Τα δεκα (10 ) καλυτερα Super groups ολων των εποχων.

Ποτε δεν αισθανθηκα την αναγκη να ψαξω τραγουδια των

Led Zeppelin ή των Deep Purple...

με το που ακουσα το high hopes ομως αμεσως τσεκαρα

ολο το Division Bell που ειναι και το αγαπημενο μ αλμπουμ...

τι ηχαρα π εχει ο gilmour και απεριττο παιξιμο...

τα αλλα συγκροτηματα ποτε δεν με εξεφρασαν. εκτο απο μεμωνομενα τραγουδια τους...

ο gilmour ομως με κανει να ασθανομαι οτι ειναι ενα με αυτο που παιζει.

και πανω απο ολα σουρρεαλισμος...

ηταν το μονο συκροτημα π με εκανε  να μεινω σε αυτους μιας και προτιμω

να ακουω αυτοσχεδιασμους στο Youtbe απο το να βαζω δισκους...

yannis37 είπε:
Το ποια group θεωρουνται super κατα την αποψη του καθένα πρέπει να ξεφευγει απ το ποιο group του αρέσει προσωπικά
Σωστα.

Καθαρα υποκειμενικη ειναι η αποψη οτι οι ELP ηταν super group.

Προφανως η πραγματικοτητα ειναι οτι οι ELP ηταν "αηδιες" και οι Clash super group, απλα εγω δεν μπορω ακομα να το κατανοησω. :'(

Waterfall-K είπε:
Thanks Terry. 8)
;D ;D ;D

Welcome  ;D - και χωρίς πλάκα. Σε συγκαταλέγω στους καλόγουστους άλλωστε καθώς μου «άνοιξες τα μάτια» με τους Transatlantic ή και σε άλλες περιπτώσεις   8) ;D ;D ;D

(σούπερ μπάντα και αυτοί ).

Αλλά οι άτιμοι οι Rush... Τι μεγαλειώδης μπάντα...

Απόλυτοι... Χοσέ Κουέρβο  ;D αλλά εδώ ακούς μια φοβερή μίνιμαλ ατμόσφαιρα/ μελωδία, αλλά τα τύμπανα από πίσω...  :o :o :o 8)

Άι άι φάντασμας... Τι έχει παίξει ο άνθρωπας. Α παπα παπα πα  ;D ;D ;D  

Όταν διάβασα τον τίτλο, και εγώ νόμιζα ότι είχε να κάνει με supergroup με την ''κανονική έννοια'', δηλ. groups των οποίων μέλη ήταν ήδη καταξιωμένοι μουσικοί..

Από supergroups (με την παραπάνω έννοια) οι αγαπημένοι μου είναι οι Bad Company. όχι ότι έκαναν κάτι το πρωτοποριακό, μάλλον radio-friendly rock-άκια έπαιζαν, αλλά το κομμάτια αυτά άντεξαν στο πέρασμα των χρόνων.

Bad Company - Seagull

(μα με πόσα κιλά φωνάρα είναι ευλογημένος αυτός ο άνθρωπος?)

Τώρα από εκεί και πέρα...τα μεγαλύτερα groups όλων των εποχών πάνω κάτω όλοι ξέρουμε ποιά είναι, τί επιρροές είχαν και πόσους επιρρέασαν... Τα αναφέρατε όλα, αλλά δεν αναφέρατε τους Doors, τους οποίους θεωρώ από τα 2-3 μεγαλύτερα αμερικάνικα rock συγκροτήματα ever....

the doors - love me two times

The Doors - Peace Frog (with lyrics)

The Doors - L.A. Woman

Τώρα σχετικά με τις πωλήσεις και τις λίστες...σε λίγο θα δείτε ότι η επιτυχία των καλλιτεχνών δεν θα μετριέται με πωλήσεις αλλά με πόσα εκατομύρια...views έχουν (ή ''likes'').  ;D

Δεν μπορώ να κάνω μια ανάλυση γι'αυτό, πιστεύω ότι όντως κανένα ''νέο'' group δεν θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα αν όχι δημοτικότητας, τουλάχιστον πωλήσεων, επιδραστικότητας, συγκεντρώσεων κόσμου σε συναυλίες κ.τ.λ. Τί να πω, ίσως τα μεγάλα group που αναφέρατε να πρόλαβαν την μερίδα του λέοντος σε μια ''μουσική επανάσταση'' αντίστοιχη με την βιομηχανική επανάσταση που έλαβε χώρα κάποιο καιρό πιο πριν...

