Τα αγγλοφωνα γκρουπ απο την Ελλαδα μπορουν να πανε Νο.1 στο UK!

bloody_sunday είπε:
Μα τι πάει να πει "απαίδευτο" βρε Animae? Και γιατί να είμαστε σώνει και καλά σαν τους έξω? Να έχουμε τα μουσικά τους γούστα, τις δικές τους αντιλήψεις, τη δική τους κοσμοθεωρία?

Όχι, δεν το πηγαίνω μακριά. Συνειδητοποίησα για πρώτη φορά τι σημαίνει αυτό που ονομάζουμε εμείς "ξένο τραγούδι" για τους ξένους όταν πρωτοέφυγα από Ελλάδα για να ζήσω στο εξωτερικό περίπου 8 χρόνια πριν. Όταν βλέπεις νοικοκυρές, οικοδόμους, χρηματιστές και καθηγητές πανεπιστημίου να ακούν κάθε μέρα στο ραδιόφωνο Britney, Spice Girls, Oasis, Muse, Amy Winehouse, αυτούς τους σαχλαμπούχλες τους Κολντπλέις, Supergrass, Girls Aloud, So Solid Crew, και ανάμεσα σε αυτά να πεταχτεί και ένας παλιότερος αχταρμάς από Ramones, Abba και 80s μέχρι Hendrix, Joy Division, Joplin, Τoto και Jackson 5, ε, τότε καταλαβαίνεις ότι μας χωρίζουν ΕΤΗ φωτός. Σκέψου το δικό μας ραδιόφωνο τι παίζει και θα καταλάβεις τα επιχειρήματα περί διαφορετικής ψυχοσύνθεσης και διαφορετικής διαθέσιμης αγοράς. Ακούν όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ αυτά που εμείς τα ονομάζουμε "ξένα" και τους κολλάμε την ταμπέλα του "in".

Το ερώτημα όμως είναι: "γιατί να θέλω να είμαι σαν και αυτούς;" To γεγονός ότι οι Ελληνίδες νοικοκυρές και ταξιτζήδες δεν ακούν ότι ακούν και αυτοί του εξωτερικού τους κάνει "απαίδευτους"?

Σε καμία περίπτωση δεν εννόησα αυτό ως “απαίδευτους”.

Έκανα αναφορά στο κλασσικό που έχουμε εδώ και χρόνια, να μην στηρίζουμε εγχώρια προιόντα. Αυτό φυσικά δεν είναι φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται στην μουσική, αλλά σχεδόν σε όλους τους οικονομικούς κλάδους.

Σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα απαίδευτο κάποιον επειδή ακούει άλλη μουσική ή στηρίζει άλλη μουσική(εγώ είμαι ο έξυπνος και αυτοί οι βλάκες? No way..).

Αλλά για το ότι δεν έχουμε την παιδεία να στηρίξουμε τα δικά μας.

Παράδειγμα και για το ράδιο: ξέρω μπόλικο κόσμο ο οποίος ακούει ραδιόφωνο και ο οποίος συγχρόνως παραπονιέται ότι δεν υπάρχει ποιότητα. Όχι μόνο ποιότητα από άποψη μουσικής, αλλά αναφερόμενοι στα λεγόμενα playlist τα οποία μας σπάνε τα @@.

Φυσικά δεν μιλάω μόνο για ξένο ρεπερτόριο, αλλά και για ελληνικό. Ή και αυτό που αναφέρθηκε πιο πριν στο θρεντ (  -ποιοι είναι αυτοί? -…..  –ελληνες είναι? Απογοήτευση)

λιγα τα λόγια σου για τους κολπλεις εε :P

Eπίσης δεν μπορώ να καταλάβω το φαινόμενο του να διαφωνεί μαζί σου κάποιος και να σε ειρωνεύεται σε άλλα θρεντ.

(προφανώς μπλοντυ, δεν πάει σε σένα αυτό)

 
animae είπε:
Σε καμία περίπτωση δεν εννόησα αυτό ως “απαίδευτους”.

