλα νεα,τα πηρε στη κρανα ο Κινεζος
Δεν μπορεί να τα πάρει στη κράνα και με τους Εγγλέζους, γιατί θέλω κάτι  Bare Knuckle? ;D ;D

τι καθόμαστε και συζητάμε...
μα νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρος,συζηταμε την οικονομικη κατασταση του ΚΡΑΤΟΥΣ το οποιο αδυνατει να συντηρησει/υποστηριξει σοβαρα την τεχνη (δεν αναφερθηκα στην οικονομικη κατασταση του μεσου Ελληνα,αυτο ειναι αλλου παππα Ευαγγελιο φυσικα και η Ελλαδα εχει μετατραπει απο ενα φτωχο κρατος με φτωχους κατοικους σε ενα ΑΚΟΜΑ πιο φτωχο κρατος με πλουσιους κατοικους,"πλουσιους" επειδη κλεβουν  με τον εναν ή τον αλλον τροπο ή επειδη ζουνε με δανεικα αλλα σιγουρα με πολυ υψηλοτερο βιοτικο επιπεδο,μακαρι βεβαια αυτο το επιπεδο να διατηρηθει και τωρα που ηρθε η ωρα του λογαριασμου...  )

Δεν μπορεί να τα πάρει στη κράνα και με τους Εγγλέζους, γιατί θέλω κάτι  Bare Knuckle? 
αυτοι δυστυχως αγορι μου εχουν επιβαλει μετρα που κανουν το ΔΝΤ να μοιαζει με παρθενα...οποτε δυσκολο το βλεπω....(βεβαια σε λιγο καιρο οι Αγγλοι θα ζουν σαν Αφρικανοι...αλλα η λιρα θα ειναι...ισχυρη...)

Superfunk είπε:
...τελικα το 67 ξεπληρωσαμε ΟΛΑ τα χρεη μας απο το ..1826!
H Λιάνα Κανέλη έλεγε τις προάλλες ότι μόλις πριν 10 χρόνια περίπου ξεχρεώσαμε τα ληστρικά δάνεια του 19ου αιώνα. Τελικά νταξει ξεχρεώσαμε τους κλέφτες? Κάντε μια γρήγορη αναδρομή στα οικονομικά τους νέου ελληνκού κράτους και θα σας πιάσει κατάθλιψη από την αδικία και την σχεδόν αιμοβόρα διάθεση των δυτικών "συμμάχων". Για να μην αναφέρω και το θάνατο χιλιάδων αθηναίων (1847 - 1850) από τους άγγλους που έχει σχεδόν σβηστεί από την ιστορία και που το θέμα αποζημείωσης μόνο γελοίο φαντάζει πλεον. Τους χρωστάγαμε (με σοκαριστικό τρόπο) και παρόλα αυτά καταδίκασαν τους αθηναίους σε λοιμό.. φυσικά οι δεύτεροι δεν κατάφεραν να αποπληρώσουν τα δάνεια (αφού πεθαίνανε της πείνας) και ακολούθησε έτσι κι αλλο δάνειο! Καλό? Απιθανο λέτε να ξανασυμβει με διαφορετικές συνθήκες? Όπως και να χει ο ατίθασος Έλληνας τελικά όπως δείχνει η ιστορία πληρώνει και ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και είναι ο καλύτερος πελάτης και σταθερή πηγή εισοδήματος για τους δυτικούς.

Η Ιστορία Του Ελληνικού Χρέους

http://www.facebook.com/topic.php?uid=132506026763215&topic=75

Να συμπληρώσω ότι επι 60 χρόνια τουλάχιστον μετά το 21 το 90% (αν όχι περισσότερο) των χρημάτων που τυπωνότανε στην Ελλάδα φεύγανε στο εξωτερικό οπότε όσα χρήματα και αν τυπωνόντουσαν το έθνος ήταν μόνιμα χρεωκοπημένο χωρίς ελπίδα διάσωσης. Μάλιστα οι περισσότεροι Έλληνες δεν τα είδανε ποτε αυτά τα λεφτά.. σα να ειχαν οι μεγάλες δυνάμεις δικό τους νομισματοκοπείο στην Ελλάδα (Αμπου, Γάλλος περιηγητής της εποχής εκείνης). Και δεν εχουμε ξεμπερδέψει ακόμα... κουράγιο..

sorry για το offtopic..

