kostri είπε:
Στην σελίδα 4 αυτού του θρεντ χαρακτηρίσθηκαν «μαλακίες» τα όσα γράφει ο Ν. Γ. Ξυδάκης στο άρθρο του.
Επομένως, «μαλακίες» είναι τα όσα, όπως έγραψα, πρότεινα για προβληματισμό. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται για έκφραση και στήριξη κάποιας άποψης. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επιδείξω κι εγώ τους διαδικτυακούς μου μύες και να γαβγίσω κάποιες βρισιές. Δεν θα το κάνω. Αν και το θέμα πήρε ενδιαφέρουσα τροπή, δεν θα συμμετάσχω. Ζητάω συγνώμη απ’τον theoctapus στον οποίο θα απαντούσα σήμερα.
Φίλε μου είσαι πολύ μπερδεμένος.
Ας υποθέσουμε ότι μας παρέθετες ένα κείμενο κάποιου επώνυμου δικτατορα, υπεύθυνου για το θάνατο πολλών πολιτών κλπ. Στο υποθετικό αυτό κείμενο, προφανώς θα είχαν διατυπωθεί απόψεις υπέρ της καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών, του βασανισμού αντιφρονούντων κλπ. Δηλαδή : μαλακίες.
Το ότι εσύ θα πρότεινες να συζητησουμε πάνω σε αυτό το κείμενο, δεν υποτιμά εσένα, ούτε εμένα, ούτε κανέναν άλλο. Το κείμενο θα παρέμενε γεμάτο "μαλακίες", αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η συζήτηση δεν θα ήταν αξιόλογη.
Κατά τη γνώμη μου, αυτά που γράφει και υποστηρίζει και υπαινίσεται ο κ. Ξυδάκης είναι "μαλακίες". Κατά τη γνώμη σου δεν είναι. Μπορούμε να συζητήσουμε θαυμάσια - το μόνο εμπόδιο υπάρχει αν είναι
προ-απαιτούμενο από 'σενα ότι θα ασπαστώ τον κ. Ξυδάκη, αλλά τότε είσαι υπεύθυνος για τη πορεία της συζήτησης.
Τέλος, εγώ δεν γαβγίζω και σίγουρα όχι βρισιές. Γνωρίζω (ή έχω μιλήσει τηλεφωνικά με) το 1/3 των συνεργατών του δικτυακού τόπου στον οποίο φιλοξενείται το άρθρο που μας παρέθεσες - καίτοι όχι τον κ. Ξυδάκη.
Σου συνιστώ να διαβάζεις προσεκτικά το ΣΥΝΟΛΟ όσων γράφω, όπως άλλωστε κάνω και εγώ για τον καθένα.