blue είπε:Ιn my book, supergroup είναι αυτό που γεμίζει γήπεδα, που δεν θα (ξανα)έρθει στην Ελλάδα και που όταν βγάζει δίσκο αλλάζει το μουσικό τοπίο και ύστερα από 2-3 χρόνια όλοι οι μουσικοί του αντίστοιχου είδους "συμμορφώνονται" σε αυτό.
'Οπως και να το κάνουμε η (έστω και μερική) πληρότητα της πρώτης δεν συγκρίνεται με την απόλυτη υποκειμενικότητα της δεύτερης.Εγω παντως οταν ακουω "super group" στο Rock το μυαλο μου παει αμεσως σε Prog Rock καταστασεις, αρχιζοντας απο ELP και παει λεγοντας.
Μάιστα.audiokostas είπε:Είτε γιατί γεμίζουν στάδια πριν ανακοινώσουν καν την tour, είτε γιατί πουλάνε άλμπουμ σαν τρελλοί, είτε γιατί έχουν εκτεταμένη δισκογραφία, είτε γιατί κάθε άλμπουμ τους είναι πόνημα που περιέχει μία προσωπική (και ενίοτε ρηξικέλευθη) αισθητική πρόταση, είτε γιατί επηρρέασαν χιλιάδες μουσικούς, είτε γιατί όλα μαζί.
Κανεις. Μονο κατι εκατομμυρια μουσικοι και (καλογουστοι) μουσικοφιλοι στον πλανητη.Εξάλλου ποιός νομίζετε ότι θυμάται σήμερα τους ELP;
Εγώ πάντως το κατάλαβα από χθες:Waterfall-K είπε:Τελικα ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβει καποιος μουσικος, μεσα σε ενα μουσικο φορουμ, τι εστι supergroup? Καθολου (ελπιζω δηλαδη).
Εγω παντως οταν ακουω "super group" στο Rock το μυαλο μου παει αμεσως σε Prog Rock καταστασεις, αρχιζοντας απο ELP και παει λεγοντας.
Απλα ο καθενας λεει οτι θελει προκειμενου να δικαιολογησει τα μουσικα του ακουσματα.
Δεν θυμάμαι αλλά νομίζω ότι το είπες εσύ... Σούπερ γκρουπ- σούπερ μουσικοί- και μάλλον προς το προγκ.Waterfall-K είπε:Τελικα ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβει καποιος μουσικος, μεσα σε ενα μουσικο φορουμ, τι εστι supergroup? Καθολου (ελπιζω δηλαδη).
Απλα ο καθενας λεει οτι θελει προκειμενου να δικαιολογησει τα μουσικα του ακουσματα.
Κάντε τότε όλοι εσείς οι...προγκ :-*...δικό σας θέμα και μην χαλάτε του γεροΠερικλέτου που έχει άλλη άποψη περί supergroup ;D ;D...χωρίς τους Floyd!!!!!!!Terry RoscoeBeck5 είπε:Νομίζω ότι τείνω προς αυτήν την άποψη
Terry να σου ξαναπω οτι με καταλαβαινεις. ;DTerry RoscoeBeck5 είπε:Σούπερ γκρουπ- σούπερ μουσικοί- και μάλλον προς το προγκ.
Van der Graaf GeneratorWaterfall-K είπε:"Σούπερ γκρουπ- σούπερ μουσικοί" που παιζουν "παπαδες" σε πολλα διαφορετικα μουσικα ειδη, ειναι πολυ καλοι συνθετες και εφεραν κατι το καινουργιο/πρωτοποριακο στη μουσικη.
Τοσο απλα.
Γραφουν ΔΥΣΚΟΛΑ στην εκτελεση κομματια θες να πεις..αλλο αυτο και αλλο το "καλος συνθετης" (καλος συνθετης ειναι ας πουμε ο MC CARTNEY..)...το μονο πραγμα που ακουγεται..συνθετικα απο τους Emerson Blackanddecker ;D..ειναι το Pictures at an exhibition & αυτο ειναι του Μουζορσκι.... ;DΣούπερ γκρουπ- σούπερ μουσικοί" που παιζουν "παπαδες" σε πολλα διαφορετικα μουσικα ειδη, ειναι πολυ καλοι συνθετες
Tα supergroups τα κάνει ο κόσμος...όπως στη τελευταία συναυλία των Ζeppelins. Mε εκατομμύρια αιτήσεις για εισητήριο...μετά από τόσα χρόνια στο μούσκιο. Θέτε να τα λέτε supergroups, θέτε να τα λέτε θρύλους...πείτε τα όπως θέτε.Waterfall-K είπε:Ξεχαστε λοιπον τις πωλησεις δισκων και τα γεματα γηπεδα, αυτα δεν πανε παντα μαζι με ενα supergroup.
Δεν θα το ελεγα....Superfunk είπε:το μονο πραγμα που ακουγεται..συνθετικα απο τους Emerson Blackanddecker ;D..ειναι το Pictures at an exhibition & αυτο ειναι του Μουζορσκι.... ;D
Ο "κοσμος" γεμιζει γηπεδα με την Lady Gaga και τον καθε Ραπ-α και DJ που θα του πεταξει στη μουρη η καθε εταιρεια και το MTV.Tα supergroups τα κάνει ο κόσμος...
"Θρυλοι" ειναι κατα τη γνωμη μου η λεξη που ταιριαζει...όπως στη τελευταία συναυλία των Ζeppelins. Mε εκατομμύρια αιτήσεις για εισητήριο...μετά από τόσα χρόνια στο μούσκιο. Θέτε να τα λέτε supergroups, θέτε να τα λέτε θρύλους...πείτε τα όπως θέτε.
Εγω παλι μια χαρα τους ακουω και σημερα.Και εγώ λατρεύω τους ELP (προφανώς και δεν αντέχω να τους ακούω σήμερα)...
Όλοι περιμένουν το κόσμο...δεν υφιστάται group...πόσο περισσότερο supergroup, χωρίς κοινό...ο κόσμος τους κάνει διαχρονικούς.Waterfall-K είπε:Ασε τον "κοσμο" εκει που ειναι, τα supergroups/καλοι μουσικοι δεν περιμενουν κανενα "κοσμο" να τους κανει supergroups/καλους μουσικους, ο κοσμος απλα μπορει να τους κανει πλουσιους και διασημους, τιποτα αλλο.
;D ;D ;DSuperfunk είπε:το μονο πραγμα που ακουγεται..συνθετικα απο τους Emerson Blackanddecker ;D..ειναι το Pictures at an exhibition & αυτο ειναι του Μουζορσκι.... ;D
μόνο σε μια ομάδα !!! ;DWaterfall-K είπε:"Θρυλος" ειναι κατα τη γνωμη μου η λεξη που ταιριαζει...
Εσύ φίλος είσαι... διαχρονικός πλαστικολάτρης, οπότε έχεις άλλα ακούσματα ;Dmarathon είπε:Όλοι περιμένουν το κόσμο...δεν υφιστάται group...πόσο περισσότερο supergroup, χωρίς κοινό...ο κόσμος τους κάνει διαχρονικούς.