H Λιάνα Κανέλη έλεγε τις προάλλες ότι μόλις πριν 10 χρόνια περίπου ξεχρεώσαμε τα ληστρικά δάνεια του 19ου αιώνα.
Αυτο ειναι ανακριβες,αλλωστε απο την Κανελη δεν μπορεις να περιμενεις και κατι παραπανω,ο τελικος διακανονισμος για εκεινα τα δανεια εγινε επι Μαρκεζινη & αυτο ειναι γεγονος (αν θες μπορω να ψαξω να βρω πινακες με το δημοσιο χρεος της Ελλαδας απο τον εμφυλιο και μετα για να στο αποδειξω),το 1967 ουσιαστικα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ ΔΕΚΑΡΑ.

Το χρεος που ΑΥΤΗ τη στιγμη μας εχει χρεοκωπησει εχει κατα ενα 80% σχηματιστει απο το 1981-1990 κυριως με την αθροα προσληψη δημοσιων υπαλληλων και την πληρωμη τους με δανεικα. ;) ,το υπολοιπο ειναι οι γνωστες λαμογιες (οχι πως η προσληψη ΔΥ δεν ειναι λαμογια,αλλα λεμε τωρα... ;))  & φυσικα οι ΤΟΚΟΙ του χρεους αυτου.

Στα υπολοιπα εχεις ,επι το πλειστον δικιο (ειδικα για τα πρωτα-πρωτα δανεια που πηραμε) οι μεγαλες δυναμεις κατα τον 19ο αιωνα στην κυριολεξια ηπιαν το αιμα του νεοσυστατου εθνους μας (με τη βοηθεια βεβαια των τοπικων λαμογιων)  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στην σελίδα 4 αυτού του θρεντ χαρακτηρίσθηκαν «μαλακίες» τα όσα γράφει ο Ν. Γ. Ξυδάκης στο άρθρο του.

Επομένως, «μαλακίες» είναι τα όσα, όπως έγραψα, πρότεινα για προβληματισμό. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται για έκφραση και στήριξη κάποιας άποψης. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επιδείξω κι εγώ τους διαδικτυακούς μου μύες και να γαβγίσω κάποιες βρισιές. Δεν θα το κάνω. Αν και το θέμα πήρε ενδιαφέρουσα τροπή, δεν θα συμμετάσχω. Ζητάω συγνώμη απ’τον theoctapus στον οποίο θα απαντούσα σήμερα.

kostri είπε:
Στην σελίδα 4 αυτού του θρεντ χαρακτηρίσθηκαν «μαλακίες» τα όσα γράφει ο Ν. Γ. Ξυδάκης στο άρθρο του.

Επομένως, «μαλακίες» είναι τα όσα, όπως έγραψα, πρότεινα για προβληματισμό. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται για έκφραση και στήριξη κάποιας άποψης. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επιδείξω κι εγώ τους διαδικτυακούς μου μύες και να γαβγίσω κάποιες βρισιές. Δεν θα το κάνω. Αν και το θέμα πήρε ενδιαφέρουσα τροπή, δεν θα συμμετάσχω. Ζητάω συγνώμη απ’τον theoctapus στον οποίο θα απαντούσα σήμερα.
Φίλε μου είσαι πολύ μπερδεμένος.

Ας υποθέσουμε ότι μας παρέθετες ένα κείμενο κάποιου επώνυμου δικτατορα, υπεύθυνου για το θάνατο πολλών πολιτών κλπ. Στο υποθετικό αυτό κείμενο, προφανώς θα είχαν διατυπωθεί απόψεις υπέρ της καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών, του βασανισμού αντιφρονούντων κλπ. Δηλαδή : μαλακίες.

Το ότι εσύ θα πρότεινες να συζητησουμε πάνω σε αυτό το κείμενο, δεν υποτιμά εσένα, ούτε εμένα, ούτε κανέναν άλλο. Το κείμενο θα παρέμενε γεμάτο "μαλακίες", αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η συζήτηση δεν θα ήταν αξιόλογη.