Αποσιωπούσα το γεγονός ,πως ένοιωθα ευτυχής περί της -σχετικής-απουσίας των Δορςςςςςς και των Πέρπλ και εξακολουθώ  ;D ;D ;D ;D

Γούστα είναι ,απτά  ;D ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
...μου «άνοιξες τα μάτια» με τους Transatlantic ή και σε άλλες περιπτώσεις  8) ;D ;D ;D

(σούπερ μπάντα και αυτοί ).
Μπανταρα οι Rush εννοειται. Και οι TransAtlantic, τι μου θυμισες τωρα. Οταν πρωτοακουσα το 31λεπτο "All Of The Above" σε εναν φιλο που ειχε δισκαδικο, μου εγινε η τριχα καγκελο. ;DΕιχα πολυ καιρο να ακουσω κατι τετοιο στο Rock. 2000 και να βγαζουν τετοιες κομματαρες?

Η τριτη γενια Prog Rock ειχε ερθει τρεχοντας εκει γυρω στη μεση των 90s και ως και σημερα παει καλα. Η πρωτη και η τριτη γενια Prog ειναι οι καλυτερες φουρνιες.

Ονοματα/super groups (sorry αλλα....ειναι) οπως Spock's Beard, Ayreon, TransAtlantic, A.C.T, Arena, Beardfish, Flower Kings, Kaipa, IQ, Jadis, Karmakanic, OSI, Pallas, Riverside, Ritual, Sieges Even, Thieves' Kitchen, Anglagard κλπ κλπ....

Τα περισσοτερα απο τα παραπανω γκρουπς ειναι τριτης γενιας με μερικα δευτερης γενιας (Neo Prog) που εξακολουθουν και βγαζουν πολυ καλα αλμπουμς.
music2.gif

Τα αναφέρατε όλα, αλλά δεν αναφέρατε τους Doors, τους οποίους θεωρώ από τα 2-3 μεγαλύτερα αμερικάνικα rock συγκροτήματα ever....
Εχω μια ενσταση για τον Jim αλλα δεν θα τα χαλασουμε εκει. :P Πολυ καλη μπαντα.

Και οι Bad Company επισης.

@Samy, οι DP ειναι φατσα-καρτα στην πρωτη δεκαδα στο πρωτο ποστ. Αστους αυτους, αυτοι εχουν εξασφαλισμενη θεση σε οποιαδηποτε Rock λιστα. 8)

Waterfall-K είπε:
@Samy, οι DP ειναι φατσα-καρτα στην πρωτη δεκαδα στο πρωτο ποστ. Αστους αυτους, αυτοι εχουν εξασφαλισμενη θεση σε οποιαδηποτε Rock λιστα. 8)
Όφου τόπικ ;D πλάκα κάμνουμε ε?

Ποίοι είν τούτοι οι τύποι ,αυτοί που παίζουν σαπόρτε του Βασίλης ?

Ξεχάσαμε του Βασίλη στη 10κάδα ρε γμτ  ;D ;D ;D

Waterfall-K είπε:
Ωραιο ποστ.

Προβλεπω σε λιγο να γινεται εδω της εκδιδομενης... ;D

asterix11.png

Ειναι ευκολο να γινει, αρκει να γραψει καποιος, για παραδειγμα, "τι δουλεια εχουν στη λιστα οι Rolling Stones" και να αρχισει το πανηγυρι...
pfeif.gif

Maista...