Έκανα αναφορά στο κλασσικό που έχουμε εδώ και χρόνια, να μην στηρίζουμε εγχώρια προιόντα. Αυτό φυσικά δεν είναι φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται στην μουσική, αλλά σχεδόν σε όλους τους οικονομικούς κλάδους.
Από παλιά η Ελλάδα στήριζε τα εγχώρια προϊόντα της με ποικίλους τρόπους και εξαντλητικά μάλιστα. Δασμοί, τελωνεία, σουξουμουξουτουταφρεναμουειναιελληνικα. Τα τελευταία χρόνια που ουσιαστικά έχουμε ελεύθερη (σχεδόν) αγορά με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο καταναλωτής στρέφεται σ'αυτό που θεωρεί καλύτερο από άποψη ποιότητας/τιμής + το mojo ανάλογα το προϊόν. Και έτσι πρέπει να λειτουργούν οι σωστές αγορές. Ο προστατευτισμός δεν αποδίδει.

Όσον αφορά τη μουσική, όντως το να ξεγράφεις κάτι πριν το ακούσεις επειδή είναι Έλληνες ή οτιδήποτε άλλο είναι τραγικό αλλά επίσης νομίζω ότι είναι και ανάξιο ασχολίας.

 
To ότι μέχρι πρόσφατα η φέτα, δεν είχε κατοχυρωθεί ως ελληνικό προιόν δείχνει το αντίθετο.

Το ότι ακόμα και τώρα (αν δεν κάνω λάθος) δεν υπάρχουν παρασκευαστήρια που να εμφυαλώνουν το ελαιόλαδο και τελικά το πουλάμε στο εξωτερικό και το πουλάνε για δικό τους, δείχνει το αντίθετο.

Το ότι το κράτος δεν προσφέρει ευκολίες ή ευκαιρίες σε όποιους θέλουν να ασχοληθουν με την μουσική, δείχνει το αντίθετο.

Το ότι στην παιδεία μας, το πρώτο πράγμα που προβάλεται είναι ο ανταγωνισμός και όχι η δημιουργικότητα, δείχνει το αντίθετο.

Δεν μιλάω για προστατευτισμό. Μιλάω για το να θες να προωθήσεις και να στηρίξεις πράγματα τα οποία παράγεις(φυσικά και στο εξωτερικό).

Το ότι το κράτος επέβαλε δασμούς, τελωνεία κλπ, δεν σημαίνει ότι στήριζε τα ελληνικά προιόντα, αφού για να γίνει αυτό το πράγμα θα πρέπει να τα κρατάς και σε λογικές τιμές και να μην αφήνεις το οποιονδήποτε να κάνει ότι θέλει.

 
Δε δείχνει το αντίθετο, δείχνει ότι χειρίστηκε μαλακιωδώς και μικρόμυαλα και ότι από παλιά δεν υπήρχε ουσιαστική στήριξη πουθενά (δεν είναι πρόσφατο το φαινόμενο). Υπάρχουν 2 τρόποι να βγεις από πάνω απ'τον ανταγωνισμό: να γίνεις καλύτερος από τους άλλους (που σημαίνει ότι πρέπει να παράγεις κάτι καλό και να καταβάλεις συνεχείς προσπάθειες να το διατηρήσεις) ή να εξαλείψεις/περιορίσεις/ελέγχεις τον ανταγωνισμό (οπότε και τη χειρότερη μάπα να πουλάς να βγαίνεις πάντα ο κερδισμένος).

Ε, μάντεψε τι προσπαθήσαμε να κάνουμε...και βλέπεις πόσο μας ωφέλησε...

 
animae είπε:
Το ότι το κράτος επέβαλε δασμούς, τελωνεία κλπ, δεν σημαίνει ότι στήριζε τα ελληνικά προιόντα, αφού για να γίνει αυτό το πράγμα θα πρέπει να τα κρατάς και σε λογικές τιμές και να μην αφήνεις το οποιονδήποτε να κάνει ότι θέλει.
Ναι, αλλά κάνεις ένα λάθος: αναλύεις βάσει ΛΟΓΙΚΗΣ τις μεθόδους με τις οποίες προσπάθησε να σπρώξει τα ελληνικά προϊόντα (μόνο στην εγχώρια αγορά φυσικά) το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος ;D ;D Τώρα θα καταλάβεις ότι είναι ΖΩΑ;;; Γέρασες κ μυαλό δεν έβαλες ;D

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top