Κατά τη γνώμη μου, αυτά που γράφει και υποστηρίζει και υπαινίσεται ο κ. Ξυδάκης είναι "μαλακίες". Κατά τη γνώμη σου δεν είναι. Μπορούμε να συζητήσουμε θαυμάσια - το μόνο εμπόδιο υπάρχει αν είναι προ-απαιτούμενο από 'σενα ότι θα ασπαστώ τον κ. Ξυδάκη, αλλά τότε είσαι υπεύθυνος για τη πορεία της συζήτησης.

Τέλος, εγώ δεν γαβγίζω και σίγουρα όχι βρισιές. Γνωρίζω (ή έχω μιλήσει τηλεφωνικά με) το 1/3 των συνεργατών του δικτυακού τόπου στον οποίο φιλοξενείται το άρθρο που μας παρέθεσες - καίτοι όχι τον κ. Ξυδάκη.

Σου συνιστώ να διαβάζεις προσεκτικά το ΣΥΝΟΛΟ όσων γράφω, όπως άλλωστε κάνω και εγώ για τον καθένα.

Θα προσθέσω και ένα ερώτημα: γιατί όλη αυτή η υποκρισία; Το μέλος kostri ενοχλείται από το όρτι διαφώνησα (δηκτικά) για την αξία του άρθρου που παρέθεσε (στη σελίδα 4, όντως), αλλά δεν κάνει ούτε μία νύξη για τον τεράστιο αριθμό χιουμοριστικών και "εκτός θέματος" ποστ που μεσολάβησαν μέχρι τη σελίδα 8.

Τελικά, θαρρώ ότι το μόνο είδος συζήτησης που επιδιώκεται (ή επιδιώκετε), είναι εκείνο στο οποίο υπάρχει συμφωνία με τις απόψεις σας, ορισμένοι. Είτε αυτό, είτε να γίνετε πλακίτσα, αλλά - προς Θεού - να μη διαφωνήσει κανείς διότι τότε είναι γραφικός, αψύς, προκλητικός κλπ.

Ακριβολογώ;

trolley είπε:
Τελικά, θαρρώ ότι το μόνο είδος συζήτησης που επιδιώκεται (ή επιδιώκετε), είναι εκείνο στο οποίο υπάρχει συμφωνία με τις απόψεις σας, ορισμένοι. Είτε αυτό, είτε να γίνετε πλακίτσα,
Κακό είναι αυτό?

marathon είπε:
Κακό είναι αυτό?
"Κακό" και "καλό" ορίζονται όταν υπάρχει ένας στόχος.

Πες μου ποιος είναι ο στόχος και θα απαντήσω.

Παντως οφειλω να πω οτι μου προκαλει εκπληξη ο αριθμος των (συχνα φερομενων ως) σκεπτομενων ανθρωπων που ΑΚΟΜΑ απορουν με το γεγονος οτι σε ενα κοσμο που εξελισεται ραγδαια, μια γλωσσα που παραμενει πεισματικα στασιμη χανει εδαφος και μπολιαζετε σε ολο και μεγαλυτερο βαθμο με ξενα στοιχεια.

Και τολμω να πω οτι συχνα ενοχλουμαι απο ορισμενους απο τους παραπανω που βιαζονται να χαρακτηρισουν τους οποιους δεν συμμεριζονται τις θεσεις τους ως "υποταγμενους", "ημιμαθεις" και "προβατα".

trolley είπε:
Κατά τη γνώμη μου, αυτά που γράφει και υποστηρίζει και υπαινίσεται ο κ. Ξυδάκης είναι "μαλακίες". Κατά τη γνώμη σου δεν είναι. Μπορούμε να συζητήσουμε θαυμάσια
Εδω θα συμφωνησω με τον trolley. Το θεμα μπορει να αποτελεσει βαση για πολυ ενδιαφερουσες συζητησεις, αλλα το αρχικο αρθρο που παρατεθηκε μου εδωσε την εντυπωση ενος ανουσιου κειμενου, γραμμενου απο καποιον φοβισμενο ανθρωπο που δεν ειχε τιποτα το ουσιαστικο να πει. Με ολο το σεβασμο για τον κυριο Ξυδακη, το συγκεκριμενο αρθρο δε μου ειπε τιποτα.

trolley είπε:
Πες μου ποιος είναι ο στόχος και θα απαντήσω.
ΑΥΤΗ είναι η σωστή ερώτηση...ας το δούμε, ποιός είναι ο στόχος του συγκεκριμένου forum?