Radiohead/Nine Inch Nails/The White Stripes ιστορικες μπαντες....

Τι αλλα??
http://olapaok.gr/

samy paraga είπε:
Ποίοι είν τούτοι οι τύποι ,αυτοί που παίζουν σαπόρτε του Βασίλης ?
Nai autoi. :(

Ευτυχως δεν το ειδα...

Τι εγινε Blue? Σου ειπε κανεις οτι δεν βλεπω καλα κοντα? Μια χαρα βλεπω κοντα. Μακρια δεν βλεπω.

Γιατι μου κοτσαρεις με τεραστια γραμματα το ονομα των Radiohead?

Waterfall-K είπε:
Γιατι μου κοτσαρεις με τεραστια γραμματα το ονομα των Radiohead?
γιατί είναι η καλύτερη μπάντα όλων των εποχών κι εσύ πας αργά στην αριστερή λωρίδα ;D

Μπορει και να'ναι. Αλλα ιστορικη μπαντα δεν την λες. Εκτος κι αν εισαι 10 χρονων οποτε για τα χρονια σου οντως μια μπαντα των 80s ειναι ιστορικη. 8)

Waterfall-K είπε:
Μπορει και να'ναι. Αλλα ιστορικη μπαντα δεν την λες. Εκτος κι αν εισαι 10 χρονων οποτε για τα χρονια σου οντως μια μπαντα των 80s ειναι ιστορικη. 8)
definition pending πουρέ φίλε μου :)

κάποιοι τόλμησαν να ονομάσουν τι είναι supergroup (btw κι εγώ νομίζω οτι supergroup νοείται ένα σχήμα που ΟΛΑ τα μέλη του ανήκουν σε άλλα πασίγνωστα σχήματα είτε μπάντες για τις οποίες δεν θα τολμούσε κανείς να αντιμιλήσει, πχ pink floyd).

Ιn my book, supergroup είναι αυτό που γεμίζει γήπεδα, που δεν θα (ξανα)έρθει στην Ελλάδα και που όταν βγάζει δίσκο αλλάζει το μουσικό τοπίο και ύστερα από 2-3 χρόνια όλοι οι μουσικοί του αντίστοιχου είδους "συμμορφώνονται" σε αυτό.

Αυτάαααααααα :)

Νομιζω οτι το ποστ μου με τα κλιπς των ELP δινει εναν ορισμο του τι ειναι super group στο Rock. Ακουσε τα ολα και που ξερεις? Μπορει να συμφωνησεις.

lgbesios είπε:
ένα  group  θα πω! ...ή  θα τα λέω ένα ,ένα

το λοιπόν:  The Allman Brothers Band

και άλλο ενα : Grateful Dead

@SUPERFUNK- ρε συ Νικο θελω να σε δω οταν γεννηθει με το καλο ο μπεμπης να του βαζεις να ακουει clash κλπ κοπανατζηδες και μετα να τρεχεις να σωθεις απο την γυναικα σου,
Καλα τωρα τα επιασες τα λεφτα σου.Χθες που γυρισα σπιτι του ειχε ηδη αγορασει τo πρωτα του ...Τ-Shirt

1BT-BDBR_big.v.jpg

& φυσικα το αντιστοιχο φορμακι..

ramones-babywit.jpg

Ασε που το μονο πραγμα που κανει τη γυναικα μου να ξερναει περισσοτερο απο οταν ακουει Μαρθα Φριτζιλα,Μιλτο Πασχαλιδη  και Ελευθερια Αρβανιτακη ειναι οταν ακουει..prog rock... ;D....Στο i pod της εχει μονο soul,γιαπωνεζικο noise,Nick Cave,Ramones & Clash ;D,εχει γουστο η κοπελλα....για αυτο αλλωστε και παντρευτηκε τον τελειο ανδρα...& ας ειναι και 15 χρονια μεγαλυτερος της ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα