Με εγκαλεί ο animae:
1.Ποιο πράγμα γίνεται "γενικά"; Η μπουρδολογία; Ασφαλώς και γίνεται γενικά, αλλά πρέπει να συμμετέχουμε και εμείς; Δεν επικαλέστηκα εγώ καμία απόλυτη ή γενική αλήθεια. Επικαλέστηκα μόνο το ιστορικό δεδομένο το οποίο το ξέρουν όλοι και βρίσκεται σε απόλυτη ισχύ και σήμερα. Αν όχι, ας βγει κάποιος από το noiz να πει ότι ξέρει κάτι άλλο.
2.Καλά ρε animae, κάθε φορά που συζητάμε θα φέρνουμε και γλωσσολόγους στη συζήτηση. Τι είναι αυτές οι τρεις ερωτήσεις; Δεν ξέρεις τι σημαίνει "κανένα"; Δεν ξέρεις τι σημαίνει "επιτυχία";
3.Κατ' αρχήν, την ημέρα που θα πείσεις κάποιον από τους Socrates να παραδεχθεί ότι παίζει μέταλ (που δεν παίζουν), θα βγεί νέο τεύχος του ΠΟΠ και ΡΟΚ. Σαλάτα τα έχετε κάνει - άκου... μέταλ οι Socrates...
4."Διεθνής καριέρα" είναι όρος με πολύ συγκεκριμένο και παγκοσμίως αποδεκτό περιεχόμενο, δεν χρειάζεται να το ορίσουμε εμείς... Οι Socrates (που μάλιστα αναρρωτιέσαι αν τους ξέρω....) δεν έκαναν καμία διεθνή καριέρα. Προσπάθησαν να κάνουν βγάζοντας ένα δίσκο με το όνομα Plaza, ο οποίος (συνοδευόμενος με αμετροεπείς συνεντεύξεις) πήγε άπατος (μάλλον μόνο εγώ τον πήρα). Εκ' τοτέ εμφανίζονται ως μπάντα σε διάφορα συνοικιακά σινεμά, και γράφουν τραγούδια για το Λέκκα και την Αλεξίου. Ξεκόλα.
5.Ισχυρίζομαι ότι τη δεκαετία του 80 (όπου εγώ άκουγα ροκ μουσική) οι ελληνικές μπάντες ήταν αισθητά κατώτερες από οποιοδήποτε καλό αγγλικό ή αμερικανικό σχήμα. Ισχυρίζομαι ότι τη δεκαετία του '90 συνέβαινε το ίδιο. Δεν ισχυρίζομαι ότι συμβαίνει και σήμερα, διότι δεν παρακολουθώ τη σκηνή, αλλά σήμερα έχουν αλλάξει τα δεδομένα και η πιθανότητα διεθνούς καριέρας περνάει αποκλειστικά και μόνο από το κόσμο της ποπ. Όμως - όπως έχω ξαναπεί στο thread με τους Coldplay - οι έλληνες δεν ξέρουν καν τι ΕΙΝΑΙ η ποπ μουσική, πόσο μάλλον να την γράψουν κιόλας, πόσο μάλλον να πείσουν, πόσο μάλλον να την πουλήσουν σε ξένους.
Οπότε:
6... ακριβώς αυτό είναι το κίνητρό μου. Μην ξεχνάς animae ότι και εγώ ψωνάκι είμαι: και τα πλήκτρα μου χαϊδεύω, και λεφτάκια χώνω, και την ιδέα ότι κάποτε θα μου πουν ένα "μπράβο" την έχω... ΑΛΛΑ όχι εις βάρος περισσότερο εφικτών και ρεαλιστικών στόχων ζωής.