1) Η διαπαιδαγώγηση σωστών Ελλήνων?

2) Να περάσουν όσοι δίνουν με καλό βαθμό τις Πανελλήνιες?

3) Να πουλήσουμε μεταξύ μας κανένα όργανο? (Αλήθεια, που έχει χαθεί ο φουφου?)

5) Να γνωριστούμε να πάμε να πιούμε καμμιά μπύρα?

6) Αφού γνωριστούμε, να πάμε και στο Αιγάλεω να ακούσουμε και τον Audiokostas

....

Μπορώ να γράψω και άλλα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να με συμπληρώσετε

odis13 είπε:
Παντως οφειλω να πω οτι μου προκαλει εκπληξη ο αριθμος των (συχνα φερομενων ως) σκεπτομενων ανθρωπων που ΑΚΟΜΑ απορουν με το γεγονος οτι σε ενα κοσμο που εξελισεται ραγδαια, μια γλωσσα που παραμενει πεισματικα στασιμη χανει εδαφος και μπολιαζετε σε ολο και μεγαλυτερο βαθμο με ξενα στοιχεια.
όταν το μπόλιασμα γίνεται για να πλουτίσει η γλώσσα και ο νους να βρει τις λέξεις που του λείπουν για να εκφραστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια και σαφήνεια, αυτό προφανώς είναι ευπρόδεκτο και απαραίτητο. παράδειγμα η λατινική

όμως με τα σημερινά ελληνικά δεν συμβαίνει αυτό. μάλλον, από άγνοια, το αντίθετο

@μάραθον: Από ενδιαφέρον, αυτά αποτελούν στόχους δικούς σου στο νοιζ;

odis13 είπε:
+1

Εγώ πχ για μένα δεν απορώ καθόλου. Σειρές και ταινίες βλέπω αποκλειστικά στα Αγγλικά (χωρίς υπότιτλους, δεν χρειάζομαι αν μη τι άλλο) και η μουσική που ακούω είναι 100% αγγλόφωνη, άρα;

Το ψωμί είναι στην ανάγνωση βιβλίων. Πχ εγώ διαβάζω και Ελληνικά κ Αγγλικά, αλλά έχω διαβάσει Αγγλικά από Rowling μέχρι Shakespeare, ενώ Ελληνικά βιβλία που έχω διαβάσει στην καθαρεύουσα με έχουν δυσκολέψει/ κουράσει. Αν το σκεφτείς είναι λίγο τραγικό.

Κατά τ άλλα Ελληνικά βιβλία, δυσκολεύομαι να βρω βιβλία νέων συγγραφέων που να θέλω να διαβάσω, οπότε αρκούμαι σε μεταφράσεις κλασσικής λογοτεχνίας από Γάλλους συγγραφείς, ή καλά παλιά Ελληνικά βιβλία. (Σε Άγγλους πάω απευθείας στην πηγή)

Υποσημείωση, τα άτομα του κύκλου μου που διαβάζουν βιβλία (δεν είναι και τόσοι πολλοί) διαβάζουν αποκλειστικά στα Αγγλικά. Παλαιότερα έκανα ακριβώς το ίδιο.

Εδω θα συμφωνησω με τον trolley. Το θεμα μπορει να αποτελεσει βαση για πολυ ενδιαφερουσες συζητησεις, αλλα το αρχικο αρθρο που παρατεθηκε μου εδωσε την εντυπωση ενος ανουσιου κειμενου, γραμμενου απο καποιον φοβισμενο ανθρωπο που δεν ειχε τιποτα το ουσιαστικο να πει. Με ολο το σεβασμο για τον κυριο Ξυδακη, το συγκεκριμενο αρθρο δε μου ειπε τιποτα.
+1

E7#9 είπε:
όμως με τα σημερινά ελληνικά δεν συμβαίνει αυτό. μάλλον, από άγνοια, το αντίθετο
Συμβαίνει και παρασυμβαίνει. Απλά υπάρχουν περιπτώσεις που όντως δεν γίνεται για τους λόγους που αναφέρεις. Τωρα τα ποσοστά δεν τα ξέρω και δεν νομίζω ότι μπορεί να τα υπολογίσει κανείς.

Δεν είναι όλα άσπρο/μαύρο.

Trending...

Νέα θέματα

Back